CYTAT(Grabol @ 14 08 2007, 10:40)

Na brak platformówek nie narzekam, no chyba że w Densetsu no Stafy jest coś unikalnego i faktycznie warto sprowadzić??
Stafy ma dużo z gier o Kirbym: gra jest bardzo kolorowa. A co do unikalności, to to jest "Marine Action Game"

Jedyna w swoim rodzaju. Ale oczywiście jak na brak platformówek nie narzekasz, to sens sprowadzania kolejnej jest średni.

Za to Jump Super Stars hmm... Nieźle wygląda w akcji. To jakby mordobicie połaczone z platformerem? Miks bohaterów anime. Którą lepiej Jump Super Stars czy Jump Ultimate Stars??
Nie gralam w Jump Super Stars, oglądałam przez ramię

Jakby gra była tańsza, to bym ją sobie sprowadziła, bo drugiej takiej na DSa nie ma.
Nie jestem w stanie porównać Super i Ultimate, oglądałam tylko część pierwszą: dwójka zbiera lepsze recenzje.
Ogromną popularnością w akademiku cieszyła się seria Naruto, nawet w jedną część grałam, ale jeszcze sobie nie przypomniałam, w którą. Chyba w 3. Ja nie lubię Naruto, ale fani serii byli zachwyceni.

No i na koniec Daigasso!
Oooo, w Daigasso grałam. Gra rządzi. Jasne, Osu! wygląda lepiej (Daigasso było pisane z myślą o starych Gameboy'ach), ale to jest gra muzyczna, najważniejsze żeby była grywalna. Przenośne Nintendo ma gier muzycznych jedynie garstkę, pewnie dlatego, że jakość dźwięku jest bolączką wszystkich tych konsolek, ale ja Daigasso kupię jak tylko wypłatę dostanę

Na korzyść Daigasso przemawia też poziom trudności - trochę potrwa, zanim człowiek przejdzie najwyższy poziom.

A może jakieś inne nie koniecznie zręcznościówki? Generalnie w Japonii wychodzi sporo gier logicznych, edukacyjnych, puzzli i temu podobnych. Może coś w ten deseń?
Miały być gry nie wymagające znajomości języka.
Generalnie nawet japońskie popierdółki czy gry towarzyskie (np. mahjan czy go), wymagają jakiejś podstawowej znajomości języka .... teraz wyszedł "Muzuiro Blood" (
oficjalna strona), zapowiada się świetnie.
Gry edukacyjne dotyczą głównie kanji - zainteresowany? Zdecydowanie mogę parę pozycji polecić