Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Naruto
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > MANGA&ANIME
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Litwin25
Macie jakąś stronke skąd można ściagnąć mange w języku polskim?
Matrox
Mam pytanie, 23 tom Mangi to mniej wiecej ktory odcinek Anime ? smile.gif Mam juz za soba 80 odcinkow Anime (ogladnalem w 4 dni...sick! cholerstwo uzaleznia smile.gif ) Kiedys czytalem Mange ale przerwalem na 8 tomie i teraz chyba bym musial po tych 80 odcinkach zaczac od 17 tomu smile.gif (tom 16 to koniec walki w Konoha ? )

Moglby ktos jeszcze polecic jakis dobry sklep internetowy z manga ? Bezposrednio do JPF juz nic nie kupie od kiedy nie dostalem mangi za ktora zaplacilem confused.gif
Rotten_Christ
shippuuden jest ciekawszy od zwykłej wersji... choć jestem tylko z anime nie czytałem mangi, muszę powiedzieć, że naruto trochę dorósł ale nadal zachowuje się jak kretyn... Jak oglądałem naruto jak był jeszcze bachorem to strasznie mnie wq, że całe odcinki na przewijaniu oglądałem bo nie mogłem znieść jego kretynizmów... Co do juchy... LOL jaka jucha przecież tam nic się nie dzieje... Co muszę powiedzieć to czasami w anime naruto kreska jest strasznie kiepawa... jakby im się już nie chciało tego robić... może nie chce? Denerwujące jest to że naruto nie potrafi używać energii tego lisa, dopiero jak się wq... i tak to berzerker i nic nie myśli... Właściwie jego techniki to ciągle "ilość" a nie jakość... czepił się tego klonowania...
Za to jak Sakury nie trawiłem to teraz mi zaimponowała swoją krzepą biggrin.gif czekam tylko właściwie na Sasuke... to jest najciekawszy bohater w naruto. Także nowy sharingan Kakasza jest cudny... Wszyscy ewoluowali, a naruto najmniej oprócz tego, że może zrobić 10x więcej klonów które giną w 1 sekundzie ;]
Dawid-kun
CYTAT(Rotten_Christ @ 8 03 2008, 14:11) *
...Wszyscy ewoluowali, a naruto najmniej oprócz tego, że może zrobić 10x więcej klonów które giną w 1 sekundzie ;]

Naruto jeszcze umie nowego rasengana- Oddoman Rasengan czy jakos tak;)
Pezmo
Na ruto zapewne jeszcze dużo umie tylko na razie w mandze cały czas na sauske jest ;/ zapewne Naruto walcząc z Pieniem lub Tobim pokaże dużo nowości jak tera saske

Co do Chapów PL tera jest ciężko confused.gif JPF interweniował i kazał usunąć wszystkie fanowskie tłumaczenia gdyż wykupił licencje do któregoś tam shippuudena Najnowsze chapy też raczej nie będą tłumaczone gdyż to za duże ryzyko bo JPF za taka coś może pociągnąć nawet do sądu , pozostaje czytać po angielsku confused.gif
Ader
CYTAT(Dawid-kun @ 8 03 2008, 18:52) *
...Wszyscy ewoluowali, a naruto najmniej oprócz tego, że może zrobić 10x więcej klonów które giną w 1 sekundzie ;]

Ale tylko w mandze - w anime dopiero sie bedzie uczyl.
ion
hehe i zapewniam was ! kazdy znienawidzi ten moment w anime wink.gif poniewaz bede znajnudnijesze odc serri tongue.gif choc w tym samym czasie bedzie chyba najciekawszych pojedynkow.
Litwin25
Za dużo ten nowy odcinek nei pokazał,ciekawe czy dojdzie do walki Sasuke vs Naruto?
Soul
Pewno w 50 będzie ,raczej nie walka tylko spotkanie po latach ;)
Dr.Czekolada
A widzieliście to ?, specjalny dodatek/odcinek (na podstawie 2-go endingu, tego ,,szkolnego") dodawany w Japonii do specjalnego wydania DVD Shippuuden - Shippu! Konoha-Gakuen Den smile.gif.
Rotten_Christ
CYTAT(Ader @ 8 03 2008, 23:19) *
CYTAT(Dawid-kun @ 8 03 2008, 18:52) *

Ale tylko w mandze - w anime dopiero sie bedzie uczyl.

raz zrobił tego rasengana... ale nie wyglądało to jak wymasterowana technika... imo narazie nie zmieniam zdania... naruto to kretyn... szkoda, że główny bohater to taki idiota laugh.gif
Owiec
Czemu niby go nie bylo? Bylo jak zaatakowal ich (z 15odcinkow temu ,strzelam) brat Sasuke (wylecialo mi z glowy, ale napewno nie jest to Ichigo xD) i czlowiek ryba, a wlasciwie jacys tam podrzedni ludzie ,ktorzy tylko wygladali jak oni ,dzieki jakiejs tam technice. Byl tez motyw ,ze Naruto zostal "zachipnotyzowany" i stracil na chwile kontakt z rzecywisctoscia. Dawno temu i nie prawda, a wygladala to jak zwykly rasengean ,tyle ze zniszczenia byly wieksze.

Co do bohatera idioty - chyba to jest normalne w tworzeniu anime ,tylko nie wiemczemu - w DB byl idiota, Chobits tez nie za madry. Za to death note ,to totalne przeciwienstwo, jak reszte bohaterow z innych anime bysmy zalaczyli, nie dostalibysmy takiego klienta.
Dr.Czekolada
Gdyby Naruto nie by Naruto (czyt kretynem) to anime/manga niebyłoby takie same................. .
Rotten_Christ
w DB goku nie był idiotą... był naiwny, łatwowierny, pure heart itp duperele biggrin.gif
a potem był z niego zajefajny wojownik, opanowany, znał swoje możliwości... nie ma co porównywać...
Litwin25
Dokadnie,poza tym Songo wychowal sie w dziczy,takze nie mial obycia
Dr.Czekolada
... No i przez to był śmieszny/sympatyczny/głupi tongue.gif.
Owiec
Chodzi mi ogolnie o styl bycia ,nie bicia tongue.gif Do bicia bardziej pasuje Vegeta, napieprzalby wszystko co sie rusza, nawet jesli jest silniejsze.
Ozzy
jestem zalamany, 50 ep jest beznadziejny, akcja sie posuwa jak zółw, zaczynam powoli tracic nadzieje czy to sie kiedys rozkreci dry.gif
ion
heh ludzie dajcie spokoj z anime tongue.gif manga wyniata ostanie odcinki po poprostu miazdza tongue.gif
Raptor
CYTAT(ion @ 14 03 2008, 17:35) *
heh ludzie dajcie spokoj z anime tongue.gif manga wyniata ostanie odcinki po poprostu miazdza tongue.gif

Miazdza, a i owszem, ale nuda tongue.gif
Edit: oops zrozumialem, ze odcinki anime, my bad xD.
Mange odpuscilem sobie jakis czas temu z braku czasu, teraz musze wybadac od ktorego momentu zaczac ja czytac ponownie... . Anima na prawde zenada ostatnio, sama koncowka zwyklego Naruto bylo masakra (przestalem ogladac w ogole) confused.gif.
Soul
Masakra czytaliście dzisiejszą mangę ???????????? ja Cię pierdziele oni to potrafią ,ja chcę następny czwartek xD
Hela
CYTAT(Soul @ 14 03 2008, 18:57) *
Masakra czytaliście dzisiejszą mangę ???????????? ja Cię pierdziele oni to potrafią ,ja chcę następny czwartek xD

W bardziej beznadziejny sposób nie można było zakończyć tej walki.
Soul
no :/

btw jest już nowy shippuuden ,ale oni to na siłę przeciągają :/ jak tak dalej pójdzie to......
Kamikaze
Meh, walka się zakończyła strasznie nieklimatycznie (jak kumpel się spytał co zrobił Sasek w rozdziale że tak stwierdziłem to stwierdziłem "właśnie nic, i o to chodzi"). Ale jedak IMO Itachi został zaliczony do grupy postaci, które trzeba było tak beznadziejnie wykończyć, takich jak Deidara (jego oko neutralizowało efekt sharingana, miał przeróżne środki zniszczenia zależnie od sytuacji i teoretycznie ten ostatni wybuch powinien zabić Saska), Sasori (zmiana poległych debeściaków w kukły i walka takimi np. Oro, Jiraiyą, Kakuzu naraz?) czy Kimimaro (umierający a prawie zabił Gaarę). Susanou było tego typu techniką (jak zreszą stwierdził Zetsu). Ale i tak zakończenie walki jest denne. Aż śmiaqć mi się chce że to był dubler wpisany przez Itacha (dubler miał za mało nienawiści i jednak przesadził z psychozą IMO, dla mnie było to OOC) i Lighta Yagami (w końcu nie zabiera się za darmo "psycho twarzy Kiry" xD) do Death Note'a. No, przynajmniej zobaczymy coś innego teraz.
Soul
Manga się tak kończy ,że nie wiadomo co się stało na prawdę ,trzeba poczekać na następny chapter i tyle , Itachi jak by chciał było by po Saske a tu nagle.....
ion
ahahahah czyby sie okazolo ze itachi jednak tym Good guy tongue.gif
Salwador
Z ilu tomów się składa ta manga??
Soul
Bardziej chapterów ,obecnie mamy 392 - anime jest może na 302-303 biggrin.gif
McDrive
393 chaptery. Lekka pomyłka chyba, że ktoś nie uznaje zakończenia ostatniej walki tongue.gif
Pezmo
w Japonii jest napewno 40 tom, może już nawet 41 ;] a JPF tak sie wlecze u w PL będzie niedługo dopiero 24 tom

Co do chapa jakiś taki dziwny w porównaniu do ostatnich ale coż poczekamy zobaczymy co z tym Itachem się naprawdę stało
Dr.Czekolada
CYTAT
JPF tak sie wlecze u w PL będzie niedługo dopiero 24 tom

1. JPF na mnogość tłumaczy raczej nie cierpi
2. Licencje na kolejne tomy nie wypadają z rękawa.
Hela
CYTAT(Dr.Czekolada @ 19 03 2008, 21:42) *
CYTAT
JPF tak sie wlecze u w PL będzie niedługo dopiero 24 tom

1. JPF na mnogość tłumaczy raczej nie cierpi
2. Licencje na kolejne tomy nie wypadają z rękawa.

No właśnie, licencje. Tanie nie są, a w polsce raczej nie za dużo ludzi kupuje kolejne tomy. Gdyby nie to, to szło by tym na pewno szybciej.
Pezmo
no a potem sie dziwa ze ludzie wolą czytać mangę pl w necie tongue.gif
No nic zobaczymy może zniknięcie nowych chapterów Pl w necie jakoś wpłynie na JPF i tomy będą szybciej wychodzićhyh.gif
co do tłumaczy to kabura wg mnie bardzo dobrze tłumaczy Naruto a kiedyś DB również
Litwin25
Ja może i bym kupował,ale zaangażowałem sie w Oh my goddess i mam nie dokończone zbiory,tak samo Evangelion,także nei chce pchać sie w nastepne a nagle się okaże że JPF z tego zrezygnuje,albo licencji mieć na dalsze odcinki nie będzie.
kubicz
do skasowania
zle zrozumialem ostatni post ;]
Dawid-kun
Nowy odcinek jest spoko, ale myślałem, że bedzie jakaś efektowniejsza walka niż obrona Naruto przez Saia.Sasuke zaprezentował dwie nowe techniki.Yamato troche oberwał i tyle ciekawego bylo w tym specjalnym odc.

Z niecierpliwością czekam na 3 Kwiecień, kiedy to znów będzie specjalny odc. Mam dużą nadzieje, że wydaży sie coś ciekawszego.
mario87
To się raczje niedoczekasz, a nawet gdby coś z założenia miało być to i tak to zje.bią tongue.gif
Soul
A idź pan w piz... przeciągają to jak tylko mogą ;) ale już niebawem Hidan i Kakuzo miodzio........
szaden
Najnowszy chapter to żałośc totalna... Ta manga zaczyna powoli sięgac dna confused.gif
Rotten_Christ
są jakieś nowe odcinki?? Naruto Shippuuden skończyłem na 49
Dawid-kun
CYTAT(Rotten_Christ @ 23 03 2008, 00:32) *
są jakieś nowe odcinki?? Naruto Shippuuden skończyłem na 49

Tak
50 i 51 smile.gif
Soul
I 52 w tym tygodniu były dwa.

Co do mangi to wydaje mi się iż Itach użył znowu techniki dzięki której to ktoś inny walczył za niego (ta sama akcja co z Naruto vs Itachi , Gai VS Kisame) niby czemu miał by go tak po prostu puknąć w czoło ? ,oczywiście to są tylko przypuszczenia
Dr.Czekolada
Do jednego z twoich przypuszczeń Soul - Pamiętasz zapewne jak wcześniej Itachi ,,pukał" w czoło Sasuke, kiedy był mały ?. Moim zdaniem to ,,coś" teraz ma sens, zależało mu na oczach Sasuke, a to był taki ,,odruch", mógł pod koniec walki po prostu już nie mieć siły (umierał) więc po prostu ..... puknął go w czoło biggrin.gif (pewnie chciał odejść z klasą czy coś takiego.... cóż niespecjalnie mu to wyszło).
Soul
dr. Nie wydaje mi się że by Itachi tak lamersko zginą ,kolo jest potężny nie raz to udowodnij , doskonale widział że saske mocno trenuje do walki z nim i IMO chciał zobaczyć na co go stać (dlatego go pukną - choć może na starość obudziło się w nim sumienie ?! ) Tak wiem że za małolata pukał małego saske w czoło ,leć bez problemu mimo wszystko mógł te oczy wyjąć ostatkami sił ,przecież na to tak bardzo czekał :) - zresztą zobaczymy ;) za tydzień
Rotten_Christ
juz obejrzałem te shipp... eh... mam nadzieję że saskacza wrzucą jakoś do fabuły bo nudno bez tego madafaki!
Czuję niedosyt!
Owiec
On juz jest w fabule, za malo obejrzales.
Dr.Czekolada
Nie wiem, ale mi nie pasi sposób w jaki rysowane są postacie w Shippuuden (mówie o anime), widzieliście profil Sasuke pod kątem ? (w najnowszym) ..... geeez O_O.
Litwin25
Na chwile obecną Sasuke jest potężniejszy od Naruto,ale coś mi się widzi że Naruto nadgoni ten dystans,w końcu ma być przyszłym Hokage tongue.gif
Owiec
Na chwile obecna i raczej stala confused.gif Od kogo on niby ma sie czegos nauczyc? Jedyne co to od Jiray'i, ale to raczej i tak nie za duzo ,bo on jest po prostu za glupi. Nie czytam mangi, to mnie nie jechac, jesli jednak sie myle tongue.gif
Rotten_Christ
jak naruton nauczy sie używać tego lisa co mu w zadzie siedzi;] to będzie imba..
Saskacz jest najlepszy... kiedy jakieś kolejne odcinki? 53... i dalej?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.