Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mushroom Kingdom
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
Marv
Oto i przed wami projekt przygodówki homebrew na NDSa - "Mushroom Kingdom: Forsa, Przemytnicy i Szafa na trupy". Gra będzie przygodówką w stylu Hotel Duska, mamy zamiar zawrzeć w grze trochę strzelania, system QTE... i.. może macie jeszcze jakieś pomysły (ale pasujące klimatem do przygodówki) ? Chciałbym też dowiedzieć się od Was jakie postaci z gier chętnie zobaczyli byście w takim projekcie. Tymczasem macie tu do zassania demko-intro gierki cool.gif

DOWNLOAD
<<by Team nScene>>

screeny:

Moto200
Gra zapowiada się ładnie, nie grałem wprawdzie w hotel duska, ale po widzianych wcześniej screenach sobie wyobrażam.
Jak już musi być shooter, to może coś w stylu Hogans Alley na NESa, od czasu do czasu między chapterami,
dorzućmy jeszcze np. wątek z Luckiem, gdzie na biednego zielonego chłopczynę poluje nasz rząd za jego odmienną orientację.
No, i obowiązkowo mafia wujka chrzestnego "Wariana", a jako QTE... matrixowe akcje z unikaniem pocisków...? Może po specjalnych grzybkach smile.gif
Zapisuj sobie pomysły na kartce, a potem złóż do "koopy" i zobaczymy, jaki wyjdzie z tego gatunek.
Marv
Dobre pomysły, chcę więcej, więcej! Pokażcie czego chcecie od takiej gry smile.gif
młoda
Ja widzę elementy RPG biggrin.gif ( widzę to w każdej grze nawet w wyścigach ) smile.gif
Marv
Wrzucam cover reklamowy tongue.gif

od lewej: Abu Musab Al Toad, Marian Morderca, Czterdziesty-siódmy smile.gif
Moto200
Marv, jeśli żądasz pomysłów, to mam kilka:

Czarne "charaktersy":
Wujek chrzestny Warian
Polski rząd
klan Da Goombaz
zły klon Lucka z wrednym, włoskim akcentem, czerwonymi oczami, pragnący władzy nad światem i zlikwidowania wszystkich gejów (prawdziwy Lucek z prostych przyczyn błaga cię, abyś się z nim zmierzył)
Harry Potter po 23.00

Pomysły na QTE:
Wątek ze złym klonem Lucka: Gdy wbijasz się do jego tajnej kwatery, zewsząd czekają cię Luckowe zombi - jeden trep i po nich, ale pojawiają się niespodziewanie.
Idziesz spokojnie ulicą, aż tu nagle leci na ciebie Maciuś z Klanu i pragnie wyssać ci mózg.

Dodatek specjalny: Strzelanka w stylu retro, niczym Hogan's Alley na NESa, do gry wkracza alkohol, po którym rozmazuje się obraz i celownik zezuje (jeszcze myślę, jak by to wyglądało z Touchscreenem)

Jakieś sugestie, gdzie wsadzić Bowsera?
naruto1991
Ja bym jeszcze dorzucił:

*Tatę. Rydzyka z jego "Armią Moherowych Beretów":)
*A Bowserem mógłbybyć Gierty...ekhem. Pan minister edukacji:D (Albo bracia K.Aczorki) Wiecie takie wredne, zabójcze klony. Wyobraź sobie, że pokonałeś bossa L.E.C.H.A...brumtararara:) Aż tu nagle wyskakuje brat ze złowieszczym wyrazem twarzy i mówi:"To jeszcze nie koniec został Ci jeszcze Jarek..."...Gulp...smile.gif))

Pewnie za to co napisałem wpadnie mi na chatę CBŚ i pojadę na wycieczkę do krainy wiecznej szczęśliwości, ale pamiętajcie o moich pomysłach.

*Możnaby było wpleść wątek wpi...alania Pavulonu, albo Cannabisu po którym robilibyśmy się silniejsi..biggrin.gif (...no, co?)

QTE:

*Marian wciąga krechę amfy
*Lucek podrywa koleguff;p
*Toad grzmoci Peach

Jak coś wymyślę to dam znać...

Narka

Mirek
młoda
No nie wiem czy politycy w grze to dobry pomysł, oni nie zasługują na to by pojawić się na ekranach DSa (jeszcze ekran pęknie). Najwyżej jakaś akcja z przepędzaniem hołoty i darmozjadów z Warszawy i z kraju
naruto1991
Siemaaaaa!!!!!!

Wiesz Młoda chodziło mi o to, aby ich ośmieszyć;p

Bo, co prawda to prawda, że nie zasługują na to aby wystąpić na ekranikach (dwóch;). Aleee... Jeżeli gra ma być śmieszna to dobrym pomysłem byłoby "wplecenie" głów państwa.

Nie wszystkimi postaciami byliby politycy, ale tak jak wspomniałem w poprzednim poście "margines".

Jak wymyślę coś "lepsiejszego" to nastukam.

Pozdro

Miruś;p
młoda
Jak postępy z grą?chytry_.gif Są jakieś szanse że wyjdzie do września? smile.gif wink.gif
Moto200
Są jakieś szanse, że gra w ogóle wyjdzie?

Marv, dawno cię tu nie było, okaż trochę entuzjazmu, w końcu kto robi tą grę? smile.gif
Marv
Gra nadal jest w fazie produkcji, teraz tworzony jest skrypt scenariusza, grafika, design minigierek, na końcu zabrać się trzeba za programowanie. Jak wiecie praca przy grach pochłania bardzo dużo czasu więc wydanie gry do września jest niemożliwe. Uspokajam jednak że gra wyjdzie jeżeli nie napotkamy jakichś niespodziewanych przeszkód smile.gif Gierkę tworzy Team nScene (czyli stary dobry GBAPL, to my, ludzie Wajpera, tak jeszcze istniejemy tongue.gif ) W odpowiednim czasie opublikuję więcej screenów, a w nieokreślonym czasie może wypuścimy kolejne demko smile.gif
młoda
Jaka będzie cena ??? smile.gif
Marv
LoLz biggrin.gif gra będzie darmowa, trzeba będzie posiadać tylko programator biggrin.gif
Moto200
Jeśli gra będzie dobra, to mógłbym nawet dać za nią parę groszy...

Chociaż lepiej, gdyby jednak była darmowa smile.gif
A mogę zostać MarVIP 24:7 i dostawać wszelkie informacje wcześniej niż inni? Bo z Ninny VIP mnie już wyrzucono (chamstwo).
Marv
Nah, wszelkie przyszłe info o gierce będzie umieszczane tutaj smile.gif Jak się tak niecierpliwicie to mogę zdradzić niektóre z postaci występujące w grze (więcej info wkrótce): Manny Calavera (Grim Fandango), Link (Legend of Zelda), Stubbs (Stubbs The Zombie in Rebel without a Pulse), Wario... i inni...
Sialala
CYTAT(Marv @ 13 08 2007, 13:43) *
Gra nadal jest w fazie produkcji, teraz tworzony jest skrypt scenariusza, grafika, design minigierek, na końcu zabrać się trzeba za programowanie.

chwila, chwila - znaczy sie, ze nie macie jeszcze nawet skryptu scenariusza? czyli nie wiecie nawet, czy to bedzie gra logiczna, przygodowa, rpg czy platformowka? :-/ a w ogole cos wiadomo juz? ;-)

CYTAT
Jak wiecie praca przy grach pochłania bardzo dużo czasu więc wydanie gry do września jest niemożliwe.

no to to jest wiecej niz pewne przy braku skryptu chytry_.gif

CYTAT
Uspokajam jednak że gra wyjdzie jeżeli nie napotkamy jakichś niespodziewanych przeszkód smile.gif Gierkę tworzy Team nScene (czyli stary dobry GBAPL, to my, ludzie Wajpera, tak jeszcze istniejemy tongue.gif ) W odpowiednim czasie opublikuję więcej screenów, a w nieokreślonym czasie może wypuścimy kolejne demko smile.gif

a tak na powaznie:
jest w ogole juz jakis koncept calosci? cos, co zepnie gre w logiczna calosc? typu ustalenia w rodzaju: przygodowka z jajem w stylu Teenagent/Monkey Island, ewentualnie przygodowka w stylu groteski ala Zak MacKraken czy Sam&Max, ewentualnie mroczna gra z klimatem rodem z Silent Hill/Resident Evil...

daj znac, na jakim etapie prac jestescie, jesli to nie tajemnica.

zamiast bawic sie w rozbudowana do granic niemozliwosci gierke zawierajaca QTE, etapy zrecznosciowe, strzelanke FPS i minigierki w stylu REZa zdecydujcie sie na jeden konkretny kierunek i sie go trzymajcie. czyli spojny scenariusz (nie musi byc mega skomplikowany, jakies smaczki mozna dorzucic po drodze jako bonus - typu minigierki w rodzaju walenia w krolika mlotkiem z Sam&Max czy studnia odpowiadajaca rozne rzeczy z bodajze Kyrandii - byle byly w tym samym klimacie i stylu co calosc), nie gryzaca sie ze soba oprawa graficzna (czyli bron boze nie robic minigierek w 3D gdy calosc jest np. w 2D, albo nie wrzucac Wario i Mariana do gry z oprawa w stylu Sin City) itp itd.
jak bedziecie miec scenariusz, to dajcie jakies jego zarysy - jesli potrzebna bedzie wam pomoc w rysowaniu postaci/tla to na podstawie scenario postaram sie wam cos podeslac jesli bedziecie zainteresowani.
ogolnie trzymam kciuki za projekt i zycze powodzenia i determinacji w dokonczeniu rozpoczetego dziela.
Marv
Concept jest, a jakże smile.gif W skrócie to tak: Przygodówka ala "Hotel Dusk room 215", czyli tekstówka + dodatkowe elementy urozmaicające gameplay typu QTE czy też proste minigierki w stylu "rozbrajanie bomby", "celowniczek" itp.

Aktualny status to pisanie scenariusza i robienie grafik przez jedną osobę czyli przeze mnie smile.gif (a czas trza mieć jeszcze na prywatne życie, nie tylko siedzenie przy kompie i pisanie scenario i robienie grafik chytry_.gif )

Moto200
CYTAT(Sialala @ 21 08 2007, 17:25) *
albo nie wrzucac Wario i Mariana do gry z oprawa w stylu Sin City) itp itd.

Hm... a czemu nie? Według mnie doskonale pasują. smile.gif
Sialala
CYTAT(Moto200 @ 22 08 2007, 11:32) *
Hm... a czemu nie? Według mnie doskonale pasują. smile.gif

a co wedlug Ciebie by nie pasowalo? bo domyslam sie, ze pasowalby nawet Metal Gear Solid i Dante, a jako sub-boss-level Master Chief i Sonic. zgadlem?
Moto200
CYTAT(Sialala @ 23 08 2007, 14:49) *
a co wedlug Ciebie by nie pasowalo? bo domyslam sie, ze pasowalby nawet Metal Gear Solid i Dante, a jako sub-boss-level Master Chief i Sonic. zgadlem?

"Think outside the box".

P.S. Zapomniałeś o Pikachu.
Haibane
Projekt zdechł, został "zamrożony", developing się wlecze...? Hmm ?
Dr.Czekolada
Link z demem nie działaaa sad.gif !.
consoleboy
Na pocieszenie looknijcie sobie na "Alchemika" którego możecie zassać z tej że strony xD
Marv
Tak, projekt padł. Mieliśmy za mało ludzi a projekt był zbyt duży, do tego dochodzi sprawa że był oparty na znanych licencjach. Postanowiliśmy więc robić prostsze homebrew czego efektem jest wspomniany wyżej Alchemik. Planujemy wydać jeszcze jedną tekstówkę a potem dozbroić engine i zrobić coś bardziej skomplikowanego. Wrzuciłem do downloadu demko MK do oblookania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.