Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Głośniki i dziwne dźwięki
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Hubi.
Pod komputer mam podłączony wzmacniacz i głośniki. Czasami, najczęsciej podczas oglądania czegoś lub siedzenia na necie, zamiast dźwięku pojawiają się piski, szumy, trzaski, zgrzyty i inne. To napewno nie jest wina głośników, bo wczesniej z wieza tez tak sie dzialo. To raczej wina kompa, bo czasem przy wystepowaniu tych dzwiekow wiesza sie komputer na chwile. Wiecie może, co moze byc tego przyczyna i jak to naprawic?
stona
Jeśli masz kartę dźwiękową to wyjmij ją i włóż, może coś nie tegens. Też tak niedawno miałem i pomogło smile.gif
_tifa
Stonek, ja mam ten sam problem co Hubi i Twój pomysł jakoś nie dał rady sad.gif
ghost.
A moze po prostu AC3 nie macie zainstalowanego? Bo czesto filmy mają dzwiek w AC3 i brak tego kodeka jest sygnalizowany przez pisk zamiast dzwięku

no chyba ze wyglada to inaczej, tzn ogladacie film i podczas ogladania raz działa, a momentami tylko jakies piski sie wkradają - to wtedy nie wiem. Ale jezeli jest tak, ze w jednych filmach jest dzwiek a w innych pisk to jest to wina AC3 najprawdopodobniej
Hubi.
CYTAT(ghost_spike @ 11 12 2007, 01:29) *
A moze po prostu AC3 nie macie zainstalowanego? Bo czesto filmy mają dzwiek w AC3 i brak tego kodeka jest sygnalizowany przez pisk zamiast dzwięku

no chyba ze wyglada to inaczej, tzn ogladacie film i podczas ogladania raz działa, a momentami tylko jakies piski sie wkradają - to wtedy nie wiem. Ale jezeli jest tak, ze w jednych filmach jest dzwiek a w innych pisk to jest to wina AC3 najprawdopodobniej

U mnie problem występuje losowo. W włącza się przy różnych filmikach, czy to granych z dysku, czy z You Tube, czasem nawet przy muzyce. Gdy szybko wylączymy film to piski też się wyłączają, a po ponownym włączeniu już ich nie ma. Tym dźwieka towarzyszy również czasem przycinanie komputera
Rafael_Sorel
Spróbuj inną kartę dźwiękową podpiąć jeśli masz taką możliwość, chyba że na zintegrowanej jedziesz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.