Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Densha de Go! Shinkansen Ex
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
langus
Witam!
Jako fan japońskich popierdółek chciałbym założyć temat o tych grach.Jako że moją kochaną serią jest Densha de Go! od niej zaczniemy.Informacje na temat wersji na konsolę Wii: http://www.densha-de-go.com/denshadegowii.htm .W planach mam zakup takiego zestawu jako że od dłuższego czasu planuje zakup Wii biggrin.gif Tylko potrzebuje albo japońską wersję konsoli albo jakiegoś FreeLoadera biggrin.gif
Dyskutujmy i zbierajmy informacje na temat takich gier na Wii biggrin.gif
chrno-x
Polecam poczekać na freeloadera, ale ciesze się że wkońcu ktoś się chciał pokazać i powiedzieć że lubi takie J-popierdółki, ja również bardzo lubie Densha De Go, a tym bardziej ucieszyłem się jak padła informacja o wersji na Wii, również bardzo wielki plus że zamierzają wydać specjalnego pada do tego. Co do J-popierdółek, mnie cieszy że w zrozumiałej wersji wychodzi Bleach:Shattered Blade, dla wielu popierdółka, ale dla mnie jeden z najbardziej wyczekiwanych tytułów na Wii biggrin.gif , tutaj mały link:

http://wii.ign.com/objects/833/833630.html
Enkidou
Ja też przepadam za japońszczyzną, chociaż chciałbym zaznaczyć na wstępie, że Wii (przynajmniej na razie) nie posiadam.

Na dziś dzień najbardziej interesuje mnie jak wypadnie Opoona do której ręce przyłożyli ludzie od DQVII, a Yuji Horii być może zapewnił jej byt. Dalej, Project O, bo przynajmniej na chwilę obecną wydaje się być dość ambitną i oryginalną produkcją za którą odpowiada nie byle jaki zespół (a właściwie zespoły). No i bardzo lubię prace Minaby, który w projekt jest zaangażowany.

Nie są to jedyne gry, które interesują mnie na Wii, ale chyba najbardziej pasują do kategorii przyjętych w tym temacie.

BTW: Nie myślicie, żeby zmienić jakoś tytuł tematu? wink.gif
langus
CYTAT(Enkidou @ 20 07 2007, 02:05) *
Ja też przepadam za japońszczyzną, chociaż chciałbym zaznaczyć na wstępie, że Wii (przynajmniej na razie) nie posiadam.

Na dziś dzień najbardziej interesuje mnie jak wypadnie Opoona do której ręce przyłożyli ludzie od DQVII, a Yuji Horii być może zapewnił jej byt. Dalej, Project O, bo przynajmniej na chwilę obecną wydaje się być dość ambitną i oryginalną produkcją za którą odpowiada nie byle jaki zespół (a właściwie zespoły). No i bardzo lubię prace Minaby, który w projekt jest zaangażowany.

Nie są to jedyne gry, które interesują mnie na Wii, ale chyba najbardziej pasują do kategorii przyjętych w tym temacie.

BTW: Nie myślicie, żeby zmienić jakoś tytuł tematu? wink.gif

Ekm...długo myślałem nad tematem i wydaje mi się że jest trafiony razem z pod tematem biggrin.gif Temat powinien sie naprawdę rozbudować.Według mnie nowa konsola Nintendo, tak samo jak DS może posiadać najwięcej J-pierdółek.Oczywiście, na PS3, PSP też wychodzi dużo takich gier ale że planuje zakup Wii skupiam się na tej konsoli...

Oczywiście piszcie też na DS-a, zróbmy jeden wielki temat o J-Pierdółkach i japońskim graniu na Wii i DS-ie bo takiego to forum potrzebuje biggrin.gif
chrno-x
Enkidou, zgadzam się z tobą, Opooma est bardzo ciekawym tytułem, bardzo nietypowym a zarazem coś ciągnie do tego tytułu, zgadza się ? :-> Bardzo mi się podoba wykonanie postaci, jest nietuzinkowe, mam nadzieje że ogólnie gra jako całośc spisze się bardzo dobrze. Licze że takich tytułów pojawi się więcej.
jiloo
tytul tematu troche z du.py - jesli ma byc ogolnie.
jakogos nie obchodzi symulator pociagu, ale lubi dziwne japonskie gry to nie koniecznie tu wejdzie i temat sie nie rozwinie.
bardziej ogolnie by sie zdalo.

przyklad? zaloz temat Halo 3 i zrob z tego temat ogolny dotyczacy strzelanek FTP.

takie moje 3 gr.

a sprawdzic DDG mam ochote juz od jej istnienia na PSX, wiec mam nadzieje, ze wrezcie okazja sie nadazy.
langus
Jaka według was jest najlepsza wersja gry Densha de Go! na PS2?
Bo właśnie zastanawiam się na kupnem którejś wersji ale nie wiem jakiej...
Jak to jest z tymi kontrolerami do Densha de Go! ?
Czy jeżeli kupię jakiś kontroler do PS1 to czy będzie on działał np. na PS2 z Densha de Go! Final?
Dzięki za info
ping
Densha de Go! Final - niekwestionowany lider.
plecak
tak, kontroler do psx'a powinien spokojnie działać z denshami na ps2, ale ręki nie dam...

a polecam także ddg pro 2, dużo bardzo pociągów, choć graficznie gorsza od final, shinkansen też całkiem całkiem tylko wersja ps2 troche chrupie czasem..

langus
CYTAT(plecak @ 21 07 2008, 20:33) *
tak, kontroler do psx'a powinien spokojnie działać z denshami na ps2, ale ręki nie dam...

a polecam także ddg pro 2, dużo bardzo pociągów, choć graficznie gorsza od final, shinkansen też całkiem całkiem tylko wersja ps2 troche chrupie czasem..

Dzięki koledzy, ale jeszcze chciałbym aby wyjaśniła się sprawa tych kontrolerów biggrin.gif
Co tak naprawdę różni tę serię?Bo nie mogę nigdzie znaleźć info w necie a jestem ciekaw biggrin.gif
plecak
to coś słabo szukasz:P, ogólnie rzecz biorąc w każdej części masz różne linie/trasy a co za tym idzie inne pociągi po nich śmigające, w final masz np głównie pociągi podmiejskie, w ryoken masz jakby tramwaje w kisya masz stare parowozy, w pro 2 jest chyba najwięcej pociągów i tras rozrzuconych po całej japonii, shinkanseny to oczywiście bardzo szybkie ekspersy przemierzające długie dystanse, z jednego krańca japonii do drugiego.

tu masz wszystko; http://en.wikipedia.org/wiki/Let's_Go_by_Train
langus
CYTAT(plecak @ 21 07 2008, 22:24) *
to coś słabo szukasz:P, ogólnie rzecz biorąc w każdej części masz różne linie/trasy a co za tym idzie inne pociągi po nich śmigające, w final masz np głównie pociągi podmiejskie, w ryoken masz jakby tramwaje w kisya masz stare parowozy, w pro 2 jest chyba najwięcej pociągów i tras rozrzuconych po całej japonii, shinkanseny to oczywiście bardzo szybkie ekspersy przemierzające długie dystanse, z jednego krańca japonii do drugiego.

tu masz wszystko; http://en.wikipedia.org/wiki/Let's_Go_by_Train

Dzięki wielkie za pomoc, już zaczynam szukać na aukcjach interesujących mnie wersji i kontrolera biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.