Obsolete
14 08 2007, 06:39
Dzis i jutro pierwsze mecze 3 rundy eliminacji, po ktorej poznamy ostateczny sklad tegorocznej Ligi Mistrzow.
BATE Borysów - Steaua Bukareszt
Pogromcy Lubina spotykaja sie z zespolem bialoruskim i patrzac po ich formie prezentowanej z Zaglebiem, wcale nie powinni byc stawiani w roli pewnego faworyta.
Tampere United - Rosenborg Trondheim
Nieoczekiwani zwyciezcy pojedynku z Levski Sofia podejma u siebie renomowany zespol z Norwegii, ktory z pewnoscia chcialby ponownie, po przerwie, zagrac w Lidze Mistrzow. Podobnie jak wyzej, wynik dwumeczu nie jest wedlug mnie w ogole przesadzony.
Spartak Moskwa - Celtic Glasgow
Kolejny trudny do przewidzenia duel. Niestety bez bezposredniego pojedynku Kowalewski-Boruc.
Werder Brema - Dinamo Zagrzeb
Odpadniecie Werderu bedzie niespodzianka, dodatkowa motywacja dla zawodnikow z Niemiec powinna byc nieudana inauguracja sezony, gdy wygrywajac 2-0 z Bochum, ostatecznie zremisowali 2-2.
Red Bull Salzburg - Szachtar Donieck
Pojedynek kasiastych. Red Bull to druzyna z ambicjami, wpompowano w team mase kasy, sprowadzono Trapattoniego jako trenera. Dla Szachtara puchar uefa bylby porazka. Moze byc ciekawy dwumecz.
Ajax Amsterdam - Slavia Praga
Ajax po zeszlorocznej wpadce w eliminacjach, tym razem powinien podejsc do spotkania w pelni skoncentrowany. Przeciwnik na razie nie prezentuje niczego specjalnego, w 2 rundzie eliminacji nie potrafil przez 180 minut strzelic gola Zilinie.
Valencia CF - Elfsborg
Beda baty jak nic;]
FK Sarajewo - Dynamo Kijów
Raczej powinnismy ujrzec w tegorocznej LM druzyne z Kijowa.
Fenerbahce Stambuł - Anderlecht Bruksela
Pechowe losowanie dla obu druzyn. Fenerbache wydaje sie mocniejsze.
Glasgow Rangers - Crvena Zvezda Belgrad
Rangersi sa na fali i maja realna szanse znow zawitac do LM. Crvena nie bedzie jednak latwym przeciwnikiem.
Toulouse FC - Liverpool FC
Zespol z Francji moze robic problemy, ale w ostatecznym rozrachunku chyba nikt sobie nie wyobraza, by w fazie grupowej zabraklo The Reds.
Benfica Lizbona - FC Kopenhaga
Te zespoly spotkaly sie w zeszlym roku w fazie grupowej, teraz trafily na siebie na etapie eliminacji. Wtedy gora byla Benfica, ktora wygrala u siebie, a zremisowala w Danii. Tym razem zwyciezca powinien byc ten sam.
Lazio Rzym - Dinamo Bukareszt
Dinamo juz rozpoczelo rozgrywki, Lazio jest w fazie przygotowan. Jak na razie slaba Steaua jest w lidze przed Dinamo, ale mam mieszane uczucia co do tego dwumeczu i wcale Lazio bym nie stawial w roli murowanego faworyta.
Sparta Praga - Arsenal Londyn
Arsenal, ktory slabo sie zaprezentowal na inauguracje, powinien wymeczyc awans. Latwe i przyjemne to na pewno nie bedzie.
FC Zurich - Besiktas Stambuł
Ciezko wyrokowac. Wyrownane druzyny. Besiktas jest na pewno bardziej renomowany.
FC Sevilla - AEK Ateny
W AEK gra Rivaldo, ale to troche za malo na zdobywce pucharu UEFA;]
Ogolnie faworytami bukmacherow sa kolejno:
FC Barcelona 6.0
Man U 7.5
Chelsea 7.5
Real 9.0
AC Milan 9.0
Inter 10.0
Za wygrana BATE i Tampere przelicznik wynosi 2001.0 ;]
Generalnie znany jest juz jeden polfinalista, czyli AC Milan, a na pozostala trojke bedzie trzeba jeszcze troche poczekac;]
sens ogladania Champions League zaczyna się dopiero od 1/8 . Wtedy zaczynają się mecze o coś . I tak w 1/8 znajdą się Barcelona , Real , Valencia , Sevilla , Manu , Arsenal , Liv , Milan , Inter ,Lyon . Reszta jest marnością ;0
CYTAT(Obsolete @ 14 08 2007, 07:39)

Generalnie znany jest juz jeden polfinalista, czyli AC Milan, a na pozostala trojke bedzie trzeba jeszcze troche poczekac;]
Racja... Milan w ogóle powinien być rozstawiony w półfinale, bez tych zbędnych grupowych, 1/8 i 1/4 ;D Przynajmniej mieliby staruszki siły na Serie A jeszcze. Szkoda tylko, że sprawdza się reguła, że nikt nie zdobył jeszcze LM dwa razy pod rząd - postawiłbym 10 zł i wygrał 90

A już ciut bardziej serio to mam nieodparte, chu.jowe uczucie, że w tym sezonie Real będzie tryumfował ;/
CYTAT
A już ciut bardziej serio to mam nieodparte, chu.jowe uczucie, że w tym sezonie Real będzie tryumfował ;/
Na razie się na to nie zapowiada. Zespół nakupował młodych talentów i zmienił trenera. Przeciwieństwo Milanu. Moja profesjonalna prognoza: może Real wygra, a może nie. Do wiosny sporo czasu.
Milan... cóż, nikt nie może być wiecznie młodym. Już wielu próbowało, jak chociażby pan Frankenstein, ale nie do końca im wychodziło. Kto wie, może w tym sezonie ujrzymy zmierzch tej generacji, może w następnym, ale kiedyś to nastąpi. A sam Kaka nie będzie w stanie ciągnąć zespołu. Zobaczymy, do wiosny sporo czasu.
Marcin$
17 08 2007, 21:34
W tym sezonie CL, podczas nieobecności Bayernu, kibicuję Valencii. We wtorek obiecująco wygrali 3:0 z Elfsborgiem (mistrz Szwecji). Co ciekawe sędzią był Polak, Robert Małek. Mają dosyć solidny team. W bramce co prawda grał Canizares, ale wydaje mi się, że wkrótce nr. 1 będzie nowo nabyty Hildebrand. Niemiec być może będzie 1 bramkarzem reprezentacji, bo na towarzyski mecz z Anglią został powołany on i Lehmann, a Jens niestety chyba już najlepsze lata ma za sobą. Świetna para skrzydłowych Vicente i Joaquin i środkowych pomocników Albelda i Baraja. W ataku El Moro, Villa i świeżutki Żigić (202cm wzrostu, dwukrotnie wybrany piłkarzem roku w Serbii,
próbka jego umiejętności 
). Najsłabszą formacją jest zdecydowanie obrona. odszedł Ayala, na jego miejsce sprowadzono Ivana Helguere. Z bardziej znanych piłkarzy jest jeszcze Del Horno,który miał epizod w Chelsea, Portugalczycy Miguel i Caneira, no i Hiszpan Marchena. Głównym atutem powinno być zgranie, bo co sezon w Valencii mamy prawie te same nazwiska.
Ajax znowu dał du.py i przegrał u siebie tym razem ze Slavią 1:0. Nie dziwię się dlaczego Sneijder odszedł

Heh, chyba wielu osobom zepsuł on kupon.
No tylko,ze mecze w których Joaquim i Vicente grali razem mozna zliczyć na palcach jednej
Daniel Alves z Sevilli odmówił wyjazdu na mecz swojej drużyny do Aten. Ciekawa próba wymuszenia transferu na władzach klubu! Kwota jaką zaśpiewała za Alvesa Sevilla wystraszyła nawet Abramowicza.
Wtorek 28.08:
Crvena Zvezda Belgrad - Glasgow Rangers (0:1) 0:0
Dynamo Bukareszt - Lazio Rzym (1:1) 1:3
AEK Ateny - Sevilla (0:2) [z powodu śmierci Antonio Puerty mecz przełożony na 3.09]
Liverpool FC - Toulouse (1:0) 4:0
Faworyci chyba są jaśni. Najciekawiej zapowiada się mecz w Belgradzie. Ja stawiam na czerwoną gwiazdę! [EDIT: no cóż...]
Środa 29.08:
FC Kopenhaga - Benfica Lizbona (1:2) 0:1
Elfsborg - CF Valencia (0:3) 1:2
Dynamo Kijów - FK Sarajewo (1:0) 3:0
Anderlecht Bruksela - Fenerbahce Stambuł (0:1) 0:2
Arsenal Londyn - Sparta Praga (2:0) 3:0
Besiktas Stambuł - FC Zurich (1:1) 2:0
Steaua Bukareszt - BATE Borisov (2:2) 2:0
Rosenborg Trondheim - Tampere United (3:0) 2:0
Celtic Glasgow - Spartak Moskwa (1:1) 1:1 (k. 4:3)
Dynamo Zagrzeb - Werder Brema (1:2) 2:3
Shachtar Donieck - Red Bull Salzburg (0:1) 3:1
Slavia Praga - Ajax Amsterdam (1:0) 2:1
Kilka ciekawych roztrzygnięć! Przede wszystkim wygranie dwumeczu przez Slavie to chyba jedna z większych niespodzianek. Dwa zespoły z Glasgow (Artur bohaterm Celticu), dwa ze Stambułu w fazie grupowej. Z roku na rok w LM gra więcej Polaków. Szkoda trochę Wasilewskiego i Bronowickeigo. Ile jeszcze będziemy czekać na polski zespół?
Dziś tj. w czwartek o 18:00 w Monaco odbędzie się losowanie fazy grupowej. Wezmą w nim udział także AEK i Sevilla. Kto z tej pary zagra, dowiemy się w poniedziałek.
CYTAT(onet)
Trener Celtiku Gordon Strachan nazwał Artura Boruca âgigantemâ. To między innymi po świetnej grze Polaka i obronie dwóch rzutów karnych, mistrzowie Szkocji awansowali do fazy grupowej LM.
- Artur to prawdziwy gigant, zarówno od strony psychicznej jak i fizycznej. Miałem wiele wspaniałych spotkań jako zawodnik i trener, ale to ze Spartakiem będzie jednym z tych, które będę wspominał jeszcze za 25 lat â powiedział Gordon Strachan.
No faktycznie, zwłaszcza od strony fizycznej Artur jest całkiem pokaźnych rozmiarów. Ale żeby od razu gigant?
Ogółem znamy już wszystkie zespoły, jakie awansują, bo trudno wierzyć w awans AEK Ateny. Dzisiaj losowanie grup - najciekawiej powinno być w grupach, do których trafią Valencia, Sevilla, może Lyon. Z lig czołowych tradycyjnie po 4 zespoły, po 3 z Portugalii i Niemiec. Państwa, jakie doznały w tym roku progresji, to Turcja, Ukraina i Szkocja - po 2 drużyny. Natomiast zaskakująca jest obecność tylko jednej drużyny z Holandii.
Polaków grających w LM będzie niewiele - Żewłakow, Boruc, Golański... a, i Lewandowski. Pomijam ławkowiczow i trybunowiczów. Z tego wszystkiego chyba tylko Boruc ma jakieś szanse odegrać znaczącą rolę.
Obsolete
30 08 2007, 11:48
Ajax dal dupy jak rok temu, ta sama sytuacja. Myslalem, ze wyciagneli jakies wnioski, ale gdzie tam. Pozostaje im puchar uefa i bicie slabeuszy w swojej lidze po 8-1 i od czasu do czasu zagrac z psv i feyenoordem;f
Lazio tez bylo bliskie odpadniecia, ale ostatecznie jakos dalo rade.
Licze, ze Milan znowu bedzie mial latwa grupe, by moc sie skupic na lidze, a w CL wygrywac po 1-0, by na powaznie zaczac grac w fazie pucharowej;] Zestaw - Werder, Steaua i Rosenborg bylby przyjemny. Reszta druzyn niech sie pozabija nawzajem w grupach smierci;]
DATY ROZEGRANIA SPOTKAŃ GRUPOWYCH
18/19 września, 2/3 października, 23/24 października, 6/7 listopada, 27/28 listopada, 11/12 grudnia.
W związku z udziałem MILANU w Klubowych Mistrzostwach Świata ostatnie spotkanie grupowe ekipa rossonerich rozegra 4 grudnia.
Spotkanie finałowe zostanie rozegrane 21 maja w Moskwie.
Transmisję LIVE z losowania przeprowadzi stacja EUROSPORT
Obsolete
30 08 2007, 18:11
Grupa A:
Liverpool FC
FC Porto
Olympique Marsylia
Besiktas Stambuł
Grupa B:
Chelsea Londyn
Valencia CF
Schalke 04 Gelsenkirchen
Rosenborg Trondheim
Grupa C:
Real Madryt
Werder Brema
Lazio Rzym
Olympiakos Pireus
Grupa D:
AC Milan
Benfica Lizbona
Celtic Glasgow
Szachtar Donieck
Grupa E:
FC Barcelona
Olympique Lyon
VfB Stuttgart
Glasgow Rangers
Grupa F:
Manchester United
AS Roma
Sporting Lizbona
Dynamo Kijów
Grupa G:
Inter Mediolan
PSV Eindhoven
CSKA Moskwa
Fenerbahce Stambuł
Grupa H:
Arsenal Londyn
Sevilla FC lub AEK Ateny
Steaua Bukareszt
Slavia Praga
Najlepszym bramkarzem sezonu zostal Cech, reszte nagrod zgarnal Milan, odpowiednio za obronce, pomocnika i napastnika sezonu (Maldini, Seedorf, Kaka), jak i za pilkarza roku (Kaka).
Marcin$
30 08 2007, 18:16
Warto dodać, że
CYTAT
Szanse na występ w fazie grupowej LM ma dziesięciu Polaków: Jerzy Dudek (Real), Tomasz Kuszczak (MU), Łukasz Fabiański (Arsenal), Przemysław Kaźmierczak (Porto), Artur Boruc i Maciej Żurawski (Celtic), Paweł Golański (Steaua), Dawid Janczyk (CSKA), Mariusz Lewandowski (Szachtar) oraz Michał Żewłakow (Olympiakos).
Yess... przynajmniej Milan-Celtic na TVP będą pokazywać :P
Grupa D będzie w miarę ciekawa, i może G - w nich nie ma dwóch murowanych faworytów. W reszcie są takowi i przejdą dalej.
Ukyo_Tachibana
30 08 2007, 18:53
I Milan ma zas latwa grupe
Obsolete
30 08 2007, 18:56
CYTAT(Ukyo_Tachibana @ 30 08 2007, 19:53)

I Milan ma zas latwa grupe

No w koncu sami sobie losowali przeciwnikow podczas ceremonii;]
Kubaa__
30 08 2007, 19:36
grupy wyrownane. milan ma szczescie bo tvp bedzie chcialo pokazac mecze celticu. menczester tez pewnie puszcza z 2-3 razy, ale tutaj przynajmniej jestem ciekaw rewanzu romy za baty 7:1. z ciekawszych spotkan na pewno czelsi-valencia i barca-lyon. real na szczescie znowu nie trafil na francuzow, ogolnie grupe maja lekka, o drugie miejsce powinni powalczyc werder z lazio.
Ölschmitz
30 08 2007, 20:06
co to za CL bez bayernu

licze na valencie i celtic zeby boruc jak najwiecej se pogral, o!
Obsolete
30 08 2007, 20:28
CYTAT(Ölschmitz @ 30 08 2007, 21:06)

co to za CL bez bayernu

No taka jak zawsze, Bayern jest statysta w tych rozgrywkach od sezonu 2001/2002;]
Ölschmitz
30 08 2007, 20:43
CYTAT(Obsolete @ 30 08 2007, 21:28)

CYTAT(Ölschmitz @ 30 08 2007, 21:06)

co to za CL bez bayernu

No taka jak zawsze, Bayern jest statysta w tych rozgrywkach od sezonu 2001/2002;]
umrzyj wkoncu!
za to bayern zgarnie w tym roku puchar uefa, ha!
ciekawe co pokaza inne niemieckie ekipy... stuttgart nie ma chyba szans na awans, szalke raczej tez nie, a werder na pewno powalczy ;]
Kubaa__
30 08 2007, 21:05
ogolnie szwaby do piachu
Ölschmitz
30 08 2007, 21:16
CYTAT(Kubaa__ @ 30 08 2007, 22:05)

ogolnie szwaby do piachu
bramka w 10 sekundzie nadal boli?
Kubaa__
30 08 2007, 21:18
no troche ; )
ale to nie szkopki sa teraz jednym z faworytow do zwyciestwa ;*
CYTAT(onet)
- O czym pan myślał, gdy szykowaliście się do rzutów karnych? Bardzo mi się siku chciało – powiedział Artur Boruc, który był bohaterem spotkania Celtic – Spartak w eliminacjach Ligi Mistrzów.
- Pobiegłem więc szybko do szatni. To jedyne co pamiętam. A potem? Karne jak karne. Znów kilka razy mnie trafili – dodał nasz bramkarz.
Boruc nie traci poczucia humoru. Ten jowialny grubasek znowu jest naszą jedyną nadzieją w LM.
http://www.youtube.com/watch?v=0tQvl7eWVVoTo jego bójka z pierwszej połowy meczu.
http://www.youtube.com/watch?v=akvCSzODBoQTak bronił w trakcie meczu.
http://www.youtube.com/watch?v=EKjG13Ty4moI seria karnych. Dudek dance?
nie am co Artur rządzi,mam nadzieje ze po tym sezonie pojdzie do jakiegoś swietnego klubu..moze Milan? i bedzie bronił w pierwszej 11stce
CYTAT(Tytek @ 31 08 2007, 20:39)

nie am co Artur rządzi,mam nadzieje ze po tym sezonie pojdzie do jakiegoś swietnego klubu..moze Milan? i bedzie bronił w pierwszej 11stce
No ja bym go chętnie przyjął, bo Dida dzisiaj był taki niepewny, że tylko się cieszyć z jednej straconej bramki.
To chyba nikogo nie zdziwi, że razem z Arsenalem, Steauą i Slavią w gr. H ChL zagra Sevilla, która pokonał AEK w Atenach 4:1
Wydaje się mi że Milan będzie niezły w LM , ale mam obawy o ligę.
Obsolete
18 09 2007, 01:16
W srode mecz Barcy z Lyonem w tvp, a w 2 kolejce, 3 pazdziernika, pewnie puszcza Celtic - Milan;]
Rosenborg dowiózł remis do końca :] Fajnie :]
Milan niestety już czekał na końcowy gwizdek i dał sobie strzelić bramkę ze spalonego. Ponadto Didę ratował słupek i Dida we własnej osobie ;) Kaladze trochę dużo błędów popełniał... za to Pirlo/Oddo/Jankulovski grali jak z nut. Spokojnie mogło być 5:1 (no... 5:2, gdyby Cardozo nie trafił w słupek z dwóch metrów, tylko w pustą bramkę), gdyby nie instynktowne interwencje bramkarza Benfiki. Po dzisiejszej grze Milanu stwierdzam, że półfinał, to najniżej gdzie dojdziemy ;)
Szachtar rozwalił Celtic, a 2:0 to zasługa głównie Boruca, który kilkakrotnie uratował du.psko Szkotom.
No nic... teraz czekać na skróty pozostałych meczów na TVP.
alienator
18 09 2007, 22:03
Wcale niefajnie z tym Rosenborgiem ;[ 2zeta straciłem xD
Generalnie kolejka bez niespodzianek, może z wyjątkiem Liverpool'u na wyjeździe.
Nic to, również czekam na skróty.
W studiu TVP mój ulubieniec Rafał Stec! Nowa gumka do włosów! Super.
Chelsea... żal. Było tak blisko, że jeśli dzisiejsze mecze mi wejdą, to nic tylko skakać pod pociąg. Dwa słupki, kilka fuksiarskich interwencji bramkarza. Chociaż powinienem to przewidzieć, od kiedy Chelsea wygrywa bez Drogby;].
Real... w sumie też żal, bo mam trzech jego piłkarzy w "Wygraj Ligę" i każdy z nich mógł coś więcej zrobić. Sneijder i Ramos byli bardzo blisko asysty, Raul mógł strzelić jeszcze gola albo dwa. Tak jak się spodziewałem, łatwi przeciwnicy w grupie nie stawiają Królewskim wielkiego oporu.
W Liverpoolu mnie wkurzyło to, że nie gra Riise, a ja go mam w składzie.
Z Celticu nikogo nie mam i się cieszę, że Boruc zdobył tylko jeden punkt, bo go wiele ludzi kupowało. Generalnie zespół szkocki jest po prostu cieniutki na wyjazdach, u siebie ich natchniewa, ale na boisku rywala są z reguły bezradni. W poprzedniej edycji na 4 mecze wyjazdowe strzelili 0 goli, teraz passa się przedłuża.
Już w najbliższą środę TVP puszcza mecz Celtic-Milan, w którym stawiam wynik remisowy. Gdyby się Van Der Sar wcześniej połamał, to pewnie puściliby Roma - Manchester, ale i tak nie jest źle.
Dziwne, że nikt nie pisze, Tomasz Kuszczak okazał się bohaterem. W wyrównanym meczu to on, a nie Curci, wybronił wszystkie strzały. Szkoda, że van der Sar ma tak mocną pozycję - po wczorajszym meczu odnoszę wrażenie, że w co najmniej co drugim zespole LM Kuszczak miałby pierwsze miejsce. Jeśli dziś Boruc jeszcze zatrzyma Milan, to będzie oznaczać, że polska szkoła bramkarska jednak ma się dobrze.
Boruc nie został bohaterem spotkania(w sumie dobrze że nie miał ku temu dużo okazji (tylko karny) ) bo przy tej pogodzie nigdy nic nie wiadomo.
Myślałem że w "W11" aktorzy grają słabo.. po spektaklu Didy zmieniam zdanie XD Skoro już zaczął gonić tego kolesia to mógł go dopaść i ubić a nie w połowie drogi zorientować się że jednak lepiej będzie jak teatralnie upadnie u uda sparaliżowanego

Tyle lat gra w lidze włoskiej a jeszcze się nie nauczył. Żal

Nigdy go nie lubiłem

Brawo Celtic.. choć mecz był bardzo słaby.
Odnośnie Didy, to od razu pojawił mi się przed oczami Rivaldo i jego paraliż całego ciała po otrzymaniu ciosu piłką w udo. Zbłaźnił się strasznie, bo to nawet nie był cios, a przyjacielskie poklepanie po policzku, z gatunku "mordo ty moja" w podziękowaniu za to wyplucie piłki przed siebie po strzale.
Może go podrapał? Nieeeeee ;/ Ciekawe za co, pewnie miał ochotę go uściskać.
Wstyd, taki byk blisko dwu metrowy, a pada od jednego strzała z alfonsa.
Ja na początku myślałem, że Didzie gardło poderżnął XD Wtedy by się działo :D (może wreszcie Milan kupiłby innego bramkarza? :| ). Ale chyba jednak "trochę" przesadził z tym udawaniem - tak to jest z aktorstwem jak się nie nazywa Inzaghi.
Wiadomo,juz co z Didą??Obudził się ze śpiączki?
mogliby zamiast niego kupic ArturaB
Bret Hart
4 10 2007, 08:57
KO Didy rozbawił mnie do łez

Pokazałbym to w przyszłości jego dzieciom "patrz na tatusia bohatera"
konstant
4 10 2007, 09:42
Gdzie i kiedy mozna ogladnac skroty wszystkich meczow LM?
Wiem ze dawniej na TVP2 takie cos lecialo.
Bret Hart
4 10 2007, 09:58
no np. wczoraj o 22.55 w TVP
W TVP2 są zawsze skróty we wtorek o 23:30, w środę o 22:55.
Jak ktoś nie zobaczy, to same skróty (bez fachowej analizy fachowców XD) są na stronie www.eurogoal.pl (dokładny link:
http://eurogoal.pl/news_cats.php?cat_id=8 ). Aktualnie są skróty z wtorku. Nie wiem kiedy będą mecze środowe (podejrzewam, że dzisiaj).
Zaatakował go adept ninja, przebrany za kibica. To był lekki palm w szyje, który spowodował opóźnienie impulsu, więc przeciwnik padł po trzech sekundach sparaliżowany.
Przez 60 minut nie dało się spotkania w Glasgow oglądać, ale w sumie uwielbiam takie mecze. Szalone. Ja nie wiem, czego szkoccy kucharze dosypali piłkarzom Milanu i sędziemu, ale dawno nie widziałem tak bezsensownych sytuacji. Pana "tylko dostawię nogę" Gourcuffa oglądam na youtube kilkanaście razy i nie mogę przestać śmiać z gościa. Dida to automatyczny awans do Galerii Sław. Były też podania spudłowane o kilkadziesiąt metrów, albo trafione idealnie do nogi rywala. Jak z filmu, a nie z Ligi Mistrzów ten mecz.
ale nędzny to był mecz trzeba przyznać .
A pamiętacie jak Gillardino chciał karnego wymusić, bodajże nawet przy okazji poprzedniego meczu z Celtikiem? Widać w całym Milanie jest jeden aktor i dziesięciu statystów bez krzty talentu ;]
CYTAT(ogqozo @ 4 10 2007, 19:00)

Kocham Milan, ale co jak co - za takie zagrania jak Gila'y, czy Didy powinni od razu czerwone wsadzać XD
Musiolik
5 10 2007, 18:06
CYTAT(ogqozo @ 4 10 2007, 19:00)

http://www.sport.pl/sport/1,74696,4547163.htmlTu ciut więcej, jedne z nich są mistrzowskie
http://pl.youtube.com/watch?v=dt20_ZiQdcwWłosi trenują ;]
A tutaj trochę informacji co spotkało owego Pogromcę Didy:
CYTAT
Piłkarska LM: dożywotni zakaz stadionowy dla kibica Celtiku
PAP 17:20
27-letniego kibica, który w końcówce środowego meczu Ligi Mistrzów z Milanem (2:1), wbiegł na boisko i uderzył bramkarza włoskiego zespołu Didę, Celtic Glasgow ukarał dożywotnim zakazem stadionowym.
Szkocki klub poinformował, nie podając danych osobowych mężczyzny, że przebywa on obecnie w areszcie w Glasgow.
Incydent na stadionie Celtic Park miał miejsce tuż przed ostatnim gwizdkiem sędziego, chwilę po tym, jak Scott McDonald zdobył drugą, zwycięską, bramkę dla gospodarzy. Sympatyk "The Bhoys" niezbyt mocno uderzył Didę przebiegając obok bramki gości. Brazylijski bramkarz najpierw zerwał się w pogoń za nim, by po chwili w dramatyczny sposób przewrócić się na murawę. Po udzieleniu pomocy przez lekarzy Dida na noszach opuścił boisko.
Celtikowi grożą poważne sankcje za brak należytego zabezpieczenia spotkania, ale kara może spotkać także symulującego poważny uraz Didę. Włoski klub w czwartek poinformował, że nie będzie się domagał weryfikacji wyniku i walkowera, a trener Carlo Ancelotti przyznał, że zachowanie Didy "nie było poważne".
Prezes mistrzów Szkocji Peter Lawwell wyraził zadowolenie, że identyfikacja i schwytanie nierozważnego kibica trwały tak krótko. "Podeszliśmy do tej sytuacji z całą powagą. Ten człowiek już nigdy będzie uczestniczył w meczach Celtiku ani w Glasgow, ani w żadnym innym mieście" - wyjaśnił Lawwell.
"Mam nadzieję, że ten incydent nie przekreśli doskonałej opinii o naszych fanach, którzy niejednokrotnie dali przykład wspaniałego zachowania i wsparcia naszych piłkarzy w kraju oraz za granicą" - dodał.
Kibic, który wdarł się na murawę, nie został zatrzymany ani podczas meczu, ani tuż po jego zakończeniu. W czwartek rano policja wydała oświadczenie, w którym zaapelowała do niego, by sam się zgłosił i prosiła o pomoc w jego ujęciu. Ani klub, ani Policja nie ujawniły jednak w jaki sposób kibic trafił do aresztu.
Europejska Unia Piłkarska (UEFA) w czwartek odmówiła komentarza na temat zajścia w Glasgow, tłumacząc się oczekiwaniem na raport sędziego meczu Markusa Merka z Niemiec.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.