Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Guitar Hero III: Legends of Rock
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Adi_TEAM LBN
CYTAT(quill @ 6 12 2007, 22:58) *
To mozna miec stara gitare i grac w GH3?

Na PS2 tak
Machel
CYTAT(Amer @ 3 12 2007, 15:47) *
odebrał ktoś już swoją sztukę? ciekawy jeste opinii (+ czy warto becelować to 350zł).

Wlasnie wrocilem z Saturna z pudlem. 349 pln za gitarke do ps3 i gre. Jako, ze dopiero zaczynam przygode z GH porownywac nie mam tej czesci do czego, zabawa jest przednia, gitarka dziala jak nalezy a w pudle znalazlem komplet naklejek, ktore zaraz porwala siostra tongue.gif

Moim zdaniem warto, bezprzewodowa gitara daje "niezle" mozliwosci szalenstwa wink.gif A i ciesza patche z dodatkowymy kawalkami na ps store. Foo Fighters packa lykam za kilka minut.
Wieslawa
CYTAT(Machel @ 8 12 2007, 15:39) *
CYTAT(Amer @ 3 12 2007, 15:47) *
odebrał ktoś już swoją sztukę? ciekawy jeste opinii (+ czy warto becelować to 350zł).

Wlasnie wrocilem z Saturna z pudlem. 349 pln za gitarke do ps3 i gre. Jako, ze dopiero zaczynam przygode z GH porownywac nie mam tej czesci do czego, zabawa jest przednia, gitarka dziala jak nalezy a w pudle znalazlem komplet naklejek, ktore zaraz porwala siostra tongue.gif

Moim zdaniem warto, bezprzewodowa gitara daje "niezle" mozliwosci szalenstwa wink.gif A i ciesza patche z dodatkowymy kawalkami na ps store. Foo Fighters packa lykam za kilka minut.

Ja też dzisiaj kupiłam w saturnie w tej samej cenie smile.gif Gra jest superowa, ale strasznie mnie palce bolą po kilku godzinach gry, chyba trza będzie na moment odłożyć i pograć w karty (eye of judgment).
Podoba mi się czujnik wyhylenia gitary no i sama zasada działania gitary, malutki minus natomiast za to, że do konsoli podłącza się dodatkowy badziew bo nie dali rady się dogadać z Sony i zrobić tego normalnie.
No i te naklejki są dosyć cienkie, ale pewnie musieliby płacić za prawo do używania znaków różnych zespołów smile.gif

(Jest naklejka Guns'N'Roses, ale raczej jej nie nakleje mając w pamięci slowa Axela, że "nienawidzi Polaków i Żydów i dlatego nigdy dla nich nie zagra") Ural wyjaśnił, że to mit powstały w bravo...

EDIT: warto za to dać te 350 zeta smile.gif
Mikes
Orientuje sie ktos czy gitara z PS2 działa z PS3?
Wieslawa
CYTAT(Mikes @ 8 12 2007, 20:49) *
Orientuje sie ktos czy gitara z PS2 działa z PS3?

nie działa

EDIT:

Dzisiaj trochę przedawkowałam, nie czuję opuszków w palcach i zauważyłam fajny efekt, mianowicie jak się dłużej pogra i spojrzy gdzieś poza ekran to wszystko w centrum pola widzenia płynie w górę, a reszta w dół, niezła schiza smile.gif
marcin0903
Muszę sprawdzić xD, narazie z godzinkę grałem , bo wczoraj w MM w Czeladzi zakupiłem swój egzemplarz, naprawde jest nieźle, ale tylko zdążyłem się pobawić z pierwszym utworem, oraz pierwszą częścią tutoriala. Muszę jutro znaleźć utwór Welcome in the Jungle (czy jakoś tak)- jest to utwór z GTA SA, który przypadł mi do gustu.
Aha, co daje przechylenie struny w górę albo w dół? - jest to tylko dla wygody zrobione czy jakaś jeszcze różnica jest?
Wieslawa
CYTAT(marcin0903 @ 9 12 2007, 20:28) *
(...)
Aha, co daje przechylenie struny w górę albo w dół? - jest to tylko dla wygody zrobione czy jakaś jeszcze różnica jest?

nie ma żadnej różnicy z punktu widzenia gry czy wychylasz w górę czy też w dół, przydaje się na "expert" żeby nadążyć wciskać.
YETI
A ja mam już problem na normalu, muszę trochę poćwiczyć (na padzie gra się znacznie łatwiej)
Wieslawa
CYTAT(YETI @ 10 12 2007, 10:03) *
A ja mam już problem na normalu, muszę trochę poćwiczyć (na padzie gra się znacznie łatwiej)

Raczej nie przejdzie się tej gry tak szybko smile.gif ale to chyba dobrze, można się rozwinąć manualnie cool.gif

Filmik na zmotywowanie: http://www.youtube.com/watch?v=3yEjyuw42YY
YETI
Sprawdź to!

http://www.youtube.com/watch?v=-9ao_vOsZkg&

0____________O
tomci23
Yeti ten filmik masakra:D
Cisek
A czy ktoś kupował z PS Store US dodatkowe pakiety? Czy działają z wersją gry kupiona w Polsce? Gra wywala info "new download content" w menu, ale takowy jest tylko na amerykańskim store. Po zaciągnięciu darmowego packa z kawałkami z pojedynków z bossami nigdzie w grze go nie widzę. To jak to jest na prawdę :-).
TasTer
QUOTE(YETI @ 10 12 2007, 11:09) *

Warto sprawdzić tego kolesia. Był pierwszym który zagrał TtFAF na 5*. Jak dla mnie mistrz...
Ponadto przeszedł Devil went down to georgia w trybie dla jednego gracza ohmy.gif
Adi_TEAM LBN
CYTAT(YETI @ 10 12 2007, 11:09) *

Respekt dla tego kolesia. Ja juz to katuje jakis czas, moj rekord 84% (koncowka trzeciej solowki) juz 4 razy w tym samym momencie przegralem confused.gif
marcin0903
CYTAT(Cisek @ 10 12 2007, 12:51) *
A czy ktoś kupował z PS Store US dodatkowe pakiety? Czy działają z wersją gry kupiona w Polsce? Gra wywala info "new download content" w menu, ale takowy jest tylko na amerykańskim store. Po zaciągnięciu darmowego packa z kawałkami z pojedynków z bossami nigdzie w grze go nie widzę. To jak to jest na prawdę :-).

Nie działają - kupiłeś straciłeś kaske dry.gif . Trzeba poczekaż aż będą na PS Store UK/PL
Memory
Devil Went Down to Georgia 618k

http://www.youtube.com/watch?v=lyYeY5-GI00...feature=related
pack
Dzisiaj dostałem paczkę od ultimy. Jestem bardzo zadowolony! smile.gif
Codzienne muszę ćwiczyć na gitarze (miesiąc, dwa miesiące...). Zostanę sławny. ;]
Zrobiłem kilka zdjęcie.

http://img129.imageshack.us/img129/8144/73646907kn4.jpg
http://img249.imageshack.us/img249/2180/41204050js5.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/6766/91117304vm0.jpg
ocelot007
Witam! Jak mozna sprawdzic stan naładowania baterii? Co mają sygnalizowac te lampki pod "struną"?
Gierka wypas, kupilem w weekend i non stop " macham wioselkiem":P Jak to powiedzial kiedys Kazik " moim zdaniem kompletny odlot ". Hehehehe

Pozdrawiam!
Wieslawa
CYTAT(ocelot007 @ 11 12 2007, 21:26) *
Witam! Jak mozna sprawdzic stan naładowania baterii? Co mają sygnalizowac te lampki pod "struną"?
Gierka wypas, kupilem w weekend i non stop " macham wioselkiem":P Jak to powiedzial kiedys Kazik " moim zdaniem kompletny odlot ". Hehehehe

Pozdrawiam!

1. stanu naładowania baterii nie sprawdzisz
2. diody na gitarze oznaczają przyporządkowanie kontrolera (tak samo jak te na padzie)
Ural
CYTAT(Wieslawa @ 8 12 2007, 18:04) *
(Jest naklejka Guns'N'Roses, ale raczej jej nie nakleje mając w pamięci slowa Axela, że "nienawidzi Polaków i Żydów i dlatego nigdy dla nich nie zagra")

Hehe, to mi sprezentuj tę naklejkę wink.gif.

A co do tych Polaków i Żydów - bzdura do sześcianu - ta plotka się wzięła z... Bravo smile.gif. Jakiś debil przetłumaczył tekst piosenki One in a Million, w którym Axl śpiewa by policja zeszła mu z drogi na to, by Polacy zeszli mu z drogi - a potem urosło to do strasznych rozmiarów. I ot, cała tajemnica smile.gif. Stare lata.
Wieslawa
CYTAT(Ural @ 13 12 2007, 17:02) *
CYTAT(Wieslawa @ 8 12 2007, 18:04) *
(Jest naklejka Guns'N'Roses, ale raczej jej nie nakleje mając w pamięci slowa Axela, że "nienawidzi Polaków i Żydów i dlatego nigdy dla nich nie zagra")

Hehe, to mi sprezentuj tę naklejkę wink.gif.

A co do tych Polaków i Żydów - bzdura do sześcianu - ta plotka się wzięła z... Bravo smile.gif. Jakiś debil przetłumaczył tekst piosenki One in a Million, w którym Axl śpiewa by policja zeszła mu z drogi na to, by Polacy zeszli mu z drogi - a potem urosło to do strasznych rozmiarów. I ot, cała tajemnica smile.gif. Stare lata.

Zaufam Ci w takim razie i oczyszczam Axela z moich pomówień, gorzej, że naklejki Ci nie oddam smile.gif
W sumie podejrzewałam, że to jakaś mega-plota może być... Tak czy siak ulżyło mi bo kawałek "november rain" to jedno z dzieł ponadczasowych.

Żeby nie było offtopa:

Gra ma bardzo nierówny poziom, który rośnie w trochę przypadkowy sposób. O ile jestem w stanie zagrać bardzo sprawnie niektóre rzeczy na Hard, to niektóre na Medium sprawiają problemy lekkie i nie potrafię przeskoczyć 3 gwiazdek. Usprawiedliwieniem tej nierówności może być fakt preferencji różnych graczy i trudność w określaniu poziomu trudności poszczególnych utworów. Chociaż raz kogoś usprawiedliwię zamiast zjeżdżać smile.gif
Oczywiście ocenę 10/10 podtrzymuję smile.gif
pack
Już jest na PStore PL smile.gif

-Foo Fighters Pack (The Pretender, All My Life, this is a Call) - 22zł
-Velvet Revolver Pack (She Builds Quick Machines, Slither, Messages) - 22zł
Machel
CYTAT(pack @ 13 12 2007, 22:37) *
Już jest na PStore PL smile.gif

-Foo Fighters Pack (The Pretender, All My Life, this is a Call) - 22zł
-Velvet Revolver Pack (She Builds Quick Machines, Slither, Messages) - 22zł

Na to czekalem smile.gif

Z innej beki, mam dziwny problem. Po uruchomieniu sie gry, nie moge wylaczyc gitara (padem nie ma problemu) tablicy informujacej o nie podpietym kablu sieciowym. Moge wylaczyc konsolke gitara, w menu ps dziala zarowno X jak i O. ale na tablicy O juz nie dziala. Dziwne tongue.gif
YETI
Zainwestuje w paczkę z utworami Foo Fighters, tą drugą sobie odpuszczę.
Katana
Zamówiłem dzisiaj zestaw GH3 ze sklepu psxextreme, prawdopodobnie na Wtorek mi dojdzie, to powalczymy biggrin.gif

Doczekać się nie mogę smile.gif w GH2 grałem tylko pod namiotem X360 Fun Day, ale się wkręciłem i zaczynałem dawać radę na Hard, wciągnęła mnie na maksa biggrin.gif

Ok. połowy Stycznia będę jeszcze miał Rock Band, to wtedy będzie pełna jazda biggrin.gif Oby też do tego czasu rozwikłała się sprawa z patchem do obsługi gitary z GH smile.gif
maxi
sorry że tu piszę ale nie wiedziałem gdzie to napisać....wiec
Mam pytanie czy jesli mam gitare od PS2 od guitar hero 2 to czy ona bedzie dzialac na PC poprzez przejsciowke PS2-->USB?
Głownie mi chodzi zeby dzialala z FoF i Guitar Hero 3....
pozdro
Sojer
osobiscie posiadam gitarke do Guitar Hero z PS2 (pierwszej czesci) i po podlaczeniu jej przez przejsciowke PS2-PC USB, wsio smiga - testowalem na FoF cwaniak_.gif

pozdro
maxi
Ok dzięki wielkie!
pack
Nowe piosenki dla Guitar Hero III: Legends of Rock pojawią się jeszcze przed świętami.

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=38532
Wieslawa
CYTAT(pack @ 15 12 2007, 15:02) *
Nowe piosenki dla Guitar Hero III: Legends of Rock pojawią się jeszcze przed świętami.

Mogliby dać jakieś kolędy na święta woot.gif
Machel
CYTAT(Wieslawa @ 16 12 2007, 10:10) *
CYTAT(pack @ 15 12 2007, 15:02) *

Mogliby dać jakieś kolędy na święta woot.gif

Hardcorowa wersja "Lulajże, Jezuniu..." moglaby byc niezla tongue.gif
maxi
Czy zestaw od Guitar Hero 3 od PS2 będzie działać razem z gitarą na PS3?
Jazdaone
gitara nie bedzie dzialac, a jak jest z sama gra to nie jestem pewien. sam mam gh3 i zastanawiam sie czy na tej gitarze pójdzie gh2 i gh 80's.
pack
CYTAT(Jazdaone @ 21 12 2007, 14:15) *
gitara nie bedzie dzialac, a jak jest z sama gra to nie jestem pewien. sam mam gh3 i zastanawiam sie czy na tej gitarze pójdzie gh2 i gh 80's.

Nie wiem.
----------------------------------

Aktualizacja europejskiego PS Store.

- "Boss Battles” track pack - darmowy dodatek! smile.gif
Katana
Mam mały problem z grą, a dokładnie za każdym razem jak odpalam GH3, to wyskakuje komunikat, że nie jestem zalogowany w PSN (a jestem tongue.gif ), jak klikam na online, to nic się nie pokazuje i mogę tylko wyłączyć grę za pomocą PSButton.

Raz zalogowałem się na konto USA i nie było komunikatu, że nie jestem zalogowany, ale musiałem wyjść z gry i przy ponownym odpaleniu znowu zobaczyłem komunikat o tym, że nie jestem zalogowany (a ciągle jestem zalogowany).

Czy ktoś miał coś podobnego?
CELL7777
gralem w ostatnia czesc dosc dlugo i giera mnie rozczarowala , gra ma w podtytule "legends of rock" tylko gdzie te legendy sa??
slayer to rockowy zespol??? parodia;/
gdzie jest europe ze swoim slynnym kawalkiem, gdzie jest ac/dc?? moglbym wymieniac tak dlugo , goscie chyba niechcieli wydac duzo kasy na licencje i tak wyszlo ze w gh3 niema tak naprawde duzo fjanych kawalkow majacych cos przelomowego dla muzyki z gatunku "rock"

pozatym chcialbym zobazyc w dodatku jakies nuty steve vai i joe satriani smile.gif
Amer
No widzisz, a dla mnie osobiscie wcale nie muszą to być legendy (pomimo tytułu). Ważne by kawałki które pojawiły się w grze grało się i słuchało bardzo przyjemnie, a pod tym akurat względem GH3 w 100% wywiązuje się z zadania (tym bardziej że wybór jest pokaźny).

choc z 2-giej strony (patrząc obiektywnie) nie dziwie się że wielu Graczy może lekko się rozczarować.
CELL7777
robilem kilka razy imprezy na ktorych znajomi super sie bawili przy GH 1 i 2 ale jak zagrali w 3 czesc byli rozczarowani.
Machel
CYTAT(CELL7777 @ 4 01 2008, 12:17) *
gralem w ostatnia czesc dosc dlugo i giera mnie rozczarowala , gra ma w podtytule "legends of rock" tylko gdzie te legendy sa??
slayer to rockowy zespol??? parodia;/
gdzie jest europe ze swoim slynnym kawalkiem, gdzie jest ac/dc?? moglbym wymieniac tak dlugo , goscie chyba niechcieli wydac duzo kasy na licencje i tak wyszlo ze w gh3 niema tak naprawde duzo fjanych kawalkow majacych cos przelomowego dla muzyki z gatunku "rock"

pozatym chcialbym zobazyc w dodatku jakies nuty steve vai i joe satriani smile.gif

Mialem podobne odczucia. Specjalnie przed odpalaniem gry nie sprawdzalem listy kawalkow coby sobie nie psuc zabawy. Pierwsze skonczenie kariery lekko mnie rozczarowalo. Juz pomijam, ze liczylem na kawalek Aerosmith no i sie doczekalem... na jeden z mniej znanych numerow.
ALE po kupieniu wszystkich bonusow oraz masterowaniu podstawowych walkow zgadzam sie z Amerem. Tracklist jest rajcowny. Zabawa z piosenkami, ktore oferuje gra daja duzo frajdy a to jest definitywnie najwazniejsze.
Sephirath
Pytanko: O ile jest "trudniej" w tej części względem 2.?
CELL7777
wedlug mnie robiac kolejna firma powinna lepiej sie postarac i przeprowadzic cos w rodzaju ankiety co by gracze chcieli uslyszec.
no i bardziej rozbudowany tryb online
Katana
Mnie ten GH3 niestety rozczarowal. Mialem okazje grac w GH2 na X360 i gralem z bananem na ustach, a w GH3 jest niestety nudno (bardzo pozno robi sie ciekawie).
Chyba niedlugo wrzuce go na Pchli Targ.
Mikes
http://www.psxextreme.info/Guitar-Hero-III-t59246.html

Ruszylismy z topiciem w którym jest mini-bitwa na wyniki, jako że róznic w gameplayu absolutnie nie ma grać może posiadacz każdej wersji GH3. Wbijać!
Memory
5 milionów sprzedanych egzemplarzy Guitar Hero III
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=38852

Musiolik
Czy z gitarą z GH III działa GH II z PS2?
marcin0903
Przymując, że gitara od GH3 było przeznaczone dla PS2 to powinno działać, jeśli do PS3 to już nie koniecznie.
Mam takie pytanko - Ma ktoś jakieś porady jak skutecznie grać na Hard? Gram na Medium, jakoś sobie razdę, ale nawet na Practice, na najwolniejszym stopniu (na hard) Befor I Forget to dla mnie czarna magia biggrin.gif.
Katana
Mi sie fuksem udało tą piosenkę zrobić, ale paluchy bolały okropnie po niej:P

Porada jedna, graj smile.gif
YETI
Dzieciaki wymiatające w GH3
http://www.ps3site.pl/cudowne-dzieci
Sialala
CYTAT(Musiolik @ 9 01 2008, 20:18) *

jesli pytasz, czy z gitara od GH3 w wersji na PS3 dziala GH2 w wersji na PS2 w trybie emulacji, to odpowiedz jest nastepujaca: niestety NIE.
Musiolik
CYTAT(Sialala @ 10 01 2008, 19:11) *
CYTAT(Musiolik @ 9 01 2008, 20:18) *

jesli pytasz, czy z gitara od GH3 w wersji na PS3 dziala GH2 w wersji na PS2 w trybie emulacji, to odpowiedz jest nastepujaca: niestety NIE.

dzięki za odpowiedź smile.gif pozostaje liczyć, że Sony wrzuci jakieś ciekawe utwory do PS Store
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.