Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: nightshade czy warto?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
rendgen
zaoferowano mi kupno gry nightshade jak patrzalem na screeny to pomyslalem ze fajnie mozna by pobiegac i posiekac jakas laska ninja ale ogladajac trailery na youtube szczena mi opadla bohaterka porusza sie z predkoscia 200 km/h smile.gif totalny chaos nic nie widac co sie dzieje ,moje pytanie brzmi czy w grze mozna chodzic i siekac mieczem z normalna szybkoscia? bo na filmikach pokazny jest tzw speed run i jak tak jest przez cala gre to chyba nie warto wydawac kasy
szeni
Po pierwsze, Nightshade to nie platformówka. To napier.dalanka. Dość hardcore'owa. Nie aż tak jak Ninja Gaiden, ale jeśli nie grałeś w tego typu gry, to pod koniec może zrobić się trudno.
Największym bajerem, radością z tej gryjest napier.dalanie wszystkich jak najszybciej. Jest tam taki patent: kiedy zabijesz przeciwnika, to on nie upada, tylko zamiera w miejscu. Wtedy czym prędzej lecisz do następnego i jego też zabijasz. Musisz doprowadzić do tego, żeby jak najwięcej przeciwników było "zamarzniętych" w tym samym momencie. Wtedy wszyscy padają na ziemię w tym samym momencie, a ty dostajesz ogromną ilość punktów za kombo. Poszukaj na necie filmików to pokazujących. Naprawdę dobry patent, leet jak cholera. I ta satysfakcja chytry_.gif
Można tez oczywiście biegać i machać mieczykiem, ale gra nie jest do tego dostosowana, wtedy łatwiej przeciwnikom będzie cię zabić, będziesz dostawał mało punktów itp.
Aha, Nightshade jest sequelem innej gry od tych samych autorów - Shinobi, która z kolei jest remake'iem, sequelem oldschoolowego Shinobi ze starych konsol.
Ja bardzo lubię tego typu gry. Shinobi/Nightshade na PS2 nie ma w zasadzie konkurencji (DMC3 czy God of War to nieco inne, nieco wolniejsze gry, co nie znaczy, że łatwiejsze i mniej efekciarskie). Zaznaczam, że niekoniecznie ci musi podpasować. Grafika jest spartańska, słabsza niż w tamtych dwóch pozycjach, ale sama gra ma swój, oldschoolowy, urok.
Figaro
Nie polecam, gra-kpina sad.gif. Sterowanie udziwnione, grafika nie-ta, sama grywalnosc stoi na dobrym poziomie ale czy warto sie skusic to ja juz nie wiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.