Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Geisha
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > Alternatywa
_Milan_
Swietna plytka, jedna z lepszych jakie ostatnio znalazlem, z wytworni CRUCIAL BLAST ( genghis tron, weedeater).

niezly ciezki noise, z glosna perkusja i "wogle", nie chce mi sie pisac, sciagac.

http://rapidshare.com/files/43826462/Geish...rt.pl_.rar.html

ee, macie opis ze stronki wytworni ;p:

CYTAT
Devouring/rebirthing the concept of "noise rock" into something frighteningly beautiful and brutally heavy, GEISHA deliver crushing blasts of impossibly hyperdistorted rock baked in massive frequency overload and massive hooks and melodies and sinister crushing riffs, all of it slathered in filthy throbbing feedback and white noise horror holocaust, like the early 90's alt rock of Isn't Anything-era MY BLOODY VALENTINE and DINOSAUR JR. mashed together with the most brutal sort of Unsane/Am Rep style racket and distortion-drenched psych/noise into a sludgy metallic mass, jamming with a small army of pedal-smashing harsh electronics troglodytes playing awesomely catchy/crushing pop songs buried beneath a hellish storm of skree and amp-blowing fuzz. Terrifying. Beautiful. Licensed for North America by Crucial Blast.
_Milan_
o wy kurvy, popamietacie mnie za nie sciagniecie tej plyty, bedziecie blagac o re'upa, a ja wam splune w ryja, kuuuuurwaaaa, psy niewierne!!
golab
to ja im Tobie na złość wrzucę, chyba, że wyje.bię;p

fajna, różnorodna płytka, tylko wokal przytłumiony i nie słychać za dobrze
Obsolete
CYTAT(_Milan_ @ 26 07 2007, 07:08) *
o wy kurvy, popamietacie mnie za nie sciagniecie tej plyty, bedziecie blagac o re'upa, a ja wam splune w ryja, kuuuuurwaaaa, psy niewierne!!

JA sciagnalem, ale poki co mialem czas na jedno przesluchanie, wiec sie nie wypowiadam;]
kempa
ja nie sciagam, bo to co Milan poleca nie moze byc dobre... Wy tez nie sciagajcie jesli nie chcecie by spotkał Was zawód.

zreszta spojrzmy obiektywnie, czy Milan wrzucił/polecił kiedykolwiek cos dobrego w tym dziale ? mellow.gif

no co ?

serio serio...
janol
Genghist Tron był w miarę w miarę.
Poza tym wrzucił TITD, co go zdyskwalifikowało na lata.
Obsolete
OK, plyta jest naprawde dobra. Mimo tego, ze napie rdalanka trwa prawie caly czas, to jednak nie jest tak mozgoj ebna, bo album ma dosc specyficzne, czyste brzmienie (albo to kwestia tego, ze ostatnio slucham niekiedy podobnej muzyki ,ale duzo bardziej meczacej glowe;]). Od czasu do czasu wejdzie jakas lightowa zagrywka i wszystko sie niezle spaja.
Takie zespoly mozna spokojnie okreslic jako noisowe, w odroznieniu od takiego ge jowego Shellac.

Jak masz wiecej to wrzucaj.
Grzehoo
Co prawda jeszcze nie przesłuchałem do końca (zostały dwa kawałki), niemniej to, co dotychczas strawiłem, robi wrażenie. Zaraz wrzucę płytkę na mp3 i przed snem jeszcze posłucham, serio dobre to jest ;].
puszkin
to wrzuc kto na co innego niz rapid ale nie sendspace
koval
CYTAT(puszkin @ 26 07 2007, 22:30) *

na dii mogę wciepnąć ale to dopiero jutro po południu ;/
kempa
przestancie lizac du.pe Milanowi, ludzie, no opanujcie sie... przeciez ten człowiek nie ma pojecia o muzyce xd
puszkin
CYTAT(koval @ 26 07 2007, 23:07) *

spoko luz, bede dozgonnie wdzieczny ;]
hay
CYTAT(puszkin @ 26 07 2007, 22:30) *

Masz

http://www.uploading.com/files/L35LSQ14/Ge...rt.pl_.rar.html

Nie wiem co to warte, ale wrzuciłem.
janol
Dobra, stwierdzam że Geisha jest ok.
Możecie ściągać.
Grzehoo
CYTAT(kempa @ 26 07 2007, 23:15) *
przestancie lizac du.pe Milanowi, ludzie, no opanujcie sie... przeciez ten człowiek nie ma pojecia o muzyce xd

Przecież oczywisty jest fakt, że Milan dostaje te płyty od kolegów, bo przecież sam nie znalazłby tak dobrej muzyki.
_Milan_
a wiec tak, kempa i janol otrzymuja po warnie, wiadomo za co, obrzydliwa ironia, ktora wylewa sie z ich postow to wystarczajacy powod closedeyes.gif

po drugie Geisha to wymiot totalny, slucham od 2 tygodni na playerze i powiem ze roznica miedzy sluchawkami a glosnikami jest ogromna, to jak 1080p do 480i.
PO trzecie kawalek (sevensevenseven) to jedno z najlepszych gowien jakie slyszalem ;]

sevensevensevensevensevensevensevensevensevensevensevensevensevensevensevenseven
seven
sevensevensevensevensevensevensevensevensevensevensevensevensevensevensevenseven
seven
seven
seven
seven
seven
seven
seven
.......
.......
SEVEN SEVEN SEVEN

plyta roku kolo unsane na razie.
Grzehoo
2006.
_Milan_
wiem ale ch,uj mnie to ;] znalazlem ja w tym roku, wiec jest 2007.
janol
CYTAT(_Milan_ @ 27 07 2007, 07:06) *
a wiec tak, kempa i janol otrzymuja po warnie, wiadomo za co, obrzydliwa ironia, ktora wylewa sie z ich postow to wystarczajacy powod closedeyes.gif

Donos do Fenia już leci closedeyes.gif
Grzehoo
CYTAT(_Milan_ @ 27 07 2007, 07:15) *
wiem ale ch,uj mnie to ;] znalazlem ja w tym roku, wiec jest 2007.

Kur.wa nie!

Nie.
koval
CYTAT(puszkin @ 26 07 2007, 23:40) *
CYTAT(koval @ 26 07 2007, 23:07) *

spoko luz, bede dozgonnie wdzieczny ;]

http://koval2.diinoweb.com/files/Geisha%20...'Orrore.rar

przesłuchałem parę razy, imo nie ma się czym jarać...

<siekiera w plecy od Milana na brudtłoku zapewniona>
kempa
fajne kur.wa... na razie słucham love theme from reich here reich now.... którys raz z rzedu... ale klimaty mi odpowiadaja.
Colio
Dobry na(pipi), ino różnorodną bym tej płyty na pewno nie nazwał.

Nagrali więcej?
Ölschmitz
przesluchalem raz.

niezle, ale pracie mi nie drgnelo.

pozniej poslucham jeszcze to napisze.

qotsa > geisha
Samuel666
Szukałem albumów metodą 'rapidshare+nazwa płyty' i coś nie mogłem znaleźć. Ma ktoś reszte płyt, nie licząc Mondo Dell'Orrore ? Dziękówa z góry
tk
materiał pierwsza klasa, ale do black cobry to się nie umywa tongue.gif. no, ale takie numery jak "bondage death", "love theme from reich here, reich now" czy mocarne "[sevensevensever]" paluszki lizać. także dołączam się do apelu Samuela666 o pozostałe płyty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.