Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Top 10 na GameBoy-a Classic
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo GBx
porschman
Witam, tak jak w temaci prosze o napisanie waszych Top 10 gier na GameBoya Classic/Pocket oraz objaśnienie jaki to gatunek. Dopiero kupiłem GB i nie wiem w jakie gry warto zainwestować. Na aukcjach internetowych jest pełno gier ale w ciemno nie chce crapów kupować. Z góry wielkie dzięki [382]bow.gif
Di
Pokemon Red/Blue/Yellow - nie trzeba rekomendować
Kirby's Dream Land 2 - znacznie dłuższa od swojej poprzedniczki; jedna z najlepszych platformówek na GB Mono
Super Mario Land 3: Wario Land - IMO najlepsza platformówka, która klimatem bije kolejne części na GBC; przeszedłem ją kilka razy
Donkey Kong 1/2/3 - kolejny fajny platformer
James Bond - bardzo fajna przygodówka, choć na 1, góra 2 razy
Adventures Of Lolo - świetna gra logiczna z elementami zręcznościowymi
Nintendo World Cup - gierka bardzo podobna do słynnego Goal 3 na NES-a; akurat ktoś sprzedaje ją b. tanio na Allegro: http://allegro.pl/item223622300_world_cup_...boy_r2pol_.html
Speedball 2 - ciekawa gra sportowa

Przed zakupem możesz oczywiście ściągnąć rom z grą i ją przetestować.

Jest jeszcze bardzo dobra część Dragonballa (nie znam tytułu - grałem kilka lat temu na emulatorze) która przedstawia co prawda tylko epizod z Freezerem, ale posiada masę grywalności - normalnie widok jest od boku, ale jak napotkamy jakiegoś przeciwnika to pojawia się mapka z głowami postaci, po której latamy i na której walczymy (wybieramy ciosy w swego rodzaju turach). Niestety tej gry nie można chyba nigdzie dostać, a poza tym nie spotkałem się z wersją anglojęzyczną (w Internecie widziałem tylko japońską, a kiedyś na giełdzie w Warszawie chyba francuską lub niemiecką).
porschman
OK. Wielkie dzięki. happy.gif Już kupiłem na allegro Super Mario Land 3, koleś ma również pierwszą część czy warto w nią zainwestować ? Jakieś godne uwagi wyścigi wyszły może na GameBoya ? Widziałem F1 Race ( czy jakoś tak) i Wave Race polecacie te gry?
Di
Pierwsza część Mario jest nawet przyjemna, ale strasznie krótka. Już lepiej zainwestować w jakąś składankę, gdyż ta gra znajduje się na co drugiej.

Jeśli chodzi o wyścigi, to na pierwszego Game Boy'a spotkałem się z chyba tylko 1 fajnym tytułem - Road Rash.

A tak na marginesie - czemu kupiłeś GB Mono (lub Pocketa)? Na Colora wyszła masa dobrych gier. Mi np. - jeśli chodzi o wyścigi - do gustu przypadły Micro Machines i Top Gear Pocket. Pierwsza gra wyszła też chyba na GB Mono, ale nigdy nie widziałem jej na Allegro.
porschman
Wiesz co coś mi odbiło... wink.gif Grałem na X-boxie a nagle zapragnąłem przypomnieć sobie moje począdki z konsolami i kupiłem PSX-a od którego wszystko się zaczęło. Teraz gram tylko na PSXie w Gran Turismo a Forza Motorsport leży w kącie i czeka na lepsze czasy happy.gif A teraz GB Pocket ale spoko spoko zamieżam kupić za niedłogo Colora, Advance i może DS. Poprostu chce mieć te wszystkie konsole mimo że każda nowsza jest kompatybilna w dół. Road Rasha też widziałem na aukcjach więc może się skusze happy.gif .
tomek1906
Spiderman
Metroid
kotlet_schabowy
Super Mario Land 2 to dla mnie absolutnie najlepsza gierka na Game Boy'a Classic (osobiście mam Pocketa). Grałem w Wario Land, co prawda już na emulatorze, ale to jednak inny klimat, oczywiście też świetna gierka, ale nie to samo. SML2 to świetnie dopracowana (grafika i muzyka bardzo dobra !) gierka z wieloma poziomami, w sumie nieliniowa, oferująca zabawęz fajnymi patentami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.