Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jack-5
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk > Tekken > Postacie w Tekkenie 5: Dark Resurection
Di
Frame data: http://sdtekken.com/t5dr/jack5-frame-data/

Topic poświęcony wyłącznie T5: DR - porady, juggle, frame trapy i inne.
SCOOP
Czy moglby ktos podac cos nowego co doszlo w stosunku do t5 co warto uzywac? Chodzi mi o juggle , sciany i przydatne ciosy.
mevek
szybko... ale to bardzo szybko strzelac, skakac i nie dac sie zlapac! biggrin.gif co? dalej nim mucisz... git! biggrin.gif
Bażant
No na pewno doszła fenomenalna ściana ws+1+2,1+2,1+2

I nowy według mnie mało pożyteczny cios, d/b++1+2,1+2 który nadaje sie chyba tylko do kończenia juggli pod różnymi kontami. . . oprócz tego wszystko to samo . . .
Guardian19
no z nowych ciosów to jeszcze z ziemi po d+1+2 jest 1+2 na mid ale to tylko dla tych co wcześniej po tym ciosie robili 1,2,... smile.gif
Matt-JF
Nowy mid z sadu jest kosmiczny.Wyobrazcie sobie mine kogos grajacego z jackiem od T3 gdy ten siada mu na koncowce ten myslac ze pojdzie low zacznie sie cieszyc a my mu odpalamy mida biggrin.gif Ja "takie cos" widzialem biggrin.gif Tutaj fajny jack na sbo bijacy tissuemona http://uk.youtube.com/watch?v=B-jokHfG4Zw Dobrze ze jackowi wzieli gwarant pod sciana d/b+1,1,1,2 cool.gif
Gizi
Nie rozumiem co sie stało w momencie 3:20 da sie ta druga wersje zablokowac ?: )
mevek
musisz wklepać b(tył) w momencie uderzenia ręka przez jacka placka bądź chwile przed dotknięciem stupami podłoża (do wyczucia... (choć ja nie umiem bo nie gram z jackiem confused.gif)).
Duo
ktoś mi powie ???

takie nowe coś 2 hitowe :1 hit chyba na mid drugi wibija huh.gif

niebić ;] peace
Tiny
d/t 1+2,1+2 dwa midy
Bażant
CYTAT(Macio13 @ 22 11 2007, 22:10) *
d/t 1+2,1+2 dwa midy

Siedzi po nim konkretny jugglik d/b+1+2,1+2, d/f+4, 2, 2, f+1+2,2 albo wymiennie z f,f+2
Guardian19
co do juggla po d/b+1+2,1+2 lepszy jest d/b+1+2,1+2, 4, f+2, f+2, f+1+2,2
jest mocniejszy
Duo
dziękować =D
Di
Czym się różni d/f+2+3 od d/f,d/f+2+3?
Gizi
d/f,d/f+2+4 ma recovery mniejsze. Po tym najczęściej wykonywałem u/f +3+4 ew. d+1+2 ,bo nie wydaje mi się że coś mocniejszego się da wycisnąć.
Bażant
CYTAT(Gizi @ 1 03 2008, 23:20) *
d/f,d/f+2+4 ma recovery mniejsze. Po tym najczęściej wykonywałem u/f +3+4 ew. d+1+2 ,bo nie wydaje mi się że coś mocniejszego się da wycisnąć.

Stary ciesz się że ma uf+1+2,d,d/f+2 Wall ws+1+2, 1+2, 1+2

A co do d/f,d/f+2+4 to w T5 wchodziło f+1+2,2 nie wiem jak teraz. Nie wiem czy u/f+3+4 to gwarant ale d+1+2 na 100% Tak dla ciekawości pod tym chwytem będzie w T6 można będzie przebiegać i normalnie jugglować . . .
Di
Jakieś wskazówki co do wklepywania HCF~d/f+1?
Pychu
szybko i dokladnie wink.gif
Gizi
CYTAT(Di @ 9 05 2008, 10:18) *
Jakieś wskazówki co do wklepywania HCF~d/f+1?

A to jest proste biggrin.gif Nie trzeba robic hcf tylko b,b/d,d a potem dociskasz f~d/f+1 z pominięciem tego skosu f/d w moim przypadku skuteczność teraz na poziomie 85% bo czasami wyjdzie hcf+1 jeśli się nie zrobi tego odpowiednio szybko i dokładnie. PZD&PCW:)
VHO
Co do df,df+2+4, to najwięcej po tym chyba deathfist kroi (b,db,d,df+2) tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.