Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Beatmania IIDX
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Mikes
Grał ktoś? Fajne to to jako gra muzyczna? Którą edycję najbardziej byście polecali? Można grać na padzie?
Coati
jednym slowem gra jest za(pipi)ista xD tylko ze granie na padzie srednio sie sprawdza... jesli nie masz kontrolera to juz lepiej zalatwic sobie port z arcade na pc [3dvd chyba xD] bo lepiej gra sie na klawiaturze niz... no wlasnie padzie smile.gif

swoja droga widzial ktos, gdzies, jakis poradnik jak zrobic custom controller'a?? bo wywalac ~60$ jakos mi sie nie widzi wink.gif
teoretycznie potrzebny stuff do zrobienia kontrolera mam ale nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac :|
ping
najlepsza gra muzyczna jaka ukazała się na konsole, amplitude się chowa. na dzień dzisiejszy szpilałem w 10DX,11DX,12DX i wszystkie wersje na PSXa dzisiaj biorę się za 6DX. Szkoda tylko że mój kontroler jest 5 przyciskowy (poprzedniej generacji) ale też można się fajnie pobawić smile.gif
na zachęte:
http://youtube.com/watch?v=f5JW74TDCP8
wiem że gó.no widać ale nic na to nie poradzę.
Mikes
12DX nigdzie nie widziałem, ja zacząłem grać w IIDX i jest cholernie ciezko. po graniu w amplitude i GH cholernie ciezko przezwyczaic sie do 7 buttonów dodatkowo bardzo dziwnie rozłozonych. Pogram trochę ale czuję że jak dojdzie do mnie DJ Max portable 2 to pójdzie w kąt ^^
ping
w dj maxie masz 8 buttonów. w beatmanii są bardzo komfortowo rozłożone, wszystko na swoim miejscu, chyba że grasz na padzie ale to jak dla mnie jest bez sensu wink.gif. U mnie beatmania króluje, DJ MAX w pociągu / na kibelku, beatmania - przed TV.
Mikes
gram na padzie, kontrolera do tego chyba u nas nawet nie sprzedają. W Dj maxa juz grałem i dla mnie bije na głowe wszystko, fanboj ze mnie ;P
ping
poluj na allegro, czasem się pojawia stary pięcio-przyciskowy za grosze wink.gif nawet na takim jest niezła frajda. Fanboy jak nic tongue.gif Ale trzeźwym okiem patrząc - Beatmania bije na głowę DJMaxa pod względem ilości utworów, ponadto zauważyłem że DJMax częściej "wybacza" błędy w graniu, poszpilasz dostatecznie długo w oba (koniecznie z kontrolerem) i może wyzbędziesz się fanboystwa wink.gif (notabene DJMax mimo że jest chamską zżynką z beatmanii okazuje się być jedynym tytułem w który gram na PSP ale to nie o tym temat wink.gif )
Coati
ja poluje na allego od okolo 3 miechow na taki kontroler... to juz predzej mozna kupic kontroler do 'jet the go' niz do beatmanii sad.gif
ashka
CYTAT(Coati @ 30 07 2007, 10:33) *
ja poluje na allego od okolo 3 miechow na taki kontroler... to juz predzej mozna kupic kontroler do 'jet the go' niz do beatmanii sad.gif

Wczoraj 5-klawiszowy kontroler wraz z "2nd style" poszedł na allegro za 150zł.

A żeby było na temat: ja gram namiętnie, choć z przerwami, głównie "8th style".
Coati
CYTAT(ashka @ 11 08 2007, 21:28) *
CYTAT(Coati @ 30 07 2007, 10:33) *

Wczoraj 5-klawiszowy kontroler wraz z "2nd style" poszedł na allegro za 150zł.

wiem smile.gif sam licytowalem... ale wymieklem przy 110zeta wink.gif
ping
mi sie poszczescilo i wylicytowalem chyba za 70zl, nie pamietam dobrze, na pewno taniej niz teraz schodzi wink.gif
swoja droga jakos nie moge sie zmobilizowac do uderzenia w cos ponizej 11th style - po zobaczeniu wyzszych stwierdzilem ze sa znacznie bardziej przejrzyste, mam nadzieje ze na PS2ke wyjdzie jeszcze beatmania 13th distorted ale to chyba watpliwe z racji ogromu tej produkcji, mialem okazje kilka razy zagrac - kompilacja wszystkich utworow jakie kiedykolwiek mielismy w beatmanii + nowe kawalki, szczeka odpada, pelen wypas ohmy.gif
ashka
Ja gram w co mam: "Happy Sky", "DistorteD" i pozostałe są jeszcze za drogie (>60$).
Zresztą "8th style" zajmie mi jeszcze sporo czasu - jeszcze Light7 to dla mnie wyzwanie.
ping
ee jak pisalem powyzsze to chyba bylem lekko wstawiony, nie chodzilo mi o beatmanie 13 distorted ino o beatmanie 14 gold smile.gif to jest power. Chociaz nie powiem, jak zobaczylem kolesia grajacego na dwoch kontrolerach na raz robiacego full combo to mi mowe odebralo, niektorzy naprawde wymiataja w ta gierke...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.