Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bladestorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Gawlick
Czyżby nie było jeszcze tematu o tej produkcji? W każdym bądz razie ja nic nie znalazłem smile.gif
Na sklepie dzapan do zassania jest demko juz od kilku dni i musze przyznac, że gra zrobiła na mnie naprawde pozytywne wrażenie. Do tej pory oglądając skriny nawet nie zaprzatałem sobie głowy tym tutułem, ale krótka styczność z wersją demo sprawiła ze jest to mój typ do kupna w ciemno smile.gif Pierwszy raz odpremiery konsoli nad wersją demonstracyjną gry przesiedziałem prawie cały dzień a to musi o czymś znaczyć biggrin.gif

http://www.gametrailers.com/game/2179.html

Jesli chodzi o date wydania to oile dobrze pamietam premiera miała byc w marcu chyba, ale została przelożona na końcówke września lub październik.
karol885
Ja również jestem pozytywnie zaskoczony po ograniu wersji demonstracyjnej. Gdyby jeszcze demo było w bardziej zrozumiałym języku moje wrażenia byłyby pewnie jeszcze lepsze. Graficznie killer to to nie jest ale sam system rozgrywki bardzo mi przypadł do gustu. Sieczy sie bardzo fajnie biggrin.gif
Hela
To jest bardziej Kessen, czy bardziej Dynasty Warriors?
SZKD
Fajne to demko ") Troche strategii,troche slashera i troche RPG .Tez mnie pozytywnie zaskoczylo. ED. Bardziej Dynasty Warriors.
adi
jeszcze jakby jakiś tutorialik od tych co grali.;)Mniej więcej jak się kapnąłem to "kółko" oznacza że oddział blokuje jednocześnie a "kwadrat" to chyba atak.Przy wciśniętym L1 funkcje się zmianiają na ? no właśnie....na co
Gerath
Siedze w pracy, wiec dokladnie nie sprawdze ale z tego co pamietam to dzieki L1 wykorzystujesz itemy zakupione w sklepie jako buffy do akutalnie prowadzonego oddziału(lub coś w tym stylu).

Rodzaj ataków, zależy od tego jakim oddziałem dowodzimy, więc najlepiej sprawdzić organoleptycznie.

Aha po pierwszej walce polecam poszukac po zakładkach, bo można dokupić sobie bodajże są to ability za zdobyte podczas walki SP (Skill Points zapewne)
SZKD
Ja tam najbardziej lubie "kregle" tzn. wjechac rozpedzonym koniem w tlum smile.gif) 100 hit combo tez niczego sobie hyh.gif Kto wie ile styli mozna uzywac? Miecz+tarcza, Miecz 2 reczny, Kon, Strzelanie z luku i wlocznie...tylko to znalazlam do tej pory.
karol885
Z tego co zdążyłem rozkminic to trójkąt i kwadrat odpowiadają za ataki (przytrzymując R1) odpowiednie dla każdego oddzialu Przytrzymując L1 możemy podpiąć pod przyciski itemy dokupione w sklepie. SP dostajemy do tego oręża którym walczymy.
ktoś może mi wyjaśnić co dają Flagi kupione w sklepie?
Gawlick
Flag wogóle nie używałem, ale nadrobie zaległość smile.gif
Co do rodzajów jednostek to ja natknąłem sie na:
Oddział z krótkimi mieczami, oddział z krótkimi mieczami + tarcze, 2 ręczne miecze, kusznicy, łucznicy, jazda, wiekiernicy, włocznicy. Tyle narazie smile.gif Najlepiej gra mi sie kiedy obok siebie mam oddział żołnierzy z 2 ręcznymi mieczami. Miażdze wszystko na swojej drodze, włącznie z jazdą biggrin.gif

Aha, trzymając R1 nasi podopieczni beda walczyć w zwarciu (normalnie kiedy nie trzymamy tego i jestesmy blisko wroga tylko niektorzy walczą), a [] lub trójkąt powoduje wykonanie tego samego ataku przez cały odddział w tym samym momencie. Kółko odpowiada chyba za rożne "dopalacze" typu szybsze strzelania i naciąganie kusz. Tyle co udało m się wywiedziec z demka smile.gif
killdante
gdzie to demo ??? bo u mnie na ps store tego nie ma...
Emiel
No przecież napisali, że na JAPOŃSKIM PS Store.

Swoją drogą mógłbym ktoś napisać coś więcej o sterowaniu, bo nadal mam problemy z ograniem tego demka smile.gif, ale faktycznie miło się zaskoczyłem, że mnie tak wciągnęło pomimo nie zrozumiałego języka. Jedyny problem to to czy to się przypadkiem zaraz nie znudzi.
Faranell
BladeStorm.... zakochalem sie w tym tytule od samego poczatku...

Jak dla mnie gierka pierwsza klasa,na dluuuuugie miesiace.......

Chociaz demko mamy w japonskim jezyku nie jest trudno ogarnac ocb:) w zrozumialym jezyku musi byc bardzo latwo i przejzyscie:) Gierka MUSTHAVE. Grafika nie zachwyca ale gameplay mnie zmiazdzyl.
AbraHAM
Co z grafa?? jak sie prezetuja modele postaci i otoczenie??
kenedi
CYTAT(AbraHAM @ 1 08 2007, 23:04) *
Co z grafa?? jak sie prezetuja modele postaci i otoczenie??

jesli chodzi o otoczenie to na PS2 wygladalo by lepiej a postacie tak sobie.
adi
Ale głupi ci developerzy,przecież mogli zrobić tego Bladestorma na Ps2 i by lepiej wyglądał,co nie? laugh.gif

Dla mnie pierwsze skojarzenie po odpaleniu to Kingdom Under Fire z X-a pierwszego-oczywiście mam na myśli grafikę.
W bitewnym zamieszaniu tego nie widać ,ale jak się przyjrzeć dowódcom poszczególnych oddziałów to nie jest wcale tak żle;)
JaMaJ
Dobra. Mam pełną wersję od wczoraj. I jest tym co lubię najbardziej - cichym hit'em. Multum jednostek, mnogość ich zróżnicowania i kustomizacja. I poziom trudności wydaje się być satysfakcjonujący - pierwsze zadanie w którym spotykamy Marka i Georgesa - taktyka potrzebna jak nic, bo trudno jak cholera. W tej misji po raz pierwszy zobaczyłem wielbłądy - wow.

Generalnie nie chce mi się pisać o tej grze - radzę każdemu zagrać - podobało Ci sie demo? Zachwycisz się pełną wersją - gra na miesiące.

Tylko pytanie do tych co też już grają. Napełniłem pasek fame do końca (cały zielony). Co mam zrobić żeby wskoczył na drugi poziom?? Może jakiś bug mi wyskoczył, bo naturalnym jest żeby sam przeskoczył na drugi poziom, a tu lipa. W instrukcji i w grze nic nie ma na ten temat (jedynie "zbieraj punkty fame bla bla bla"). Dzięki za pomoc.

Anyway - kupować i grać!
Musiolik
http://www.stage6.com/user/BoboTheMonkey/v...-360-Comparison
Na PS3 da sie zauwazyc szybsze loadingi
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.