Shin Ryu
31 01 2005, 15:56
Z Anime jestem na bierzaco (119) a mangi nie czytam
A szkoda że nie czytasz, bo manga jest lepsza według mnie o kilka \"łokci\"

(zwłaszcza polska edycja, która jest naprawdę super

) ostatni skumałem co to jest to tajemnicze \"Datte Bayo\" które tak często mówi Naruto. Według polskiego tłumaczenia to jest \"Teges Tam Teges\" ale mogę się mylić
Manga prawie w każdym miejscu świetna, zwłaszcza jak ją trzymasz w własnych łapkach
Plusy anime to tylko muzyka, kolory i głosy seyuu. Reszta średnia lub słaba

(mam na myśli np. animację, a niektóre odcinki są rysowane przez jakieś \"beztalencia\"

)
Zapowiada sie teraz kilka niezlych odcinkow z rzedu - 3 walki jednoczesnie - a ostatnia scena 119 rzadzi - multiple kage bunsin no jutsu :-)
- SPOILER - w następnych odcinkach naprawdę będzie sie grubo działo
Naszą ekipę wspomogą \"starzy znajomi z piaskownicy\", Naruto zmierzy się w końcu z Sasuke, dowiemy się w jaki sposób Kakashi \"otrzymał\" swojego Sharingana, a najlepsze według mnie jest to, że czas posunie sie do przodu o 2 lata, więc nasi bohaterowie \"troszkę\" urosną i zmienią ciuszki i \"profesję\" (mowa o Sakurze)
no i przez ten czas na pewno nauczą się jakiś nowych, killerskich technik
Odnośnie techniki Multiple Kage Bunshin no Jutsu. Absolutnie nie czaję po co autor dodał to \"Multiple\". Mam screenshota z mangi (jest dokładnie taki sam jak w anime) i jest tam Naruciaków niby coś koło tysiąca (cytuję: \"What will Kimimaro do against a thousand Naruto attacks?\" - thousand=tysiąc). Więc jeśli jest ich tam tysiąc to po kiego jakieś Multiple skoro w pierwszym epsie/chapterze, on i bez Multiple pomnożył się na około tysiąc kopi ? Ktoś wie o \"co biega\"?
A co do przeciagania to wlasnie widac, ze tworcy poszli po rozum do glowy i nie daja retrospekcji na 3/4 odcinka...a to, ze walki sa dlugie to lepiej - pokazuja wiecej tchnik ;-)
Mnie tam nie przeszkadzają aż tak bardzo te "wydłużanki", jak coś to klikam na minutę do przodu i jest OK

. Długie walki na 2-4 odcinki też są wporzo. Przynajmniej coś się dzieje

Nie lubię tylko gadaniny podczas walki, wtedy klimat zdeko gdzieś ucieka, no i wychodzą bzdurki typu dwie postacie są w powietrzu i gadają z minutę czy dwie a powinny spaść po około 10-15 sekundach (przykład -> egzaminy na Chuunina, walka Sasuke vs. Yoroi, atak Sasuke w powietrzu i jego "Lwia gra na cztery ręce", w anime "Lion Combo")
A czy więcej technik? Tak, im więcej tym lepiej kurde
NARUTO ROCKS !!
Kurde przeczytalem poczatek Twojego spoilera bo myslelm, ze to dla innych, ktorzy nie sa na bierzaco z anime, a nie ze to o dalszych odcinkach :P
Co do multiple to w ang AFAIK one thousand znaczy tysiac a thousand moze tysiace ? ale wtedy powinno byc raczej thousands of - nie wiem.. Ale napewno robi sie go wiecej niz wczeniej bo wczesniej robil - kage bunshin, potem kage bunshin majac juz umiejetnosc panowania nad 2 chakra a teraz kage bunshin z "wlaczonym wkurzenie mode" :) czyli z powerem 9tails i imho teraz zrobilo sie go najwiecej a to z poczatku to wcale nie bylo go tak duzo (za 2 razem tez nie tak jak w ostatnim, w ktorym zarzadzil :P - cytyuje "Interesting" :-) )
AFAIK nastepny odcinek juz jutro wiec do sciagniecia bedzie w czwartek - szybcy sa Ci z Dattebayo :) - a jezeli chodzi o ten okrzyk to tez sie z kumplem zastanawialismy - trzeba sie bedzie zapytac kogos bo w slowniku moze nie byc :)
Naruto: Daikatugeki!! Yukihime Ninpoujyou Dattebayo czyli pelnometrażowy film Naruto wyjdzie 28 Kwietnia

można będzie go kupić za ¥4935 albo $47 USD ale pewnie większosć(wszyscy ;p) będzie czeać aż film ukaże się w sieci ;p
jeszcze troche czasu jest ale chociaż mamy podaną konkretną date wydania
Mendrek
17 02 2005, 10:47
www.narutochaos.com przyspieszyl bardzo swoje serwy na sciaganie directowo... Ja osiagam transfer zwykle okolo 30 kb/s, maksymalnie mozna jednak sciagnac tylko trzy odcinki na dzien...
mario87
17 02 2005, 16:29
z torrenta sąwiększe transwery ;p przy kazdym odcinu osiągam o0k 80 kb czyli tyle ile moje neo wyciąga ;p
a tak przy okazji Naruto wyjdzie USA będzie leciał w Toonami

więcej o tym na
http://www.narutofan.com/
Mi na torrencie idzie 4-7kb/s :cry:
A co do tego filmu to niebyłbym taki pewien że wszyscy bedą czekać na linki. Ja wole poszukać orginała, za 100zeta już bym się skusił.
No wlasnie Naruto poszedl na licencje i duet [ANBU_AonE] nie bedzie juz go fansubowal. Na szczescie [DB] nie przestalo tego robic i caly czas sa nowe epki.
tylko anbu sie wycofalo jak juz o tym mowimy, animeone dalej tlumaczy ~_~
tylko anbu sie wycofalo jak juz o tym mowimy, animeone dalej tlumaczy ~_~
Dlatego powiedzialem ze duet [ANBU_AonE] juz nie bedzie tlumaczyl... TO chyba oczywiste ze jak jedna ze stron sie wycofuje to nie ma juz duetu...
Mendrek
19 02 2005, 23:05
Ale czy ogolnie wplynie to na jakosc napisow czy tlumaczenia?
nie, gdy raz sie anbu z aone rozpadlo to aone lepiej tlumaczylo od anbu i mialo ladniejsze czcionki
Hela: wybacz, zle cie zrozumialem
BTW. Co powiecie na nowy blat, deskowej firmy Amok?

dla mnie bomba
Hemmmm...... Naruto zdobyłem 3 pierwsze odcinki po recenzji w Kawaii, obejrzałem, spodobało mi się, ale nie miałem wtedy netu i na tym by się skończyło, gdyby nie to, że pokazałem kumplowi, któremu tak się spodobało, że ściągnął całą serię
A od epizodu 130-go ściągam sam i co wam powiem, to wam powiem...ale wam powiem:
JAK JA TO KOCHAM!

Świetna historia, niesamowite walki, GENIALNE postacie (Kakashi-sensei na prezydenta

) Ot, nagle stało się jedną z moich manii......eeeeee.....znaczy sie zainteresowań
I choć bywały odcinki przegadane/powtórzeniowe to i tak seria podoba mi sie coraz bardziej.
Ale seria z Zabuzą I Haku i tak rządzi, jedna z lepszych historii jakie widziałem.
szkoda ze walki staja sie schemtyczne i kreska taka jakas uboga ( za duze tempo produckji

) zabuza i kakashi to debesciaki
Ostatnio wpaqdłem w sidła Naruto i od razu stałem się fanem!! Jak narazie jestem po 56 odcinkach ale na sieci mam jeszcze sporo:D Ps. skąd wziąś napisy do odcinków powyżej 90??
Wczoraj obejrzałem ostatni epizod, wszystkie 140 w 10 dni
Niezłe, choć niektóre odcinki przynudzały, ciągneły się jak smarki z nosa, no ale większość popostu git - rzecz godna polecenia
http://www.narutofan.com/index.php/content...ime%20downloadsOpisze mi ktos co zrobic, aby sie zarejestrowac? Jakos kurka nie moge se poradzić. A chciałbym sobie posciągac muze i openingi, no i te odc. 130-141
Proszę...
?? dajesz po prostu na register i jedziesz(no chyba że zamkneli rejestracje, ale wątpie), najlepiej powiedz z czym jest problem
ale jak jednak zamkneli rejestracje albo nieradzisz sobie z rejestracją (o_0) to kilka przydatnych linków:
co do anime to
http://yhbt.mine.nu/ dattebayo, te samo co na narutofan
na boxtorrents są soundtracki i 5 sezonów naruto
a jak chcesz mange to
http://www.point-blank.cc:7000/ raw
http://www.manga.baka-updates.com/myśle że za te linki niepowinienem miec problemów
Ile dokładnie jest wszystkich odcinków Naruto? A także z osobnymi folmami? Ja na kompie mam 141 odcinek a widziałem na necie 142? więc jak to jest?
jest 141, 142 będzie jutro leciał 7:30-8:00 japońskiego czasu, ok 6-7 rano w czawartek będzie dostępna w necie (dattebay) wersja z subem(a gdzie dokładnie? patrzcie troche wyżej)
MichAelis
5 07 2005, 22:48
czemu z narutofan nie moge nic sciagnac? wszystkie linki sa dead?
a co chcesz ściągać? oczywiście musisz być zarejestrowany
dla testu ściągam właśnie Naruto Movie Chapter 005 i wszystko idzie
MichAelis
5 07 2005, 23:27
no wlasnie nic mi nie idzie i jestem zarejstrowany
a juz chyba wiem, tam jeste napisane ze trzeba byc narutofanmemberPLUS, a za to trzeva zabulic...
mam racje?
no ja raczej(jakoś niesądze żebym za ładny nick dostał upgrade konta ;p) mam zwykłe konto
http://www.narutofan.com/index.php/content...lus%20downloads chyba tutaj przydaje się konto PLUS
ja problemów ze ściąganiem nie mam
MichAelis
5 07 2005, 23:43
please note that these downloads are only for NarutoFan PLUS! members
wtf??
ja nie moge sciagac ciagle jest napisane jest cos takiego jakby nie ylo pliku na serwerze.
nie mozliwe ze sciagasz, jak klikam na to to przekierowuje mnie do strony zeby zrobic Upa na Plusa.
a co chcesz ściągnąć?
możliwe że direct download odcinków naruto też wymaga tego konta PLUS, może bo nigdy ich tak nie ściągałem, tylko przez torrenta
MichAelis
5 07 2005, 23:50
a no wlasnie ja przez direct:)
O (pipi) JEGO MAC
dla jaj zaczelem sciagac 141 epizod i idzie mi z predkoscia 32 kilo/s
jak to mozliwe? przeciez mi torrenty nie dzialaly
hehe no to jak Ci zależy aż tak mocno to te 3,5$ miesięcznie je jest tak dużo ;p albo ściągaj z torrenta
Naruto cenie na równi z Dragon Ballem .Regularnie kupuje mangę ,a brakujace tomy dawno zamówiłem .
Guados lord
26 07 2005, 02:56
Jak historia w Naruto bedzie dalej sie tak rozwijac, to chyba zrezygnuje z tego anime calkowicie, ostatnie epy. to wrecz zenada:( Wiadomo ze to anime utrzymane w lekkiej latwej i przyjemnie przegietej konwencji, ale od akcji z sound 4, fabula to istna kpina, gdzie sie podzial ten klmiat z poczatku serii:/
niestety mam tak samo.. odkąd Sasuke zniknął wszystko dzieje się jakoś wolno, sztywno a już powrót Mizugiego i pojawienie się tych grubych braci jest kapiaste. Na szczeście pojawił się Shikimaru więc mjoże coś się rozkręci.
MichAelis
26 07 2005, 11:24
ja (pipi)e, bez spoilerow prosze nie no (pipi)ie zaraz komus
ja tam odczekam pol roku i znowu zaczne ogladac, ostatnio tak zrobilem (odczekalem 25ep) to byly najnudniejsze odcinki jak dla mnie
Dlatego idzie taki poboczny nudny , badziewny wątek , bo anime za bardzo zbliżyło się do mangi . Poprostu gdyby nie ten wątek nie było by Naruto przez całe wakacje
QUOTE(MichAelis @ 26 07 2005, 12:24)
ja (pipi)e, bez spoilerow prosze nie no (pipi)ie zaraz komus
spoko micho podałem absolutnie nic nie znaczace szczegóły.
mario87
26 07 2005, 17:30
hehe a myślałem że mi się gust wypaczył, ale widać że to nie jest problem z mojej strony
przynajmniej już chyba za 3 tygodnie wrócimy do głównego wątku i znowu jedna walka będzie trwała kilka odcinków (w mandze od ponad miesiąca.... irytujące), jak narazie bardziej wole bleach(mange i anime)
Guados lord
27 07 2005, 00:20
Ostatnio wlasnie zajzalem do mangi, i mam dzienwe wraznie, ze zaraz po walce z Sasuke powinno byc cos ala 3 letnia przerwa w fabule? Jestem ciekaw po jakiego kiepa, ciagna w anime jakies na sile wrzucone watki, zamiast jednak trzymac sie mangi:/
Na szczescie wychodzi 2 seria Full Metal Panic to bedzie czym zastapic Naruto:P
mario87
27 07 2005, 01:46
wstawili te 2 poboczne wątki bo anime za bardzo zbliżyło się do mangi, a tak nie może być bo zapewne spadła by sprzedaż mangi
co do fmp to wczoraj dopiero oglądałem 1 odcinaek oierwszej serii więc w razie czego mi tu nie spoilerować ;p
ha! bardzo mozliwe że za tydzień nie ujżymy 146 ep Naruto, zamiast kolejnego epizodu będzie.... Naruto Movie
widać że brak previewu w 145ep był zamierzony
narazie przez kolejne ~25 odcinkow bedziemy musieli sie pomeczyc z "dodatkowymi questami" ale po tych wlasnie ok.25 odcinkow anime nadgoni manga czyli kazdy juz wie co go bedzie czekalo.szkoda jedyne jest to ze te ok.25 odcinkow bedzie trwalo az do wiosny wiec troche trzeba bedzie poczekac ale bedzie warto
MichAelis
2 11 2005, 23:06
rozwin swoja wypowiedz bo nie wiem co nas bedzie czekało dokladnie? Znaczy domyslalam sie, ale skad to wiesz?
chodzi o to że te wypełniacze będą lecieć jeszcze przez jeden sezon... mówił o tym producent i właściciel Studio Pierrot (to ono robi anime Naruto), właściwe Naruto zobaczymy dopiero w kwietniu....
jeśli te wypełnicze bedą na takim samym poziomie jak dotychczas to chyba sobie zrobie przerwe z naruto do kwietnia, jak narazie to dno i 6 metrów mułu
MichAelis
3 11 2005, 12:22
a co bedzie w tym WŁASCIWYM Naruto?
Pogoń za Sasuke i wogóle cała walka z bratem Sasuke, Orichimaru, pewnie powróci wkońcu Ero- Senin, może pokazą w końcu Kakashiego, Sakura będzie mogła pochwalić się swoimi nowymi zdolnościami... myślę że to jest właściwe NARUTO a nie jakieś pierdoły ja teraz mamy:/
właściwe to znaczy to co w mandze, krótki chapter o Kakashim(jak był młody) i troche z Gaarą+Akatsuki (no raczej więcej niż troche), dokładnie nie pamietam już, ale jest o wile ciekawsze od tych wypełniaczy
ogolnie nie jestem pewien czy dadza ten chapter z mlodym kakashim ale moze kiedys...niechcialem zdradzac fabuly ale mnie do tego zmusiles mario
[SPOILER]dalej jest wlasnie ukazane jak naruto i cala reszta jest starsza.minely 2 lata po tym jak ero-senin(Jiraya ;p ) wzial na trening naruto itp itd.oczywiscie kazdy z postaci zaskoczy czyms nowym szczegolnie sakura ;D wiecej nie powiem bo duzo wiecej sam nie czytalem i niechce wiedziec ale naruto i cala paczka jak sa starsi wygladaja kozacko xD[SPOILER]to by bylo na tyle ja czekam na kolejne odcinki
hmm a czy przypadkiem nie 3 lata?
ooooooooo nie czytałem mangi ale z tego co napisałeś to NIEŹLE. Czekam teraz na te odcinki z niecierpliwością!!
ludki mam pytanie wie ktoś co było w 158 odcinku? albo gdzie to sprawdzić bo nie wiem czy ściagać:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.