Wczoraj po odpaleniu GH gra poczęstowała mnie 13-to megowym updatem. Wiecie może co naprawiał/dodawał?
i jeszcze jedno: znajdą się jacyś chętni na potyczki online?
Musiolik
11 01 2008, 11:56
CYTAT(Amer @ 11 01 2008, 09:35)

Wczoraj po odpaleniu GH gra poczęstowała mnie 13-to megowym updatem. Wiecie może co naprawiał/dodawał?
Jeśli dziś przyjedzie kurier, to przez weekend potrenuję i moźemy pograć w przyszłym tygodniu.
świetnie, ślij inv. na Amerazzz

CYTAT
Guitar Hero III on the Playstation 3 console has been patched! Below are a few of the changes:
- Improved Online Quick Match results and reduced "Failed To Connect To Server" message
- Introduced calibration screen improvements which in turn help users with high lag AV systems and Dobly Digital enabled systems.
- Added Co-Op Quickplay mode.
- Enabled Hyperspeed to work in online games.
- Include various stability improvements as well as fixes.
CYTAT(Amer @ 11 01 2008, 11:35)

a gdzie tam masz listę przyjaciół?
a lista na PS3 to lista wrogów czy co?

PS.
Mogliby dodać wszystkie piosenki ze starych Guitar Hero (I i II) na PSN

, tylko po rozsądnej cenie

Skoro tą gitarą nie można grać w GH I lub II, to albo patch albo piosenki niech rzucą (wolałbym patch'a, byłoby pewnie taniej nawet kupując obie gry

)
PS2. Na jakim poziomie trudności dajecie radę? Ja na Hardzie stoję przy "Stricken" (i kolejnych), "Before I Forget" już zrobiłem, ale coś mnie nie ciągnie do dalszego grania, no może w ten weekend znowu spróbuje:D
Podobno bardzo pomaga znajomość HO-PO ale chociaż wiem o co chodzi (tak sądzę

) to jednak ciężko mi to wykorzystać w praktyce. Teraz uczę się grąc piątą fretkę bez przeskakiwania palcami (próbuje je rozciągać

), bo wcześniej przeskakiwałem i często nie wracałem na czas
w GH3 brak, z tym że tu akurat chodziło mi o zaproszenie na PSN (czyt. dodanie do listy friendsów), dzięki któremu łatwiej będzie można zgadać się na online. Coś nie tak?
No tak, tylko jak zagrasz z kims z listy w GH3 jak sama gra nie ma listy przyjaciół. To jest w ogóle jakaś maksymalna porażka.
Co do poziomu trudności, ja obecnie wyciskam wszytskie soki z poziomu medium, na hardzie kilka kawałków ukończony ale zazwyczaj na 3 gwiazdki.
u mnie podobnie, masteruje madium i ew. staram się ugrac też coś na hard (ale lekko nie jest). Poziom trudnosci w tej grze jest raczej kiepsko wyważony, więc chwilami można się solidnie zdziwić.
Z niewywazonym poziomem to jak najbardziej prawda, jest okropnie wywazony i czasem grac sie odechciewa

Pod tym wzgledem wolalem GH2 (choc gralem w niego tylko tydzien

), gitarka z GH3 za to swietnie sie sprawuje z Frets on Fire

Bez dodatkowych sterownikow chodzi

Jestem jak najbardziej chetny.
Ja na hardzie zatrzymalem sie na Aerosmith, odlozylem gitare i czekam na przyplyw pozytywnego samopoczucia
Sephirath
14 01 2008, 10:41
Czy GH2 PS2 bedzie dzialalo na PS3 z kontrolerem z Gh3?
CYTAT(Katana @ 12 01 2008, 02:40)

Z niewywazonym poziomem to jak najbardziej prawda, jest okropnie wywazony i czasem grac sie odechciewa

Pod tym wzgledem wolalem GH2 (choc gralem w niego tylko tydzien

), gitarka z GH3 za to swietnie sie sprawuje z Frets on Fire

Bez dodatkowych sterownikow chodzi

No shit, gitara z PS3 ?
CYTAT(Sephirath @ 14 01 2008, 10:41)

Czy GH2 PS2 bedzie dzialalo na PS3 z kontrolerem z Gh3?

Nie będzie, niestety.
Może kiedyś Activision wypuści jakiegoś patch'a, ale jest to mało prawdopodobne, bo za bardzo im kasa lata przed oczyma i nie na rękę będzie im wypuścić takowego patch'a
CYTAT
No shit, gitara z PS3 ?
No shit. Ta gitara może nie jest doskonała, ale jednak z FoFem sprawuje się jak należy
Sephirath
14 01 2008, 20:54
/ Nie będzie, niestety.
/ Może kiedyś Activision wypuści jakiegoś patch'a, ale jest to mało prawdopodobne, bo za bardzo im kasa lata przed oczyma i
/ nie na rękę będzie im wypuścić takowego patch'aBiednie... No ale okej, może tego pacza się doczekamy
/ No shit. Ta gitara może nie jest doskonała, ale jednak z FoFem sprawuje się jak należy 
Noob pytanie, mam takie wrażenie, ale co to jest ten FoF?
Frets On Fire
Taka freeware'owa wersja GH na PC z gorsza grafa, ale za to wieksza iloscia piosenek

i mozna wrzucac wlasne piosenki.
Sephirath
14 01 2008, 21:59
CYTAT(Katana @ 14 01 2008, 21:32)

Frets On Fire
Taka freeware'owa wersja GH na PC z gorsza grafa, ale za to wieksza iloscia piosenek

i mozna wrzucac wlasne piosenki.
Poszukam, zobaczę. Pisał ktoś wyżej, że gitara z PS3 chodzi pod PC, fajnie :-)
Będzie 2*tyle zabawy
To ja pisalem

hehe
Ciekawi mnie czy gitara z GH3 PC dziala z PS3
Sephirath
15 01 2008, 16:47
Okej, mam

Jestem dopiero po treningu (nie zaszkodzi sobie przypomnieć podstaw

) i Barracudzie na easy i medium. Wieczorem zapuszczam karierę

Kurde, wzrósł poziom trudności w stosunku do poprzedniej części, ale jest, to się akurat nie zmieniło, miodność rozgrywki na poziomie highendowym
Ten Co-Op quickplay nie ma nic wspólnego z karierą Co-Op on-line?
Butcher
16 01 2008, 13:49
GH3 nie ma kariery co-op online.
Aktualizacja europejskiego PStore
“Warner track pack” :
- Die Fantastischen Vier’s “Ernten Was Wir Saen”
- Extremoduro’s “So Payaso”
- Trust’s “Antisocial”
nie wiecie moze czy gitara od guitar hero 3 z PC bedzie dzialac z ROCKBAND na PS3 ?
marcin0903
19 01 2008, 11:03
wg. mnie nie ma szans.
Czy szykują się jakieś nowe paczki z piosenkami? Bo coś cicho o nich.
W ten czwartek wyszło kilka nowych paczek.
amadeus91
24 01 2008, 01:08
a ja mam takie pytanie:
jak chce sobie zagrac z kumplem multi ale nie on-line, tylko na 2 gitary, to czy jest możliwośc, aby gitarka z PS3 ruszyła na PS2?
kumpel ma GH3 na PS2, ja bede miał na PS3 i nie wiem, czy da sie takie pojedynki prowadzić na PS2?
Sie nie da. Activision to ch.uje i kazda mozliwosc gry, ich zdaniem niepoprawna i nieprofitowa, zostala zablokowana.
Co innego Harmonix, oni chca, zeby do ich gry wychodzily inne, niz ich, modele gitar i zeby gracz mial wybor. Nie zdziwie sie jak peryferia z RB na PS2 i PS3 beda wspolpracowac
Activision ma to w D U P I E, taka prawda
Sephirath
26 01 2008, 13:16
Orientujecie się, czy gitara do GH3 z wersji na PC 'zrozumie się' z PS3 gdy ją podłączą jako second-guitar do duela?
Bo wiem, że gitara z PS3 do PC pasuje jak ulał, nie wiem tylko czy w drugą stronę to śmiga.
Pograłem dziś trochę przez sieć i zauważyłem, że jest dostępnych kilka nowych kawałków min. Red Hot Chili Peppers. Jak je odblokować, aby były dostępne w single player.
ps. lub niech ktos poda kod na ich odblokowanie.
o ile mnie pamięc nie myli są też dostępne w trybie kariery w co-opie (a póżniej można startować z nimi w quickplay).
Na easy w zasadzie mozna je odblokowac bez drugiej osoby

Najczesciej nie ma wystarczajaco wiele Fret'ek, zeby zginac przy piosence na Easy. Szczegolnie jak drugi gracz gra na Basie
Jestem swiezo po ukonczeniu co-op'a. Gitarke trzymal kumpel ja z poswieceniem gralem na padzie, ale 6 dodatkowych kawalkow jest

Granie na padzie w GH to normalnie powrot do Frequency/Amplitude
A ja obecnie męczę Slayera, Metallice i Ironów na przynajmniej 98% - poziom medium. Niedługo zabieram sie za hard
Świetny filmik

Chciałbym tak umieć

A komentarze jeszcze lepsze, większość to same debile

Świetny filmik!
Sephirath
3 02 2008, 17:05
CYTAT(XM16E1 @ 3 02 2008, 16:46)

Zarąbisty koleś, troszkę to psuje koncepcję, że w "Gh3 trzeba grać ze skupieniem" ;-P
CYTAT(YETI @ 3 02 2008, 17:28)

Heh oczywiscie, ze nie zrobil 100%

Bardziej interesuje mnie jak zdobyc enter sandman
wendiego
16 02 2008, 13:56
W najnowszym extreme, w teście gitary Sojer napisał, że współpracuje ona z RB. Natomiast do mnie dochodziły zewsząd
informacje zupełnie temu przeczące. Czy ktoś z was już testował kompatybilność gitary z GHIII z RB i może w końcu jasno powiedzieć jak jest naprawdę?
Musiolik
16 02 2008, 14:07
Nie wiecie czy Europa dostanie ten darmowy track Aerosmith? W USA jest, na EU nie widzę.
Sephirath
16 02 2008, 14:17
CYTAT(Musiolik @ 16 02 2008, 14:07)

Nie wiecie czy Europa dostanie ten darmowy track Aerosmith? W USA jest, na EU nie widzę.
Też szukałem, chyba ten bajer dotyczy tylko US
Czyli z Pal-owską wersja gry nie działa?
Sephirath
16 02 2008, 14:53
CYTAT(adi @ 16 02 2008, 14:35)

Czyli znowu olano EUPSS
CYTAT(adi @ 16 02 2008, 16:35)

Chyba nie, zassałem dzis ten dodatek i nigdzie go nie widać, chyba że źle szukałem.
Sephirath
16 02 2008, 20:22
Ty masz zarejestrowane PSS pod USA?
Bo u mnie na Polskę nigdzie nie ma
Tak mowa o amerykańskim PS Store.
Wieslawa
17 02 2008, 09:36
Poprzedni darmowy dodatek jak się ściągnęło z US to też nie działał na EUR.
PStore PL
Claissic Track Pack - cena 22zł
CYTAT(pack @ 17 02 2008, 12:06)

PStore PL
Claissic Track Pack - cena 22zł
Boston - “Piece of Mind”
Foreigner - “Juke Box Hero”
Journey - “Any Way You Want It”
boski_karol
18 02 2008, 10:32
Wczoraj zakupiłem swoją kopię tej gierki i to jest jakiś obłęd! Włączyłem na 30min koło 21.30, zanim sie obejrzałem była 0.30...
Mam pytanie, na rewersie pudełka (tego dużego) są zdjęcia zamiennych blatów gitarki, ktoś wie gdzie je dostać i jaki to jest koszt?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.