Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Czyszczenie LCD
Forum PSX Extreme > Inne > HD
Trzcina
Tak jak w pytaniu... Ktos kichnal, w kierunku telewizora... zostaly male plamki, jedna sie rozmazala na troche wieksza. Nie za bardzo mam pomysl na to czym taka plame wyczyscic, bo przeciez nie mokra szmatka, right?

Jakby ktos mial jakis pomysl to dzieki z gory.

PS... Nie wierze zeby komus nie podobal sie ten temat w tym dziale, no ale jesli ktos bedzie chcial go przeniesc, to niech mi da znac prosze, albo zostawi chociaz odnosnik smile.gif
SM1
CYTAT(Trzcina @ 16 07 2007, 08:28) *
Tak jak w pytaniu... Ktos kichnal, w kierunku telewizora... zostaly male plamki, jedna sie rozmazala na troche wieksza. Nie za bardzo mam pomysl na to czym taka plame wyczyscic, bo przeciez nie mokra szmatka, right?

Jakby ktos mial jakis pomysl to dzieki z gory.

PS... Nie wierze zeby komus nie podobal sie ten temat w tym dziale, no ale jesli ktos bedzie chcial go przeniesc, to niech mi da znac prosze, albo zostawi chociaz odnosnik smile.gif

….zdaje się, że w instrukcji jest taka informacja, że nie wolno używać detergentów tylko przetrzeć wilgotną miękką szmatką
Salwacha
Ja uzywam tego, spisuje sie znakomicie nie pozostawia zadnych smug i plam(w komplecie sciereczka) i nie jest drogi-cena w Irlandi to 9.99 Euro Polecam good.gif
Soul
Gdzie takie coś można kupić ?
neospiderman
Najlepiej nadają sie chyba ściereczki z mikrofazy [taka jak na zdjęciu @salwacha] lub delikatna bawełniana można takie dorwać np. u optyka.
Salwacha
CYTAT(Soul @ 16 07 2007, 11:50) *
Gdzie takie coś można kupić ?

Tak jak pisalem, kupilem to w Irlandi(sklep Sony-Center) cena 9.99 euro.

Trzcina
Neospiderman, sciereczke dostalem w komplecie z TV. Tylko ze ona nie wyczysci smug. Dlatego tez potrzebuje jakiegos srodka.

Salwacha dzieki za info, poszukam u nas w cetrum sony albo w jakims innym mediaszajsie. Anyway, gdyby ktos znal U NAS W POLSZY wink.gif jakis srodek i sypnal jego nazwa bylbym wdzieczny.
Salwacha
CYTAT(Trzcina @ 16 07 2007, 13:10) *
Neospiderman, sciereczke dostalem w komplecie z TV. Tylko ze ona nie wyczysci smug. Dlatego tez potrzebuje jakiegos srodka.

Salwacha dzieki za info, poszukam u nas w cetrum sony albo w jakims innym mediaszajsie. Anyway, gdyby ktos znal U NAS W POLSZY wink.gif jakis srodek i sypnal jego nazwa bylbym wdzieczny.

Na stronie Sony Poland znalazlem cos takiego(raczej do malych powierzchni - kamery, apartay itp) http://www.sony.pl/view/ShowProduct.action...Accessories#tab
Oprocz tego znalazlem jeszcze to KOMPUTRONIK http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=5867 i to http://allegro.pl/item212320014_pianka_do_..._400ml_ss_.html oraz to http://www.kupsprzedaj.pl/komputery_gry/ak...7521,776,3.html

Moze cos dopasujesz do swoich potrzeb... jupi_.gif Jesli nie to daj znac na PM to wysle Ci z Irlandi ten ktory sam uzywam. thumbsup.gif
mobie
Najbezpieczniejszy sposób to dobra ściereczka z mikrofazy polecam Hoya. Moczysz delikatnie ściereczne w czystej wodzie i przecierasz lekko wilgatną szmatką ekran.

Ja jestem pedantem i musze mieć wszystko idealnie czyste, przechodziłem już przez te wszystkie magiczne płyny i chusteczki. Powiem tak, szkoda na to kasy i w dodatku po niektórych płynach czy piankach pozostają smugi lub można zniszczyć sprzęt!

szmatka plus woda czynią cuda laugh.gif Podobnie jest z płytami DVD czy CD, tylko zamiast wody można delikatnie chuchnąć. Sposób też dobry na optyke aparatów czy kamery....
Kriseh
Wczoraj w sklepie Mega Avans w Starym Browarze w Poznaniu widzialem zestaw: sciereczka + cos w stylu pedzelka + plyn w spray'u za 29.90 zl. Stal praktycznie przy kazdym telewizorze smile.gif Chyba sobie kupie cos takiego.
Cerb
Przeciez wystarczy isc do pierwszego lepszego sklepu komputerowego i kupic pianke w sprayu do ekranow lcd, mala kosztuje 10 zl a starczy zeby wymyc ekran 19 cali jakies 20 razy. Tylko ze trzeba miec jeszcze sciereczke do takich ekranow bo zwykla zostana smugi. Trzeba tez pamietac ze sama sciereczka namoczona w wodzie nie zmyje z ekranu osadu z dymu papierosowego i innych wyziewow) a od tego zolknie ekran, wiec imo pianka to najlepsze wyjscie.
IslandClaws
ja w saturnie/mm kupuje zawsze za 12pln tubke ze 100 nawilzonymi czyms sciereczkami i czyszcze nimi zarowno monitor jak i tv (oba lcd) i idzie tym szmatkom to calkiem sprawnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.