Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Playstation2...
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
XM16E1
Niestety drodzy,playstation 2 ,prawdopodobie najlepsza konsola jaka została zrobiona odchodzi do lamusa nieubłaganie.Wiem,gry się pojawiają ale to już nie to co chcieli byślmy.Jeden hicior na pół roku to już nie to samo co za lat uwielbienia.Konsola Sony pokazała prawdziwe oblicze grania serwując nośnik DVD dzięki czemu gry mogłt być lepsze,dłuższe.Zapewne jak ja przeżyliście z nią (i jeszcze trochę przeżyjecie) jedne z najwspanialszych chwil z życiu dając wam wiele nieprzespanych nocy i masę super tytułów takich jak seria MGS,DMC czy GOW.W dwa dni po przemierze konsola sprzedała się w samej Japoni w nakładzie prawie 1000000 konsol!Pamiętam jak byłem mały kiedy chodziło się do sklepu a tu leżała konsola za 2.600zł!!!Do dzisiaj Playstation2 sprzedało się w ilości 120 milionów konsol!!! Wynik pewnie nie do pobicia.Niemożna zapomnieć o takich dodatkach jak Eye Toy czy różne maty do tańca które bardzo umilały czas spędzony z konsolą.Podsumowując Playstation 2 jest konsolą dla wszystkich czy dla dużych czy małych,czy dla rodzin czy dla osamotnionych.
Jak wy wspominacie chwilę spędzone z nią i czy jest to prawdziwy następca PSX!?Co was skłoniło do jej kupna?

komar737
CYTAT
Do dzisiaj Playstation2 sprzedało się w ilości 120000000 milionów konsol!!!

Mocne.

O smierci bedziemy mogli mowic pod koniec 2008 imo...
Linek
Konsola umiera, kiedy kończy się nią zainteresowanie. A akurat w przypadku PS2 szybko to nie nastąpi. Wiele osób właśnie teraz kupi PS2, za niską cenę, mając dostęp do wielu hitów, na które nie trzeba wydawać 20% pensji. Założę się, że sam ominąłeś wiele gier, w które teraz możesz sobie pograć, bo nie kosztują już zbyt wiele.
banny
o rly?

jeszcze chyab za wczesnie na tego typu tematy -_-'
XM16E1
CYTAT(Linek @ 18 07 2007, 17:57) *
Konsola umiera, kiedy kończy się nią zainteresowanie. A akurat w przypadku PS2 szybko to nie nastąpi. Wiele osób właśnie teraz kupi PS2, za niską cenę, mając dostęp do wielu hitów, na które nie trzeba wydawać 20% pensji. Założę się, że sam ominąłeś wiele gier, w które teraz możesz sobie pograć, bo nie kosztują już zbyt wiele.

Pewnie że tak np. DMC. W tym jest problem że hiciorem niejest gra którą 2 osoby tak nazywają tylko trzeba sprawdzić na własnej skórze ten tytuł.Niemożna wychodzić z założenia że np. GTASA jest fajne bo GTA3 i VC takie były oc co closedeyes.gif

PS. Banny a czy jakiś producent opracowuje lepszy hicior na tą konsole oprócz takich perełek jak GH czy Mercenaries 2?Czy zajmuje się już wyłącznie kosolami curentgen? No właśnie cool.gif
siwy120
Linek ma racje wiadomo że jest masa gier w ktore nie graliśmy a sa pewnie wiagajace i dodaja nam duzo frajdy ale z drugiej strony kupno PS2 teraz jest na dłuższa mete niezbyt dobrym rozwiazaniem bo nowe gry juz na to prawie nie wychodzą. Ja kupiłem PS2 dla seri gier WRC i Pro Evolution Soccer.Pozdrawiam
xbor
ja konsole kupiłem 3miechy temu więc dopiwro zaczynam przygode z nia smile.gif
Coati
jak dla mnie to nawet PSX jeszcze nie umarl wink.gif dobra moze przesadzam.... ale na takie tematy chyba jeszcze za wczesnie smile.gif

tak na boku co ma na celu ten temat bo nie wiem co pisac xD
alCatraz
Dla mnie (jak dla wielu innych osób) przygoda z ps2 dopiero się zaczyna. Teraz gdy ceny spadły, a next geny opanowały rynek można delektować się hitami ze starej platformy za niewielką cenę. Wyjadacze, którzy byli z ps2 od początku (i zaliczyli co ważniejsze tytuły) powinni chyba jednak rozglądać się już za next genem. Wciąż jednak czarnula przyjmie z otwartymi rękoma tych, którzy nie mieli wcześniej okazji skosztować jej uroków i zapewni im wiele godzin dobrej zabawy.

PS2 nie umarła, SONY wciąż ją produkuje. Pewnie dlatego, że sprzedaż samej PS3 doprowadziła by firmę do bankructwa, hehe.
Yano
tez uwazam ze za wczesnie, ale jednak trzeba sie pogodzic ze konsola z punktu widzenia tworcow zaczyna jednak odchodzic na bok

oczywiscie ejszcze kupa graczy bedzie miala kupe zabawy z nią, ale ta zabawa bedzie sie opierac na tym co juz jest.. bo raczej nie liczył bym na jakies hity nowe;p
a szkoda ;p

ja si ebede cieszyl jak wyjda jeszcze 2-3 NAPRAWDE DOBRE gry i ze 4 poprost dobre ;D chociaz i to nie jest pewne tongue.gif
estel
Co ty wkrecasz stary.. Az sie za glowe zlapalem. Przeciez ogromna biblioteka tytulow, niska cena sprzetu, latwa dostepnosc. Nic tylko brac i grac. Idealny czas na zakup tego cudenka ;]
Memory
Jeszcze nie umarlo PS2!

Jeszcze mniejsze PS2
http://ps2.ign.com/articles/802/802262p1.html

Plan Sony przewiduje, że do marca 2008 roku, sprzeda 10 milionów Ps2.
http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,34765;core.html

Niech żyje PS2! thumbsup.gif
maggot
nie zgadzam sie z tym ze ps2 odchodzi umiera itp a w tym temacie ma byc jakas stypa czy cuś smile.gif nie nie nie ja np sprzedałem xboxa 1 któremu jeszcze raz dziekuje za wspaniałe chwile a za kase kupiłem ps2 zaliczam gowy 1 i 2 ludzie co to za giera!!!!!!! colossus i inne tytuły z ps2. tak wiec nic z tych zeczy ps2 zaczyna drugie zycie a taki temnat to chyba teraz mozna o xbox'ie 1 załozyc w przypadku ps2 nie ma mowy !!!! GRAC GRAC GRAC!!!!
Młody
CYTAT(Memory @ 18 07 2007, 21:36) *
Jeszcze nie umarlo PS2!

Jeszcze mniejsze PS2
http://ps2.ign.com/articles/802/802262p1.html

oż ty ohmy.gif , podoba mi się też zdanie o zmniejszeniu kosztów produkcji, więc szykują się kolejne obniżki
Heviro (Fanboy BDG)

Tia.. soniak2 zdycha. Hmm on tak szybko nie zdychnie on będzie jeszcze długo zipał i kilka dobrych gierek dostanie. Naprawdę jak ktos nie miał ps2 i nie mógł poznać Hitów to nie maco się zastanawiać i kupować a na next gena przesiąść się za rok dwa ps2

Racja Niech żyje!
KOMODO
Wiecie, okrzyki typu "PS2 dopiero sie rozkreca/to najlepszy czas na jej zakup" mozna polecic "swiezym" osobom. Jesli ktos ciora na czarnuli od lat i ma za soba wszelkie must have'y PS2 wypada w jego oczach jako dobry wysluzony sprzet, ktory zasluzyl na emeryturke. Najlepszym okresem na zakup PS2 byl rok 2002, ew. koncowka 2001. Wtedy to PS2 dostalo pierwszego wiatru w zagle i trwa to tak niemal do dzis. Wowczas gry typu GT3, GTA3, MGS2, THPS3 czy DMC zrywaly czapki razem z glowa, masakrowaly wszystkim, od grafiki po gameplay. Nie powiem, to nadal swietne gry, ale gdybym zapodal zalozmy MGS2 a pozniej zerknal na zwiastun MGS4 w HD to by mi mina zrzedla. Ale pewnie tak mowie bo praktycznie zaliczylem wszystkie gry ktore chcialem. Ja za kilka miechow posylam PS2 na zielona trawe. Bawila mnie przez wiele lat, ale must have'y na nia juz sie wyczerpaly, mam je za soba, pora na powtorke z rozrywki i rycie beretu takimi grami jak Uncharted, Heavenly Sword, GTA4, MGS4 itp:).
adamst85
Ja zakupiłem ps2 niedawno i jak patrze na półke z biblioteką tytułów które mnie czeka to z głowy chyba mam następne 2 lata ;-). R&C2 i 3, Jak 2 i 3, TR Legend, SoTC, GoW, DMC 3, RE 5 - i wiele innych. Ale fakt - osoby, które nabyły ps2 w czasie największej świetności i zaliczyły większość hitów - muszą się przesiąść raczej już na next gena. Chociaż jak pomyśle jeszcze o GoW 2, Odin Sphere, Valkyrie Profile 2 Silmeria - to mnie ciarki przechodzą. Z jednej strony zachwycają mnie przyszłe tytuły na ps3 (HS, Ratchet, Drake) - masakra!, Także baaardzo pociąga mnie Wii (szczególnie najnowsza Zelda i Metroid. No ale, że czasu u mnie nie najwięcej na razie zostaje przy ps2 - dzisiaj zaczynam przygodę z GoW 1, a póżniej pomyśle nad SoTC. Pozdrawiam.

PS.- Jak dla mnie to małe Atari i Amiga jeszcze nie umarły. (HERO i Turrican rządzą) :-)
Ondu
Nie umrze tak szybko. Ja niedługo kupuję nowy egzemplarz slima, bo mój wymęczony został do granic możliwości, szczególnie w pierwszym roku użytkowania. Poza tym nie czyta mi dual layers:( a w pokoju nie mam innego dvd. Na kompie się średnio oglada filmy jak dla mnie, szczegolnie że monitor mniejszy:)

ps. no i jeszcze jest sporo gier w które chciałbym zagrać.
szarakps
Zdecydowanie za szybko uśmiercasz PS2 skoro Sony zapowiedziało na konferencji na E3 aż około 160 nowych gier na PS2 do końca roku i PS2 lepiej sie sprzedaje w USA od X360 i PS3 , patrz news http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=35253 .
Burgund
CYTAT(siwy120 @ 18 07 2007, 18:04) *
Linek ma racje wiadomo że jest masa gier w ktore nie graliśmy a sa pewnie wiagajace i dodaja nam duzo frajdy ale z drugiej strony kupno PS2 teraz jest na dłuższa mete niezbyt dobrym rozwiazaniem bo nowe gry juz na to prawie nie wychodzą. Ja kupiłem PS2 dla seri gier WRC i Pro Evolution Soccer.Pozdrawiam

Mam w tyle to, że nowe gry już prawie nie wychodzą. Kupiłem swoją pierwszą PS2 (mam już drugą) w październiku i nie obchodzą mnie nowe gry. Kupiłem tę konsolę właśnie w czasie wielkiego szału nextgenów na przekór większości, bo nie interesuje mnie to co teraz jest trendy, mam gdzieś że panuje moda na next-geny. Kupiłem PS2, bo chcę sobie pograć. Gier jest na tyle dużo, że jeszcze przez conajmniej 3 lata nie rozstanę się z moją PS2. To właśnie dla gier które już są kupiłem tę konsolę. Mógłbym kupić sobie Xboxa 360 albo PS3. Tylko po co, skoro ja chcę mieć konsolę z dużą ilością fajnych gier i w nie grać. Na kolejne konsole przyjdzie pora. W dzisiejszych czasach gry powstają dużo dłużej, więc zanim nazbiera się stosowna garstka tytułów na nowe platformy ja będę sobie w najlepsze czas umilał grając. Inni niech sobie czekają.
PS2 Rulz!
XM16E1

CYTAT
Racja Niech żyje!

CYTAT(Burgund @ 19 07 2007, 19:13) *
PS2 Rulz!

Pewnie że niech żyje tylko żę nieliczcie na to że wyjdzie GOW 3 na PS2 biggrin.gif A tak na serio.Te 160 gier to nielicząc takich tytułów jak THPG,MERC2 czy GH3 to jakieś same popierdółki i naprawde dla takiego gracza co ma PS2 z 5-6 lat to już pewnie większość tytułów tych lepszych przerobił.Nieoszukujmy się,plejak zdycha catfight.gif .To że konsola się dobrze sprzedaje-super ale te większośc osób niemiało jej,a reszta?
Prince_Hellsing
Dlaczego tak się stanowczo upeirasz, że PS2 umiera? Wiele osób zdaje sobie z tego sprawę, ale wiele ma zamiar sobie jeszcze kupić itp. A Ty takim gadaniem tylko peszysz potencjalnych graczy. Napisałeś temat z którym 90% graczy się nie zgadza a Ty dalej ciągniesz po swojemu confused.gif Ludzie nie uważają, że to koniec czarnulki. Także ja tak nie uważam. Trochę za wcześnie na taki temat.

Peace.
XM16E1
CYTAT(Prince_Hellsing @ 19 07 2007, 18:58) *
Dlaczego tak się stanowczo upeirasz, że PS2 umiera? Wiele osób zdaje sobie z tego sprawę, ale wiele ma zamiar sobie jeszcze kupić itp. A Ty takim gadaniem tylko peszysz potencjalnych graczy. Napisałeś temat z którym 90% graczy się nie zgadza a Ty dalej ciągniesz po swojemu confused.gif Ludzie nie uważają, że to koniec czarnulki. Także ja tak nie uważam. Trochę za wcześnie na taki temat.

Peace.

BECAUSE IT"S TRUE!!!Ale dobra odpuszcze trochę w sumie ja i tak mam zamiar kupić PS2 jeszcze raz bo mi GOW2 niechodzi a dla tej gry warto.
KOMODO
Konsole w zasadzie nigdy nie umieraja. Zawsze sa i zawsze sie gra. Pograc dzisiaj w Contre z NESa to frajda porownywalna z GoW2:P. Prawie;). Dla mnie konsola umiera kiedy koncza sie nan hity. Kiedy wydaja na nia tasmowki od EA, czy konwersje z PSP (jak dla mnie potwarz dla PS2) to juz ostatnie stadium "dogorywania". Konwertowanie na chama gier (pomijam ze tych najlepszych) przysosowanych wybitnie do handhealda mija sie z celem, doprawdy.
ArkejD
Ja tam z bananem na ryju przeszedłem lcs i vcs, a teraz czekam na sh origins i przygody logana. Konwersje z psp to dobra rzecz, nie każdy ma tyle kasy żeby kupić psp + grę, a tak można pograć w naprawde dobrą grę małym kosztem (vide lcs - 120zł)
KOMODO
CYTAT(ArkejD @ 19 07 2007, 22:52) *
Ja tam z bananem na ryju przeszedłem lcs i vcs, a teraz czekam na sh origins i przygody logana. Konwersje z psp to dobra rzecz, nie każdy ma tyle kasy żeby kupić psp + grę, a tak można pograć w naprawde dobrą grę małym kosztem (vide lcs - 120zł)
Jasne, ale to dymanie w pewnym sensie posiadaczy PS2. Nie wiem czy zauwazyles ale gry na PSP sa przygotowywane z mysla o PSP! Akurat po GTA tego nie widac, jednak po innych grach juz tak, chocby wymieniony przez Ciebie "Logan". Poza tym jakby nie patrzec to co prezentuje sie fajnie na malym ekranie, na duzym niekoniecznie musi "zrobic". Jak dla mnie to lekki potwarz. Juz LCS i VCS w pewnym sensie irytowaly tymi samymi miejscowkami, ale jednak smiganie w "prawdziwe" GTA chocby w autobusie szybko pozwolilo mi zmienic zdanie. Ale gdybym gral w VCS w wersji na PS2 raczej bym byl zniesmaczony. Ciekawe czemu jeszcze nie zapowiedzieli "San Andreas Stories"... Ja tez czekam na Silent Hill, ale na PSP jak Pan Bóg przykazal;).
ShtaS
San Andreas Storie zapowiedzą pewnie na przyszły rok. Pomiędzy Vice City, a San Andreas na duze konsole tez byly dwa lata przerwy, to po pierwsze, a po drugie w tym roku R* wydaje GTA IV, wcześniej wydało Vice City Stories na PS2, więc 2 GTA w jednym roku kalendarzowym to wystarczająco dużo : )

Na PS2 jest coraz mniej zapowiedzi i hitów na skalę GoWa nie ma co się spodziewać. Nie zmienia to faktu, że żywot tej konsoli jest jednym z najdłuższych w historii, a ja pomimo bliskich planów zakupu next gena nie planuje rozstawać się z czarnulką. Do wielu tytułów powrócę nie raz, a jeszcze parę zostało do kupienia. Nie zgadzam się więc ze stwierdzeniem, że PS2 umiera, bo widział ktoś aby bawić się z nieboszczykiem ? A z PS2 planuje jeszcze nie raz.
XM16E1
CYTAT(ShtaS @ 20 07 2007, 14:21) *
San Andreas Storie zapowiedzą pewnie na przyszły rok. Pomiędzy Vice City, a San Andreas na duze konsole tez byly dwa lata przerwy, to po pierwsze, a po drugie w tym roku R* wydaje GTA IV, wcześniej wydało Vice City Stories na PS2, więc 2 GTA w jednym roku kalendarzowym to wystarczająco dużo : )

Zdeka odbiegamy od tematu ale co tam: http://www.gtavcs.com/news/9113/%22no-plan...houser#comments jest to wypowiedź z 11 maja więc teraz nic niewiwadomo ale ja bym sobie chętnie już zaczął odliczać czas do premiery.Tak jak powiedziałeś,pewnie wyjdzie za rok bo teraz cała praca koncentruje się na GTAIV.Ja bym jeszcze chciał na PSP jakąś nową wersję CCC taką jak zapowiedzieli na XBOX'a i WII
Forebode
Prawda jest niestety taka, ze PS2 na dzien dzisiejszy widzi i bedzie widzialo coraz mniej nowosci. Nie zmienia to faktu ze jest mnostwo gier, w ktore warto pograc. No bo jak wytlumaczyc to ze sporo ludzi ktorych stac na PS3/x360, kupuje jednak PS2?
ArkejD
CYTAT(KOMODO @ 20 07 2007, 01:32) *
CYTAT(ArkejD @ 19 07 2007, 22:52) *
Jasne, ale to dymanie w pewnym sensie posiadaczy PS2. Nie wiem czy zauwazyles ale gry na PSP sa przygotowywane z mysla o PSP! Akurat po GTA tego nie widac, jednak po innych grach juz tak, chocby wymieniony przez Ciebie "Logan". Poza tym jakby nie patrzec to co prezentuje sie fajnie na malym ekranie, na duzym niekoniecznie musi "zrobic". Jak dla mnie to lekki potwarz. Juz LCS i VCS w pewnym sensie irytowaly tymi samymi miejscowkami, ale jednak smiganie w "prawdziwe" GTA chocby w autobusie szybko pozwolilo mi zmienic zdanie. Ale gdybym gral w VCS w wersji na PS2 raczej bym byl zniesmaczony. Ciekawe czemu jeszcze nie zapowiedzieli "San Andreas Stories"... Ja tez czekam na Silent Hill, ale na PSP jak Pan Bóg przykazal;).

Czemu po loganie to widać ? Gra przecież będzie miałą podciągniętą grafikę, dodaną obsługę drugiej gałki a także lekko przyspieszoną rozgrywkę (źródło: PE 120) więc nie wiem czego się mozna przyczepić ;]
O Silent Hillu origins na ps2 też były ploty, ponoć ma wyjść i też jestem z tego zadowolony. Rozumiem że Tobie, jako posiadaczowi psp to troszkę w niesmak, ale dla mnie to okazja do poznania wielu dobrych tytułów, nawet jesli są one stricte pod konsolę przenośną.
Posiadam też xboxa 1 i jestem wielce zawiedziony na MS za tak szybkie usmiercenie konsoli, teraz poprostu nie mam już w co grać, więc support ps2, nawet takimi konwersjami, jest na pewno na plus dla sony.
xylaz
CYTAT(ArkejD @ 21 07 2007, 07:23) *
Czemu po loganie to widać ? Gra przecież będzie miałą podciągniętą grafikę, dodaną obsługę drugiej gałki a także lekko przyspieszoną rozgrywkę

po screnach z wersji ps2 widać, że grafika jest częściowo podciągnięta, tzn postać wygląda ładnie ale otoczenie bardzo kontrastuje niską rozdzielczością tekstur i nie będzie trybu online. mimo wszystko też czekam na syphona.

ja obecnie kupuję więcej gier na ps2 i gram więcej niż w czasach jej świetności. mam duże zaległości (pomimo posiadania konsoli od 2001 r), a nowe gry można teraz kupić nawet o 75% taniej. np. nigdy nie grałem w platformówki na ps2 i w tym tygodniu sprawiłem sobie pierwszego Jak and Daxter ;] Przeglądając bazę gier na nowe konsole, widzę mniej tytułów w które chciałbym zagrać niż na starej ps2.
ArkejD
LCS tez pięknie nie wyglądało (imo gorzej niż 3), do tego koszmarnie cięło na pierwszej wyspie, a i tak przeszedłem 2 razy z wywieszonym jęzorem smile.gif
raven_raven
PlayStation 2 umiera... phi. Nie dość że jest starsza i słabsza niż Xbox 1 i GameCube, to nie dość że tamte już dawno naprawdę umarły, ta wchodzi w złoty wiek! Mimo że hitów nie będzie już za dużo, mimo że najlepszy czas konsoli minął wraz z premierami ostatnich najlepszych gier(GoW II, FFXII, B:D i parę innych), nie wyjdą na nią kontynuacje tych serii(wyjdą na PS3) to co z tego, skoro konsola wynikami sprzedaży bije na łeb swoją młodszą i potężniejszą siostrę!? I jeszcze długo tak będzie. Konsola ustanowiła rekord sprzedaży i nadal go bije (120 mln konsol!!!), tanieje, podobno ma wyjść jeszcze jej pomniejszona wersja, hity tanieją... Nic tylko brać i grać smile.gif.

Ja sam kupiłem PSTwo niecały rok temu i po prostu szaleje za nią. Na kompie nie gram, next-geny mnie nie obchodzą, za to ja odkopuje stare hity czyszcząc sklepowe półki z platyny... I cieszę michę jak głupi, kiedy widzę jak siedmioletnia konsola uciera nosa wszystkim next-genom razem wziętym biggrin.gif. We wrześniu wreszcie podłączę PS2 do sieci i tak naprawdę dopiero zacznie się zabawa!!! Cieszę japę strasznie, kiedy widzę że ToCA Race Driver wygląda lepiej na mojej PS2 niż na "wypasionych" kompach PeCeciarzy, cieszę się, że mogę grać w God of Wary, które olśniewają grafą i powalają gameplayem PC-towe pozycje, cieszę się kiedy widzę te zazdrosne miny... Proud to have PS2 smile.gif.

GC i X umarły, PS2 nawet nie widzi grobu na horyzoncie, ot co.

wub.gifwub.gifwub.gif

wub.gifwub.gifwub.gif
Burgund
I co XM16E1 ???
Chciałeś zabawić się w "konsolograbarza" i Ci nie wyszło.
Jeszcze długo poczekasz zanim ten temat posłuży do wspominania PS2.
Bo to konsola do ROZRYWKI. Bez narzuconego "musisz mieć next-gena bo czasy się zmieniają".
Nikt nie lubi jak mu się coś narzuca.

Popieram Ravena.
"Proud to have PS2".

P.S. XM16E1 - zmień avatara, bo jest taki jakiś niesympatyczny. Jak na niego patrzę to się krzywię. confused.gif
orion50
popieram raven'a w 100% PS2 to najlepsza konsola tej generacji..
XM16E1
CYTAT(Burgund @ 21 07 2007, 16:49) *
I co XM16E1 ???
Chciałeś zabawić się w "konsolograbarza" i Ci nie wyszło.
Jeszcze długo poczekasz zanim ten temat posłuży do wspominania PS2.
Bo to konsola do ROZRYWKI. Bez narzuconego "musisz mieć next-gena bo czasy się zmieniają".
Nikt nie lubi jak mu się coś narzuca.

Popieram Ravena.
"Proud to have PS2".

P.S. XM16E1 - zmień avatara, bo jest taki jakiś niesympatyczny. Jak na niego patrzę to się krzywię. confused.gif

A czy ja komuś coś narzucam?!Ja tu nic nienarzucam nikomu,normalny w świecie topic!Ja tez jestem dumny z PS2 jak każdy jej posiadacz.Widzę że się uparłeś na mnie z deka więc odczep się odemnie. chair.gif
KOMODO
Raven - takie zdania wlasnie doprowadzaja mnie do padaczki. Mozna mowic, ze PS2 wciaz radzi sobie swietnie, wciaz jest fajna, jest na nia cale mnostwoi tytulow, ale texty typu "dopiero teraz zaczyna zyc" albo "wchodzi w zloty wiek" po prostu mnie smiesza. Gdzie Ty masz ten zloty wiek? Tasiemce od EA i konwersje z handhealda? Zloty wiek to szczyt konsoli, kiedy sypie hitami miazdzacymi wszystko co krok. Mozna powiedziec ze PS3 wchodzi w zloty wiek bo pod koniec roku zygnie co najmniej kilkoma grami ktore zdeklasuja wszystko co bylo do tej pory w ich gatunkach.
chm[u]ra
PS3 wejdzie w zloty wiek za rok, moze dwa. Teraz wszyscy czekaja az sprzeda sie tyle konsol zeby oplacalo sie wydawac konkretne tytuly.
Super Big Boss
CYTAT(KOMODO @ 21 07 2007, 22:25) *
Raven - takie zdania wlasnie doprowadzaja mnie do padaczki. Mozna mowic, ze PS2 wciaz radzi sobie swietnie, wciaz jest fajna, jest na nia cale mnostwoi tytulow, ale texty typu "dopiero teraz zaczyna zyc" albo "wchodzi w zloty wiek" po prostu mnie smiesza. Gdzie Ty masz ten zloty wiek? Tasiemce od EA i konwersje z handhealda? Zloty wiek to szczyt konsoli, kiedy sypie hitami miazdzacymi wszystko co krok. Mozna powiedziec ze PS3 wchodzi w zloty wiek bo pod koniec roku zygnie co najmniej kilkoma grami ktore zdeklasuja wszystko co bylo do tej pory w ich gatunkach.

To zależy czy mówimy ogólnie czy o Polsce. Bo wiadomo, że na świcie PS2 już powoli się wypala. Ale u nas właśnie teraz jest najlepszy czas na nabycie ps2 bo:
- next-geny drogie i mało gier,
- ps2 jest tania i cięgle tanieje tak jak gry na nią,
- co by nie mówić na ps2 ciągle wychodzą gry i nie zanosi się żeby to się miało szybko zmienić
- największa ilość tytułów (nie licząc PC)

raven_raven
Nie mówiłem o złotym wieku jako o najlepszych latach konsoli, bo te bezsprzecznie są tuż za nami. Ale mówię w sensie że jest to dojrzała, stara konsola, która jednak nadal tętni życiem i nadal sprzedaje się wspaniale, nawet lepiej niż niektóre next-geny wink.gif.

EDIT: Po prostu złoty wiek jest troszkę wieloznacznym stwierdzeniem... może złota jesień by pasowała... nie wiem tongue.gif.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.