CYTAT
To była ironia z twojej strony Nescafe czy mówiłeś na serio?
A jak myślisz?

.
Pewnie, że to była ironia

. Po prostu "waldusthecyc" nie był pewien czy w "Bajoszoku" jest fabuła, a ja mu wytłumaczyłem, że fabuła jest, bo inaczej ta gra by nie osiągnęła takiego sukcesu

. To tyle.
CYTAT(waldusthecyc @ 22 09 2008, 16:35)

Jacobss - z całym szacunkiem dla recenzentów, grałem już w nie jeden tytuł, który ogłoszony był arcydziełem sztuki multimedialnej a był co najwyżej przeciętny. Co więcej, grałem w gry ogólnie uważane za przeciętne, a ja zaliczam do grupy 'must have'. Nie ma reguły, więc trochę mi wisi jak inni oceniają dany tytuł. Liczę się co najwyżej ze zdaniem kilku moich bliskich znajomych-graczy. Wiem jaki mają gust i w jaki sposób podchodzą do gier.
Spokojnie, ja jestem powszechnie znany z tego, że mam gdzieś oceny recenzentów. A już nie wspomnę o tym, że rzekome "hity" mi nie podchodzą, a uwielbiam tzw. "średniaki"

. Jednak mimo wszystko, Bioshock mi podszedł. To nie jest przereklamowana gra, pod warunkiem, że znasz angielski.
CYTAT(waldusthecyc @ 22 09 2008, 16:35)

Oczywiście Bioshocka łyknę, choć po prostu po filmikach nie czuję tej fabuły. Widzę klimat, ale poza tym widzę orgię krwi, naparzanie kluczem francuskim po dziwnych ludkach i tyle. Przynajmniej tak skonstruowano trailery - nie ma tutaj szukania, błądzenia, czytania i nie wiem co jeszcze mozna robić w FPSie...
Wiesz, ja też przed wydaniem tego na X360 byłem sceptyczny

. Po filmikach myślałem bardzo podobnie jak ty. Jakież było moje zdziwienie, jak zagrałem w demko, a potem w pełną wersją.
Trudno, żebyś z trailerów mógł cokolwiek wynieść

. Dopiero jak zagrasz to się przekonasz. Jest dużo błądzenia, czytanie dzienników ludzi to chyba 20% gry, a fabuła gra pierwsze skrzypce. Te 'ludki' to ludzie. Powiem tylko, że Rapture jest podwodnym miastem, w którym ludzie zwariowali i stali się psychicznie chorzy. Zresztą wszystkiego dowiecie się na początku. Nie będę niczego więcej zdradzać. Gra potrafi być czasem psychiczna i nie ludzka, więc miejcie mocne nerwy

. Nie chodzi o strach, że coś wyskoczy, tylko o sposób traktowania ludzi. Jest bardzo nieestetyczny.
AHA WAŻNE! ODRADZAM WSZYSTKIM SKŁADANIE PRE ORDERÓW PRZED 2 PAŹDZIERNIKA BIEŻĄCEGO ROKU! WTEDY WYJDZIE DEMO BIOSHOCKA I SIĘ PRZEKONACIE, CZY WAM PODCHODZI CZY NIE. GRA JEST SPECYFICZNA, WIĘC NIE KAŻDEMU MOŻE SIĘ SPODOBAĆ, A CHYBA NIKT NIE LUBI PAKOWAĆ KASY W CIEMNO.