Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Naruto
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > MANGA&ANIME
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
IgI
Widział już ktoś to anime ?? Jeżeli tak to prosze o wyrażanie swoich opinii o nim i takich tam icon_twisted.gif . Jak dla mnie anime DAJE RADĘ i to nawet bardzo. Wspaniała muzyka, postacie od razu da sie polubić, no i akcja.. czyli to co tygryski lubią najbardziej, a tutaj akcji jest duuużżżo i jeszcze troche smile.gif . Dodatkowo jeszcze dawka humoru i "wyciskaczy łez". Tytułowy Naruto to nastolatek odtrącony przez większość społeczeństwa, pragnący zostać największym ninją na świecie. Sama animacja jest wspaniała, chyba najlepsza jaką dotychczas widziałem (epy od 17-19 dosadnie to ukazują icon_twisted.gif ). Wspominałem już o świetnej muzyce ?? Wspominałem.. no więc żeby nie mówić w samych superlatywach powiem co mnie zdenerwowało - PRZECIĄGANIE - normalnie DB mi się przypomniał, chociaz o wiele łagodniejsze jest to przeciąganie w Naruto. Jak narazie wyszło 19 epów Anime i parenaście tomów mangi (w piątek wychodzi 20 ep. Anime). A co by tu jeszcze.. brat mangaki ktory stworzyl naruto takze pracuje nad swoja manga o tytule "Satan 666" (niezbyt orginalne, ale kumpel ktory czytal 1 tom mangi mowi ze jest spoko - ja wole poczekac na anime wink.gif ).

To tyle. Zapraszam do dyskusji
_M_a_T_i_Z_1_2_3_
Czytałem recenzje w kawaii dosyć fajne ale nie widziałem anime ani mangi :cry: . Może wiecie jak nazywa sie ten gostek z czarnymi włosami czarną bluzą i z białymi spodniami? :oops:
Guts
Ja oglądałem 12 epizodów i musze powiedzieć że narazie zapowiada się ciekawie.Fajna kreska,fabuła jest OK(jak na komedie).Anime w sam raz na obejrzenie po ciężkim dniu spędzonym w szkole/pracy.Warto obejrzeć
MATIZ ten kolo z czarnymi włosami nazywa się Sasuke.
IgI
Domyślam się, że chodzi ci o Uchiha Sasuke (but call him Sasuke wink.gif ). Co prawda koszulke to on ma niebieską, ale chyba o niego ci chodziło :wink: . Co do anime i mang to może wyciągnę od kumpla linka do mangi, a jak dobrze pójdzie to może nawet anime ( nie wiem skąd on to bierze icon_twisted.gif )
Guts
Domyślam się, że chodzi ci o Uchiha Sasuke (but call him Sasuke wink.gif ). Co prawda koszulke to on ma niebieską, ale chyba o niego ci chodziło  :wink: . Co do anime i mang to może wyciągnę od kumpla linka do mangi, a jak dobrze pójdzie to może nawet anime ( nie wiem skąd on to bierze  :twisted: )

http://a.scarywater.net/naruto/ stąd sciagniesz Naruto(anime).
WooshaQ
Ja tam widzialem tylko pierwszego epa i juz po nim doszedlem do wniosku ze to nie dla mnie... Moze to dla tego, ze nie lubie DB :] Wole bardziej ambitniejsze pozycje ^^
_M_a_T_i_Z_1_2_3_
Ja oglądałem 12 epizodów i musze powiedzieć że narazie zapowiada się ciekawie.Fajna kreska,fabuła jest OK(jak na komedie).Anime w sam raz na obejrzenie  po ciężkim dniu spędzonym w szkole/pracy.Warto obejrzeć
MATIZ ten kolo z czarnymi włosami  nazywa się Sasuke.
dzięki gutek icon_twisted.gif
Tori
kuna miałem ściagać anime NARUTO ale jak zczaiłem moc mego modemu to zrezygnowałem biggrin.gif
Antares
A ja tam się właśnie do tego przymierzam. Mangę Naruto (w wersji Polskiej) można zassać ze sstrony www.cin25.prv.pl A le jest tam chyba tylko jeden tomik. Znacie może jakieś zagraniczne strony z mangą do ściągani?
WooshaQ
Znacie może jakieś zagraniczne strony z mangą do ściągani?

www.toriyamaworld.com
www.janimes.com
www.mangaprojects.com
yaczes
Naruto po prostu bezczelnie mnie wbilo w glebe - najlepsza muza, animacja, swietna fabula. Takiego czegos nie bylo od bardzo dawna.
Dobra lece, bo sciagnalem wlasnie 21 odcinek :>
pozdro
_M_a_T_i_Z_1_2_3_
ches: możesz mi zalatwic taki obrazek ale z sasuke?
yaczes
Avatary z Naruto i kilku gier kwadratowych: http://images.google.pl/imgres?imgurl=www5...8%26inlang%3Dpl

Arty: http://www.kirigakure.com/NARUTO/Narutohicho.html
Enjoy wink.gif
Morty
ja jak do tej pory widzialem 9 odcinkow (reszta w toku sciagania)podoba mi sie w niej muzyka, fabula tez jest bardzo fajna, no i cala reszta.postacie sa takze bardzo rozmaite.np Sasuke mi troche przypomina Vegete z zachowania no moze jest troche lagodniejszy od Vegety. :wink: anima ogolnie jset spox :wink:
Yaxa
Ja widzialem 4 ep i wciagnelo mnie strasznie, totez od lipca zamierzam kupywac tomy mangi Naruto ktore wydac zacznie JPF. Jeju juz sie niemoge doczekac smile.gif

P.S. Ale odlot napisalem "k.u.p.y.w.a.c" (tylko bez kropek smile.gif ) A zamiast tego mam (pipi) Kurna no bez przesady z ta cenzura smile.gif
Morty
tak jest Naruto #1 juz od 8 Lipca :wink:
Vincent
Widziałem już 32 odcinki tego anime i jestem pod WIELKIM wrażeniem. Bardzo sugestywnie ukazana historia i wypasione walki. Walka z Zabuzą i Haku dosłownie "przepala styki". Tym, którzy nie mieli okazji się spotkać z ową anime POLECAM. Ci natomiast, którzy mieli z nią styczność polecać nie trzeba...Czyż nie?

PoZdRO_O
Morty
hardkor to dopiero jest w Forest of Death na drugim egzaminie Chuunin, tam dopiero sa wypas walki :wink:
yaczes
hardkor to dopiero jest w Forest of Death na drugim egzaminie Chuunin, tam dopiero sa wypas walki :wink:

Raczej nie dorastaja do piet wyczynom Hatake Kakashiego i Momochi Zabuzy :/
Nie ma to jak jonin :>
pozdro
Morty
teraz to cofam bo jeszcze wieksza jazda jest w eliminacjach do 3 egzaminu icon_twisted.gif
Plechu
narazie jestem po pierwszym odcinku :oops: ale anime wymiata
Cameoxbox
Ja też.
Jak zobaczyłem anime u mojej siostry (Maniaq) to tak mnie wciągneło że kupiłem sobie.
I teraz tylko czytam, czytam, czytam...
TaiCat
Ehh..Anime teraz chyba wyszło 53 (ja ogladałam do 51 ale pare odcinków z examinu pominełam bo to i tak to samo co manga)najlepsza była walka Hinata vs Neji.Manga...Schodzi na psy...Naruto nie dość że dostał uproszczony design to jeszcze do charakteru mu sie dostało oraz stał się 3 rzędną postacią...Jeżeli nie zamieni się w bahamuta nie będe czytała Naruto:P A mange by mogli u nas wydawać częściej bo w niemczech...lepiej nie mówię bo się załamiecie:)
CYSIO
Fenomen. Co tu duzo gadac. Anime wstrzasnelo mna niczym jazda na sztucznym byku z ustawiana predkoscia na max, hlehle! Niesamowity klimat, piekna muza (gdzies od 25ep. zaczeli partolic), sympatyczny design postaci (brak czubiastych nosow jak Vision of Escaflowne czy Evie). Do 19epka jest cud, miod i orzeszki, dalej akcja zaczyna sie rozwlekac, knoca 2 ending, 3 opening slaby. A szkoda. ...Ero-senin, buhahaha!
Nozomi
Manga moim zdaniem lepsza wink.gif
TaiCat
Yeah o wiele ale nie czytajcie już 21,22
Jakuza
Naruto jest jednym z najlepszych anime jakie widziałem ze względu na postacie , humor , walki . Moje ulubione postacie Zabuza i Kiba&Akamaru są poprostu zarąbiste , no i oczywiście Naruto z Ero-Seninem na czele smile.gif

56-epek już jutro , jak zawsze co piątek biggrin.gif
TaiCat
Jiraya rula!Ale ja wolę Yondaime no Hokage
Morty
to poczekajcie az w anime bedzie Uchiha Itachi :>
TaiCat
A są soczewki z Sharinganem...Ale drogie jak cholera...
Jakuza
są , są na jakiejś stronce amerykańskiej widziałem
yaczes
To co sie stalo w 56 odcinku bezczelnie mnie zmasakrowalo!
To pierwsze anime, ktore z kazdym odcinkiem jest coraz lepsze.
57 odcinek zlapal dobry transfer > Dowloading:>
pozdro
Plechu
A są soczewki z Sharinganem...Ale drogie jak cholera...

ktos mnie moze linkiem poczestuje? cool.gif
a oto link do skanow mangi po angielsq: http://www.narutochuushin.com/main.php?cat...edia&page=manga
TaiCat
Eee...tam.Mało tych skanów...wpisz w google.com Naruto manga i zaraz na poczatku pojawi się link Manga by TienZ tam sa rozdziały na bierząco...
Sharingan?W Mangazynie był adres:
www.9mmsfx.com/main.html
Morty
Eee...tam.Mało tych skanów...wpisz w google.com Naruto manga i zaraz na poczatku pojawi się link Manga by TienZ tam sa rozdziały na bierząco...
Sharingan?W Mangazynie był adres:
www.9mmsfx.com/main.html

tam jest tyle samo co na Narutochuushin - 192 rozdzialy :roll:
TaiCat
eh nie dojazałam ale lubię TienZ bo to moje 1 źródło;)
Shin Ryu
Tak.
Naruto to bardzo dobre anime (ale nie najlepsze wink.gif ). Ostatnio strasznie wkręciłem się w ten temat (przede wszystkim serial anime). Zawsze lubiłem ninja i shinobi (ktoś wie jaka jest różnica, bo ja nie za bardzo...).

Bohaterowie ciekawi i zróżnicowani (Kakashi, Naruto i... Rock Lee wink.gif ), muzyka fajoska, dynamiczna (gitrki są naprawdę niezłe smile.gif, Main Theme rządzi !! ). Aha no i seyu dobrze dobrane (Konohamaru jest fajoski biggrin.gif).

Prawdziwa jazdeczka zaczyna się od egzaminów na chuninów, choć i wcześniej było ciekawie (końcówka pierwszej sagi jest przepiękna biggrin.gif ).
Co do animacji nic nadzwyczajnego (dla mnie norma wink.gif ) a kreska nie raz (zwłaszcza czasami twarze bohaterów) jest niezbyt ładna wink.gif.

Posumowując: jest na czym oko i ucho zawiesić biggrin.gif

Co do mangi: jest naprawdę dobra smile.gif !
Morty
Tak.
Naruto to bardzo dobre anime (ale nie najlepsze wink.gif ). Ostatnio strasznie wkręciłem się w ten temat (przede wszystkim serial anime). Zawsze lubiłem ninja i shinobi (ktoś wie jaka jest różnica, bo ja nie za bardzo...).  

roznicy procz w wyrazie to nie ma zadnej
Morty
potrzebuje stron z multi z tej anime, zna ktos takowe?
Shin Ryu
Heh widzę że temacik się zdeko zawiesił, a mamy już przecież 230 rozdziałów mangi i 100 epizodów anime.

Jakieś komentarze do akcji dziejącej się w 230 rozdziale ?
Ja stawiam na to, że oprócz Kakashi'ego zjawi się jeszcze czterech bolków: Itachi i Kisame (tak chyba miał na imię ten kolo z mieczem) "wpadną" po Naruto, a Orochimaru z Kabuto "podbiją" po "ciałko" Sasuke. Co wy na to ??

Piszcie coś, przecież Naruto to jedna z najlepszych historii na świecie...
IgI
A ja bym proponowal nie spojlerowac, bo nie kazdy czyta mange, a chcialby moze miec jakas niespodzianke gdy anime dojdzie do tego punktu, ok ?
Shin Ryu
Spoks, będzie bez zbędnych spoilerów :wink: ...

Ale to co się stało z Sasuke w 231 rozdziale to...
Mistrzu Kishimoto coś ty zrobił z Sasuke icon_twisted.gif
Mam nadzieję że go nie zabijesz he he icon_twisted.gif
mario87
wcześniej tylko o tym słyszałem(naruto) ale tak sie złożyło że kilka/kilkanascie dni temu zaczołem oglądać, spodobło się i w kilka dni obejżałem 101 odcinków anime icon_twisted.gif

http://www.narutofan.com/ tutaj można znaleźć najnowsze odcinki anime i mangi, ukazuje się tutaj jak tylko jakaś grupa fansubska przetłumaczy odcinek na bardziej zrozumiały jezyk wink.gif bez rejestracji, ankiet czy jakich kolwiek banerów wink.gif

ciekaw kiedy będzie premiera filmu pełnometrażowego neruto, w zrozumiałym dla nas jezyku oczywiscie wink.gif
Jakuza

ciekaw kiedy będzie premiera filmu pełnometrażowego neruto, w zrozumiałym dla nas jezyku oczywiscie wink.gif

i w miarę przystępnej jakości :wink:

mam pytanko czemu nagle - zaczęła się pojawiać seria specjali , zamiast normalnych odcinków via tych z mangi question.gif

Co do epka 101 - dawno się tak nie uśmiałem laugh.gif
mario87
ta ja też tongue.gif

a czy to tylko bylo w moim tłumaczniu ze coś tam było na początku że to nagorszy odcinek jaki był?? tongue.gif mam odcinek od Anime-Heaven, aha i ptaszek niezły był tam wink.gif
Walker
Dobra, dłuuugo mnie nie było ale przynajmniej nikt za mną nie płakał. biggrin.gif
Jeśli chodzi o mangę to jestem na bieżąco(czyt. przzy 26 tomie) a anime, cóż, podoba mi się ep 101. hyh.gif
Śledzę wszytsko co z Naruciakiem związane i nie mogę się doczekać jakichkolwiek gier u mnie w EMPIK-u, wiem że to niemożliwe ale może keidyś Polska stanie się krajem cywilizowanym. smile.gif
Dobra, tyle chciałem powiedzieć... macie jeszcze moje adresiki:
manga - www.narutofan.com co miesiąc aktualizacja - polecam!
anime - www.narutomania.com - wszytskie odcinki naime w zajefajnym transferze hyh.gif
A no i czekam na ponowne pojawienie się "di beszt" charaktera czyli Rock'a Lee, biedak nie ma łatwo. sad.gif
IgI
A mnie zaczyna w Naruto denerwowac to przeciaganie. Pelno fillerow, walki trwaja po 4 epy, zaczyna to wszystko przypominac db. Na poczatku bylo super, dobre tempo, z zapartym tchem czekalem na nastepny epizod, a tak przed chuunin exams zaczelo sie wszystko wyyyydddllluuuzzzaaaccc. A to jest bardzo zle, bo potrafi zabic nawet najlepsza serie ;/
Mendrek
Narutomania... Do 96 odcinka, transfer jest niski. Do tego czesto pada im ten serv, i nie wiem... wie ktos moze jak sciagnac to np. Get Rightem, lub czyms innym niz IE. Tak zeby jak padnie polaczenie, to czasem zeby nie zaczynac od nowa...
mario87
Flash Get, ale ożliwe że serwer nie ma mozliwosć wznawiana transweru...

na http://www.narutofan.com/ (podawałem adres wczesniej wink.gif ) są linki do wszystkich odcinków anime i mangi, na torrentach wszystko tam mają wink.gif (z tamtąd ściagałem wszystkie 101 odcinków anime, transwery wysokie icon_twisted.gif )
villain
Ja sciagm z torrenta i leci jak zloto- 2h i epizod sciagniety.
Z Anime jestem na bierzaco (119) a mangi nie czytam.
Zaczalem to ogladac by osluchac sie z jezykiem ale tak mnie wciagnelo, ze obejrzalem wszystko (wlacznie ze specjalami i spoilerowata zapowiedzia filmu) i teraz czekam ze zniecierpliwieniem na kazdy odcinek smile.gif
S P O I L E R S P A C E
Zapowiada sie teraz kilka niezlych odcinkow z rzedu - 3 walki jednoczesnie - a ostatnia scena 119 rzadzi - multiple kage bunsin no jutsu :-)
K O N I E C S P O I L E R S P A C E
Troche denerwuje mnie, ze Naruto tak rzadko sie "wkurza" i co jest rownoznaczne rzadko pokazuje swojego prawdziwego powera (do tej pory wlasciwie tylko 2x - smoczek w odcinkach z zabuza i "szef wszystkich szefow" ;-) ze swiata zab w czasie spadania w przepasc (nie pamietam jak on sie nazywa)
A co do przeciagania to wlasnie widac, ze tworcy poszli po rozum do glowy i nie daja retrospekcji na 3/4 odcinka...a to, ze walki sa dlugie to lepiej - pokazuja wiecej tchnik ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.