MarekGTS
13 08 2007, 20:39
Po świetnym 2k7 w październiku wychodzi kolejna odsłona tej kultowej gry dla ludzi ceniących sobie realistyczną rywalizacje koszykarską
zamieszczam stornke z trailerami
http://www.gametrailers.com/game/5255.html
Watpie zeby byly jakies konkretne zmiany. A moze sie myle? Zobacze jak recenzje i moze wymienie 2k7 (w ktore w ogole nie gram) na nowa edycje

.
Zmiany są mocne, nawet konkretne, polecam oblukać
ten artykuł.
2k8 > Live 08.
http://www.nbaliveforums.com/ftopic51177.phpNie chcę nikogo prowokować do walki EA vs 2K

ale po ograniu demka NBA LIVE 08 naprawdę mi się ta gra zaczyna podobać. Nie jest oczywiście bez wad - trochę za słabo czuć masę zawodników, może są nieco zbyt szczupli, natomiast choćby liczba ruchów jaką można wykonać za pomocą quickstrike (prawa gała) a przede wszystkim płynność rozgrywki robią pozytywne wrażenie. Gra się o niebo lepiej niż w 06 czy 07, jednak animację powinni zerżnąć bezczelnie z Homecourt, tam jest taka płynniutka...
Dziwi mnie, że już tak długo nic nie słychać z obozu VC na temat ich flagowego tytułu. Grafika oczywiście wygląda na screenach OK ale ja chcę to zobaczyć w ruchu! Filmiki na IGN są w niskiej rozdziałce, niewiele da się ocenić. Milczenie nie zapowiada nic dobrego, w końcu te gry wychodzą w US w tym samym dniu, bodajże 2 czy 5 X a my dalej nie mamy dema. W EU mówi się o połowie listopada. Jak to jest, że EA jakoś potrafi przygotować 2 wersje na jeden termin ? grrrr.
Moja prognoza: gra VC w warstwie symulacyjnej znowu będzie lepsza ale dystans się zmniejszy, EA przy pomocy Agenta 0 zaczyna doganiać konkurencję. Graficznie 2k8 przegra, zwłaszcza jeśli chodzi o wygląd zawodników, modele, nieproporcjonalne (przepakowane) ciała, nawet jeśli można będzie policzyć kibiców w 20-ym rzędzie, przegiętą fizykę ciuchów.
Obie gry mają mieć 60 fps na XO więc tu jest remis.
Dźwiękowo raczej stawiam na EA - to są jednak fachowcy pełną gębą i mają na pewno większy budżet na swoją produkcję. Jedyna nadzieja 2k8 to grywalnosć, bo na poziomie Superstar NBA LIVE w demie pęka przede mną niestety dość szybko, no ale może to kwestia doboru drużyn. No i w LIVE za dużo paczek.
Dajcie DEMO ! Mam dość porównywania dema live z 2k7

Wasze odczucia?
Lot piłki i animacja rzutów z dystansu zawodników w najnowszym koszu od EA daje mi mase śmiechu. Zawodnicy to zapałki. W 2k8 gałka też ma ponoć nie być używana do rzutów. O kamerze w Live nie wspomnę, żadna mi nie odpowiada, 4 do wyboru ? Żart.
Tyle słowem porównania, kto czytał artykuł, który podałem powyżej ten wie, że król wraca
z2djtkose
11 09 2007, 21:25
Dokładnie ,nie wiem ale dla mnie nba live nie istnieje

dla mnie kolejny must have w tym roku , nba 2k7 mnie zmiażdzyło i teraz raczej będzie podobnie
NightForce
14 09 2007, 15:34
Fajnie że w 2k8 będzie konkurs "paczek" \o/ a co do dema NBA Live 08 to śmiech na sali animacja wsadów to epoka psx

,automatyczna obrona

grywalność .... mierna no i ta siatka na koszu HAHAH a i animacja chrupie juz w demie te 60 klatek to chyba będzie w menusach
charlesz
15 09 2007, 06:09
Wiadomo coś o demku NBA 2K8, kiedy ma się pojawić ?
A jeśli chodzi o porównanie kosza z obu stajni to oczywiście wybór dla mnie jest prosty. Ja nawet dema od EA nie ściągam bo nie chcę sobie psuć radochy na przyszłość z grania w kosza na konsoli.
Demko pewnie gdzies kolo pazdziernika.
MarekGTS
24 09 2007, 17:57
I jak wasze wrażenia na temat dema?
Według mnie zaszły dosyć istotne zmiany...
+bardzo wysokie AI u zawodników
+poprawa grafiki
-zwolniona gra.... już nie ma takich dynamicznych kontr
Mnie martwią błędy grafiki na powtórkach i zbliżeniach... Ogólnie jest świetnie, ale mniej dynamicznie niż było. I tak lepiej niż Live08. ;-)
charlesz
25 09 2007, 07:52
Na początku zagrania w demko byłem mocno rozczarowany. Pierwsze wrażenie to takie, że gra jest jakby wolniejsza, zawodnicy poruszają się jakby każdy 5 minut przed wyjściem na parkiet został siłą wyrwany z głębokiego snu. Do tego czasem demo potrafi lekko chrupnąć. Jednak o wszystkim tym zapomniałem po rozegraniu jakiś 20-30 meczy. Im dłużej się wgłębiam w rozgrywkę tym utwierdzam się coraz bardziej w przekonaniu, że gra jest rewelacyjna. Trzeba się zasmakować w tej grze i dać jej trochę więcej czasu. Dopiero z czasem odkrywa się uroki gameplay-u a pewne zagrania wychodzą dopiero po rozpracowaniu całego „systemu” gry.
Martwią mnie też niekiedy sytuacje, że w momencie kiedy zawodnik z drużyny przeciwnej rozpocznie swój „taniec” z piłką chcąc dokonać wsadu to za Chiny nie można go powstrzymać. Idzie jak czołg. Większość prób zatrzymania akcji kończy się fiaskiem albo co najwyżej faulem. Wykonanie czystego bloku jest praktycznie niemożliwie ( mimo, że ogólnie łatwiej je się wykonuje niż w 2K7 ). Trochę przegięli w tym aspekcie imo aczkolwiek podejrzewam, że i z tym będzie można sobie poradzić po dłuższym zaznajomieniu z grą ( albo ja po prostu nie umiem dobrze zablokować i tyle ;> ).
No i mogli by w demie dać chociaż ze dwie kamery do wyboru. Ta, którą zaserwowali jest dla mnie praktycznie niegrywalna.
Mam nadzieję, że wszystkie niedoróbki zostaną poprawione w fullu a nawet gdyby nie i to tak ją kupię
maciucha
25 09 2007, 08:09
Naprawde rozczarowaem sie tym demem ... Po fantastycznej części 2K7 spodziewałem sie czegoś lepszego i przede wszystkim szybszego ! Ogólnie złożoność rozgrywki daje rade ale akcje są wolne i w mojej ocenie nieciekawe .... Graficznie też zdaje mi sie , że w 2K7 było lepiej , szczególnie jesli chodzi o wygląd zawodników i mimike twarzy .... No cóż , wydaje mi sie że tą część sobie niestety odpuszcze ....
Ja mam podobne odczucie, chyba w tym roku nie będę grał w NBA, ani Live08 ani 2k8 nie jest dobre, no chyba, że dema to jeszcze nie finalna wersja. Z drugiej strony wątpie, że gra stanie się bardziej dynamiczna.
Goldi69-PL-
27 09 2007, 10:23
ja dizsja rano zagralem w demo i mnie rozwalilo, gralem w NBA07 na PS3 i to o niebo lepiej sie prezentuje graficznie mnie zniszczylo
charlesz
28 09 2007, 07:31
Orientuje się ktoś, gdzie można złożyć preordera na NBA 2K8 w jakimś polskim sklepie internetowym ? Oblookałem chyba wszystkie sklepy i póki co żaden z nich nie posiada w swojej ofercie tego tytułu.
Szczerze pisząc mam już na jakiś czas dosyć zamawiania gier z Anglii czy z Australii (w tym pierwszym przypadku ostatnio nieźle się naciąłem).
MarekGTS
11 10 2007, 17:55
http://www.gametrailers.com/player/26210.htmlocena serwisu gametrailers
Według mnie przesadzają graficznie moim zdaniem jest postęp
W NBA 2k7 gralem wtylko w demo ktore mi sie bardzo podobalo, co byscie radzilili zakupic, pytanie do wyjadaczy- NBA 2k7 czy 2k8 ?
maciucha
11 10 2007, 20:26
Zagraj w demo 2k8 i sie sam przekonaj. Ja bym brał świetne 2k7.
Matriks_1111
18 01 2008, 19:09
Zgadzam się w 100% - wykonanie, oprawa i w ogóle cały filmik - mistrzostwo
marcinkg
2 02 2008, 23:30
stalem sie szczesliwym posiadaczem NBA 2K8 i przyznam sie ze jest to moja pierwsza koszykowka z serki NBA 2K, a NBA LIVE to mam doswiadczenia z PS2 ale tylko takie ze wlaczylem pogralem troche i wylaczylem zadnej rewelacji, ale 2K8 spodobalo mi sie i mam pare pytan do osob ktore juz graja w ta gre albo znaja odpowiedz na moje pytanie z doswiadczenia z poprzedniej odslony tej serii:
jak chcemy zabrac pilke to wciskami X i pytanie w jakim momencie to trzeba wcisnac bo czasem uda mi sie zabrac, czasem nic a czesto fauluje i niewiem jak wyczuc ten moment jest tam jakis obrazek z pikajaca kropka i tak jakby kierunkami ale nie moge tego wyczuc
co oznaczaja zolte niebieskie i czerowne slupki przy zawodniku oraz gwiazdka lub klodka i cos podobnego tak jakby niebiesko ziolona paczka chipsow
jesli gramy zwylky mecz nie opcje podworkowa czy da rade zrobic wsad tak jak na opcji podwurkowej jakis mocniej skomplikowany przy uzyciu prawego analoga ?
co do grania sezonu to ustawia sie tam treningi zawodnikom i narazie moge tylko im ten trening ustawic a jak zrobic zeby go przeszli ?
co do wiadomosci ktore sie tam dostaje np o zawodnikach to jak mozna kupic zawodnika badz sprzedac ?
moze jakies porady dla nowego gracza zwiazane z menu
pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz
Jakie są różnice w gameplayu między wersją Ps2, a z Xboa 360? Czy są znaczące i czy warto zainwestować w wersję na X?
Także niedawno kupiłem wersję X360. Czekam na zaproszenia do gry na LIVE
GhettoKingSas
4 03 2008, 18:14
powie mi ktos jak wyglada granie na live w 2k8? sa lagi? klopoty z kamera itd?
jak gralem w 2k7 na ps2 online to mnie denerwowalo sporo rzeczy, ludzie grali jak nooby itd

zastanawiam sie nad kupnem 2k8

jak ogladalem zapowiedzi to normalnie wygladalo przekozacko wszystko
gra online moim zdaniem jest kozacka, jezeli trafi sie na dobrego oponenta. W przeciwnym wypadku, gdy taki ciul przegrywa 20 pkt w 3 kwarcie rozlacza sie lub wychodzi z gry. Poziom rywalizacji jest ciezki do oceny - pierwsze 10 meczy przegralem graja Boston Celtic, pozniej nastapila zmiana na Miami Heat i jak narazie mam passe 4 zwyciestw bez porazki. Bylo by ich wiecej, gdyby nie wczesniej wspomniane rozlaczenai sie zawodnikow lub ich quity.
Jednym slowem polecam te gierke kazdemu kto uwielba koszykowke. Jest to swoisty must have i jedna z niewieli gier w ktora sprawia wielka satysfakcje po wygranym meczu.
NBA 2k8 to taka gra, w której każda drużyna jest inna i trzeba jej się porządnie nauczyć, ja grając cały czas chicago, na najwyższym poziomie wygrywam każdy mecz różnicą 25-30 punktów. Co do zawodników dam taki przykład, grając Bryantem moja skuteczność tym zawodnikiem to góra 45%, Lebron to już
ok. 60%.
Takie pytanie. Grając przez neta, przeciwnicy najczęściej grają tak aby zdobyć jak najwięcej punktów, czyli całkowicie tak jak się nie gra w kosza bo tak w rzeczywistości się nie da, czy stosują różne zagrywki znane z NBA? Jeśli jest tak, że tylko, np. lecą na kosz od boku i sadzą wsady, to podziękuje za taką sieciową rozgrywkę.
Yo może poczatkowo tak robią by zdobyć achievement'y (na szczęście tylko parę i raczej nietrudne do zdobycia), po czym już grają normalnie się starając, taktycznie z trickami.
Pytanie - dużo osób aktualnie gra w NBA 2k8/2k7 ?
Do tego można by zrobić ankiete "Którą koszykówkę na X'a360 wolicie ? NBA 2kX / NBA Live X".
Rozumiem że większą przyjemność przynosi NBA 2kX ale graficznie lepiej się prezentuje Live, right ?
maciucha
6 04 2008, 11:45
CYTAT(7ahoosh @ 6 04 2008, 12:37)

Yo może poczatkowo tak robią by zdobyć achievement'y (na szczęście tylko parę i raczej nietrudne do zdobycia), po czym już grają normalnie się starając, taktycznie z trickami.
Pytanie - dużo osób aktualnie gra w NBA 2k8/2k7 ?
Do tego można by zrobić ankiete "Którą koszykówkę na X'a360 wolicie ? NBA 2kX / NBA Live X".
Rozumiem że większą przyjemność przynosi NBA 2kX ale graficznie lepiej się prezentuje Live, right ?
W 2k8 napewno tak, ale w 2k7 wątpie. Co do ankiety - po co wszczynać wojenki, która lepsza? Co do grafiki - IMO lepiej we wszystkim prezentuje sie seria 2kX

.
Wybaczcie, że odświeżam tak stary temat, tymbardziej, że wychodzi już 2K9, ale mam, tzn. miałem problem. W NBA 2K zacząłem grać na DC sto lat temu i na DC ostatni raz grałem w koszykówkę z tej serii. Akurat te grę odkupiłem od kumpla, bo jak twierdził, nie da się grać, jak się nie zna serii. FAktycznie odpaliłem grę, żadnych tutków, pomocy nic, dla nooba to gra od razu ląduje na sprzedaż, tymbardziej, że nawet w instrukcji jedno wielkie G piszą.
Do sedna, otóż na internecie znalazłem listę porad i filmików świetnie tłumaczących jak grać i doskonale spełniają formę tutoriali. Naprawdę polecam, każdemu, nawet tym co potrafią grać, bo można sie wiele ciekawych rzeczy dowiedzieć, a oto link:
http://www.2ksports.com/forums/showthread....;highlight=clip
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.