Mario Strikers Charged Football <- Genialna na necie i w MULTI
Piraci z Karaibow na Krancu swiata <- Naprawde porzadnei zrobiona przygodowka a i graficzka mila dlas oka, sterowanie
wiilotem tez fajnie zrobili
Harry Potter i Zakon Feniksa <- Ta czesc jest naprawde wybitna, a uzycie wiilota jako rozdzki to cudo, mozna sie naprawde wczuc ;D jesli lubisz harrego to warto, nigdzie tak nie pomachasz rozdzka jak na wii ;D
Eledess <- Gra niby glupia, ale po dluzszej sesji naprawde wciagajaca. Jest to gra inna, jesli lubisz ryzykowac w nowych gatunkach
Avatar the Legend of Aang <- mila gierka na podstawie kreskowki "Niclodeona" (czy jakos tak)....mimo pozorow gra naprawde dobra i wciagajaca. Taki niby RPG (cos ala diablo), ale z przymruzeniem oka
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer <- gra ma potencjal. Lubisz Marvela to naprawde warto zagrac, szczegolnie podoba mi sie mozliwosc zmiany w kazdym momencie postaci ktora kierujesz (jedna z 4 z Fantastycznej czworki), z ktorych kazda za pomoca swoich mocy pozwala przejsc badz pokonac dana przeszkode, wroga.....czasem mozna nawet je polaczyc ;D
Pangya! Golf With Style <- Najlepszy kosmiczny i bez normalnych zasad golf jaki ujrzal swiatlo dzienne XD....postacie z Tecmo takie jak postacie z DOA to naprawde masakra. A akcje jakie sie dziaja w czasei gry...CUUUUDO!!!!
Pokemon battle Revolution <- gra naprawde genialnie zrobiona. Lubisz Pokemony, anime itp to pozycja obowiazkowa, jestes tego przeciwnikiem to POMIN JA
Big Brain Academy <- Test na inteligencje XD....SUUPER!!! jedyna przeszkoda zeby w to zagrac....to jakos tam w stopniu troszke ponad podstawowym znac jezyk angielski
Cooking Mama <- Gotowanie na ekranie z uzyciem wiilota jako noza, lyzki, walka itp XD.....naprawde genialna pozycja
Bust a Move Bash <- strzelaj kulkami i dopasowuj kolory...wbrew pozora wybitna i wciagajaca pozycja. Przewinela sie juz przez wiele platform i nadal rajcuje. WARTO!!!
Kororinpa <- Cos ala sttara dobrze znana Kula World z PSX....gra wybitna aczkolwiek trudna i czasem frustrujaca na konsowych etapach (przynajmniej dla mnie) WARTO!!!
Mercury Meldtown Revolution <- cos jak powyzsza pozycja, tyle ze...tu sterujemy zelkiem...albo kropla rteci ;D....cos to napewno jest i moze sie dzielic na kilka czesci ktore musimy doprowadzic do celu...lubisz gry logiczne to napewno ci sie spodoba ;D
NFS Carbon <- system tuningu autka MIODZIO...tego nie bylo jeszcze w zadnej czesci....system jazdy jest genialny...wymaga jednak wprawy i trenngu
Spiderman 3 <- fajna i mila gierka...lubisz marvela to pozycja obowiazkowa
Rayman Raving Rabbits <- ta gra jest po(pipi)a XD....rzut bykiem w dal XD....masakra!!!
POP Rival Sword <- ot przyjemna pozycja, nic wybitnego ale mozna pograc
Red Steel <- naprawde wciagajaca sieczka
A z reszty gier wymienionych powyzej:- Mario Party 8 (na impre genialna, samemu..NUUDA)
- Zelda TP (gra wybitna, nie trzeba sie mysle rozpisywac)
- Sonic Secret Rings (muzyka w nim jak zawsze jest genialna....gra takze prezentuje sie wspaniale)
- Resident Evil Wii Edition (zabijanie Wiesniakow jest teraz za pomoca wiilota naprawde przyjemne XD)
- SSX Blur (naucz sie sterowac, to pokochasz te gre....nie nauczysz sie sterowac to ja polamiesz i nie bedziesz mogl na nia patrzec....frustruje a zarazem raduje jak diabli)
I JEDNA GRA KTOREJ ZAKUP ZE SWOJEJ STRONY ODRADZAM:
->
EXCITE TRUCK ...........doslownie mnie ta gra dobija....ja nie wiem czemu, ale nie potrafie pojac tego sterowania, moze jestem jakis inny....ale naprawde nie podoba mi sie ta gra...
Oczywiscie powyzsza opinia na temat gier na Wii to tylko moja wlasna opinia...tak wiec nikt nie musi sie z nia zgadzac i sie do niej dostosowywac.
Mam nadzieje ze pomoze ci to w doborze pierwszych gier na WII