nigdzie nie widzalem takiego tematu (jesli jest juz to sorry)
MANHUNT2 zbliza sie wielkimi krokami wiec ciekaw jestem jak bedzie sie prezentowala wersja na psp
tutaj oficjalna strona gry ( sa tam 2 pierwsze tailery i teaser ):
http://www.rockstargames.com/manhunt2/index2.htmla tak wygladac bedzie okladka tej gry na psp kilka screenow -
http://www.qj.net/Manhunt-2-new-psycho-hor...pg/49/aid/89342Eksperyment w tajnym laboratorium badawczym w jednej chwili zakończył się katastrofą. Ze wszystkich osobników poddanych badaniom przeżyli tylko Daniel Lamb i Leo Kasper. Odpowiedzialni za projekt Pickman zrobią wszystko, aby ich znaleźć i zapobiec ujawnieniu prawdy. W spowitym mrokiem szpitalu, w którym byłeś więziony przez ostatnich sześć lat, rozlegają się wrzaski potępionych. Otwierasz oczy. Ciało w białym fartuchu pada na ziemię, pod uderzeniem twoich słabych rąk. Z twego ramienia sterczy zakrwawiona strzykawka. Fale dezorientacji i paranoi przepływają przez twoje ciało. Nie wiesz kim jesteś, ani jak tu trafiłeś. Jednak drzwi do celi są otwarte. Masz jeden wybór. Masz jedną szansę. Oni odebrali ci życie. Czas je odzyskać.
co wstepnie myslicie na temat manhunta 2 ???
szczurek53
16 07 2007, 20:17
to ze nigdzie nie chcą dopuścić do sprzedaży i jest on aktualnie "krojony" bo był zbyt brutalny...
kroja bo musza , ale wyjsc wyjdzie podaje za psp-team
CYTAT
Rockstar nareszcie uzyskało pozytywną opinię na temat dopuszczenia gry do sprzedaży na rynek Amerykański we Wrześniu. ESRB przyznało grze klasyfikacyjny symbol "M" - dopuszczony do sprzedaży osobom powyżej 17+ lat. Dodajmy, że klasyfikacji poddano już zmodyfikowaną wersję gry
czyli mimo wszystko moze niebedzie az tak skrojona jak sie wielu tego obawia
Trochę cenzury pewnie będzie. Manhunt w wielu krajach nie ma za dobrej opinii, a jak dla mnie to super gra. Jedynka była OK.
no jest od wczoraj... graficznie biednie, gra wyglada jakby byla na mniej niz 16bitowej palecie kolorow co do resztu to wszystko tak samo jak na ps2 tylko, ze jest cenzura tu i tam

no ale to bylo pewne [na stealth killach juz nic nie widac... no prawie

].
/edit
przy czym prownuje z wersja pal/holenderska czy jakos tak na ps2... no i 2lvl zaczyna sie inaczej niz w stacjonarnej wersji
roznic pewnie jest wiecej ale jakos nie chce mi sie w to grac xD, ogolnie pozytywnie.
Bojan_Zaw
31 10 2007, 16:07
CYTAT(Coati @ 31 10 2007, 16:31)

(...)na stealth killach juz nic nie widac... no prawie

Że ty może poważnie mówisz? O_o W ogóle nie ma tego jak podchodzi i ciuka go tym czymś co ma pod ręką?
znaczy sie... sa te cutscenki ale filtr graficzny ktory zastosowali, wszystko "zamazuje/rozmazuje" cos jakby odwrocenie kolorow + efekt tasmy vhs + efekt ziarnistosci ekranu + tragiczne 256 tys kolorow...
__bercik07
31 10 2007, 18:42
ale jest juz mozliwosc pozbycia sie tych efektow
to ja walne tutka

CYTAT
Tutorial by DepheCt
Ok, this is rather simple and I have yet to see anyone else figure it out.. so I thought I would be the first and show everyone so they could enjoy Manhunt 2 without any of the "filters" on the executions.
Now I am assuming if you're reading this you have the ISO/CSO of Manhunt 2. (Or at least about to get it lol...).
*(Things you will need...)*
UMDGen 4.00*
Manhunt ISO/CSO (obviously... )*
And notepad (Which I seriously hope everyone has)*
Now... Open up UMDGen and drag and drop the ISO/CSO into the main window of UMDGen... You should see a Manhunt 2 icon in the top right of UMDGen.
Next, you should see some some folders in the main window of the program. Double click "PSP_GAME" then you will get more folders. Double click on USRDIR and then GLOBAL.
Once inside the Global folder, you should see a couple folders and and some files. We are only going to be touching one of these files from GLOBAL. Find a text file named LVLSETUP.INI and right click it hit extract selected and place it on your desktop. Now with the LVLSETUP.INI you extracted, open it with a notepad.
Inside the notepade look for this string...
# ----------------------------------------------------------------------------
# [GK] execution colour ramp options: flash fadein (sec), flash duration (sec), flash fadeout time (sec)
EXECUTION_COLRAMP_TEXTURE FE_execramps
EXECUTION_COLRAMP_FLASH_TIMES 0.25, 0.6, 0.3
EXECUTION_COLRAMP_FADE_TIME 5.0
Delete all of it, and save the notepad. Go back to the open window of UMDgen and delete the Orginal LVLSETUP.INI and drag and drop the edited one you just created into that directory.
Now, we are going to go to another section of folders.
On the right side of UMDGen you should see the directorys of the game, click on USRDIR again and the main window will pop up with some new folders. The one we are going to be going into this time is LEVELS. Double click it.
Once inside the levels folder you should see 16 folders. A01 - A18.
Open the folder A01_ES.
Inside the A01_ES folder you are going to look for a file called GLVLSET.INI.
Same as before, extract it to the desktop and open it.
We are going to be looking for the same string...
# ----------------------------------------------------------------------------
# [GK] execution colour ramp options: flash fadein (sec), flash duration (sec), flash fadeout time (sec)
EXECUTION_COLRAMP_TEXTURE FE_execramps
EXECUTION_COLRAMP_FLASH_TIMES 0.25, 0.6, 0.3
EXECUTION_COLRAMP_FADE_TIME 5.0
Delete it, and save the text file.
Delete the Orginal one inside UMDGen and drag and drop the one you just edited into UMDGen.
You need to repeat this step for every folder inside the LEVELS directory. So basicly you need to go thru A01_ES all the way to the last folder A18_MA and edit every one of those GLVLSET.INI files the same way you have been.
Once that is all completed (yeah I know its a pain ...) hit the "Save" icon on UMDGen and select the method you wish to save it as. ISO/CSO/DAX, It shouldnt effect the process of what we just did.
Once UMDGen is done compressing and what not, Thats it. Take your modded game and upload it to your psp and play, enjoy your uncensored kills... the way Manhunt was meant to be enjoyed.
Bojan_Zaw
31 10 2007, 20:08
CYTAT(Coati @ 31 10 2007, 20:08)

to ja walne tutka

/ciach/
Robiłeś to wg. tego?

Jestem ciekaw czy na pewno działa
Juz sciagam, zagram w obie wersje najpierw te ocenzurowana a potem te bez cenzury. warto ocenic co poszlo pod nozyce a co przeszlo pod czujnym okiem bez wiekszego echa, i oco tyle haaalo, oczywiscie bezedura marketing jak zwykle sie wtrąca.
__bercik07
31 10 2007, 22:03
mozna sie tylko domyslac ze odcenzurowanie tej gry polega tylko na sciagniecu filtrow z egzekucji, jak sama nazwa wskazuje
"execution colour ramp options: flash fadein (sec), flash duration (sec), flash fadeout time (sec)"
nowe scenki raczej nie dojda

, i co do posta Bojan_Zaw tak odcenzurowanie za pomoca tej instrukcji dziala
tak, potwierdzam dziala

//edit
jesli ktos nie czuje sie na silach zeby samemu zdejmowac cenzure to na sieci pojawil sie patch do iso dla psp i ps2.
ogolnie jestem juz przy samym koncu i musze powiedziec ze nawet na poziomie insane gra jest dosc prosta.
Wiele do zyczenia pozostawia AI przeciwnikow, ktorzy sa debilami. Dodatkowo bron palna jest na maxa przegieta.
Cenzure i prace kamery lepiej pomine bo co tu duzo mowic... ^-^
ale praca kamery i tak jest lepsza IMO niz na ps2
rowniez potwierdzam, ze patent z cenzura dziala ;] banalne w zrobieniu wiec warto

szkoda, ze gra ma nieciekawa grafe. poza tym urocze. akcja w klopie 666/10
jesli komus to pomoze to gra smiga na sofcie 3.52 M33
Podczas trzykrotnej proby modyfikacji dalem sobie spokoj, w czasie zapisu zmodyfikowanego pliku iso wyskakuje blad (niemozna zapisac pliku GLVLSET.INI na dysku c) a nastepnie zmodyfikowana gra zawiesza sie podczas wczytywania levelu.
Jest gdzies do tego jakis gotowy patch ktory to zrobi bo ten opis jest jakis (pipi)niety
No to prze(pipi)ane bo z rapidszera nigdy nic nie mozna sciagnac tam pojawia sie czas za ile mozna sciagnac a jak juz jest moja kolejka to znow czas sie dwokrotnie wydloza, co za po(pipi)ana strone, anyway dzieki tu jest dowod na to ze manhunt nie smiga jak pisza w opisie

Na obu konsolach zawiesza sie w tym samym momencie. Ma ktos jakis link to tej dzialajacej wersji juz zrobionej w iso ?? albo sama nazwe plikow ?
CYTAT(nWo @ 2 11 2007, 14:01)

Podczas trzykrotnej proby modyfikacji dalem sobie spokoj, w czasie zapisu zmodyfikowanego pliku iso wyskakuje blad (niemozna zapisac pliku GLVLSET.INI na dysku c) a nastepnie zmodyfikowana gra zawiesza sie podczas wczytywania levelu.
spoko, to samo mialem. jak zrobisz wszystko jak trzeba to na koncu skopuij jeszcze raz ten plik LVLSETUP.INI na pulpit (nie wiem czemu ale tam probuje go otwierac). Save ->ISO i bedzie git. u mnie dziala. bo wczesniej tez lewel sie nie wczytywal
powodzenia ;]
Bojan_Zaw
2 11 2007, 13:03
Mi nie pozostaje nic innego jak również potwierdzić działanie antycenzury
Spaczowalem drania, odpalilem i jak mi krwią zalało ekran

mniam. Czyli ze nie tylko ja mialem taki problem, dobrze wiedziec ze jednak robilem wszystko tak jak powinno byc, a taki szczegol z tym plikiem bo ja go zawsze usuwalem, i dlatego program wywalal blad, chcial zapisac plik tam gdzie go juz nie ma, tego nikt nie napisal a mi sie nie chcialo sprawdzac, skoro pliki maja byc zapisane w obrazie iso a nie na hdd kompa to po co mi to sprawdzac, anyway rewela ze w koncu dziala, dzieki temu zagram w obie wersje.
Bojan_Zaw
2 11 2007, 22:08
Po 1-dniowym rozcinaniu odbytow, podcinaniu gardel, wbijaniu dlugopisu w oczy itp, z przykroscia oglaszam ukonczenie gry

Spodziewalem sie czegos dluzszego, ale i tak krwisto sie bawilem

Oceniam tego Manhunta na 9/10.
Sry za brak polskich liter, ale pisalem to z PSPka
Arekcore
7 11 2007, 09:40
ja dopiero od dziś mam przyjemność obcowania z tym zacnym tytułem:) gram , gram i nie moge przestać kozak...
dla mnie osobiście duży konkurent dla Silent Hill
gierka nawet fajna ale zacialem sie chyba w 4 misji, tej po sexual deviants, na samym poczatku zabijam tych 2 typow na poczatk ide do tej bramy i nie moge jej otworzyc, biegam wszedzie i szukam jakiegos przedmiotu or something i nic nie moge wymyslic
co trzeba zrobic?
CYTAT(dante_666 @ 3 12 2007, 15:15)

gierka nawet fajna ale zacialem sie chyba w 4 misji, tej po sexual deviants, na samym poczatku zabijam tych 2 typow na poczatk ide do tej bramy i nie moge jej otworzyc, biegam wszedzie i szukam jakiegos przedmiotu or something i nic nie moge wymyslic
co trzeba zrobic?
O ile dobrze pamiętam - zbij szybę w ostatnim pomieszczeniu gdzie torturowano jakiegoś nieszczęśnika. Nie będę spoilował co jest dalej.
wydaje mi sie ze misje Ci sie pomylily, tak zadnego torturowanego typa nie ma , po oblukaniu bramy jak naciskam start to pisze:
,,find an alternativ route into the building. use the pilars to cut a hole in the wire mesh
co trzeba zrobic?
Jeden kolo zostawia szczypce, musisz przeciac drut
mam te szczypce ale nie wiem w ktorym miejscu mam ciac ten drut
jak staniesz przy siatce to powinno pisac co masz wcisnac
CYTAT(dante_666 @ 3 12 2007, 16:06)

wydaje mi sie ze misje Ci sie pomylily, tak zadnego torturowanego typa nie ma , po oblukaniu bramy jak naciskam start to pisze:
,,find an alternativ route into the building. use the pilars to cut a hole in the wire mesh
co trzeba zrobic?
Nie, to jest dalej ta sama misja, ale chyba nieco dalej. W każdym razie akurat w Sexual Deviants jest kilka momentów, że można się ostro zaciąć.
Redmitsu
26 01 2008, 11:30
Nie wiem czy ktos mial taki przypadek jednak posiadam wersje Uncensored i wszystko elegancko krew lata jak trza ;] Jednak po przejsciu pierwsze misji i loadingu drugiego etapu Ghosts gra zawiesza mi sie w tym samym miejscu na pasku . Czyli cos nie tak z gierka ;<
gierka zacna, mam cso i patcher nie działa a w obrazie grzebac mi sie nie chce to zostane z cenzurą, mimo jej czasem jest ostro; jestem teraz w misji gdzie biegają żołnierze, zadyma, ogólnie klimat sie ulotnił, zobaczymy co będzie później...
Mam pytanie : jak spaczować ten plik zdejmujący cenzurę .Wytłumaczyłby ktoś ''po chłopsku'' bo kurna nie wiem. Wrzuciłem oba pliki cso do folderu iso ,ale nic to nie dało

.
PATCHING
1) start ppf-o-matic3.exe
2) Load your Manhunt 2 ISO
3) Load patch.PPF
4) Click Apply
5) Enjoy this game Uncensored
cytat z readme

na poprzedniej stronie zamiescilem linka do patcha, a program ppfomatic jest na sieci [pierwszy link z google'a]
Tak też robię, ale pojawia się napis ''binblock pathwalidation failed '' i program się zamyka.
gre masz w iso czy cso? przekonwertuj do iso.
Iso .Wydaje mi się,że jest jakiś błąd w pliku z pathem . No nic, popróbuję manualnie z użyciem UMD Gena .
thx.
MoniqaPS2PSP
26 03 2008, 17:41
Dwójeczka zdecydowanie bardziej przypadła mi do gustu. Widać, że twórcy ostro czerpali z filmu Hostel. Szkoda, że wersje psp i ps2 nie różnią się praktycznie niczym. Jestem na 8 rozdziale. Pierwsza częśc manhunta znudziła mnie. Nawet jej nie skończyłam (bodajże na 10 chapterze skasowałam save).
ShrekuGT
5 04 2008, 17:50
Ja się kiedyś bardziej wczuwałem grając w jedynke.Wtedy to był szok taka gra:) Dwójka jakoś już mnie tak bardzo nie bawi.Niby wszystko lepsze ale jakoś nie moge się wczuć.Starzeje się poprostu:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.