Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Co na początek?
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
wendiego
Planuję kupić Gamecuba oraz oczywiście jakieś gry. Nie wiem jakie na początku akcesoria są niezbędne, poza tym nie znam się
za bardzo na grach Nintendo. Słyszałem tylko, że Zeldy są genialne tongue.gif . Poradźcie co najbardziej przydałoby się laikowi na początek.

Ps. Słyszałem, że wyszła jakaś Zelda, w którą można grać tylko w 4 osoby jednocześnie, czy jest to pozycja godna uwagi?
Plugawy
remake'i serii RE z tego co wiem są niezłe, z FPP to przede wszystkim Metroid, poza tym nic nie przychodzi mi do głowy w tej kwestii, sam jestem mało obeznany z NGC
jakbu
Super Mario Smash Bros. Melee są genialne biggrin.gif
consoleboy
CYTAT(wendiego @ 18 08 2007, 19:57) *
Planuję kupić Gamecuba oraz oczywiście jakieś gry. Nie wiem jakie na początku akcesoria są niezbędne, poza tym nie znam się
za bardzo na grach Nintendo. Słyszałem tylko, że Zeldy są genialne tongue.gif . Poradźcie co najbardziej przydałoby się laikowi na początek.

Ps. Słyszałem, że wyszła jakaś Zelda, w którą można grać tylko w 4 osoby jednocześnie, czy jest to pozycja godna uwagi?

Pewnie chodzi tobie o Legend of Zelda Four Swords. Spokojnie można grac samemu ,jednak jeżeli chcesz grać w 2,3,4 osoby to niestety...zakup GBA będzie konieczny. Co do samej gry to powiem tyle ,że to jest najbiedniejsza zelda jaką dane mi było ukończyć ( OoT, Majora's Mask, WW, TP i właśnie FS) ale spokojnie nie jest tragicznie.... jest tylko bardzo dobrze neko.gif Niestety, grę kończyłem samemu a jak wiadomo, prawdziwa zabawa zaczyna się w multi wiec, jeżeli masz zamiar grac chociaż w dwu osobowym co-op... to nie sugeruj się moją wypowiedzą :-) . Jak dla samotnego gracza..... gra na 8-/10 przy sprzyjających wiatrach.
Jeżeli chodzi o gry na dobry początek....jednoznacznie coś doradzić. Np. Przeglądnij listę gier ,które ukończyłem ( prawie cała lista jest w temacie "Jakie gry ukończyliscie na gc?") a coś postaram się doradzić. Każdy ma swój gust. Nie każdy musi kochać mariana i linka tongue.gif
psx18

Na początek zapodałbym RE
wendiego
Dlaczego Gameboy jest niezbędny do wieloosobowej gry w Zelda: Four Swords??.
Przeglądałem niedawno gry na allegro i spora ich część to pokemony albo konwersje znane mi z PS2..... closedeyes.gif
Jaką Zelde polecalibyście na początek? Poza tym jakie akcesoria oprócz pada i karty pamięci potrzebne/przydatne są na początek?
consoleboy
A) Nie wiem, Spytaj się Nintendo!!!. Chociaż jak grasz w w czteroosobowym w co-op to trudno wszystkich kompanów zmieścić na jednym ekranie dlatego jak któryś z kolegów chce się odłączyć od grupy to grę musi śledzić później na ekranie swojego GBA... Fakt,faktem w dwóch jeszcze by się dało pograć na gacku ale widocznie Big N wie lepiej....
B) Zelda WW
C) Zasilacz + kabel rgb or kabel AV.....
wendiego
Chodziło mi właśnie o do czego jest GBA potrzebny w tej Zeldzie wink.gif Jeszcze tylko jedno pytanko, czy Gamecube ma blokadę regionalną?
Coati
CYTAT(wendiego @ 18 08 2007, 22:27) *
Chodziło mi właśnie o do czego jest GBA potrzebny w tej Zeldzie wink.gif Jeszcze tylko jedno pytanko, czy Gamecube ma blokadę regionalną?
TAK., do gier NTSC/NTSC-J masz freeloadera... ewentualnie przerabiasz konsole
sokol
Co do tej czterosobowej wersji Zeldy. Jeśli chcesz znać wszystkie aspekty wykorzystania w niej GBA przeczytaj poprostu jakąś reckę tej gry na jakiejś ze stronek. Tam powinienes znaleźć wszystkie odpowiedzi.
opall
Ja Ci podam w jakiej kolejnosci na Twoim miejscu bym kupowal gry na ta wspaniala konsolke:

1. Metroid Prime
2. Zelda: Wind Waker
3. Resident Evil 4
4. Zelda: Twilight Princess

i to na początek starczy, dla mnie absolutnym numero uno jest Paper Mario ale 1) jest to dosc specyficzny "rpg" 2) dosc ciezko jest dostac ta gierke
tak czy inaczej jesli jestes nowym posiadaczem kostki to jestes w dogodnej sytuacji bo listat tytulow juz sie nie bedzie rozrastac i wiadomo jakie gry to hity.
Mysle ze z 10 gier must-have znajdzie sie bez problemu
Aem
Zalezy od preferencji, ale GaCek ma kilka hitów, które po prostu trzeba zaliczyć. Jedziemy:

1. Resident Evil 1 - Remake świetnej, klasycznej już gry z całej historii naszej branży. Każdy choć odrobine kumający naszą konsolową branże zna serie RE. Jeśli nie załapałes sie na granie w RE1 na PSXie to musisz to nadrobic na GC!!! (w ulepszonej o wieeele oprawie i z kilkoma usprawnieniami)
2. Residene Evil 4 - Co tu dużo mówic.. Najnowsza część kultowego survival-horroru i zarazem jedna z najlepszych gier na PS2 i GC ever. Masz GC musisz miec RE4 smile.gif
3. The Legend of Zelda: Wind Waker - Nie podchodza mi tego typu (RPG) gry, ale jakby nie było wypada zagrać w Wind Wakera. Świetna cel-shadingowa grafa i podobno cudowna epicka przygoda. Jakby nie było to też jeden z flagowych (exclusive!!!) GaCkowych tytułów.
4. Metrodi Prime - Shooter FPP z naprawde swietnym gameplay'em i duuużą dawką akcji. To wszystko daje oczywiście wynik w postaci świetnej, wciągajacej gry. Jak dla mnie bardzo udany miks strzelania i eksplorowania.
wendiego
Dzięki wszystkim za te porady biggrin.gif . Widzę, ze polecane przez was tytuły się pokrywają, co jeszcze bardziej przekonuje mnie do ich zakupu.
W przyszłości pomyślę jeszcze o zakupie kilku kontrolerów i grach nastawionych bardziej na multiplay.
wendiego
Ech... Dzisiaj przyszły do mnie 2 pady 2-Tech i niestety w obu pojawiły się problemy. dry.gif
Po kilku godzinach grania w jednym nie działa analog, a w drugim A button.

Będę musiał poszukać na allegro oryginalnych, czy może jest jakaś inna firma, która robi pady lepszej jakości?
ogqozo
No jest. Może o niej słyszałeś - nazywa się Nintendo.
wendiego
Napisałem przecież, że będę szukać oryginalnych(czyli Nintendo myślałem, że łatwo się domyślić)

albo od innych producentów, np. bigben... Poza tym ciężko znaleźć oryginalne Nintendo w bardzo dobrym stanie(nie mówiąc już o nowych).

W każdym razie więcej pytań nie mam closedeyes.gif
sokol
No to ci się trafiło. Osobiście nigdy nie używałem padów od innych firm. Mam orginałkę od Nintendo która mimo tego iz kilka razy spadła na ziemie, była niemiłosiernie zakurzona i połyka co raz to kolejne hektolitry potu z moich dłoni, to trzyma się idealnie już 4 rok. Polecam orginalne pady.
kubson
z gier polecam

star wars rogue squadron 2 ( dla mnie jedan z naj naj gier wogole choc nie jestem mega fanem star wars)

viewtiful joe 1 ( poprostu rewelacja , 2 czesc jak dla mnei slaba)

zelda wind waker

resident evil 4 , 1

metroid prime
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.