Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Final Fantasy IV
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
Stron: 1, 2
Master JIN
Gra jest naprawdę zacna,ale chwilowo ją odstawiłem dla phoenixa biggrin.gif Graficznie to jest z najładniejszych gier na nds,a i fabuła naprawdę daje radę.

raven_raven:powiem ci że 7 jest dużo łatwiejsza od tego,nawet nie trzeba pakować
raven_raven
Heh, wiem, bo wszystkie Fajnale od 7 stają się liniowe i proste, takie bardziej mainstreamowe smile.gif. Ale jakoś mi to nie przeszkadza.
artur_z
CYTAT
I chyba dobrze, że jeszcze nie czytałeś, bo kwiatki tam są ładne confused.gif.

Raczej nie ma kwiatków, ale sporo rzeczy jest mocno uogólnione. Ale co do jednego z recką na pewno się zgodzę - sterowanie w trójce było lepsze, a tutaj praktycznie się go nie wykorzystuje sad.gif
CYTAT
augmenty kradzione od przeciwników tongue.gif

Są takowe, w ilości sztuk jeden.
CYTAT
Na szczęście przydatne staje się Draw Attacks na jedną postać, konkretnie Cecila i potem tylko Rosa biedaka leczy smile.gif.

Oprócz Draw Attack daj jeszcze Cecilowi Counter i Kick (w miejsce zwykłego ataku (koniecznie na pierwsze miejsce na liście)). Takie combo skilli skutkuje tym, że Cecil na każdy atak na jego osobę odpowiada atakiem na wszystkich przeciwników smile.gif A że oni atakują tylko jego, to jest fajnie tongue.gif
raven_raven
Niedługo będę miał augumenty po Yangu, Countera już dałem smile.gif.
Ale się dłuży, kolejna jaskinia nudna... gra straciła dynamikę, mam nadzieję, że niedługo ją odzyska.

Ach, Artur, powiedz mi, od kogo się kradnie ten augment? Czy nie przypadkiem od jakiegoś bossa na początku?
artur_z
CYTAT(raven_raven @ 21 08 2008, 21:05) *
Niedługo będę miał augumenty po Yangu, Countera już dałem smile.gif.
Ale się dłuży, kolejna jaskinia nudna... gra straciła dynamikę, mam nadzieję, że niedługo ją odzyska.

Ach, Artur, powiedz mi, od kogo się kradnie ten augment? Czy nie przypadkiem od jakiegoś bossa na początku?

Kradnie się go od króla Baron/Odina, w sali z dużym tronem w zamku Baron (w podziemnej sali). Jest to augument Darkness (to samo co ma Cecil jako DK).
raven_raven
Jezus, dziś o tym czytałem w FAQu, a jeszcze się pytam tongue.gif. No ale dziękuję smile.gif.
Sandking
Cz totalny laik w serii FF, może przejść tą grę na chama? Aktualnie jestem w zamku Baron, po podwójnym bossie i zamianie Cecila w paladyna i robi się coraz trudniej (daleko mam do końca O.o?). Trzeba pakować postacie, co mnie cholernie męczy i sprawia, że nie chcę się grać. Z drugiej strony, historia jest na tyle świetna i pociągająca, że chciałbym już po chwili znać dalszy fragment tego tytułu. Do tego walki z bossami, drugi z trzymających mnie elementów, są wciągające, taktyczne i uwielbiam je w FF IV. Grafika, nie wiedzieć czemu, bardziej mi się podobała w FF III (może dlatego, że była bardziej kolorowa?). Nie cierpię jrpg (z wyjątkami), ale cholernie mnie ten tytuł przyciąga, gdyby nie usilne pakowanie, to byłoby przesłodko ;>

Btw. jak się zmienia prowadzącą postać, chciałbym znów sterować Cecilem, a nie inną postacią. Wolę jego myśli, a nie innych wink.gif

Ciekawe czy zrobią reedycję FF V w nowej oprawie.
ogqozo
CYTAT(Sandking @ 23 08 2008, 21:35) *
Btw. jak się zmienia prowadzącą postać, chciałbym znów sterować Cecilem, a nie inną postacią. Wolę jego myśli, a nie innych wink.gif

Y nie działa?
Sandking

A ja myślałem, że to gdzieś się w menu ustawia i ciągle tam siedziałem szukając tej zmiany. Big Thx biggrin.gif

WHT
Giera jest naprawde wspaniala i niewiele jej mozna zarzucic, ale drazni mnie jedna rzecz,
a mianowicie to ze Kain jest w oryginale(SNES) leworeczny, a tutaj trzyma swoja wlocznie w prawej lapie.
Moze i szczegol ale dla maniaka FF bardzo wazny.
ogqozo
Zdrajca. A zawsze się z nim identyfikowałem:(. Do dzisiaj lubię, jak się w grze pojawiają smoczy rycerze.
Di
Jak zabrać się za Dark Elfa? Na gamefaqs.com jest napisane, że mam go męczyć fizycznymi atakami, dopóki nie pojawi się Edward, ale walczę z nim, walczę i nic.
Killabien
A dostałes od edwarda harfę(chyba harfę, trzeba z nim pogadać w tym zamku przed elfem)? jeśli nie to musisz się wrócić bo bez tego nie wygrasz.
Di
Nie, nie spotkałem go wcześniej. Dzięki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.