Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Naruto
Forum PSX Extreme > Inne > Japonia > MANGA&ANIME
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Soul
Mały spoiler Naruto teraz w shippuudenie będzie się uczył nowej techniki , sam doskonale wie ( i każdy mu to powie ) że jest za słaby i musi się czegoś nowego nauczyć ,no to się nauczy - czegoś prze potężnego ;))))))))))
Owiec
Nie mowisz czasem o tym rasenganie wielkim?
Dr.Czekolada
Ekhem.... !! SHUT UP !! confused.gif. Jak znam życie, Jiraya nie za bardzo pomagał Naruto w nauce tylko gapił się na laski tongue.gif, a Oro był zapatrzony w Sas-a (tak.... to PEDOFILIZM) więc nawet nie ma co porówywać tongue.gif.
Ewcikson
CYTAT(Dr.Czekolada @ 26 03 2008, 19:19) *
Ekhem.... !! SHUT UP !! confused.gif . Jak znam życie, Jiraya nie za bardzo pomagał Naruto w nauce tylko gapił się na laski tongue.gif , a Oro był zapatrzony w Sas-a (tak.... to PEDOFILIZM) więc nawet nie ma co porówywać tongue.gif .

kto widzial nowy odcinek to wie co potrafi suske:Prozgromil 2 ruchami cala druzyne kakashiego az milo popatrzec na efekt trningu u orochimaru:>
Stachu
miałem do tego momentu jakies 100 odcinków, ale dzieki za wyprzedzenie akcji, papa

Dawid-kun
CYTAT(Rotten_Christ @ 25 03 2008, 22:31) *
jak naruton nauczy sie używać tego lisa co mu w zadzie siedzi;] to będzie imba..
Saskacz jest najlepszy... kiedy jakieś kolejne odcinki? 53... i dalej?

53 i 54 będą trzeciego kwietnia jako odcinek specjalny wink.gif
Soul
CYTAT(Ewcikson @ 26 03 2008, 19:45) *
CYTAT(Dr.Czekolada @ 26 03 2008, 19:19) *
Ekhem.... !! SHUT UP !! :/ . Jak znam życie, Jiraya nie za bardzo pomagał Naruto w nauce tylko gapił się na laski :P , a Oro był zapatrzony w Sas-a (tak.... to PEDOFILIZM) więc nawet nie ma co porówywać :P .

kto widzial nowy odcinek to wie co potrafi suske:Prozgromil 2 ruchami cala druzyne kakashiego az milo popatrzec na efekt trningu u orochimaru:>

Ciekawe czy by tak cwaniakował jak by naruto zamienił się w kyubiego :>
Owiec
Ta ,tylko ciekawe kto by wtedy przezyl, jezeli ktokolwiek xD
Litwin25
Jakby nie mógł się dogadać z demonem że da mu tyle energii ile może max.przyjać,nadal będąc człowiekiem tongue.gif Widać że lis jest skłonny do rozrywki
McDrive
CYTAT(Owiec @ 26 03 2008, 16:55) *
Nie mowisz czasem o tym rasenganie wielkim?

Rasengan w stylu shurikena(Rasenshuriken)

Ten który ćwiczy z Kakashem i Yamato, a którym zabije Kakuzu
Soul
Panowie jak tam po dzisiejszej mandze ? powiem tyle Madara to KOZAK!!
McDrive
CYTAT(Soul @ 28 03 2008, 15:24) *
Panowie jak tam po dzisiejszej mandze ? powiem tyle Madara to KOZAK!!

Akcja z Kibą bezcenna tongue.gif ,a Madara-TObito ruluje po całości
"Aloe Vera" też niczego sobie
Soul
Ta krem do opalania xD
ion
KOD
ta tylko panowie, wedlug  itachiego mandara ro juz tylko wrak z tego co byl kiedys  , i do tego  (pain) ktory ma najsilnieza techinki oczyma  (duzo silenisza nic sharingam) dostaje rozkazy od manday .. cos tu jest za bardzo pokrecone do tego dochodzi  fakt ze w ktorej tam mandze  pain po pokonaniu  jiraji mowi ze gdyby nie trzymali swoich sekretow  to by pregral/li.
Owiec
Milo, ale moglbys z tego zrobic spoiler.
Hela
CYTAT(ion @ 30 03 2008, 15:43) *
]ta tylko panowie, wedlug itachiego mandara ro juz tylko wrak z tego co byl kiedys , i do tego (pain) ktory ma najsilnieza techinki oczyma (duzo silenisza nic sharingam) dostaje rozkazy od manday .. cos tu jest za bardzo pokrecone do tego dochodzi fakt ze w ktorej tam mandze pain po pokonaniu jiraji mowi ze gdyby nie trzymali swoich sekretow to by pregral/li.

jakby Pain rzeczywiście miał najlepsze, to byłby przywódcą. Zresztą teraz, jak jiraiya domniemanie powiedział żabie jak go pokonać, to nie robiłbym z niego jakiegoś wielkiego kozaka. Za to Madara (chociaż ja i tak obstawiam, że to jest Obito, któremu się po pamiętnym wypadku uroiło, że jest Madarą) jest zagadką, wszyscy myśleli, że nie żyje od dawna i jak pokazał ostatni chapter wymiata dużo bardziej niż inni posiadacze sharingana, nie można go na tą chwilę nawet uderzyć, a to zapewne tylko ułamek jego umiejętności.
Soul
No Tobie aka Madara zachowuje sie identycznie jak kiedyś Obito ( to dzięki niemu kakashi ma sharingama ) i w sumie maska może mówić sama za siebie czemu jest tylko jeden otwór ,czemu widać tylko jedno oko? na prawdę na dzień dzisiejszy trudno sobie odpowiedzieć na pytanie. Nie wiadomo co się tak naprawdę stało z madarą i co się stało z Obito jest jeden wielki znak ? No po ostatniej mandze widać że Tobi to prawdziwy mastah i guzik jeszcze pokazał ,ponoć tylko on znam ostatni sekret sharnigama dzięki któremu jest taki potężny że nawet kyubi się go boi.
ion
sry za spoilera tongue.gif

no niby tak ale jesli bylby to obito czy to chyba bylo by jakies nawiazanie do kakashiego ? a na konu chapteru mowi ''pozniej pobawie sie z wami dzieci'' wiec to raczej mandara tongue.gif i wciaz najbardziej prykra rzecz w mandze naruto wciaz jest kretynem ... ciekawi mnie jak zareaguje na smierc jirayi
RoL
CYTAT(ion @ 30 03 2008, 19:31) *

no niby tak ale jesli bylby to obito czy to chyba bylo by jakies nawiazanie do kakashiego ? a na konu chapteru mowi ''pozniej pobawie sie z wami dzieci'' wiec to raczej mandara tongue.gif i wciaz najbardziej prykra rzecz w mandze naruto wciaz jest kretynem ... ciekawi mnie jak zareaguje na smierc jirayi

Wez pod uwage, ze najzwyczajniej w swiecie moglo mu sie po prostu poje.bac w glowie, albo ktos zrobil mu pranie mozgu... albo ma amnezje. Jest wiele mozliwosci.
Soul
Jak to jak ? Pain przestanie istnieć ,oj to dopiero będzie masakrująca walka już się doczekać nie mogę jak zobaczę reakcję Naruto na tą nowinę.Tak jak pisałem na razie nie wiadomo kto to tak na prawdę jest ,prędzej czy później do wiemy się ,każdy ma jakieś tam swoje założenia ;)
ion
taaaaa bedzie za(pipi)ista walka ... nauto pokaze az cale 2-3 techiniki ktore powtarza wciaz i wciaz... naruto bedzie dostawal wpier.. pozniej kuubi wyskoczy nauruto przugasi kiubiego i walke canehameha ! i po walce no chyba ze naruto bedzie sie uczyl nowych technik itp to mamy wtedy zglowy ta walke na jakies 50 chapterow jak nie wiecej tongue.gif
Soul
Nic nie bój ,w sumie bardziej mnie interesuje reakcja naruto niż sama walka cool.gif
Hela
CYTAT(ion @ 30 03 2008, 19:31) *

Ja obstawiam, że jest tak jak pisze RoL, coś mu się poje.bało i myśli, że jest Madarą, nie pamięta Kakashiego, a jeśli nie, to chciałbyś żeby od razu już Kishimoto wyjawił nam taką tajemnicę? Na ich pierwszym spotkaniu? I nie wiem czemu "dzieci" w jego wypowiedzi dyskwalifikują go jako Obito w Twoich oczach, mówi do młodzieży, z którą walczy, Kakashi jest kolo 30stki, to Obito też by był i dla niego Naruto i reszta to dzieci, a jeśli to nie jest przekonywającym argumentem, to wystarczy sobie przypomnieć jego prześmiewcze podejście do wszystkiego, zwyczajnie ich lekceważy taką odzywką, nie ma w tym drugiego dna.
Dr.Czekolada
Dopisuje się do dyskusji tongue.gif. A moim zdaniem Obito, Tobi i Madara to jedna i ta sama osoba !!, pomyślcie !, za dużo związków, wydarzeń i dowodów. Przekonywującym do tego niech będzie np, odcinek w starym Naruto - w którym Kakashi rozmawia z jakąś dziewką z Anbu (nie pamiętam który odc/chap) przed ,,pomnikiem" Obito, Kakaś mówi do niej że ciało Obito tak naprawde nie zostało tu pochowane. A więc kim do diabła jest Obito.Tobi/Madara ?, nie wiem, ale patrząc na przeszłość Pain-a, nie mam najmniejszych wątpliwości.
Soul
Też mi się wydaję że to jedna i ta sama osoba ,al jak już mówiłem nie możemy być niczego pewnie na 100% ,daj my na to może kolo ma rozdwojenie jadżni xD
Hela
CYTAT(Soul @ 30 03 2008, 21:23) *
Też mi się wydaję że to jedna i ta sama osoba ,al jak już mówiłem nie możemy być niczego pewnie na 100% ,daj my na to może kolo ma rozdwojenie jadżni xD

Na pewno nie ma rozdwojenia jako takiego, bo już jeden koleś z rozdwojeniem jaźni już jest w Akatsuki, ale ja myślę, że ma coś z głową i sobie uroił, że jest Madarą, zapomniał o swojej przeszłości.
ion
Zgadzam sie tylko zapomnielsmy o jednym waznym fakcie a mianowicie

przciez iachi sie przynal ze ktos mu pomagal wybic caly jego klan i ponoc to byl mandara wiec tez trza brac go po d uwage dotego itachi widzial zbyt duzo o mandarz i jego sekretach. i jeszcze jedno jak itachi z ostatnia technika byl praktycznie nie do pokanonia i wpadl z wyczerpania? to czemu tak obawial sie mandary. do tego dochodzi wziamna przed walka z paine'm od jiray i ktory podejrzewa ze to wlasnie mandara wyslal kybiego na wioske(itachi to potwierdza ?) wiec mandara jaka tako jest realny a obito/tobi to extra postac i do tego... w anime jest tylko jedna wzmianka o matce naruto czyzby wielki come back? i trening naruto ? tongue.gif
Hela
A kto powiedział, że Madara nie jest realny? Tylko, że prawdziwy Madara został zabity przez pierwszego hokage.
Soul
Tego też nie możemy być pewni Może to madara który podszywa się po Tobiego/Obito ,a może jest i odwrotnie czort to wie niby skąd Obito był by takie potężny ? faktycznie bardziej to madara zalatuje kij to wie :P

MADARA a nie MANDARA !!!!!
Hela
CYTAT(Soul @ 31 03 2008, 16:32) *
Tego też nie możemy być pewni Może to madara który podszywa się po Tobiego/Obito ,a może jest i odwrotnie czort to wie niby skąd Obito był by takie potężny ? faktycznie bardziej to madara zalatuje kij to wie tongue.gif

MADARA a nie MANDARA !!!!!

Jasne, że nie wiadomo, ale jeśli Tobi/Madara to Obito, to byłby to zdecydowanie ciekawszy wątek niż Madara to prawdziwy Madara. Więc uważam, że właśnie to przed nami ukrywa Kishimoto, chociaż nie można być nigdy do końca pewnym. A na to, że jest taki zaje.bisty autor może wymyślić 100róznych teorii, wiec...
Heviro (Fanboy BDG)
I ja dołączam się do dysputy.Ostatni chapterek był raczej takim przejściowym rozdziałem ale i tak bardzo mi się podobał . w Końcu jacyś inni bohaterowie niż bracia Uchiha (bleah mam ich już serdecznie dosyć ). Tobi pokazuje się z jak najlepszej strony głównego złego a i Shino pokazał co nieco . Teraz pytanie gdzie udaje się Tobiasz ( Dobić Itachego , zabić Sasuke?Zwerbować go? Cóż będzie trzeba poczekać do następnego Rozdziału .
Według mnie teraz Drużyna konohy wroci do wioski
Tam stoi Tsunade zapłakana i mówi
Tsunade:-Naruto Jiraya nie żyje !
Naruto:- Nieee !
Tsunade Tak niestety
Naruto:Kto to zrobił ?
T:jeden z akatsukich
N:Aaach
T czekaj naruto musisz stać się silniejszy ta żaba ci pomoże
( i tutaj żaba oddaje ropuszy zwój i zaprowadza go do żabiego pustelnika gdzie nasz młodzianin będzie trenował a Akcja przerzuci się na Kisame Sugetsu ?(wątpię bo znając Kisame ten po dowiedzeniu się o śmierci Itachiego ucieknie do kryjówki Aka. Tobiego/Madary który na pewno musi zamienić słowo z Sasuke z znając życie wyjdzie na to ,że Itachi był tylko głupią marionetką w rękach Madary i to przez niego wymordowany zostal klan Ucicha + ostateczny plan Madary /Obito /Tobiego by uzyskać kontrolę nad kyubim( na sto procent tak będzie) Teraz Tylko jest jeszcze pytanie jak zginie Tsunade bo to że zginie jest pewne tylko wjaki sposób? A i plus Dla kishiego za znęcanie się nad Orochimaru
Dr.Czekolada
Itachi był tylko głupią marionetką

EJ !!.
ion
ino z tego co widac w walce ITACHI byl mega przehujem .... mial idealny atack i obrone ,tylko czemu niby zgina ? moze bedzie wyjasnione w tym chapterze. bo ino z tym mieczem i tarcza nie widze bata na itachiego.

do tego http://manga.bleachexile.com/naruto-chapter-363-page-17.html ciekawe o co chodzi z ta maszyna

http://manga.bleachexile.com/naruto-chapter-364-page-17.html

http://manga.bleachexile.com/naruto-chapter-370-page-10.html

http://manga.bleachexile.com/naruto-chapter-383-page-14.html

i ten krzak mowi czy moze sie z nim zabrac a w tym czasie ma sie odbyc inna walka czyzby pain vs naruto ?
RoL
CYTAT(ion @ 2 04 2008, 00:48) *
ciekawe o co chodzi z ta maszyna

cytat z mangahelpers:
CYTAT
No The machine is ripened was a mistake by a translator. Thats what happened when you decide to release a scanalation based on your translation of a chinese scanalation.

More accurate would have been Sasuke is ready, his mind is made up it won't be long now.

Heviro (Fanboy BDG)
No to nas panowie załatwili otoż 3 sezon naruto shinpuden jest filerem w nowym opu widzimy postacie z filerów . Znając Pierot to całe 5-6 miechów będziemy karmieni filerami yeah. Z jednej strony czytając mangę można dojść do wniosku że to jedyny moment na wrzucenie filerów bo dalej nie idzie ( fabułą się zapętla niczym kłębek wełny i nie ma czystego podziału na arce ) Wkurzające jest to tym bardziej ,że Naruto S ssie i najzwyczajniej w świecie jest słaby a filerami sięgnie dna ( no są pojedyncze odcinki które ogłada się z przyjemnością reszta to albo dno {walka z itachim , walki drużyny Gaia } albo średniaki . więc daruje sobie naturo Anime . na te 5 miesięcy chociaż nie obejrzę sobie i pośmieje się z nieudolności Studia Periot
A Jeden plus najprawdopodobniej naruto będzie nadawany w HDTV -super shit w HD miodzio
Dr.Czekolada
CYTAT
pośmieje się z nieudolności Studia Periot

Pierrot nie robi tego z nieudolności, tylko celowo. Naruto to tytuł kasowy, a więc taki powinien mieć jak najwięcej odcinków (takim tokiem idą przynajmniej kapitaliści tongue.gif), no ba !, manga jest jedną z najlepiej (o ile nie najlepszych, ale ja tam nie wiem co u skośnookich na topie co tydzień jest tongue.gif) sprzedających się w kraju kwitnącej wiśni !.

BTW cieszy mnie decyzja w sprawie wydawaniania Naruto przez JPF w odstępach miesięcznych, ci ludzie mają jednak serca po pozbyciu się ,,oficjalnie" konkurancji ze stron www tongue.gif.
Hela
CYTAT(Dr.Czekolada @ 4 04 2008, 17:55) *
manga jest jedną z najlepiej (o ile nie najlepszych, ale ja tam nie wiem co u skośnookich na topie co tydzień jest tongue.gif) sprzedających się w kraju kwitnącej wiśni !.

A gó.wno prawda, bo wszystkie najważniejsze/największe mangi (Bleach, Naruto, D.gray-man, One Piece, Gintama - kolejność przypadkowa) wychodzą w jednej i tej samej gazecie, więc co tydzień sprzedają się tak samo.

@Heviro - jeśli chodzi o nieudolność Pierrot, to możesz co najwyżej pośmiać się z jakości animacji, bo fillery same w sobie nie są ich pomysłem, narzucone są odgórnie żeby anime nie zbliżyło się do akcji mangi. Dlatego też kazano im tak przeciągać odcinki Shippudena, przecież sami z siebie tego nie robią...; nie zawsze napisane są tylko przez kogoś z ich studia, a sam Kishimoto, tudzież jego pomocnicy, niby cały czas czuwa nad całością, ale nie nikt nie przywiązuje do fillerów jakiejś wielkiej uwagi. Ludzie i tak będą oglądać, czy to z przyzwyczajenia, czy to z nieznajomości org. (chociaż taki, to nie za dużo jest).
Nie bronie tu broń boże tych beznadziejnych, nic nie wnoszących do fabuły odcinków, ale wiem czemu muszą być, oglądam i tak tylko dla zabicia czasu w momentach skrajnej nudy, bo manga jest znacznie ciekawsza, lepiej zrobiona.
ion
ta hela tongue.gif ale zauwaz ze cale tomy juz sa sprzedawane osobno
Hela
CYTAT(ion @ 4 04 2008, 22:31) *
ta hela tongue.gif ale zauwaz ze cale tomy juz sa sprzedawane osobno

Pisząc "nie wiem co sie sprzedaje najlepiej co tydzień" nie sądzę, żeby miał na myśli tomy, które wychodzą raz na dwa miesiące.
Heviro (Fanboy BDG)
@ Hela ja się śmieje z ogólnego stosunku Pierrota do Naruto ,który jest maksymalnie olewczy o filerach do bleacha wiemy już od dłuższego
czasu i możemy się "mentalnie " przygotować a z Naruto to było tak na żywca . Dalej nie miałbym nic do gadania gdyby nie to ,że w tym arcu co miał nastąpić jest mnóstwo pięknych momentów na porządne flieryzowanie walk a tak idą po najmniejszej linii oporu . i Na koniec dlaczego wszystkie postacie filerowate jak i kinowe wyglądają tak kijowo jakby wszystkie były robione na jedno kopyto ? To bountou z bleacha lepiej wypadli . Mam nadzieje tylko że pierot wymyślił sensownego filera a nie kolejną serie gniotów i mam nadzieje że po nim wróci Shimpuden lepszy mocniejszy lecz to strata czasu i wiadomo że dostaniemy namiastkę naruto classicc

A nowy chapter nudny aż do końcówki dzięki ktorej wyczekuję nowego chapa tongue.gif
Dr.Czekolada
CYTAT
Pisząc "nie wiem co sie sprzedaje najlepiej co tydzień" nie sądzę, żeby miał na myśli tomy, które wychodzą raz na dwa miesiące.

No to cię zaskoczę bo miałem na myśli mangę, a nie Shonen Jump tongue.gif. Z tym ,,tygodniem" to była taka ironia, bo patrząc na top liste sprzedaży, widze że w Japonii jest z tym różnie smile.gif.
CYTAT
gó.wno prawda

Ej no, bez bluzgania !.

Generalnie cieszę się że będą filery, przynajmniej dostaniemy coś zaskakującego, a nie fabułę równo z mangą confused.gif.
Hela
CYTAT(Dr.Czekolada @ 5 04 2008, 19:07) *
No to cię zaskoczę bo miałem na myśli mangę, a nie Shonen Jump tongue.gif.
A w Shōnen Jumpie to nie manga?
Dr.Czekolada
Nie, to magazyn o MANDZE a nie manga* (a konkretnie o tematyce takiej jak Bleach, Naruto, DB itp itd - publikuje na jej łamach chaptery, ile ja bym dał za takie coś w Polsce..... smile.gif).

* Taka książka, wiesz, chyba że żyjecie tylko skanami z neta tongue.gif.
ion
to jeszcze jeszcze tak z 20 postow na temat kto ma racje ! gogogo

ok a teraz maly zaklad przed kolejnym chapterem naruto tongue.gif

ja stawiam ze tak naprawde itachi byl dobry i chcial ponoc bratu bo cos tam tongue.gif > czyli standardowa akcja tongue.gif
Owiec
Ile tomow Dzieciuro wyszlo? Zastanawiam sie, czy nie zaczac czytac, bo anime zaczyna mnie wku.wiac.
Dr.Czekolada
41- jak mniemam (licząc z Shippuudenem, JPF wydał narazie 24).
Zarathustra
Ostatnio przeczytałem całą mangę Naruto i to był świetny wybór biorąc pod uwagę, że mają być teraz jakieś fillery w Shippuudenie.
Ci którzy oglądają tylko anime niech atakują mangę, na pewno się nie zawiedziecie. Teraz tylko czekać co "good boy" Tobi nam za tydzień zrobi wink.gif
Raptor
Ktos bylby na tyle uprzejmy poinformowac mnie mniej wiecej, ktory tom etc. jest na takim samym etapie co anime? Od dawna nie czytalem mangi, a nie mam zbytnio czasu czytac to co obejrzalem do niedawna. Z gory dziekuje smile.gif.
I czy sa jakies lepsze zrodla do zassania mangi niz te cale narutofan itp.? smile.gif.
Jak sie zapowiadaja fillery (znowu) to przestaje ogladac anime, az do powrotu do glownego watku (tak jak to mialo z naruto), a raczej 'przerwy' nie chcialbym robic tongue.gif
RoL
Ja z kolei dawno nie ogladalem anime, wiec nie wiem dokladnie, co sie ostatnio dzialo. Ktos jednak pisal niedawno, ze Naruto bedzie uczyl sie nowej techniki, wiec chyba powinienes zaczac czytac od rozdzialu 311.
Najnowsze chaptery znajdziesz np. tu: http://www.mangashare.com/ albo http://www.onemanga.com/Naruto/ (czytasz bezposrednio w przegladarce - nie musisz sciagac).
Rotten_Christ
właściwie od 306 odcinka jeżeli ma czytać od ostaniego anime...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.