Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Nie widac HDD
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
OsciBosci
Otoz, chcialem zainstalowac od nowa windowsa, dochodze do momentu w ktorym mam do wyboru czy zainstalowac win, naprawic go oraz wyjsc z instalatora. Wybieram pierwsza opcje i zamiast zobaczyc partycje itp. napisane jest ze nie wykrywa twardego dysku i jedyne co moge zrobic to zakonczyc program... Co robic??
neospiderman
A dysk masz SATA? Jeśli tak to na początku instalacji musisz wdusić F6 i doinstalować sterowniki.
OsciBosci
Tyle ze juz wczesniej instalowalem normalnie windowsa...
yasiekk
To chyba ci sie dysk zepsul. Sprobuj wejsc w recovery console (R sie naciska) i uruchomic diskpart, sprawdzic czy ci sie partycje nie je.bly przypadkiem.
OsciBosci
Jezeli to sie robi tam przy instalacji win to tez nie moge pokazuje ze nie widac dysku twardego...
Forebode
CYTAT(OsciBosci @ 15 08 2007, 08:15) *
Jezeli to sie robi tam przy instalacji win to tez nie moge pokazuje ze nie widac dysku twardego...

podlacz ten dysk do innego kompa, u kumpla, czy gdzies tam - zobaczysz czy wykryje.

poza tym napisalbys jakiej ten dysk jest firmy, jesli to seagate to masz szczescie, bo maja na stronie zaje.bisty program do naprawy dysku.
Kocmax
A na co masz ten dysk na PATA czy SATA ?.Zmień może na inne wejście taśme. Jeżeli nic nie pomoże to weż pożycz taśme albo co sprawdz bo taśmy też zbyle jakiego powodu lubią sie psuc happy.gif
yasiekk
CYTAT(Kocmax @ 19 08 2007, 23:58) *
A na co masz ten dysk na PATA czy SATA ?.Zmień może na inne wejście taśme. Jeżeli nic nie pomoże to weż pożycz taśme albo co sprawdz bo taśmy też zbyle jakiego powodu lubią sie psuc happy.gif

Od 10 lat historii moich PC w zyciu mi sie zadna nie zepsula.
stona
Co nie zmienia faktu że jeśli często wyjmujesz dysk pod sata to się wtyczka potrafi trochę wyrobić.

PS. Dlaczego ten topic nie jest w HARDWARE ?? O_o
Kocmax
No a mi się jakoś potrafiła zepsuć wink.gif .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.