Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bryan
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk > Tekken > Postacie w Tekkenie 5: Dark Resurection
Di
Frame data: http://sdtekken.com/t5dr/bryan-frame-data/

Topic poświęcony wyłącznie T5: DR - porady, juggle, frame trapy i inne.
T0MEK
no co tak cicho tu..
fajny JUG:
f,b+2,f+1+2,f+1,3,1,2,1 (60)
po tym chyba nic silnejzego nie siedzi..
oprocz tego
CH t+1,dt+2,dt+2,f+1,ff+2
gp+4,dt+2,dt+2,f+1,ff+2 smile.gif
hmm.. ciekawe mnie tylko co na scianie, po samo 1,2,1 nei jest jakis za silne a ta kosa juz nie jest gwarantowana... ;|

na szczescie (chyba) poprawili taounta i jego cancel.. moze sie myle ale znacznie latwiej mi sie go robi niz w t5 biggrin.gif
szyper
taunt nie jest prostszy tylko teraz mozna zrobic albo 1+3+4 albo f+1+3+4 (ale jezeli trafisz tym tauntem przciewnika to nie bedziesz mogl nic wpakowac tylko po pierwszej wersji cos posadzisz). Co do juggli:
f,b+2, f,f, b+3,f~N~WS+3, 1, 1, 1, ff2 (jak do sciany to jedna 1dynka mniej i d3,2 zamiast ff2)
po stepie w lewo: f,b+2, b+3,f~N~WS+3, 3,2,1,2
noi ten juggle co ty podales tez jest jednym z lepszych.
po qcb,N+4, b+1, uf+4 to siedza takie standardy jak: JS, db+2, 1, 1, 1, 1, ff+2; JS, db+2, f+1, 3,2,1,2 (po b+1 ciezej wchodzi a po uf+4 radze robic: uf+4, f,f, db+2, f+1, 3,2,1,2)
WS+1, f+4, b+3,f~N~WS+3,d+3,2_f+1, ff+2
hardów pisac mi sie nie chce, a mozna bryanem troche ich porobic smile.gif
T0MEK
niezle akcje tu masz, dzieki .. smile.gif
tylko caly czas ciekawi mnie ta sciana.. masz jakis lepszy patent niz te 1,2,1 i czasem dp+3? ;p
Bażant
CYTAT(T0MEK @ 2 12 2007, 14:14) *
niezle akcje tu masz, dzieki .. smile.gif
tylko caly czas ciekawi mnie ta sciana.. masz jakis lepszy patent niz te 1,2,1 i czasem dp+3? ;p

No bryanem masz 2 ścianki.

1. Standardowa z każdej odległosci i bardzo bobrze siedzi to 3+4, 1,2,1

2. Kiedy wbijesz na ścianę tak że będzie opadał (powiedzmy że za pomocą 3+4). Robisz wtedy SSR i zdejmujesz ze ściany db+2, 3,3,2 wtedy masz "respowna" i kolejną ścianę 3+4, 1,2,1 akcja za ok 120dmg.
szyper
po jugglach najlepsza sciana jest ff2. bierze wiecej niz 1,2,1 i aby strapic rolla nie trzeba cancelowac taunta 1 w drugi. czyli poprostu zaraz po ff2 robisz taunta i masz trapa (chciaz te kilka ze 2-3 klatki lepiej poczekac). jednak ff2 jest niekiedy nie wykonalne po jugglu ze wzgledu na zbyt bliska odleglosc od sciany wiec musisz wyczuc kiedy co mozesz posadzic.
teraz kiedy wbijesz na wall 3+4 masz dwie najlepesze opcje:
po SSL wciskasz tyl a potem db2, 1,2,4 wall 1,2,1
po SSR tyl po tym a potem 3,3,2 3+4_f+1+2 (zalezy od odleglosci) 1,2,1.
Wybieraj miedzy tymi opcjami w zaleznosci jak jestes ostawiny do sciany- jak bardziej w prawo to robisz jeszcze stepa w prwawo jak w lewo to w lewo. itd. Zalezy od ustawienia, patrz na Knee. On robi duzo roznych scian bo one akurat pasuja w tym momencie, ale on cwiczy(ł) to kilka godzin dziennie wiec ty na poczatek rob:
3+4, b, db+2, 1, 1,2,1
3+4, b, db+2, d+3+4,1,4
3+4, b, db+2, uf+4 d+4_ lub trap na taunta.
i nie az taki trudne: 3+4, ssl, db+2, 1,4, 1,2,1. nie uzywaj df+3 jak masz dobic lezacego, lepiej qcb,N+4
T0MEK
hmmm... ładnie smile.gif
dzieki chłopaki, cwicze
Di
Czyje walki (poza Knee) najlepiej oglądać? Mr. Napsa? Bo styl SDZ mi się zupełnie nie podoba.

f,b+2 karze Mishimowskie d/f+4,4?
CheeseOfTheDay
Po recovery, jak dobrze zrobimy, idzie to w 13i. Więc karze.
szyper
fb2 bardzo latwo sie karze 13stki (nie ma problemu z bufforingiem), a jak nie ukarzesz 14 lub wiecej to masz krzywe palce tongue.gif
IMO opłaca sie ogladac tylko Knee.
CheeseOfTheDay
Nie tak znowu bardzo łatwo, skoro b+2 trzeba wcisnąć w pierwszej klatce po recovery, które to przy większości technik kończy się gdzie indziej.

Di, masz krzywe palce? Nie zauważyłem:P?
Di
No mam. Ale jak dotrą do mnie nowe pady to w jednym z nich połamię szczałeczki i powinno być git.
mevek
a coś takiego znacie (akcja typowo domowa)???
ws+1, f+4, b+3~f~cancel, 3,3,4 62%
ch t+1, 1+3+4, b+3~f~cancel, 1, 1, 1, d+3,2 56%
pozdro...
szyper
jak się robi dokładnie Back dash taunta? jakos tam wychodzi, ale nie zawsze bo nie wiem dokładnie jak sie robi smile.gif
CheeseOfTheDay
Z tego co pamiętam gdy się bawiłem Xiajką to można było 2x puścić taunta do tyłu. Po czym robiła rzut lub parry.
Więc trzeba było po drugim cancelować w jakiś kierunek.

Czyli taunt, b, taunt, d, b, taunt, b, taunt...

Chyba że Ci chodzi o coś takiego co robi Knee. Czyli taunt, backdash, f~taunt, backdash, f~taunt...

Trzeba jakoś backdasha zcancelować a bez f nie da rady, o ile nie chcemy robić sidestepa.
alik
Hmm można by zrobić na conterze f4;ff1;ws3;ws3;d3 1 ; i sciank jak się nadaży rolleyes.gif
Pitrex
CYTAT(alik @ 23 06 2008, 21:37) *
Hmm można by zrobić na conterze f4;ff1;ws3;ws3;d3 1 ; i sciank jak się nadaży rolleyes.gif

chyba chodziło Ci o 2 na końcu wink.gif

zeby nie bylo offtopa

1. w mardona CH,b+1,ss,WS+3,WS+3,d/b+2,ff,d+3,2,ff+2
2. d/f+3,u/f+3,WS+3,d/b+2,1,ff,d+3,2 (potrafi zaniesc na sciane nawet z konca mapki a kroi niezle)
3.f,b+2,b+3,f,ss,b+3,f,1,ff,1,ff,1,ff+2
Hannibal
CYTAT

aha, tylko nie wiem kto ma zrobić tego jg w vs >: )

bo raczej nie ja - to wpakowanie każdego ciosu wymaga fajnego skilla, a kto by tam patrzył na to w tych czasach biggrin.gif

ch 4 ~ ff+2 tongue.gif
Peter.
Widziałem na youtube jak Knee wsadził tego juggla w vs z Kidjinem tongue.gif tongue.gif No ale Knee to Knee, więc raczej nikt "normalny" nawet za to się nie bierze smile.gif

Edit (1:44):
http://pl.youtube.com/watch?v=sng9f21Uwpc
szyper
Knee CV
Koreans CV

Jeśli ktoś nie wiedział...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.