Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Warto przesłuchać
Forum PSX Extreme > Kąciki > Muzyka Gracza
Mordechay
Na pewno znacie Jeremy'ego Soule'a, a jesli nie to powiem wam, że jest to jeden z najpłodniejszych kompozytorów muzyki do gier komputerowych. Skomponował muzykę do dakich hitów jak:
-Company of Heroes
-cała seria HP,
-Dungeon Siege I i II
-Guild Wars,
-Baldur's Gate,
-The Elder Scrolls III i IV,
-SW:KotOR
-Unreal 2,
-Neverwinter Nights,
-Icewind Dale i wiele innych

Soundtracki tworzone przez Soule'a zazwyczaj są pozytywnie oceniane przez krytyków i uznawane za jedne z najlepszych w przemyśle gier komputerowych. Mogą bez kompleksów konkurować z najbardziej epickimi ścieżkami dźwiękowymi z filmów. Większa część muzyki Soule'a jest tworzona elektronicznie, ale tak dobrze udaje prawdziwe brzmienie orkiestry symfonicznej, że niemalże nie można jej od niej odróżnić.Gorąco polecam.

Poniżej podaję listę utworów z soundtracku Guild Wars (mam je na płycie biggrin.gif):
-"Guild Wars Theme"
-"Autumn in Ascalon"
-"Mhenlo's Theme"
-"Over the Shiverpeaks"
-"Eye of the Storm"
-"Prince's Rurik Theme"
-"Sands of kryta"
-"The Door of Komalie"
"The Moment of Truth"
-"Devona's Theme"
-"Cynn's theme"
-"Eve Theme"
-"Abbadon's Mouth"
-"Crystal Oasis"
-"Gwen's Theme"
-"Ashford Abbey"
-"Aidan's Theme"
-"Guild at War"
-"Hall of Heroes"
-"The Rift"
-"Witman's Folly"
-"Tasca's Demise"
-"Ascension"
-"Temple of Tolerance"
-"The Charr"
-"The Great Northern Wall"
-"Droknars Forge"
Nick91
http://www.wrzuta.pl/audio/wU9Gp3crUH/08_-...ing_in_the_rain A JA to plecam biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Podoba wam sie?
kopaa
Michael Giachiano czy jakos tak biggrin.gif tworzyl muze do medali i lostow
Pozniej wrzuce:D
ghost.
taa, Giacchino zna sie na rzeczy, podobnie jak Lennertz (autor genialnego Medal of Honor - European Assault) czy Harry Gregson-Williams (jak dla mnie, arcymistrz w dziedzinie soundtracków, niekoniecznie growych, którego cenie duzo bardziej niz np Williams'a czy Zimmer'a)
Nick91
Nie zapominajcie o Hanz zimmer (jest tak samo dobry jak Harry Gregson-Williams dla mnie).Zrobil wiele wspaniałych muzyk
"The Lion King - ...To Die For" ktory jak dla mnie jest najlepszym utworem jaki zrobił.Wspaniały soundtrack do Twierdzy czy tez do Krola Artura powalaja na kolana.Co Hanz Zimmera wyroznia od Harre'go?To ze ma na swoim koncie wiecej nut wykonanych.I sa dobre.Jego album ''hans zimmer the wings of the film" zawiera najlepsze nutki jego.
Ale i tak nic nie pobije Harre'go oraz jego wspaniałą nutke z MGS3 "debrefing" oraz "takin-on-the-shagohod"
Ktory wiec z nich jest lepszy?Dla mnie ci panowie sa oboje jednakowi.
Ten utwór zabjia wszytskie inne chyba!
http://www.wrzuta.pl/audio/wU9Gp3crUH/08_-...ing_in_the_rain
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.