http://www.wygrajlige.pl/Gra w to ktoś? Ja właśnie sobie zrobiłem zespół i liczę na główną nagrodę;].
Moja jedenastka: Skaba - Herrera, Cleber, Baszczyński, Bronowicki - Szatan, Biskup, Woś, Jarecki - Costly ©, Chinyama
Marcin$
24 07 2007, 23:02
CYTAT(ogqozo @ 24 07 2007, 17:13)

http://www.wygrajlige.pl/Gra w to ktoś? Ja właśnie sobie zrobiłem zespół i liczę na główną nagrodę;].
no.. ja dzis stworzylem swoj dream team
ustawienie: 1-4-3-3
skład: Cabaj - Stolarczyk, Arboleda, Kozioł, Strąk - Lato, Kaczmarek, Rui Miguel - Costly, Chinyama, Ujek
CYTAT(Marcin$ @ 25 07 2007, 00:02)

CYTAT(ogqozo @ 24 07 2007, 17:13)

no.. ja dzis stworzylem swoj dream team
ustawienie: 1-4-3-3
skład: Cabaj - Stolarczyk, Arboleda, Kozioł, Strąk - Lato, Kaczmarek, Rui Miguel - Costly, Chinyama, Ujek
Wszystko fajnie, tylko jak np. się ustawia zawodnika na innej pozycji ? Np. chce Gargułe na lewej pomocy, a jest na prawej.
Zeby nie zasmiecac tematu o Ekstraklasie to o grze bedziemy pisac tutaj.
Moj sklad: Vaclavik - Arboleda, Bartczak, Strak, Pietrasiak - Iwanski, Quinteros, Golinski - Costly, Chinyama, Ujek
Lipa: a po co Ci zmieniac pozycje? Przeciez to wszystko jedno.
Marcin$
25 07 2007, 11:13
@ Lipa bez różnicy to jest. Np. Strąk gra w Bełchatowie jako defensywny pomocnik, a tu jest jako obrońca, więc jego asysty/bramki będą wyżej punktowane.
Obsolete
25 07 2007, 11:46
Pamietajac poprzednie edycje, nie wroze temu tematowi przyszlosci. Na poczatku wszyscy sa chetni, a potem ja i ewentualnie kilka innych osob, znaczaco zaczelo wygrywac i reszta sobie olala;] No, ale zobaczymy...zaraz sie wezme za robienie skladu, btw niech ktos zalozy lige psxextreme, czy cos podobnego, tak jak poprzednio. Chyba, ze teraz trzeba z ato placic, bo wlasnie widze, ze haracz wprowadzili nawet za zrobienie sobie 2 zespolu ;0
Tak, jeśli chce się założyć drużynę na tym samym koncie. Ale nie ma problemu z założeniem po jednej na 10 kontach, tyle że wtedy obsługa nie będzie tak wygodna.
Mnie już to nie bawi tak jak 8 lat temu, z wycinaniem kuponów z gazety

Poza tym pół ligi zdążą zdegradować przed sobotą, więc tym bardziej mija się to z celem.
Obsolete
25 07 2007, 12:12
Poczytalem troche o tym i widze, ze teraz za kazda zmiane, nawet w 1 zespole trzeba placic. Tzn, jezeli chcecie kogos kupic, zmienic kapitana na dany mecz itp..jak dla mnie to chyba nie ma sensu.
alienator
25 07 2007, 12:40
założyłem tim, ale nie liczę na żadną wygraną właśnie ze względu na to wysyłanie smsów na wszystko.
znajdą się pewnie tacy, co bedą tysiąc smsów dziennie wysyłać HEHE.
Obsolete
25 07 2007, 12:47
Dobraaa, jednak zakladanie ligi jest za darmo. Nazwa, tradycyjnie "psxextreme", kod dostepu - 737720394
Nie wiem czy teraz trzeba kazdego zapraszac, czy mozna wyszukac, try.
alienator
25 07 2007, 12:59
dobra, już dołączyłem.
kiedy to w ogóle startuje? :<
a jak w to się gra ? Bo ja też kce
CYTAT(Obsolete @ 25 07 2007, 13:12)

Poczytalem troche o tym i widze, ze teraz za kazda zmiane, nawet w 1 zespole trzeba placic. Tzn, jezeli chcecie kogos kupic, zmienic kapitana na dany mecz itp..jak dla mnie to chyba nie ma sensu.
Żartujesz? Właśnie się zacząłem zastanawiać nad 1. kolejką, żeby wywalić piłkarzy Wisły itp, i mam płacić za wszystko? Koszmar...
Saunter
25 07 2007, 14:42
Założyłem klub, ale jakoś nie mogę się dołączyć do ligi Extreme.
Postawiłem na wygraną w 1 kolejce, dlatego moja drużyna to hybryda Groclinu, Wisły i Lecha:) + jeden Legia
Obsolete
25 07 2007, 14:48
CYTAT(ogqozo @ 25 07 2007, 15:04)

CYTAT(Obsolete @ 25 07 2007, 13:12)

Żartujesz? Właśnie się zacząłem zastanawiać nad 1. kolejką, żeby wywalić piłkarzy Wisły itp, i mam płacić za wszystko? Koszmar...
Z tego co czytalem, to od 2 kolejki tak ma byc, ze sie buli. Sie okaze. Przynajmniej wszyscy bedziemy rowni, bo nikt chyba nie zamierza placic za takie bzdety...no chyba, ze ktos po 1 kolejce znajdzie sie w top10, ja wtedy bym sie na pewno zastanowil;]
Saunter, spytaj alientaora na pw mejbi, problemu nie ma, bo mozna dolaczac w kazdym czasie do ligi, a przynajmniej kiedys tak bylo;]
alienator
25 07 2007, 16:01
no troche się męczyłem żeby dołączyć xD
Ligi prywatne=>Twoje Ligi i wklepujesz ten kod co Obso dał.
jeszcze raz pytam - kiedy startuje?
Obsolete
25 07 2007, 16:14
Noo startuje, jak wystartuje liga;] W zeszlym roku wyniki po kazdej kolejce byly zawsze jakos w poniedzialek po poludniu.
CYTAT
Z tego co czytalem, to od 2 kolejki tak ma byc, ze sie buli. Sie okaze. Przynajmniej wszyscy bedziemy rowni, bo nikt chyba nie zamierza placic za takie bzdety...no chyba, ze ktos po 1 kolejce znajdzie sie w top10, ja wtedy bym sie na pewno zastanowil;]
Myślę, że zawsze się znajdą "fachowcy", co wydadzą kilka dych, by zmaksymalizować swe szanse. To by było niezbyt solidarne... ale zawsze zostaja rywalizacja w prywatnej lidze "psxextreme". Ta...
CYTAT
Noo startuje, jak wystartuje liga;]
Czyli nie wiadomo, kiedy.
CYTAT
Postawiłem na wygraną w 1 kolejce, dlatego moja drużyna to hybryda Groclinu, Wisły i Lecha:) + jeden Legia
IMO trochę błędnie oceniasz szanse (poza Groclinem), choć kto wie... ale Wisła z tego co wiem za wiele punktów nie zarobi.
Marcin$
25 07 2007, 19:57
oggozo, twoj bronowicki to ten sam, ktory zostal sprzedany z Legii?
Jestem, pakę zmontowałem, bójcie się ;]
No ja niby tez jestem. Sklad czesciowo dziwny czesciowo spodziewany. (nie wyobrazam sobie nikogo kto by nie umiescil costlego

)
CYTAT(Senshi @ 25 07 2007, 22:47)

(nie wyobrazam sobie nikogo kto by nie umiescil costlego

)
To masz słabą wyobraźnię ;]
Mendrek
25 07 2007, 22:55
Przyrowski - Telichowski, Thwaite, Szala - Kosowski, Markiewicz, Piechniak, Vukovic - Gajtkowski, Costly, Ujek .
Tylko czemu w lidze widzę tylko jedną drużynę?
Marcin$
25 07 2007, 22:55
Kto lepszy Costly czy sprawdzony imo Ujek?
Mendrek ja tez widze tylko siebie w naszej lidze ;/
Mendrek
25 07 2007, 23:24
Jakieś to zje,bane strasznie, wylogowywuje mnie, nie wiadomo o co chodzi, wybieram ligę, każe sie logować, teraz nie mogę sie zalogować, poje.bane.
Marcin$
25 07 2007, 23:26
ehh tez mam teraz takie problemy z zalogowaniem sie, wczoraj bylo ok
CYTAT
Tylko czemu w lidze widzę tylko jedną drużynę?
to samo tutaj
To samo miałem jakoś wczoraj. Wybieram sobie piłkarzyków do kupienia, wybieram, wybieram, nagle każe zalogować, znowu od początku wybierać, znowu wylogowuje.
Wkur'wiłem się i dałem sobie spokój.
A teraz to nie w chu/ja sie nie zalogujesz ;/
W sumie lotto mi to i tak wszystkich rozpier.dole bez zmieniania skladu i 80 patykow bedzie moje
Marcin$
26 07 2007, 09:46
Zobaczcie jaki team wystawił Tuzimek -
link
co za (pipi) :| Zrobiłem se team, kupiłem pampry, dołączyłem do ligi PE . Teraz wchodze... psuty skład O_o w (pipi)u to mam, najpierw niech naprawią tą stronę :|
...ta.. nadusiłem zobacz ustawienie 11 i pokazało mi mój team O_o ocebe?
Hm... na moim hiperawaryjnym kompie działa w miarę. Czasem nie mogę się zalogować, trzeba poczekać kilka minut. Interfejs mógłby być lepszy - to fakt.
Ale w tej chwili wszedłem, błyskawicznie, wszystko gra.
No ja też tylko w lidze PE jestem sam :|
Saunter
26 07 2007, 11:32
Ej, a jak Wisła nie gra w pierwszej kolejce to kiedyś tam mi doliczą te punkty jak odegrają zaległy nie?
Kto jest waszym kapitanem?

Ja liczę na Reissa, jak zagra jak w tamtym sezonie to łoo:)
No Reiss

A kto inny ?
Obsolete
26 07 2007, 12:33
Juz myslalem, ze tylko ja wykminilem sklad na styk, by jeszcze mnie na Reissa bylo stac i ustawic go jako kapitana;/
Mecze Wisly beda doliczone, a co do skladu, to znikanie to chyba jakis blad. Tez raz tak mialem, ale okazalo sie potem, ze sa wszyscy, ktorych kupilem, wiec chyba nie ma sie co martwic, jak pokazuje, ze jest pusto;]
Saunter
26 07 2007, 13:16
Moi wszyscy rezerwowi kosztują po 0,3 mln:) żeby mieć solidną 11, nie ochodzi mnie, że może być kontuzja, albo co. Wygrać kolejkę!!
CYTAT(Saunter @ 26 07 2007, 12:32)

Kto jest waszym kapitanem?
Hajto

IMO troche chu.jowo ze punkty beda przyznawane jak radzi sobie cala druzyna danego pilkarza a nie jak pilkarz wypadl.
Z tuzimkiem to mi sie jeden pilkarz zgadza xD. Mimo iz lubie managery to cienki jestem w te klocki

, mimo ze pilka sie interesuje praktycznie od podstawowki
A tutaj moja jedenastka:
Lech - Bronowicki, Chańko, Filipe - Burkhardt, Batata, Sobolewski, Brożek - Chinyama, Robak (

), Sobociński
Póki co masa błędów technicznych jest na stronce, ale mam nadzieję, że w końcu to poprawią.
Aha, a kapitanem Robak jest
Moja jedenastka

Pawełek-Cleber,Stolarczyk,Augustyn-Cantoro,Baran,Kosowski,Danch-Chinyama,Ujek,Costly(K)
Składzik mocny + parę mocnych zastępców

co prawda skład na "styk" bo zostało mi całe 0,1 mln
Marcin$
26 07 2007, 16:38
Jednak przemeblowałem skład, wygląda to mniej więcej tak:
Cabaj (

) - Arboleda, Stolarczyk, Strąk, Wiśniewski - Lato, Napoleoni, Ekwueme, Kaczmarek - Robak, Chałbiński (k)
w rezerwie sami goście po 0,3mln, oprócz Adama Dancha za 1mln i Chinyamy chyab za tyle samo.
Chcialem chalbinskiego kupic ale mi hajsu nie starczylo ;/
IMO Napoleoni i Arboleda mus
Musiolik
26 07 2007, 17:34
Mioduszewski - Tiago Gomes, Baran, Arboleda, Pietrasiak - Bonk, Rui Miguel, Łobodziński, Napoleoni - Costly, Fabus
w rezerwach zawodnicy po ok 0,7 mln
No dobra to ja tez sie pochwale
---------------Vaclavik (wyparlo)-----------------
Arboleda----Hajto--------Bronowicki--Alunderis
Wilk----------------Quinteros----------Napoleoni
Rocki--------------Chinyama--------------Costly
Najlepszy zmiennik to wyparlo potem chwalibogowski
Pytanie. Pozycja dokladna np lewy obronca, srodkowy napatsnik ma zanczenie? Bo bym zamienil wilka z napoleonim i rockiego z chinyama
Obsolete
26 07 2007, 17:46
Nie ma. Punkty sie dostaje za to jak dany zawodnik gral w rzeczywistosci i tyle. Strzeli bramke - x pkt, obroni karnego - x pkt itp.
Ja na waszym miejscu bym bral wszystkich rezerwowych po 0,3, by miec jak najwiecej kasy na podstawowy sklad. Za rezerwy i tak nie dostajecie punktow, a jak wam wypadnie koles z podstawowego skladu to juz lepiej poswiecic te 2, czy ile teraz, pkt za transfer i kupic na jedna kolejke goscia za taka sama kase, ktory na pewno zostanie wystawiony do gry.
Co wam po typach za 0,7, skoro prawdopodobnie w rzeczywistym meczu i tak nie wystapia, tym samym nie zdobeda pkt?
Dobra to poczynilem takie zmiany
----------------------Dolha------------------------
Arboleda----Hajto--------Bronowicki--Alunderis
Wilk----------------Quinteros----------Napoleoni
Rocki--------------Chinyama--------------Costly
Wyje.balem wyparle i vaclavika i kupilem Dolhe
Kurde, jak ustalałem skład to myślałem, że będzie jakiś... wyjątkowy, a tu widzę, że Chinyama i Costly w co drugim zespole.
W pierwszej kolejce postawiłem na piłkarzy GKS-u, jak przegrają to będę gdzieś koło 20000. miejsca.
Costly - trudno sie dziwic a Chinyama? Umie sie zachowac w sytuacji. Zaryzykowalbym stwierdzenie ze to taki "polski" inzagi
Obsolete
26 07 2007, 18:12
CYTAT(ogqozo @ 26 07 2007, 18:50)

Kurde, jak ustalałem skład to myślałem, że będzie jakiś... wyjątkowy, a tu widzę, że Chinyama i Costly w co drugim zespole.
W pierwszej kolejce postawiłem na piłkarzy GKS-u, jak przegrają to będę gdzieś koło 20000. miejsca.
Nie przejmuj sie, tak jest zawsze. Potem sie okaze, ze ten "wyjatkowy" sklad zdobywa malo punktow, a liderzy ogolnopolscy maja w druzynie ludzi, ktorych nigdy bys nie kupil i jakims dziwnym trafem, wiedzieli, ze warto ich wziac;]
Ja Costly'ego np nie mam;] Choc nadal mysle, czy jednak nie poswiecic jednego z pomocnikow i dac 3 na atak.
Mendrek
26 07 2007, 21:04
Małe przemodelowanie
Lech - Telichowski, Thwaite, Szala - Kosowski, Garguła, Vukovic, Ekwueme - Nowak, Costly, Ujek .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.