Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Raven
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk > Tekken > Postacie w Tekkenie 5: Dark Resurection
Di
Frame data: http://sdtekken.com/t5dr/raven-frame-data/

Topic poświęcony wyłącznie T5: DR - porady, juggle, frame trapy i inne.
Tundra
Widzę, że Raven coś jest mało popularny:) Ja chciałbym od siebie dodać, że w DR zabrali Ravenowi jeden fajny juggle. Po b+2,2,3 nie mozna zrobić juggle bo postać bardzo daleko leci.. a szkoda bo w Tekkenie 5 silny juggle szedł po tym.
Peter.
Tak tylko kto w T5 używał tego stringa? Żaden NC (nawet NCc), a kara po ostatnim hicie dosyć spora. Wg mnie żadna strata, teraz b+2,2(~b) jest bardziej grywalne, można co jakiś czas pobawić się w zgadywankę b+2,2<1+2 + setupy (maksymalnie opóźnione) lub b+2,2~b,SDW f+1 + setupy tongue.gif więcej mi się pisać nie chce, bo i tak w tą grę nie umiem grać tongue.gif
Tundra
W sumie Raven stracil tez fajnego gwaranta po d/f+3+4 dać 1+2. W sumie d/f+3+4 nie jest za silnym ciosem wiec nie wiem czemu zabrali ravenowi ten gwarant, a czesto go uzywalem wiec szkoda:)
Di
Stracił to combo, bo w DR dali możliwość szybkiego backrolla po tego typu zagraniu. Tak samo Feng stracił gwarant po CH b+1 a Bryan po f,f+2 (tutaj sytuacja była trochę bardziej skomplikowana, bo rodzaj gwarantowanego ciosu zależał od tego, czy przeciwnik zrobił sprężynkę).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.