Mendrek
11 08 2007, 13:23
Trzy transfery.
Michal Vaclavik - Błażej Telichowski, Inaki Astiz Ventura, Wojciech Szala - Kamil Kosowski, Łukasz Garguła, Aleksander Vukovic, Martins Ekwueme - Bartłomiej Grzelak (K), Carlo Costly Molina, Mariusz Ujek.
Co ciekawe, najwięcej punktów zdobył rezerwowy napastnik Remigiusz Jezierski (Ruch Chorzów) - 13. Również rezerwowy obrońca Andrzej Woźniczka (ŁKS Łódź) zdobył mi sporo, bo aż sześć punktów, sęk że jego cena to 0.3 mln .
Mendrek
13 08 2007, 09:26
No no no, ale się nasi liderzy rozpędzili, Lorack wszedł i pokazał klasę, pewnie czituje ;p Ma ciekawy skład, chyba robił jakieś transfery

Po dwóch dniach byłem daleko, ale czekałem aż zagra Legia, od której mam sporo ludzi i opłacało się jak nigdy kupić Grzelaka za Nowaka i obstawić go w roli kapitana, oraz do Szali dokupienie Astiz Ventury, dzięki czemu wróciłem do pierwszej dziesiątki, na ósmą pozycję i nie straciłem szans by dogonić liderów.
Kurna, myślałem, że może Reiss poczuje oddech emerytury na plecach i nie będzie już rządził, a on bezczelnie nadal to robi. Costly i Chinyama marnują sytuacje, a kapitan Lecha (i wielu drużyn na WL) ciągnie cały zespół. A ja go nie wziąłem, bo mi się to wydawało... nie wiem, zbyt oczywiste. Fak.
A pewnie, że czituję, jak zawsze zresztą ;] Po jutrzejszym meczu może jeszcze coś dorzucę.
polaki899
13 08 2007, 12:54
Mam do was pytanie dopiero zaczełem grać w wygraj lige od 3 kolejki i jestem troche w tym zielonym.
Mam pytanie.
Jak dołaczyć do ligi PSX EXTREME??
Prosze o instrukcje jak do was dołaczyć krok po kroku.
Po 1 kolejce (czyli 3) mam 58 punktów
Przeglądasz poprzednie strony i szukasz hasła, które podał Obso. Potem w menu WL klikasz "twoje ligi", wpisujesz w odpowiednim miejscu hasło i ta dam.
Saunter
13 08 2007, 19:57
Czołówka Ligi PSX Extreme po 3 kolejkach:
1 ACpiorunDC Lorack 144 71
2 FC Alkoholicy Kriseh 136 63
3 1.FC Dreamteam Jakuza 127 43
4 FC_Liverpool Andrzej Kotarski 127 54
5 sheep team ogqozo 120 43
6 FC Radlin Musiol 118 52
7 Knock-Out SanDoo 110 42
8 Szkieletor 07 Myslowice Mendrek 97 42
9 kalamazoo obsolete 96 43
10 Bezzebne Damiany zdzisiek 95 58
Tyłówka Ligi PSX Extreme po 3 kolejkach:
11 Zolwiki FC Krystian 86
12 Czerwone Robaki Robak 84
13 Pasozyty Stony Stona 81
14 Juventus Turzyn Senshi 77
15 Poncze Dzejson 74
16 Janollonia janol 73
17 Atlantyda Sikorov 71
18 15 Krzysztof 58
19 SzonSzony Bartek 45
Byłem 2, jestem 3 - trzymam się na pudle

a myślałem, że co najwyżej będe otwierał drugą dziesiątkę
Mendrek
18 08 2007, 09:14
Liga nam się powiększyła, ale liderzy wciąż Ci sami. Ładnie wskoczyłem do czołówki, transfer Grzelaka i mianowanie go kapitanem to był istny bonzai, przynajmniej na te dwie kolejki. Teraz zapomniałem transferów, ale może nie będzie tak źle i GKS Bełchatów wreszcie zacznie grać, a Ujek i Costly zaczną strzelać. Liczę na to, że Lubin zremisuje do zera (bo mam tylko bramkarza ;p ), a Wisła przegra 1:2, a jedyną bramkę dla Krakowian strzeli Kosowski ;p
Obsolete
18 08 2007, 13:22
No zwazywszy, ze Kosowski nie zagra, to bedzie mu trudno;]
Mendrek
20 08 2007, 14:05
Dobra, powiedziałem dość piłkarzom Bełchatowa i Groclinu. Z zespołu wyleciało aż czterech z nich, a przy okazji zrobiłem dwie zmiany. Głupio trochę, że zrobiłem nieco zespół na wzór liderów, przez co ciężko będzie mi ich dogonić, gdyż jeśli ja będę punktował to oni też. No ale mam paru zawodników w zanadrzu, którzy punktują pomalutku, a niektórzy nieco szybciej i tak póki co niezawodna obrona Astiz Ventura i Szala co kolejkę dają mi 12 punktów, a do nich za Telichowskiego dołączył Cleber. Również mam niedocenianego chyba nieco Vaclavika na bramce. Gargułę zastąpił Iwański, a Ekwueme chociaż punktujący, został wymieniony na czarnego konia z Widzewa - Napoleoniego. Za Ujka wszedł za to Brożek, a za Costlye'go Chinyama. Z konieczności musiałem sprzedać Jezierskiego z Ruchu Chorzów, a w jego miejsce kupiłem Mieczysława Sikorę z ŁKS-u . 6 punktów w plecy, ale mam nadzieję, że warto było. Jeśli trzeba będzie, zmienię kogoś z silnych na kogoś innego, też dobrego, ale którego liderzy nie mają - będę liczył na szansę, że liderzy się pomylą, a ten dobry zagra dobrze

Również wierzę, że Grzelak będzie dobrze się sprawował w roli kapitana, a Vukovic będzie dobrym pomocnikiem
Też zrobiłem małe korekty w składzie aby utrzymać się na szczycie. Wylecieli Costly, Ujek, Baran, Danch...a na ich miejsce przyszedł Brożek(K), Reiss, Zając i Edson

Zobaczymy czy wystarczy na lidera
Mendrek
25 08 2007, 19:38
Wisło-fani dziś nie będą mieli dużo punktów, za to Legia nam się rozstrzelała i Ci którzy Rogera mieli, będą sporo awansować, dobrze zapunktuje też Inaki Ventura. Ten Arboleda jednak jest fajny, ale póki co zostawię sobie trzech obrońców
Najczęściej wybierany piłkarz WL zawala. Costly wszedł dzisiaj w 82 minucie, i to nawet gorzej, niż gdyby w ogóle nie wszedł, bo na rezerwie mam Nunesa, który strzelił gola i wygrał mecz. Kurrwa, jak on ma grać po kilka minut na mecz to muszę zmienić kapitana, tylko że to oznacza... 1,22 zł. Resztę składu mam stosunkowo OK, Arboleda strzelił gola a pozostali obrońcy nie stracili. Ale Costly mi za dużo punktów spieprzył.
Obsolete
25 08 2007, 20:09
Ja jestem niczym Roman Abramovic i znowu przed kolejka rzucilem kasa na dobry sklad. Radziecki duet Wilk i Zajac nie dali rady, ogolnie Lech dal ciala, ale Legia juz spisala sie lepiej i to mnie cieszy;] Spodziewany kolejny awans i marsz po 1 miejsce.
Cieszy brak Brozka i Reissa w tej kolejce oraz w koncu slabsza skutecznosc Wisly. Co niektorym nic nie przybedzie;]
Pierwsza 10 tka bez zmieniania skladu

No niezle <dumny>
A w tej kolejce nie najgorzej mi pojdzie

Dolha
Chinyama
Arbloleda
Rocki
Reszty nie wiem bo nie mam mozliwosci ogladania OE ;/
Mendrek
25 08 2007, 20:14
No ja miałem zmienić kapitana na Chinyamę, ale nie chciało mi się i teraz mam. Grzelak zszedł i chyba passa mu się skończyła... Zagłębie głupio traci gola i Vaclavic nie zapunktuję w pełni. Dobrze, że pewnie osiągnę 150 punktów i wtedy kogoś kupię, może wprowadzę do jedenastki Rogera i sprzedam jakiegoś pomocnika, po czym wezmę jakiegoś tańszego, bo Roger drogi ;/
CYTAT
Ja jestem niczym Roman Abramovic i znowu przed kolejka rzucilem kasa na dobry sklad.
No ty to jesteś biznesmen, dla ciebie złotówka czy dwie to nie problem
Ale może jesteś raczej jak właściciele Realu: "ten piłkarz kosztował mnie złotówkę, a gra beznadziejnie!".
Obsolete
25 08 2007, 20:23
No Costly to odszedl po 2 kolejce i nie zaluje;] Teraz akupilem Takesure i Rogera i nie zaluje;] Jestem genialnym menadzerem.
Obsolete
1 09 2007, 19:22
CYTAT(Obsolete @ 25 08 2007, 21:23)

Jestem genialnym menadzerem.
Przed ta kolejka sprzedalem Fabusa, Wilka i Grzyba, zdjalem z pozycji kapitana Brozka i zamiast Robaka kupilem Ediego, bo wydawao mi sie, ze wiecej ustrzeli Polonii
No geniusz.
Ja przed każdą kolejką liczę, że wreszcie Brożek nie będzie strzelał i wyjdzie, że mam nosa, że go nie wziąłem. Ale teraz już chyba nie wytrzymam i zdejmę Costliego w zamian za Pawła B. Mój dostarczyciel punktów Cleber wczoraj wyszedł na minus, tak że w tej kolejce mam jakieś 10 pkt zdobyte.
Jak to jest z tymi zmianami, jeden sms i mam nieograniczone mozliwosci zmian, czy kazda korekta to jeden sms? Bo jak jeden sms to bym sie w sumie skusil.
Obsolete
3 09 2007, 13:43
Nieograniczona ilosc zmian i jeden sms na potwierdzenie tych zmian.
Nowy genialny pomysł serwisu na zarobek: otóż wchodzę na sponsora, a ten, że może mi wypłacić 2 mln. "Przydadzą się", myślę, i klikam. Wyślij SMS-a, okej, wpisuję kod... i co? "Już pan otrzymał transzę!". Noż kurva! Czy taki komunikat nie powinien się pojawiać PRZED wysłaniem SMS-a?
Pawełek puszcza dwa gole, Cleber strzela nie do tej bramki, Pietrasiak powoduje karnego - efektem mój spadek na siódme miejsce. Nawet Obso mnie wyprzedził.
Tak więc wymieniłem połowę drużyny. Wziąć teraz Brożka za Costliego to koniunkturalizm, który jest poniżej mego poziomu - zostawiam i Honduranina (11 pkt w 6 kolejek), i Gargułę (6 pkt), bo wierzę, że nadejdzie ich czas. Za to powywalałem rezerwowych, którzy i tak nie grali, stawiając na drogich: Jana Muchę w bramce oraz na Rogera w pomocy. Trochę to niezbyt pomysłowe, stawiać teraz na Legię, toteż pozostaje mi liczyć na GKS, z którego inni gracze masowo rezygnują.
Obsolete
3 09 2007, 16:15
No ja za gora 3-4 kolejki bede na 1 miejscu, wiec nie tylko Ciebie wyprzedze;]
Wymienilem kilku zawodnikow (kupilem Rogera, Brozka, Wawrzyniaka, Venture, Nunesa) i pora zaczac isc w gore tabeli.
Mendrek
15 09 2007, 19:17
Kurde, zapomniałem o Wygraj Ligę i... dobrze

Dobrze, ale nie do końca. Bo jakbym wszedł, to pewnie bym sprzedał Iwańskiego i Vukovica, tymczasem strzelili sobie chłopcy. Pewnie za to sprzedałbym Grzelaka, a mianował kapitana Chinyamę. Najlepiej jakbym nie zrobił jednak tego pierwszego, a zrobiłbym drugie, może padłby jakiś rekord. Tak czy siak dogonię trochę czołówkę, Zieńczuk co prawda strzelił dwie, choć zarobił też żółtą kartkę, natomiast Głowacki spowodował karnego - więc fani Wisły nie będą do końca zadowoleni

Szkoda, że Napoleoni nie pograł, tak samo Szala. Na szczęście mam Woźniczkę, oraz Sikorę. Dwaj zawodnicy za tanie pieniądze, a punkty przynoszą
Obsolete
15 09 2007, 19:41
2 gole Zienczuka, gol Edsona, dobra dyspozycja innych zawodnikow - plan objecia 1 miejsca w ciagu kilku najblizszych kolejek, w toku;]
Hmmm...a ja cały czas okupuje 2 miejsce w tabeli

co prawda po tej kolejce zbliżyłem się do Lorack-a na 8 punktów

Mam nadzieje że za tydzień będę mógł cieszyć się z lidera

A po pierwsze dwójce dziura na 30-50 pkt-ów, więc raczej nikt nie dokoptuje do pierwszej dwójki w najbliższym czasie

No i zaszła mała zmiana za kontuzjowanego(?) Augustyna, wskoczył Inaki Astiz
Obsolete
16 09 2007, 23:42
No ja sie systematycznie przesuwam do przodu, gubiac kolejnych rywali
Mendrek
17 09 2007, 10:22
Ja spadłem o 1 pozycję, ale jestem o jeden punkt niżej od drużyny Og-a, potem kilka punktów niżej od 7 drużyny. Walka w dolnej części pierwszej dziesiątki zaogniła się, dlatego wziąłem pełną odpowiedzialność za 4 transfery. Odejmie mi to cztery punkty, ale może dzięki temu nadgonię potem resztę. Obawiam się jednak, że mój skład niewiele różni się teraz od nich, sprzedałem Grzelaka (wypalił się), Vukovica (nie sądzę by strzelił teraz bramkę, ale kiedyś do niego zapewne wrócę), Szalę (bo się nie wyleczył), i Napoleoniego (bo nowy trener Widzewa posadził go na ławce). W ich miejsce Tomasz Kiełbowicz, Marcin Zając, Roger i Tomasz Moskała. Szkoda, że ŁKS gra z silnym przeciwnikiem, bo Sikora i Woźniczka będą mieli utrudnione zadanie. Kapitanem został Inaki Astiz Ventura, wierząc że nie Legia nie przepuści bramki z Koroną, obrońca ten może dać mi 12 punktów
Mendrek
29 09 2007, 08:09
Zostawiłem bramkarza i pomocnika Zagłębia Lubin i sprzedałem Kiełbowicza, bo myślałem że jest słaby ;/ Ze mnie łoś.
Obsolete
29 09 2007, 16:02
No ja juz na podium. Do Jakuzy brakowalo mi jakies 25 punktow, ale ta kolejka mi wybitnie nie pojdzie...cala nadzieja w Ivanowskim i Lacie z Groclinu;f
Czasem oplaca sie nie interesowac liga. Nic nie wskazywalo na to, by Chinyama zagral, nawet Urban stwierdzil, ze bedzie gral jednym napastnikiem i bedzie to Grzelak.. A tu 2 bramy czarnego.
Haha, ja to mam nosa. Chinyama 10 pkt, Giza 8. Nawet Garguła zaliczył 4 pkt, co jest niezłym wynikiem jak na mecz przegrany 1-4. Szkoda, że od kiedy kupiłem Muchę, to w każdym meczu puszcza gola, a zanim kupiłem, to nic nie puszczał. Kapitan Costly nie grał, niby na kartki nie mam wpływu ale to ustawienie jego jako kapitana to był mój największy błąd. Chociaż powinien się jeszcze rozstrzelać.
P.S. Pod nieobecność Costlyego liczy mi się Andre Nunes, piewszy rezerwowy, który wszedł na kwadrans i jeszcze zaliczył żółtko (zero punktów). A jaki jest mój drugi rezerwowy? Kamil Witkowski (7 pkt). System znowu mnie oszukał

.
Cóż, dzięki Kosowskiemu i Zającowi, a także innym piłkarzom, mogłem awansować na piątą lokatę, czyli w czołówce. Wszystko fajnie, ale do kolejnego miejsca dzieli mnie około 30 punktów, choć Kuś zdobył 5 punktów, to pewnie Kiełbowicz zdobyłby więcej, gdybym go nie zmienił. To chyba najważniejsza chwila jak dotąd dla Szkieletora 07 Mysłowice. Trzeba to dobrze rozegrać i nie tracić cennych punktów, jeśli ma się zamiar dogonić resztę.
Obsolete
6 10 2007, 20:43
Wiedzialem co robie, kupujac Jarke przed ta kolejka. Gdyby nie gral Zienczuk, to wlasnie moj nowy nabytek z Gornika wytypowalbym na kapitana. No, ale i tak jest niezle, 2 gole kapitana-pomocnika, 4 gole Jarki, gol Brozka. Nie wiem jak z asystami u Cantoro, Kosowskiego, czy Zienczuka, to sie okaze. Czyste konto Pawelka i Clebera.
Drugie miejsce powinno byc moje. Zobaczymy jak jutro Iwanski i Arboleda zagraja.
CYTAT
Wiedzialem co robie, kupujac Jarke przed ta kolejka.
Niee, błagam, nie... Nie mów, że akurat przed tą kolejką kupiłeś Jarkę.
I ten Zieńczuk, przecież on nie umie tak dobrze grać. Ty szarlatanie.
Obsolete
8 10 2007, 14:21
92 pkt, ladnie przyszalalem;]]]]
1 ACpiorunDC (Lorack) 546
2 FC Dreamteam (Jakuza) 507
3 kalamazoo (obsolete) 498
2 miejsce w juz w bezposrednim zasiegu, 1 bedzie trudno obronic poki Wisla gra tak dobrze. Jezeli druzyna z Krk nadal bedzie sie tak prezentowac, to Lorackowi wystarczy do konca taki sklad jaki ma.
U mnie 79pkt, wyrównany rekord kolejki. Obso cała Twoja nadzieja w Jarce (a nie kupię go ;])
Musiolik
8 10 2007, 14:54
Ta kolejka była kolejką prawdy dla moich zawodników Ruchu Chorzów, zawiedli, więc ich zmieniłem na lepszych. Wyleciał także Łobodziński z braku formy. Kupiłem Pawełka, Zieńczuka i Jarkę, mam nadzieję, że nie przestaną strzelać od tak sobie
Obsolete
5 11 2007, 15:01
Runda juz na finiszu i robi sie ciekawie na gorze;]
Lorack 687
obsolete 658
Jakuza 648
Jakuza wyprzedzony, Lorack wcale juz nie tak daleko;]
Niestety ciężko jest rywalizować z kimś co tydzień zmienia skład

ale jeszcze nie składam broni i postaram się jeszcze powalczyć o to drugie miejsce
Obsolete
26 11 2007, 15:38
Na 2 kolejki przed koncem zrobilo sie dosc ciekawie:
Lorack 811
Jakuza 767
obsolete 767
1 miejsce raczej juz pewne dla Loracka, chyba, ze zdarzy sie komus cos, co zdarzylo sie mi, jak kupilem Jarke;]
O szyt, zapomniałem w ogóle o tym

Zaraz sprawdzę jak mi idzie

...dobra, nie sprawdzę bo ni chu@# nie pamiętam loginu i hasła

Kto mi powie które mam miejsce ?
Obsolete
9 12 2007, 00:37
Pierwsza trojka, pozostal ostatni, jutrzejszy mecz:
Jakuza 863
obsolete 863
Lorack 862
Ladny scisk na koniec. Gdyby pierwsza trojka miala jeszcze jakichs pilkarzy Zaglebia w skladzie, to by bylo mocno ciekawie, a tak raczej kolejnosc ostateczna bedzie odpowiednia do ilosci pilkarzy z Krakowa w teamie;]
1 Lorack 907
2 Jakuza 885
3 obsolete 870
Pierwsza trójka już oficjalnie

Gdyby była jeszcze jedna kolejka,
to spokojnie bym Loracka wyprzedził

a tak to no cóż tylko wicemistrzostwo
Marcin$
10 12 2007, 15:44
No ładnie.. mój Knock-Out 697 pkt. i 8 miejsce, do 5 ogqozo zabrakło zaledwie 8 punktów. Najlepsze jest to, że nie wysłałem żadnego sms-a

Trzy perełki:
Marcin Komorowski 0,4 mln zł 35 pkt
Adrian Woźniczka 0,3 mln zł 42 pkt
Kamil Witkowski 0,3 mln zł 40 pkt
mój najlepszy gracz a zarazem kapitan:
Adrian Sikora 3,6 mln zł 78 pkt
Dzisiaj wystartowała nowa edycja wygraj ligę

Ktoś zakłada ligę tak jak było to na jesieni ??
Obsolete
11 02 2008, 15:56
O shit, zrestartowali statsy jesienne? Mialem taki chytry plan, by zapisac sobie tanich graczy, ktorzy zdobyli na jesieni duzo punktow i ich kupic, ale zapomnialem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.