CYTAT(Soul @ 13 02 2008, 12:52)

No to fakt retrospekcje mnie najbardziej irytują ;( no tak 2,5 - prze to pól mieli te beznadziejne misje.
BTW Akatsuki ROX!

Retrospekcje to jest porażka, bo nie dość, że są one z dawnych odcinków (co da się zrozumieć, jeśli chcą przemówić do ludzi, którzy nie widzieli wcześniej naruto), ale są tez z poprzedniego odcinka, albo z odcinka przed nim... nie mam pojęcia czemu to ma służyć, odrzuca mnie to od oglądania niektórych odcinków, chociaż w porównaniu z japończykami oglądającymi to w tv i tak mam przewagę, bo mogę sobie to przewinąć chociaż.
A te "beznadziejne misje" - fillery, nie wliczają się do linii czasu, który zatrzymał się po walce
Naruto - Sasuke, później Naruto 2,5 roku trenował i teraz zostało jeszcze pół roku zanim
Orochimaru będzie mógł użyć ciała Sasuke.
Zarathustra
13 02 2008, 20:03
Nienawidzę dłużyzn, ale jak już się za coś zabieram to oglądam wszystko jak leci, nawet te killerskie fillery mam zamiar obejrzeć jak wykupię sobie leki na serce
Jesteście lepiej obeznani, z tego co się orientuję są chyba 3 kinówki Naruto, moglibyście mi napisać mniej więcej w którym momencie się je ogląda? Nie wiem czy są do Naruto jakieś OVA, jak tak to też wypiszcie
No tak masz rację Hela mój błąd - masakra czytam właśnie mange, matko co tam się dzieje !!! niech oni to już dają w TV:P
mario87
14 02 2008, 15:38
nie warto, klimat zmienia się dramatycznie w porównaniu anime do mangi, oczywiście na minus w anime.
Dr.Czekolada
15 02 2008, 15:08
CYTAT
moglibyście mi napisać mniej więcej w którym momencie się je ogląda? Nie wiem czy są do Naruto jakieś OVA, jak tak to też wypiszcie
A więc tak,
Naruto The Movie - Oglądać się powinno od odcinka 95-96 (nawet trailer jest w nich zawarty

).
Naruto 2 - Od 135.
Naruto 3 - Również można od 135.
Istnieją również OAV, można je obejrzeć z
http://www.naruto.wbijam.pl/index.php?cmd=oav
Zarathustra
15 02 2008, 20:43
Dzięki Dr.Czekolada

o to mi właśnie chodziło, w takim razie jeszcze trochę sobie poczekam bo obejrzałem do 50 odcinka i czekam jak mi się paczka kolejnych 50 epów ściągnie. OAVki z tego co zobaczyłem nie są zlepkami odcinków TV więc też sobie tego poszukam bo na tych flashowych portalach bym chyba oglądając seppuku popełnił
Oglądał ktosnowy epizod?
Czy mi się wydaje czy akcja zbliża się doi tego momentu który był pokazany w pierwszym odcinku shipuddena?
Nie nie wydaje Ci się.Szkoda tylko,że akcja posuwa się tak wolno..Chciałbym już zobaczyć walkę Shikamaru vs. Kakuzu/Hidan
szybkosc akcji to jest porazka a nowy epizod dopiero pod koniec lutego, walkesasuke z itachim to chyba zobaczymy w pszyszlym roku
LOL walka shikamaru/naruto VS hidan/kakuzo będzie za jakieś dobre 8 miechów jak nie więcej, sama nauk nowego rasengana będzie trwała ze 20 odcinków Myślę że Itach VS sasuke będzie za jakieś 2 lata od dziś Tak czy siak już się nie mogę tego doczekać :(
chyba ze zaczna wydac czesciej speciale te 2 odcinkowe
CYTAT(Soul @ 17 02 2008, 17:52)

LOL walka
shikamaru/naruto VS hidan/kakuzo będzie za jakieś dobre 8 miechów jak nie więcej, sama nauk nowego rasengana będzie trwała ze 20 odcinków Myślę że
Itach VS sasuke będzie za jakieś 2 lata od dziś Tak czy siak już się nie mogę tego doczekać

Za 8 odcinków? Nie ma szans, pewnie przyjedzie nam czekać do końca maja/początku czerwca.
@Ozzy - na tą walkę, którą opisujesz na pewno poczekamy przynajmniej rok, nie będą już za dużo specjali wypuszczać raczej.
porownajcie kiedy sie shinpuden zacza i jak do jakiego chaptera ma sie to w mandze i zobaczcie roznice w 1 chapter mangi=1 odcinek
245 =1 shipuden 302 = ostani ktory lecial
Hela
8 miechów, a nie 8 odcinków ;)
Dobrze ,ze akcja sie zaczyna ruszac tak ,a nie to co teraz w Bleachu odwalaja - 5min przypomnienia, 10 gadania i 5 mniej wiecej czegos sensownego
Dobrze że nie oglądam tego Blecha :p
mario87
19 02 2008, 00:14
Owiec powiedz jeszcze, że czegoś takiego nie ma w Naruto.
IMO poziom w Bleach podskoczył z miesiąc, dwa temu i jest lepszy od Naruto. Chodzi mi oczywiście o samo wykonanie anime, a nie ogólnie

Niestety z 3 odcinki temu poziom znowu poszedł w dół ale dalej jest wyższy od Naruto, pomimo tego że w Naruto tępo i akcja trochę skoczyły wzwyż.
Co takiego jest lepszego Blechu ? jakieś konkrety by się przydały.
Zarathustra
19 02 2008, 17:19
CYTAT(Soul @ 19 02 2008, 16:43)

Co takiego jest lepszego Blechu ? jakieś konkrety by się przydały.
Szczerze? Nie mam pojęcia

Ale to też całkiem fajny tasiemiec z masą ciekawych postaci i dynamicznymi walkami (od czasu do czasu), jutrzejszy odcinek 161 jeśli czegoś nie zwalą będzie mieć super walkę, więc polecam obejrzeć
Dr.Czekolada
19 02 2008, 18:08
Mnie osobiści Bleach nie przekonał (do tego stopnia że teraz mówię na niego BLEEAACH !!

). Po 4-5 odcinkach odpuściłem sobie, bo jak narazie okazał się nudny i stereotypowy jak cholera

.
Zarathustra
19 02 2008, 18:43
CYTAT(Dr.Czekolada @ 19 02 2008, 18:08)

Mnie osobiści Bleach nie przekonał (do tego stopnia że teraz mówię na niego BLEEAACH !!

). Po 4-5 odcinkach odpuściłem sobie, bo jak narazie okazał się nudny i stereotypowy jak cholera

.
Te pierwsze odcinki trzeba przeboleć, fajnie się robi koło 20-25 odcinka i całe 2 następne sezony w Soul Society jak walczą są naprawdę niezłe, potem fillery, które się omija i znowu oglądanie coś tak od 120 odcinka
Mnie tam w ogóle się kreska w Blechu nie podoba :P
Mam takie pytanie... bo mojemu bratankowi (wielki fan Naruto) serce się łamie, że nie może trafić na ostatni odcinek (nie wiem, której serii, nie znam się) kiedy zostaje on Hokage (nie wiem czy dobrze piszę)

Biedak, ogląda to w kółko, któryś raz z kolei i wciąż zarzuca mnie pytaniami (upierdliwy niemiłosiernie)... Napiszcie czy faktycznie był ten odcinek (czy możliwe, że go przeoczył?), skreślcie w skrócie co i jak, żebym mogła mu opowiedzieć, z góry wielkie dzięki
Killabien
19 02 2008, 21:02
Odcinek w którym naruto zostaje hokage? jeszcze takiego nie było.
Drreyes
19 02 2008, 21:06
CYTAT(^i^_AiszA_^i^ @ 19 02 2008, 20:57)

Mam takie pytanie... bo mojemu bratankowi (wielki fan Naruto) serce się łamie, że nie może trafić na ostatni odcinek (nie wiem, której serii, nie znam się) kiedy zostaje on Hokage (nie wiem czy dobrze piszę)

Biedak, ogląda to w kółko, któryś raz z kolei i wciąż zarzuca mnie pytaniami (upierdliwy niemiłosiernie)... Napiszcie czy faktycznie był ten odcinek (czy możliwe, że go przeoczył?), skreślcie w skrócie co i jak, żebym mogła mu opowiedzieć, z góry wielkie dzięki

Pewnie na jetix ogląda?

Tam cały czas w kółko odcinko od 1 do 40 chyba
CYTAT(Killabien @ 19 02 2008, 21:02)

Odcinek w którym naruto zostaje hokage? jeszcze takiego nie było.
Oj, ucieszy się

CYTAT(Drreyes @ 19 02 2008, 21:06)

Pewnie na jetix ogląda?

Tam cały czas w kółko odcinko od 1 do 40 chyba

Nie inaczej
1-40
Pierwszego naruto w sumie jest od 1 - 220 więc sporo jeszcze nie widziała + jest już shippuuden 46 jak na razie cały czas rysują + manga do czytania .
Litwin25
20 02 2008, 17:50
Warto obejrzeć 46-47 Shipunden?Bo jakoś ostatnie odcinki mnie przynudziły
Dr.Czekolada
20 02 2008, 18:12
...........Jeśli chcesz wreszcie zobaczyć Sasuke umiejscowionego w fabule

.
Litwin25
21 02 2008, 11:39
No to się szarpne zaraz po obejrzeniu "Blood Ties"-fajny serial
Dr.Czekolada
21 02 2008, 22:32
....Nie w tym tygodniu

.
Shipuuden bdzie 29, a co do tego ,ze w naruto nie ma takiego fillerowania jak w bleachu, no to akurat w przeciagu powiedzmy 3 ostatnich odcinkow, no to soprry ,ale naruto jest lepszy. W kazdym odcinku sie napieprzaja albo ejst cos konkretnego, a w bleachu cos w Las Noches ,gdzie kazdy odcinek to powinna byc nieustajaca walka ,a co jest? Przypominanie poprzednich 10 odcinkow i pieprzenie o niczym ,pewnie to samo bedzie teraz z nowym odcinkiem ma byc jaka konkretna walka ichigo vs ulquiorra czy jakl to sie tam pisze ,a pewnie sie przezrzuca na chada albo ishide znowu...
Litwin25
26 02 2008, 17:46
Za dużo Sasuke nie pokazali,ciekawe jaką siłe zdobył i jak Naruto mu dorówna,bo na razie nie zachwyca(gdy walczy sam,bez chakry demona)
Dr.Czekolada
26 02 2008, 18:23
No co ty

, a myślisz czego Naruto uczył się przez te 2,5 lat ? (rozwijanie mocy jinchuriki), moim zdaniem Naruto sporo się zmienił od 1 części. Tam był raczej po prostu zdeterminowany. A teraz idzie w parze doświadczenie i powaga, żeby nie dać się zabić jak jakiś głupek

. Z innej beczki - musze przyznać że dedukcja postaci jest niesamowita, Sakura podniecająca się książką Sai-ego (mój sssskarb

) no i ynteligencja nosiciela Kijubiego

.
Ewcikson
26 02 2008, 21:39
CYTAT(Dr.Czekolada @ 26 02 2008, 18:23)

No co ty

, a myślisz czego Naruto uczył się przez te 2,5 lat ? (rozwijanie mocy jinchuriki), moim zdaniem Naruto sporo się zmienił od 1 części. Tam był raczej po prostu zdeterminowany. A teraz idzie w parze doświadczenie i powaga, żeby nie dać się zabić jak jakiś głupek

. Z innej beczki - musze przyznać że dedukcja postaci jest niesamowita, Sakura podniecająca się książką Sai-ego (mój sssskarb

) no i ynteligencja nosiciela Kijubiego

.
Co prawda to prawda naruto jak ktos czyta mange t o denerwuje go juz anime... tak samo jest z bliczem niestetymanga zdecydowanie lepsza co Do pl tv to juz sie wypowiadalaismy ze puszczanie tasiemcow z marnym dubbingiem i na dodatek 2 pierwsze sezony to nic innego jak wielka pomylka Aisha sciagnij z neta dalsze odcinki - dziecko sie ucieszy....
CYTAT(Soul @ 20 02 2008, 17:45)

1-40
Pierwszego naruto w sumie jest od 1 - 220 więc sporo jeszcze nie widziała + jest już shippuuden 46 jak na razie cały czas rysują + manga do czytania .
Nie widział

Kiedy i gdzie? Nagrałabym dla dzieciaka, ale by się cieszył... no i ja miałabym spokój na jakiś czas

Edit:
CYTAT(Ewcikson @ 26 02 2008, 21:39)

... Aisha sciagnij z neta dalsze odcinki - dziecko sie ucieszy....
Właśnie to miałam na myśli

Pisałam posta w tym samym czasie i nie zauważyłam, dzięki za info
Tylko wiesz, zeby sie dziecko nie zdziwilo jak na jetixie widzialo pot lejacy sie z postaci ,a tutaj bedzie jucha.
Co ciekawe, w wersji Jetixowej, w niektorych scenach przeprowadzono odwrotny zabieg, mianowicie dodano krew tam, gdzie jej nie bylo, np:
CYTAT(Litwin25 @ 26 02 2008, 17:46)

Za dużo Sasuke nie pokazali,ciekawe jaką siłe zdobył i jak Naruto mu dorówna,bo na razie nie zachwyca(gdy walczy sam,bez chakry demona)
Naruto kosior nic nie bój ,nareszcie walczy z głową - po za tym Jiraya czegoś go nauczył ,czego naruto jeszcze nie pokazał - a w mandze ogarną nową technikę (miodzio) z kakashim i Yamoto.
btw właśnie co obejrzałem shippuuden'a 48 i jakoś nie mogę znaleźć 49 ponoć miały być dwa odcinki.
Dawid-kun
29 02 2008, 21:28
CYTAT(Soul @ 29 02 2008, 08:57)

btw właśnie co obejrzałem shippuuden'a 48 i jakoś nie mogę znaleźć 49 ponoć miały być dwa odcinki.
49 odcinek dopiero za tydzień. Z tego co mi wiadomo to 51 i 52 to odcinki specjalne(20 marzec)
CYTAT(Owiec @ 27 02 2008, 19:45)

Tylko wiesz, zeby sie dziecko nie zdziwilo jak na jetixie widzialo pot lejacy sie z postaci ,a tutaj bedzie jucha.
Dlatego najpierw sama bedę musiała to "przetestować"... czy nie nazbyt drastyczne dla dziesięciolatka
48 odcinek to jakas masakra, prawie zasnalem z nudow, juz dawno nie bylo tak przesadnie przegadanego epa a mialem nadzieje ze sie skonczy tak jak sie zaczal pierwszy shippuuden
swoją drogą znowu poziom anime strasznie spadł.
48 to żal na całego. Przez cały odcinek 3 ujęcia na krzyż w jednej celi, kilka zbliżeń i paplanina, która nic nie wnosi. Zdecydowanie najciekawszym momentem epa były napisy końcowe
Dla tego trza czytać mangę ,mam zamiar zrobić sobie przerwę od anime na jakieś dobre pół roku.
hehe nowy chapter Mangi miażdży ;] walka braci dobiega końca w końcu zobaczymy team7 , Naruto i resztę
Dr.Czekolada
2 03 2008, 20:21
Ja też myślę czy nie zostawić na chwilę anime. Jakoś bardziej mi się podobała świadomość, że musze ściągać całe 220 odcinków Naruto (w chwili gdy zacząłem oglądać wyszły ostatnie episody), niż czekać tydz na nowy filer

.
tez tak myslalem, ale ogladam to z ciakwosci tego co bedzie dalej. Jak zobacze co będzie dalej w mandze to kompletnie oleje anime
a jakoś czytanie mangi mi sie nie uśmiecha, bo po prostu lubie sie walnąc do wyra po cięzkim dniu z browcem, zgasić swiatła, wyluzować się i obejrzeć baje;p
mysle ,ze najlepszym wyjściem będzie po prostu odstawienie Naruto na jakiś czas i nadrobienie zaległosci, na które nie bede musiał czekać z tygodnia na tydzień. Moze jakies Ergo Proxy?
sie zobaczy
E tam ,ja po przeczytaniu mangi(jestem na bieżąco) mam jeszcze większą ochotę obejrzeć to wszystko w "ruchu" ,skoro w mandze było to tak genialnie przedstawione w anime urwie mi to głowę ,już się doczekać nie mogę ;]
manga jak nazie fabularnie jest genialna 0 jakis filerow czy przegadanych chapterow , doslownie jak male dziecko czekam co tydz na zobaczenie kolejnego odc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.