Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Weeds
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale
Stron: 1, 2
Oskae
Nikt nie oglądał ? Nie zauważyłem takiego tematu w tym dziale.

Aktualnie wychodzi już 3 sezon tego serialu. Naprawdę warto prawie każdy następny odcinek przebija poprzedni pod względem dawki humoru. Na HBO leci 2 sezon, ale z tego co pamiętam to koncówka więc można nie zrozumieć wszystkich akcji.

Tutaj coś więcej :

http://www.imdb.com/title/tt0439100/

http://www.filmweb.pl/Trawka+2005+o+filmie,Film,id=190890

Jeśli powtarzam temat, to sorry
Tommo
CYTAT(Oskae @ 20 08 2007, 12:02) *
Nikt nie oglądał ? Nie zauważyłem takiego tematu w tym dziale.

Aktualnie wychodzi już 3 sezon tego serialu. Naprawdę warto prawie każdy następny odcinek przebija poprzedni pod względem dawki humoru. Na HBO leci 2 sezon, ale z tego co pamiętam to koncówka więc można nie zrozumieć wszystkich akcji.

Tutaj coś więcej :

http://www.imdb.com/title/tt0439100/

http://www.filmweb.pl/Trawka+2005+o+filmie,Film,id=190890

Jeśli powtarzam temat, to sorry

Witam, Nic nie przebija weeds pod wzgledem humoru smile.gif
wiele razy zdarza mi sie ogladajac samemu smiac sie xD
narazie z tego co sie orientuje sa juz 4 za(pipi)iste epy 3 sezonu
Oskae
Tak, na razie tylko 4 odcinki 3 sezonu.

3 Sezon jest chyba jednym z lepszych, przynajmniej na razie smile.gif

Jeśli ktoś nie oglądał poprzednich części niech szybko nadrabia, bo takiego serialu komediowego dawno nie było.
Tommo
zdawalo sie ze troche cpunow na forum jest a nikt trawki nie oglada xD
Soq
Z czystym sumieniem mogę polecić Weeds. Jeden z lepszych seriali komediowych xD Filmowi Andy i Shane powinni chyba dostać Oskara za rolę komediową (do dziś śmieję się z Shane'a terrorysty - motyw z obcięciem głowy w 1 sezonie biggrin.gif)
Szkoda tylko, że zdecydowano się zakończyć wątek z Megan, na której miejsce wskoczy jedna z sióstr Olsen confused.gif ;/
Tommo
CYTAT(Soq @ 21 08 2007, 14:23) *
Z czystym sumieniem mogę polecić Weeds. Jeden z lepszych seriali komediowych xD Filmowi Andy i Shane powinni chyba dostać Oskara za rolę komediową (do dziś śmieję się z Shane'a terrorysty - motyw z obcięciem głowy w 1 sezonie biggrin.gif)
Szkoda tylko, że zdecydowano się zakończyć wątek z Megan, na której miejsce wskoczy jedna z sióstr Olsen confused.gif ;/

pierwszo slysze O.o, jesli to prawda to cisnie mi sie na usta 1 pytanie: a po jakiego chooja ona w tym serialu? biggrin.gif
jakos one nie bardzo mi do weeds pasuja.
a motyw z nimfomanka hipiska megan byl dobry smile.gif
pozdro
Soq
Info niestety pewne na 100% Pewne jest, że zagra (przynajmniej) w 10 odcinkach zagorzałą katoliczkę z Majestic confused.gif
Tommo
CYTAT(Soq @ 21 08 2007, 15:14) *
Info niestety pewne na 100% Pewne jest, że zagra (przynajmniej) w 10 odcinkach zagorzałą katoliczkę z Majestic confused.gif

trochu lipa ale jestem pewien ze nie zmniejszy to za(pipi)istosci tego serialu xD
wiesz moze kiedy bedzie 5 ep?
pozdro
Soq
Jeżeli nie zrobią przerwy w emisji to pewnie 10 września
Colio
Świetny serial - soczyste postaci, zaje bisty humor, muzyka rwąca czerep. W tle nieraz poważniejsze przesłanie, prztyczek w nos Amerykanów, ale banan z gęby nie schodzi w trakcie oglądania, a niektóre akcje ścinają z nóg (np. koniec bodajże 4 odcinka pierwszego sezonu). Dla mnie bomba - na razie jestem w trakcie oglądania pierwszego sezonu, masa świetnego materiału przede mną ;] Polecam jak cholera, serial wkręca błyskawicznie. Ino szkoda, że odcinki takie krótkie.

Fajny się w Polsce boom zrobił teraz, jak pierwszy sezon na DVD wyszedł.
luk_ash
widzę, że mało ludzi to ogląda. obecnie dostępne jest osiem odcinków trzeciego sezonu.

klimat za(pipi)isty i muza. trzeci sezon trzyma poziom, chociaż już jakby mniej weedsowy cool.gif
Tommo
sa gdzies napisy do 8 epa?
Soq
Tłumaczenie na napisy24.pl wciąż trwa ;/
wietnam
Serial zaje.bisty,bąbeczka,ale wkurza mnie jeden pattern weedsowy-tzn. na początku odcinka odkręcamy co się stało w poprzedniej końcówce,środek to starania Nancy by utrzymać ten burdel i spokojna obyczajówka,koniec zdecydowanie musi wszystko wywrócić do góry nogami.I tak ciągle.Ale to nie przeszkadza się dobrze mi z tym serialem bawić już przez dwa sezony.
Junkhead
Jest to jedyny serial, który oglądam. Duża dawka humoru i trawy, żadnych rozbitków, więzniów, superbohaterów czy innych idiotyzmów i gotowa recepta na dobry serial. Polecam wszystkim biggrin.gif
Tommo
kiedy 13 ep?
Colio
CYTAT(dante_666 @ 5 11 2007, 17:10) *
kiedy 13 ep?

w USA dzisiaj o 22 bodajże
maciek88
Wczoraj za jednym zamachem wchłonąłem 7 odcinków... Siedziałem, paliłem i oglądałem. Bardzo przyjemny i odprężający serial chociaż trochę babski smile.gif Wielki plus dla czarująco sympatycznej głównej bohaterki oraz za to, że mj jest ukazana w tak pozytywnym świetle, przy czym bez fanatycznego gloryfikowania.
Labik
Ojejjj serial jest przekozacki. Kończe 2 sezon. Tak na boku.. jest 3 sezon z lektorem?
Tommo
ku.rwa mac jeszcze napisow do nowego epa nie zrobili...
maciek88
Andy to zaje*ista postać! hahaha.gif Bezczelny kombinator i pasożyt. Szkoda, że to tak szybko leci bo już zaliczyłem drugi odcinek drugiego sezonu. Od teraz spróbuję go sobie dawkować smile.gif Jedyne co mi się nie podoba to zbyt mała ilość akcji typu wspólne upalenie się Andyego i Douga, wypad na targi itp. Niby wszystko kręci się wokół ziołowego interesu, ale mogliby więcej palić. Ogólnie jednak jest naprawdę git i Weeds to chyba mój ulubiony serial zaraz za Przystankiem Alaska i Miasteczkiem Twin Peaks.
Tommo
no kur.wa nareszcie sa napisy, calkiem szybko i sprawnie przeprowadzone tlumaczenie...
Oskae
@Dante

Ten serial można oglądać bez napisów. Nie jest, aż tak trudny w zrozumieniu, bez przesady. Pozatym nie ma to jak oryginalna wersja, gdzie wszystkie żarty tłumaczysz sobie tak jak powinny być tłumaczone. Co prawda napisy w necie też trzymają poziom, ale czekać na nie tydzień ? Nie warto.

Tommo
jaka jest dobra stronka z angielskimi napisami?
Labik
Ta Andy jest dobry. Rozwala mnie motyw Nancy jak wiecznie siorbie tą swoją kawe przez słomke. biggrin.gif

Dzisiaj kończe 3 sezon. sad.gif
Oskae
Kończysz ? Jeszcze wszystkie odcinki chyba nie wyszły.

Ile ma ich być ? Według epiguides.com 15 odcinków, a na półkach sklepowych torrenta znajduje się na razie 13. I chyba dziś dojdzie ten 14, więc jeszcze nie koniec.

4 sezon to więcej niż pewne :-)
Labik
Właśnie skończyłem 13 i się miałem pytać czy ktoś widzial 14 wink.gif
Colio
heh, koniec sezonu to wypadałoby coś skomplikować w serialu icon_twisted.gif w sumie nie bardzo mi pasi takie ściskanie wszystkiego w jednym odcinku, ale nie ma co narzekać, jest konkretnie, ep 14 był soczysty, na zakończenie sezonu pewnie znowu będzie dupny cliffhanger
Labik
CYTAT(Colio @ 14 11 2007, 18:51) *
heh, koniec sezonu to wypadałoby coś skomplikować w serialu icon_twisted.gif w sumie nie bardzo mi pasi takie ściskanie wszystkiego w jednym odcinku, ale nie ma co narzekać, jest konkretnie, ep 14 był soczysty, na zakończenie sezonu pewnie znowu będzie dupny cliffhanger

Będzie 15 jeszcze smile.gif
Są już napisy do ep14?
Colio
dobry finał, dobre zakończenie, mam tylko niemiłe przeczucie że sezonu 4 nie będzie confused.gif

chociaż niektóre wątki są niemiło zawieszone i aż się proszą o ciąg dalszy, no zobaczym
maciek88
Nie podoba mi się trzeci sezon. Wcześniej też przez cały czas kilka tanich motywów się wlokło, ale teraz to już ten serial zszedł na psy.

A czwarty sezon będzie na wiosnę czy tam wakacje 2008, to już oficjalnie potwierdzone.
Colio
kamień z serca, serio nie wiem na co ludzie narzekali, trzeci sezon zwolnił tempo, ale dalej był zaje
Kornolio
CYTAT(Labik @ 12 11 2007, 20:21) *
Ta Andy jest dobry. Rozwala mnie motyw Nancy jak wiecznie siorbie tą swoją kawe przez słomke. biggrin.gif

Najbardziej śmiałem się jak opowiadał małemu Judah JR. tongue.gif (creepy eye kid jak to mówi Cylia Hodes) jak się masturbować za pomocą banana. Polewka na maxa smile.gif
Dark knight
no Trawka rzadzi na maxa. aktualnie jestem na 8 epie sezonu 2ego.
a jak pies odgryzl andy'emu 2 paluchy u nogi to myslalem, ze pierdzielne.
zasluzyl sobie na to cwaniak jeden cool.gif

Niech ktos napisze czy Marysia-Kasia Olsen az tak zle wypadla w 3im sezonie??
Osaka
CYTAT(Dark knight @ 17 03 2008, 13:23) *
Niech ktos napisze czy Marysia-Kasia Olsen az tak zle wypadla w 3im sezonie??

Nie do końca, mogło być gorzej. Taka nijaka postać, jedyne co robi to zapycha czas serialu jednakże nie denerwuje za bardzo. Pod koniec wydawało mi się, że scenarzyści już nie mieli pomysłu co ona może tam robić i w sumie pod koniec nie wiadomo po co ona tam i dlaczego smile.gif

Ma ktoś jakieś info na temat 4 sezonu, bo 3 skończył się ... dziwnie. Najlepiej pewnego linka, a nie gdybanie smile.gif
maciek88
premiera 4 sezonu 16 czerwca

CYTAT
Season 4

Showtime has confirmed a fourth season of Weeds, with at least 13 episodes.[7] The fourth season is currently scheduled to begin production in April 2008 and debut on Monday, June 16, 2008.

wikipedia

i gdzieś jeszcze były newsy
Snejk
Pierwsze dwa sezony obejrzalem jednym tchem juz jakis czas temu. Potem zrobilem przerwe (nie wiem czemu) i nie ogladalem trzeciego sezonu. No ale w koncu sie zan zabralem i jest doskonale smile.gif kapitalny serial. Ciesze sie, ze bedzie kolejny sezon
Soq
Przypominam , że 4 sezon Weeds rozpoczyna się już dzisiaj wink.gif
Colio
solidny odcinek, ino tempo trochę opadło

zobaczymy jak będzie dalej
Osaka
Właśnie obejrzałem, nie spodziewałem się nowego sezonu jeszcze przed wakacjami, a tu taka miła niespodzianka.

Generalnie pierwszy odcinek był dość sztywny, widać że wrzucili kilka nowych wątków m.in !SPOILER! Ojciec Andy'ego czy Celia za kratkami !KONIEC SPOILERA! Myślę, że trzeba dać czas na rozkręcenie się, dzisiejszy odcinek był bardziej wprowadzający. Przynajmniej ja mam taką nadzieję, bo jeśli nie to jest on o wiele słabszy od poprzednich epizodów, tylko kilka razy pojawił się szczery uśmiech na mojej twarzy.

Wie ktoś może czy wyemitują cały sezon za jednym zamachem, czy będą robić jakąś przerwę wakacyjną ?
maciek88
Mi się właśnie początek nowego sezonu bardzo spodobał. Mniej gejowizny, widać serial może będzie się bardziej skupiał na ciekawszych wątkach. Mało topy jak na razie, ale wierzę, że ten temat się solidnie rozkręci. No i Andy, wiadomo, jak zawsze nie zawodzi ;] Obok uroczej Nancy i topska jest on głównym powodem, dla którego oglądam Weeds.
Labik
Pewnie Nancy niedługo rozwinie swój interes w pobliskiej, nowej okolicy. Zobaczycie będzie fajne.

"widziałem vagine własnej babci" xaxaxaxax ^^
Colio
czwarty ep zajebioza, serial powraca do dawnej formy ja myślę;]
Osaka
Już po 3 ep'ie był super, 4 jeszcze nie oglądałem.

Z tego co pamiętam z 3 sezonem było podobnie. Pierwsze dwa odcinki średnie, a dalej za(pipi)ioza
Labik
4 ep rozłożył mnie na czynniki pierwsze biggrin.gif

Doug z jego fazą powtarzania się xD

- "co się stało z serem?"
- "obciągasz kutasy?"

<(pipi)ut>
Tommo
Początek sezonu naprawdę fajny, 4 ep narazie najlepszy, końcówka była dobra.
Następny odcinek zapowiada się bardzo dobrze.
Soq
Jak na razie to najlepszy odcinek 4 sezonu smile.gif Padłem przy akcji z klubu karaoke z Celią i tym gościem z policji, a następny odcinek zapowiada się jeszcze lepiej
Colio
końcówka masakryczna, ale mimo wsio zaczyna się to robić zbyt przekombinowane
Labik
5 ep już od 2 dni na necie a napisów ani widu ani słychu :<
Tommo
Ta, nawet na napisy24 ang nie zamieścili, możliwe, że nawet nie zaczęli tłumaczyć...
Do prison szajsu w dzień premiery zawsze były.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.