Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pieśń Lodu i Ognia . znakomita saga Martina
Forum PSX Extreme > Inne > Klub Dobrej Ksiazki
maciucha
Czyta ktoś jeszcze ? Ja jestem przy końcu drgiej częsci - Starcie Królów i naprawde saga wydaje sie byc znakomitą , nie wiem jak bedzie dalej ale nastepne czesci na pewno kupie smile.gif .
ogqozo
Pisałem już gdzieś, że książki Martina to - z nurtu fantasy - chyba najlepsze, co może być. Względny realizm, piętrowa intryga, rozwinięta psychologia postaci, zwroty akcji - na pewno jedna z bardziej dojrzałych książek w gatunku.
maciucha
Nikt więcej nie czytał tych wspaniałych książek dry.gif
whitesand
ja czytałem. ;P

połknąłem wszystko co wypluł Zysk, a firmowane jest nazwiskiem George'a R.R. Martina i pochodzi z cyklu Pieśń lodu i ognia

Gra o tron
Starcie królów
Nawałnica mieczy: Stal i śnieg
Nawałnica mieczy: Krew i złoto
Uczta dla wron: Cienie śmierci
Uczta dla wron: Sieć spisków

tyle tylko że nie chce mi się kolejny raz na ten temat rozpisywać. ewentualnie wyedutuję tego posta moimi wypowiedziami/opiniami nt. sagi zamieszczanymi na innych forach. w każdym razie dopisuję się tym postem do fanów i wyznawców sagi George'a.
Lacan
Oj czytam czytam ( i nie raz)

I z niecierpliwością czekam na kolejny tom "Taniec smoków" ale chyba jeszcze długo poczekam
Ravent
Saga jest naprawdę bardzo dobra, czy jest to najlepsza saga fantasy od czasów tolkiena - nie mnie osądzać, ale wg. mnie spokojnie może pretendować do tego zaszczytnego miana. Aż dziw bierze że mało się o niej mówi w książkowym dziale forum. ;-) Ja sam nie czytałem jeszcze Uczty dla wron z tejże sagi, ale chyba zanim zabiorę się za najnowsze tomy, przeczytam jeszcze raz starsze... od tak dla przypomnienia. Z niecierpliwością czekam aż ukaże się cała saga... ale na to przyjdzie nam jeszcze niestety poczekać i to parę ładnych lat... (George R.R Martin nie jest typem pisarza, który co chwila wydaję nowe książki - pisze stosunkowo wolno, ale każda jego książka spotyka się z entuzjastycznym przyjęciem czytelników oraz krytyków) Nie będę się dalej rozpisywać - po prostu przeczytajcie - polecam !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.