mario87
12 02 2007, 23:19
cenzura jest bo to jest prawdopodbnie wersja z amerykańskiego toonami, chyba tylko podczas Adult Swim puszczają anime bez cenzury
te kumalski to chyba polska odpowiedz na dattebayo, IMO mogli by po prostu to wywalić
Pierwszy ep Naruto Shippuden zdecydowanie dał radę i przypomniał mi czemu cały czas oglądam tego tasiemca (nie licząc fillerów...). Dziwny tylko jest motyw pierwszych 8minut... w mandze czekaliśmy na to rok, a tutaj pokazują tak ni w pięć ni w dziewięć dodatkowo wprowadzając dwie nowe postacie (w sumie to jedną, ale druga też tam jest), które nie pojawią się pewnie przez następne jakieś 30odcinków... No ale rozumiem, że chcieli nakręcić widzów na nowego Sasuke ;f
Fajnie lekko zmodyfikowane/starsze głosy głównych postaci. Oprócz tego fajny op. Jak go oglądałem pierwszy raz to było - "kur.wa, co to ma być?", a teraz mi się wkręciło mocno, mimo że nie lubię elo klimatów...
MichAelis
16 02 2007, 23:09
Dobra wiadomosc ze juz jest, co mnie ominelo waznego od odejsca Saskue? Czy moge zaczac ogladac po prostu Naruto Shippuden ?
co mnie ominelo waznego od odejsca Saskue?
Nie. Swodobnie ściągaj i oglądaj. Nie załapiesz dokładnie pierwszych 8minut, to się nie przejmuj ;p
No Maciek
17 02 2007, 10:30
Gdyby nie te pierwsze 8 minut to niektórzy maniacy by sobie chyba w łeb strzelili z rozpaczy bo poza tym motywem z sasuke (rozmowa z kyuubim klimatyczna) to naprawdę nic specjalnego. nie czytam mangi ale zgaduję, że w następnych odcinkach gaara będzie bronił swojej wioski i zginie? co z lee, nejim? napiszcie coś w spojlerze bo mangi nie czytam a chciałbym się dowiedzieć.
MichAelis
17 02 2007, 12:28
sciiagam takie cos [DB]_Naruto_Shippuuden_001-002_[75F021EA].avi 275 mega to to? bo nie chce ogladac jakiegos shitu
No Maciek
17 02 2007, 13:00
na youtube.com masz z napisami angielskimi, ja tam wszystkie odcinki oglądałem
QUOTE(MichAelis @ 17 02 2007, 12:28)

sciiagam takie cos [DB]_Naruto_Shippuuden_001-002_[75F021EA].avi 275 mega to to?
Tak, to to.
Ansem napisałbym Ci te spoilery, ale mi się nie chce...
huh dziś obejrzałem po raz pierwszy od pół roku (ponad) nowa serię i.. to jak powrót po długich wczasach do domu. Na początku czujesz się dziwnie ale z czasem powraca wszystko co cieszylo dotychczas.
Odcinek jak na poczatek nowej serii może nie zabija na miejscu ale pokazuje pazurki. Szczególnie podobał mi się początek i design Sasuke.
Teraz czekam na kolejny aby zobaczyć co ciekawego Naruto nauczył sie podczas podrózy. Będzie dobrze.. wazne że seria wróciła na własciwy tor.
Teraz czekam na kolejny aby zobaczyć co ciekawego Naruto nauczył sie podczas podrózy.
To się rozczarujesz...;f Duzo bardziej myślę, że wszystkich zadziwi Sakura i to czego się nauczyła przez te dwa i pół roku. (niby to nie jest jakiś specjalny spoiler, ale wolałem oznaczyć żeby nikt później nie psioczył...)
A Sasuke rzeczywiście wygląda teraz zaje.biście, chyba najlepiej ze starej gwardii postaci, ale to już kwestia gustu raczej.
hayate-sama
21 05 2007, 09:13
Na razie Shippuden daje radę. Oby tylko przy okazji tej serii nie doszło znowu do sytuacji, w której widz jest zamęczany nic (Bądź niewiele) wnoszącymi do fabuły fillerami (Niby się twórcy zarzekali, że już tak nie będzie. No, ale, w dzisiejszych czasach często dochodzi do sytuacji, że słowa przeczą czynom i na odwrót)
No Maciek
21 05 2007, 13:15
lol, daje radę? przecież to jeszcze gorsze ścierwo niż pierwsza seria, na razie to jest porażka na całej linii. Przeciąganie najdłużej jak tylko się da, BEZNADZIEJNA kreska (postacie poruszają się jak kloce), zero dynamiki. jedynie muzyka jakoś to ratuje ale i tak jest tragedia.
CYTAT(No Maciek @ 21 05 2007, 14:15)

lol, daje radę? przecież to jeszcze gorsze ścierwo niż pierwsza seria, na razie to jest porażka na całej linii. Przeciąganie najdłużej jak tylko się da, BEZNADZIEJNA kreska (postacie poruszają się jak kloce), zero dynamiki. jedynie muzyka jakoś to ratuje ale i tak jest tragedia.
XD
Beznadziejna kreska? Tylko pierwszy odcinek pierwszej serii miał sensowną kreskę, reszta to już typowe tasiemcowe gó.wno, jak bleach...
Przeciągają strasznie, to prawda i jest to wkurzające, ale i tak wydaje mi się, że jest ciekawiej, a pierwszy zaje.bista walka dopiero przed nami.
Redmitsu
21 05 2007, 15:27
CYTAT(Hela)
reszta to już typowe tasiemcowe gó.wno, jak bleach...
Ekhem,tutaj sie nie zgadzam ;d Aktualny poziom Naruto nie dorasta do piet pierwszej serii ani do Bleacha.Bleach takze moglby byc lepszy ale to nie temat o nim
No Maciek
21 05 2007, 20:02
CYTAT(Hela @ 21 05 2007, 16:05)

CYTAT(No Maciek @ 21 05 2007, 14:15)

XD
Beznadziejna kreska? Tylko pierwszy odcinek pierwszej serii miał sensowną kreskę, reszta to już typowe tasiemcowe gó.wno, jak bleach...
Przeciągają strasznie, to prawda i jest to wkurzające, ale i tak wydaje mi się, że jest ciekawiej, a pierwszy zaje.bista walka dopiero przed nami.
na razie otwieranie bram wygląda jakby chciał kupę zrobić, skakanie po słupach wody to już w ogóle wielki LOL. gdzie ta dynamika jak w walce lee-gaara? tam było widać dokładnie o co chodzi z 8 bramami, przy pięciu jedna wielka sieka a tutaj jest 6 bram i co? nic ;\ te walki potrwają jeszcze pewnie z 2 odcinki spokojnie. a jak spie.przą walkę sasoriego z chiyo/sakurą to przestaję to oglądać. przynajmniej manga trzyma poziom.
Killabien
21 05 2007, 22:04
No w shippuudenie strasznie przedłużają. Juz sobie wyobrażam ile odcinków będą walczyć z sasorim. Ogólnie naruto na początku mnie opanowało a teraz zeszło na dalszy plan, wole bleacha i death note
Naruto ogladalem namietnie do fillerow, a ze te mnie zalamaly swoim poziomem, przerzucilem sie na mange. Czekalem z niecierpliwoscia na nowe odcinki, ale w koncu jak zaczeli je puszczac, to troche mi sie odechcialo. Skonczylem na 6 czy 7 odcinku Shippuuden i jakos niespecjalnie mnie do tego ciagnie. Z kolei jesli chodzi o mange, to jestem na biezaco (seria nadal mnie rajcuje) ;]
Przynajmniej nie ma żałosnych pojedynków ala "skaczemy-stykamy-się-nożykami-odskaujemy-itp-itd".
hayate-sama
27 05 2007, 00:10
O lol, widziałem tylko dwa pierwsze epizody jak pisałem poprzedni post (Byłem zatem optymistycznie nastawiony) Obejrzałem resztę i "nastawienie" uleciało. Właściwie to już wypunktowaliście wady *nie chcę się powtarzać*, ze swojej strony dołożyłbym jeszcze muzykę (Kieeep
sko) Ogólnie to powoli tracę nadzieję na "rezurekcję" poziomu anime Naruto (Dobrze, że manga wciąż jeszcze potrafi wciągnąć)
CYTAT(hayate-sama @ 27 05 2007, 01:10)

ze swojej strony dołożyłbym jeszcze muzykę (Kieeep
sko)
No akurat co, jak co, ale muzyka jest lepsza w Shippudenie.
Tak sobie troszkę poczytałem, i widzę ze wszyscy narzekają na naruto to mam takie pytanie PO CO TO OGLĄDACIE ?
CYTAT(Hela @ 27 05 2007, 15:21)

CYTAT(hayate-sama @ 27 05 2007, 01:10)

ze swojej strony dołożyłbym jeszcze muzykę (Kieeep
sko)
No akurat co, jak co, ale muzyka jest lepsza w Shippudenie.
Tak w 50% sie zgadzam, ale gdzie muzyczka tzw. "rising fighting spirit"(przynajmniej tak sie nazywa mp3, ktora sciagnalem long, looooong time ago

)
CYTAT(Ck_Flash @ 28 05 2007, 11:57)

Tak sobie troszkę poczytałem, i widzę ze wszyscy narzekają na naruto to mam takie pytanie PO CO TO OGLĄDACIE ?

Dokladnie, jak nie lubie to nie ogladam, a moze teraz jest inaczej, jak nie lubie/nie cierpie/nienawidze to ogladam tak?
Dr.Czekolada
25 06 2007, 19:02
To prawda że Naruto nie jest jakimś mega hiper anime z górnej półki, ale również podpisuje sie pod tym że przginacie - Naruto Shippuuden bardzo mi się podoba, przeciąganie odcinków to największy grzech tej serii (mówie też o 1 serii) ale cudem nadal to oglądamy (wytłumacze- staram się zrozumieć postać rzeczy, iż mimo tych kłujących wad oglądamy Naruto). Serii Naruto chyba nigdy nie zapomnę, to ona mnie wprowadziła w to wszystko (chęć oglądania anime/mangi), i mimo że teraz mam większą wiedzę na ten temat i widze jaki poziom prezentuje Naruto w porónaniu do innych anime, nadal chce oglądać kolejne odcinki z wypiekami na twarzy !! amen.
Naruto nie jest anime z gornej polki ???????
Przeciez to jest jedno z najlepszych tzw. nastepca dragon balla
zreszta jak nie chcecie to nikt wam nie kaze ogladac
A manga Naruto to juz inna bajka przeciez to jest jedno z najlepszych mang nie wiem czego sie czepiacie szczerze mowiac mi tez w anime kreska nie podoba i ogolnie wole mange a anime w wersji pl(wesja z jetixa jest ocenzurowana) jest dla mnie smieszne .
Polecam najpierw czytac mange a potem ogladac anime
a shippuuden wg mnie jest o wiele lepszy od poprzedniej czesci a tera bedzie czekac nas walka z saorim (co to dopiero bedzie jak kakuzu i hidan beda w shippuudene po prostu jest na co czekac!!!!!!)
CYTAT(Pezmo @ 29 06 2007, 13:19)

Przeciez to jest jedno z najlepszych tzw. nastepca dragon balla
ej...jaki rodzin XDDDDDD
od kiedy dragon ball to anime z najwyższej półki?
Dr.Czekolada
29 06 2007, 13:31
Błagam przestańcie mówić o Naruto jako ,,następcy Smoczych Jajczysk"

(przepraszam fanów DB), bo to mnie bardziej wkurza niż dzieci Jetixa.
CYTAT
No w porównaniu do innych anime..... (niekoniecznie podobnych gatunkowo), tzn ja uwarzam że to jak najbardziej świetne anime/manga - to Naruto mnie w końcu w to wszystko wciągnął (chociaż przyznam ze wcześniej też nie czułem jakiejś niechęci do mangi).
CYTAT
A manga Naruto to juz inna bajka przeciez to jest jedno z najlepszych mang nie wiem czego sie czepiacie szczerze mowiac mi tez w anime kreska nie podoba i ogolnie wole mange a anime w wersji pl(wesja z jetixa jest ocenzurowana) jest dla mnie smieszne .
Hnmm a wiesz co ja myślę ? -

i w ogule niech nikt nie wspomina o istnieniu Polskiej wersji Naruto..... .
wydaje mi sie ze dragon bal jest /był anime i manga z najwyzej polki ( ala jak wszystko ma swoich fanow i wrogow ) ale w koncu to bylo jedyne anime ktore osiagnielo taka popularnosc byl to swego rodzaju przelom zreszta ci co oggladali tylko dbz nie mieli pojecia o anime to byla dla nich zwykla bajka ale ile osob przyciagnela nie interesujacych manga i anime i wogole japonia
W chapterze 364 stało się coś nad czym spekulowałem już ze znajomym od dłuższego czasu, będzie genialny motyw na walkę.
Mendrek
28 07 2007, 08:13
Jak dla mnie Naruto w tej chwili zaniżyło trochę poziom, nie dość że walki się ciągną i zanim powalczą 2 minuty, z 4 odcinki będą gadać, biegać, rozbrajać jakieś pułapki. Geez. W dodatku każdy teraz tak bez niczego s.ra ogniem z du.py. Jakoś wybrnęli z Sasoriego, bo już myślałem że on serio będzie miał ogon taki duży, ale ten drugi co ma gębę na dłoni, która wypluwa papier, który zaś powiększa się i tworzy śmieszne figury, które wybuchają... Ktoś musiał tam chyba ostro przyjarać. To obok kolesia-pająka najbardziej pier.dołowata postać w Naruto moim zdaniem.
DB to zwykła napieprzajka z shonen jumpowiec, powielający schematy, anime dla mas - ale również budżetówka, mało ambitna wszak. Naruto też nie jest specjalnie wybitne. W świecie muzyki Tokio Hotel i Blog 27 też nie są wybitni, a mają masę fanów. Co kto lubi.
wg mnie anime obecnie jest cienkie ale manga od 363 zaczyna sie robic coraz lepsza i oby tak dalej !
Polecam 26 odcinek shippuudena, Zdecydowanie najlepszy jak dotąd odcinek nowej serii. Jedyne czego mi w nim zabrakło to pokazanie na końcu MS stracha na wróble. Chyba twórcy wzięli przykład z mangi, gdzie akcja ostatnio popie.prza do przodu równo i każdy nowy odcinek = wielkie zaskoczenie ;]
No jak dla mnie Manga naprawde nabrala runiencow nie moge sie doczekac az anime dojdzie przynajmiej do polowy tego co teraz jest w mandze

Co do samej mangi mysle ze jeszcze moze max 15-20 chapterow i manga bedzie sie konczyc
Najnowszy chapter pozamiatal. Wreszcie zostaly rozwiane watpliwosci dotyczace rodzicow Naruto. Teraz tylko czekam, az Tobi zdejmie maske.
przeczytałem przed chwilą tłumaczenie ;O i co zostało?
- jiraya zginie - bankowo
- uczichy - wszystko się rozstrzygnie wewnątrz rodziny pewnie, okaże się że to nie itaczi zabił klan ale tobi/madara, sasóke i itaczi walczą z tobim, itaczi ratuje brata ale sam ginie
- pozostałości po akatsuki vs hebi vs liść
- naruto bije pejna
koniec
Mendrek
19 01 2008, 12:19
Jak ktoś tęskni za Dragon Ballem, może spokojnie oglądać ostatnie odcinki Naruto: Shippuuden. Kamcory i inne takie latają dość często, w sumie to już nie ten minimalistyczny Naruto z początku, raczej zrobiło się s.ranie ogniem z du.py
Killabien
19 01 2008, 19:23
Anime naruto strasznie tnie w chu.ja. Nie oglądam juz tego, wole mange. Nie moge patrzeć jak przez połowe odcinka pokazują te same animacje, a drugą połowe gadają.
mario87
19 01 2008, 20:02
Połowe gadają? To chyba w najnowszym odcinku, którego jeszcze nie widziałem. Miło, może w końcu poziom trochę podskoczy

Komentarze DB pod koniec OP mówią wszystko. W dwóch ostatnich(moich) odcinkach pisali że adcinki te miały najmniejszą ilosć tekstu z jaką kiedykolwiek mieli do czynienia. Do tego jeden z nich był podwójny ;p
moze nie gadaja, ale w kołko pokazują te same ujecią. W ostatnim specjalnym odcinku chyba z 15 minut pokazywali zblizenia Naruto.
Ale fakt, faktem, poziom podskoczył lekko w gore
Mendrek
19 01 2008, 21:51
No ta transformacja Naruto w mini-kyuubi trochę długa była. Tak co chwila zbieranie chakry, a potem jeden dwa ciosy i znów stanie w miejscu.
Anime przedłużają niepotrzebnie ale coż

za to Manga świetne wszystko nadrabia
Dr.Czekolada
20 01 2008, 21:51
Spokojnie, oni chyba nie zamierzają tak przedłużać każdy odcinek

(chyba ?....). Byłoby to mega bez sensu, liczylibyśmy wtedy na co najmniej -250-300 odcinków.... co tam może i z 400 ?, przecież manga w porównaniu do anime jest teraz strasznie daleko, ja nie wyobrażam sobie w jakim tempie Tokyo TV wyemituje wszystkie odcinki

. Ale imo od czasu zakończenia pojedynku z Sasori-m, i wstępnym poznaniu Sai-ego, anime jest na wyższym poziomie, mi się podoba

.
Mr. Karma Clown
3 02 2008, 22:13
CYTAT(IgI @ 17 02 2003, 22:52)

Co prawda koszulke to on ma niebieską, ale chyba o niego ci chodziło :wink: .
W późniejszych odcinkach przebiera się w czarną

Jestem na 165 odcinku i szczerze mówiąc nieco opadł mój entuzjazm. Z początku oglądałem epizod za epizodem, ale kolejne poboczne wątki ostudziły mój zapal

Niemniej jednak do końca serii zostało jeszcze sporo, oby Naruto & co. znowu nabrali rozpędu!
CYTAT(Mr. Karma Clown @ 3 02 2008, 22:13)

CYTAT(IgI @ 17 02 2003, 22:52)

Co prawda koszulke to on ma niebieską, ale chyba o niego ci chodziło :wink: .
W późniejszych odcinkach przebiera się w czarną

Jestem na 165 odcinku i szczerze mówiąc nieco opadł mój entuzjazm. Z początku oglądałem epizod za epizodem, ale kolejne poboczne wątki ostudziły mój zapal

Niemniej jednak do końca serii zostało jeszcze sporo, oby Naruto & co. znowu nabrali rozpędu!
Olej to juz. Bierz sie za Shippuuden.
Mr. Karma Clown
3 02 2008, 23:21
CYTAT(yaczes @ 3 02 2008, 22:27)

Olej to juz. Bierz sie za Shippuuden.
Rozsądek tak mi nakazuje, ale chęć obejrzenia CAŁOŚCI jest jednak większa
jak kazdy dobry fan by ci powiedzial powyzej podajze 150+ do shinpudena nie ma ZADNEGO godnego uwagi odc.

a co do mangi to widzac ilosc pobocznych watkow i walk jakie sie zapowiadaja to anime bedzie mialo jeszcze tak z 100 chapterwo wiecej ?
czyli jeszcze 2 lata czytania mangi
Rotten_Christ
12 02 2008, 20:04
Oglądam sobie od czasu do czasu naruto też jestem około odcinka 164, ale widzę że mowa o jakims Shippuuden... co to jest? Może ktoś wyjasnić? Musze przyznać, że te odcinki od 150+ oglądam trochę przewijając... za bardzo emo się zrobiło, płaczą, sam naruto mnie lekko denerwuje brakuje mi sasuke, który imo był najciekawszą postacią... Po oglądnięciu samurai champloo jakoś niechętnie oglądam naruto...
Zarathustra
12 02 2008, 20:25
A ja zacząłem oglądać Naruciaka niedawno, trochę śmieszne, trochę przedłużają (w jednym odcinku autentycznie przysypiałem). Teraz jestem koło 32 odcinka, złapałem przez paru imbecylów spoilery i wiem kto tam umiera, trudno...
Shippuuden z tego co się orientuję jest kontynuacją Naruto, tyle że osadzony parę lat do przodu i bohaterowie są trochę starsi.
Tak jest 3 lata później ;) Ale za to jest miodnie na maxa to w shippuudenie dopiero zaczyna się prawdziwa walka ;]
CYTAT(Soul @ 13 02 2008, 09:58)

Tak jest 3 lata później

Ale za to jest miodnie na maxa to w shippuudenie dopiero zaczyna się prawdziwa walka ;]
2,5 dla ścisłości.
@Zarathustra - jak bolą cię dłużyzny w Naruto, to do Shippuudena nawet nie podchodź. Jest ciekawiej ogólnie, ale przedłużają do bólu, aż odechciewa się do tego siadać, lepiej poczytać mangę.
No to fakt retrospekcje mnie najbardziej irytują ;( no tak 2,5 - prze to pól mieli te beznadziejne misje.
BTW Akatsuki ROX! :P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.