Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Weeds
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale
Stron: 1, 2
Cerb
Gdzie ja bylem ze o tym serialu nigdy nie slyszalem ? Przedwczoraj zaopatrzylem sie w dwa pierwsze sezony a dzis juz zaczynam ogladac trzeci, dobrze ze istnieje PSP i praca na popoludnia w pracy. Serial kapitalny, najlepszy odcinek to 5 z pierwszego sezonu. Szkoda ze 3 sezon obejrze juz z napisami bo wersja z lektorem daje rade nieprzecietnie.

Spadam ogladac, chyba sie zabakam na smierc przez ten serial wink.gif.
Colio
CYTAT(Cerb @ 18 07 2008, 00:13) *
Szkoda ze 3 sezon obejrze juz z napisami bo wersja z lektorem daje rade nieprzecietnie.

o_O jakto

i w ogóle to skąd masz lektora? na DVDku oryginalnym jest?
Cerb
Mialem jakies ripy z HBO, podobno 1 i 2 sezon wyszly na DVD wlasnie z lektorem.
Labik
Właśnie się pojawiły napisy do 5 ep'a. smile.gif
Tommo
Już chyba od rana są.

Ep daje radę?
Ja dopiero wieczorem będę oglądał.
Labik
Nie wiem czy od rana bo późno wstałem happy.gif
Odcinek bardzo fajny, oglądnołem wczoraj bez napisów i właśnie załączam z napisami żeby się przekonać czy wszystko zrozumiałem ;]
Cerb
No ja mam juz trzeci sezon za soba, troche groszy niz dwa pierwsze ale poziom trzyma (za malo jarania i tripow, chociaz akcja w szpitalu i kroplowka z morfina byly niezle, no i impreza w pierwszym odcinka jak znalezli szafke z mala podreczna apteka - moc biggrin.gif ). Wlasnie zrzucam na PSP pierwsze epizody z 4 sezonu, tak ze w pracy jutro nudzil sie nie bede.
Osaka
I jak wrażenia ? Jeszcze tylko 2 odcinki do końca (dziś wyszedł 11).

Generalnie lepiej niż 3 sezon, słabiej niż poprzednie. Na plus wyszły zmiany, inne miejsce, inni ludzie. Jednak już widać, że serial raczej nigdzie nie zmierza, mogli by to zakończyć na 4 sezonach, żeby nie psuć wrażenia. Już teraz kilka wątków jest naciąganych na siłę, nawet temat przewodni czyli handel dragami zszedł na dalszy plan i wszystko kręci się w okół samej rodziny.

Andy nie zmiennie wymiata smile.gif

Podsumowując : Było fajnie, ale mogli by dać już spokój. Akurat ładnie by skończyli, nie staczając serialu na samo dno.
Cerb
Odcinek 8,9,10 sa swietne, ba niektore akcje wrecz wymiataja (Al Andy, akcja z butelka na lbie tego zlego kojota, babcia megaobciagara itd.). Ale faktycznie uwazam ze ten serial powinien zakonczyc sie po tym sezonie zreszta moze i zmierza w tym kierunku skoro na drugi plan spadl handel zielskiem i kazdy probuje sie jakos ustatkowac.
Labik
Motyw z onanizowaniem się Shane'a z fotografiami jego matki mnie roz(pipi)ał biggrin.gif
Celia się jakoś tak s(pipi)iła, już nie jest tą silną osobą co w poprzednich sezonach :<
Soq
Zgadzam się z Osaką, 4 sezon lepszy niż 3, ale nie czekam ze zniecierpliwieniem na kolejny odcinek. Pojawi się > ściągnę > obejrzę > trochę się pośmieje, ale to nie to samo co w pierwszych dwóch sezonach.

Nowe postacie , które się pojawiły są za mało wyraziste, a burmistrz Tijuany to takie ciepłe kluchy, że serial trzyma się chyba tylko dzięki Celii (z wyżyn moralności w pierwszych sezonów spadła na samo dno), Andy'emu i Dougowi.
Osaka
Dokładnie. Mam identycznie. Kiedyś wyczekiwałem każdego nowego ep'a, a teraz już tak się nie gorączkuje. Ściągnę, obejrzę za kilka dni i z ciekawości tylko pociągnę to dalej.

Szkoda, że postać Celii spadła na dalszy plan. Mimo to po 11 odcinku i "darmowej terapii odwykowej" widać, że scenarzyści dalej potrafią rzucić jakiś fajny, oryginalny gag do serialu. Mogliby też dawać więcej Andy'ego. Chciałbym akcje na miarę tych z 2 sezonu (2, tak ?) gdzie był w wojsku smile.gif

2 odcinki do końca i niestety nie zapowiada się na koniec serialu. 5 sezon pewnie też wyjdzie na następne wakacje, oby tylko nie spaprali go. Wtedy przynajmniej będzie 30 minut dodatkowej zabawy co tydzień.

Labik
Mi się spodobało to że w 1 odc. pojawiło się kilka starych postaci. Dobrze by było gdyby zebrali do kupy swój stary team i robili razem interesy w Ren Mar smile.gif
Hela
Właśnie jestem po rozczarowującym finale 4. sezonu, jak następny sezon też ma być taki średni, to niech sobie darują, chociaż Showtime dał zielone światło na jeszcze 2 sezony.
Larou
Serial nie był wysokich lotów, może ze 3-4 odcinki trzymały poziom poprzednich części, ale co by nie było, kolejną serię obejrzę. Mam tylko nadzieję na więcej akcji z udziałem Andy'ego, Douga i Dean, bo ciągłe skupianie się na Nancy nie wychodzi temu serialowi na dobrze.

Akcja z Dougiem pod koniec odcinka mistrzowska! wink.gif
andertejker
właśnie to z Dougiem wydało mi się zrobione na siłę, zeby było, że on też dostał jakąś niby smieszną scenkę na koniec.

ten sezon był zdecydowanie najgorszy, ale jakby popatrzec z perspektywy, że zmienił się z komediowego w obyczajowy, to nie jest tak źle.

cliffhanger cienki.

w połowie sezonu myslałem, że serial zmierza do nikąd a teraz zmieniłem zdanie. niech tylko nie piszą gagów na kolanie.
Soq
Jak dla mnie to było to najnudniejszy finał spośród wszystkich sezonów Weeds i nawet cliffhanger mnie nie zaskoczył. Uśmiech na twarzy pojawił się tylko podczas akcji z Celią i jej córką, oraz Dougiem.

Jestem na 90% pewien, że Nancy będzie trzymana pod kluczem burmistrza Tijuany, a Silas zrealizuje swój plan i razem z Dougiem i Shanem wyemigrują do Meksyku, gdzie będzie miała miejsce większa część akcji w Weeds
Osaka
Dla mnie lepszy sezon od 3. Gorszy od 1 i 2.

5 serię na pewno będę oglądał, ale raczej jako miły przerywnik pomiędzy innymi serialami. Finał niezły, podobny do tego z 3. odcinka. Jednak motyw końcowy z Nancy i burmistrzem wydał się trochę naciągany, jakby już nie mieli co lepszego.

Oby tylko w następnym sezonie było więcej Andy'ego, bo w tym bida. Szczególnie, że w ostatnim epie widać szykuję się niezły wątek smile.gif
Cerb
Dla mnie ostatnie 4 odcinki sa jak najbardziej ok. Akcja z Dougiem (scena "samobojstwa")to juz w ogole mistrzostwo, rozwalilo mnie to ze on te meksykanke chcial tylko puknac a zachowywal sie jakby byl w niej zakochany. Ciekawi mnie tylko jak pociagna watek Andiego i Nancy, przeciez to zdjecie mogla zdobyc od ktorejs z klientek sklepu. Bylbym zapomnial o odwyku Celii, jedne z najlepszych akcji jakie goscily w tym serialu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.