Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Steve
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk > Tekken > Postacie w Tekkenie 5: Dark Resurection
Di
Frame data: http://sdtekken.com/t5dr/steve-frame-data/

Topic poświęcony wyłącznie T5: DR - porady, juggle, frame trapy i inne.
HC_Snake
Takie coś sobie wymyśliłem na practice, chyba jeszcze nie było:
f+3,2, d/f+2,f+3,1,d/f+1,2~1~B,b+1,3+4,2 (67)
Całość trochę ciężko siada, bo d/f+2 trzeba maksymalnie opóźnić (inaczej postać odlatuje za daleko i jedynka z flickera nie wchodzi). Ale fajnie wygląda i żre prawie pół krechy biggrin.gif
Jeszcze parę nowych standardów:
f+3,2,d/f+1,2~1~B,1,f+2,1~b, f+3,1 (60)
CH b+1~B, f+3,1, f,b+1,1,2,1 (61)
CH f+3,1, f,b+1,1,2,1~B, f+3,1 (61)

Steve ma teraz pełno tych przejść do uników... piękna postać smile.gif
mevek
a to było ?? :

CH d/f+2. b+1~B, f+3,1, 1, f+2,1~b, f+3,1

f+3,2 u/f N 1, d/f+1,2~1, f+2,1~b, b+1,3+4,2 (72)

CH b+1, f,b+1,1,2,1~B, b+1 (64)

f+3,f,2 d/f+1,2~1(trafia tylko ost. hit), f,b+1,1,2,1~B, f+3 (73)
mevek
w pierwszym zabiera (57)
Młody
takie coś wymodziłem:

f+3,f,2, f+3,f,1, d/f+1,2,1, f+2,1~B, b+1, 3+4,2 (78),

i takie fajne, efektowne: f+3,f+2~f+3,1, d/f+1+2 (48) /siada coś mocniejszego?
po SSL, f+3,f+2~f+3,1, d/f+1,2,1~B, b+1, 3+4,2 (65)
Snake.
Co dobrze zbiera SS/SW (oczywiście oprócz ff,N,2 wink.gif )? Chodzi mi o coś na bliski/średni dystans. b+1 łapie dobrze obie strony?
Matt-JF
Po lewej stronie bede tylko opisywal jak stoje/stoi stevem/steve.Jezeli ktos chce stepa w gore z atakiem w polu to najlepsze jest oczywiscie b+1,QCF+1 tez mozna uzyc w polu ale nie za czesto lepiej zostawic na gre przy scianie ten cios.Najprostsza rzecza jest obok b+1 przeczekanie i startowanie z d/f+2.D/f+1 nie oplaca sie na sciaganie w gore samo lub z kombinacjami bo d/f+2 i b+1 starczaja w zupelnosci.Z pozycji 1,d+1 ale to dla skillowcow drugi cios zaje biscie sciaga.Dla stepa w dol to d/f+2 jest krolem i f+2 ktore jest sriedniakowym sriedniakiem na gorny step tak w przypadku dolngo stepa jest dobrym sriedniakiem(samo f+2 czasem trackuje).Warto uzyc jak ma sie dobrze ulozona gre po f+2.No i jak napisales f,fn2.Przy scianie na obydwa bo namierza thebest jest QCF+1, b+1 ponownie oraz mistrzowskie oko przy uzywaniu d/f+2,2 zeby drugie KONIECZNIE trafilo na blok.Pozdro i cwiczcie
Masta_Lover
Elo smile.gif W DR dopiero zacząłem i mam małe pytanie. Jak Stevem kończyć JG F+3,1 ? Z czego wyczytałem robi się to po B+1 np. f+2,1~B, F+3,1, ale mi jakoś to nie włazi confused.gif
Drugie pytanko http://pl.youtube.com/watch?v=iTy_rp6EQkI 0:53 jak wykonuje się tego JG ?

Sorry za możliwe banalne pytanie, ale w DR Steve dla mnie jest zupełnie inny i jakoś nie moge go opanować biggrin.gif

EDIT: Jaki w DR Steve ma najlepszy punisher ? I czy f+3,1 zbiera rollujących ? huh.gif
szyper
musisz przejsc ostatnim ciosem do flickera i szybko (!) po tym zaczac f3,1. wlasnie nie amsz na nic czekac tylko d razu to zrobic.
juggle: CH df2~f3~db~WS1, df1~f3~db~WS1, f2,1~B, flk f3,1
ale sa duzo lepsze do walki juggle z uzyciem ws1 jak co:P
Snake.
Masta Lover, po d/f+2 stosuj takiego dżagielka:
CH d/f+2~f+3,1, b+1~B~f+3~d/b~WS1~f+2,1~B~f+3~d/b~WS+1,2

Siedem dych po depe dwa, sweet smile.gif

Co do punisherów to najlepiej chyba używać 1,1,2 (od straty -8 do -13), d/f+1+2 (i14) a od -19 u/f+2. Może pomiędzy dwa te ostatnie ciosy da się wcisnąć coś dobrego (np. od -16), ale teraz nie pamiętam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.