Witam!
mam problem, nie moge sciagac z sieci torrent, uzywam uTorrent i caly czas mam czerwony "status", nie wiem moze trzeba cos skonfigurowac. podobnie sprawa ma sie z antywirusem ktory nie moze sciagnac uaktualniej. Ogolnie rzecz biorac sciagac mozna tylko przez stronki internetowe, natomiast przez programy juz nie. prosze o odpowiedz.
Masz firewalla? Masz włączoną zaporę w XP SP2?
Firewalla mam wylaczonego tego na xp. Firmowego wylaczylem ale tego co na jest na obrazku nie wiem jak wylaczyc?! W koncy to ten sam

.
dostawca internetowy??
jesli masz kabel/wifi to mozliwe ze dostawca blokuje ci poprostu porty...
Mam WiFi i kabel. Probowalem na tym i na tym. Nic sie nie dzieje... lipa. Aha i chcialem dodac ze neta mam sam w domu, zarowno WiFi jak kabel (mam na mysli domek). Z nikim neta nie dziele.
wyłącz najlepiej wszystkie firewalle (tego ze zdjęcia czyli systemowego też) i antywirusy i sprawdź przekierowanie portu, jeżeli dalej nie będzie "OK!" to problem tkwi już w połączeniu.
A korzystasz z routera?. Bo jeśli tak to musisz udostępnić porty w tym urządzeniu.
albo dzwon do dostawcy internetowego i sie spytaj czy nic nie blokuje
Tak jest router, ale jak odblokaowac w nim porty? Ja nie wiem to nie jest moja mocna strona.
Aha i czy ktos mi powie jak wylaczyc (pipi) ktore sie nazywa Windows Security Center, Wlasnie wylaczyc to co jest na zalaczonym obrazku bo widocznie wylaczenie firewala (tego w panelu sterowania) nie dziala na ww. (pipi).
Zależy jaki ruter posiadasz poszukaj tutaj
http://www.portforward.com/default.htmdodatkowo porty możesz sprawdzić za pomocą FreePortScanner
Jest trochę z tym zabawy. Powodzenia
Dużo informacji na temat odblokowywania portów TCP,UP znajdziesz na forach dotyczących programów P2P (eMule, Bittorent itp). Sam dosyć długo walczyłem z routerem D-Linka G628T i Netgearem.
He, he moj router to wlasnie Netgear...
To w zakładce SERVICE dodaj sobie 2 porty (emule TCP i emule UDP, w przypadku torentów dodajesz jeden port TCP/UDP), a następnie w zakładce FIREWALL RULES dodaj poprzednio utworzone porty - dotyczy routera Netgear DG 834G
CYTAT(beks @ 8 08 2007, 11:27)

Aha i czy ktos mi powie jak wylaczyc (pipi) ktore sie nazywa Windows Security Center, Wlasnie wylaczyc to co jest na zalaczonym obrazku bo widocznie wylaczenie firewala (tego w panelu sterowania) nie dziala na ww. (pipi).
no w tym centrum zabezpieczeń na dole masz ikonkę z zaporą, klikasz w nią, a potem wyłącz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.