Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bioshock
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
elvis004
Danke, trochę lipa za dużo, nie pogram dzisiaj smile.gif
Gooralesko
CYTAT(Wiolku @ 2 10 2008, 14:23) *
Mimo że grałem już na PC ściągam sprawdzić jak się gra na Ps3 w tą wybitną grę. Zaskoczyło mnie 1080p w obsługiwanych rozdziałkach smile.gif

Skalowanie cię zaskoczyło? Na Xie jest to samo.
Jacobss
A więc tak: (demko ściągnąłem, zainstalowałem i przeszedłem kawałek). Spodziewałem się czegoś lepszego. Spodziewałem się przynajmniej wersji PC. A dostaliśmy niestety coś na poziomie X360 (chyba nie tego oczekiwaliśmy po grze wydanej rok później). Odpaliłem na tym samym monitorze demo na PC, oraz na PS3. Różnica jest kolosalna. Zaznaczam, że gram na DirectX 9. Teksturki w wersji na PS3 są strasznie rozmazane. Rozdzielczość to z pewnością nie jest prawdziwe 1080p (na X360 też było, ale tylko skalowane, więc tutaj jest tak samo). Na PC odpaliłem w 1680x1050 i efekt jak po operacji oczu. Wszystko jest przejrzyste, ostre i dokładne. Na PS3 jest jednym słowem kupa. Zero różnicy między wersja na X360. Nie tego oczekiwałem. Framerate pozostawia wiele do życzenia. Jak samolot tonie, albo ogień się rozchodzi, to wszystko zwalnia. Na moim leciwym PC sprzed roku, za 400 euro, wszystko chodzi znacznie płynnej w lepszej rozdzielczości. Słaba konwersja.

O reszcie się nie wypowiadam, bo gra jest dokładnie taka sama. Demo mnie interesowało, bo chciałem właśnie porównać wersje i liczyłem na poziom PC, albo nawet lepiej. W końcu w rok myślałem, że zdążą zrobić lepszą wersję.

Czy warto grę nadal kupić? TAK!!! Gra się przecież nie zmieniła. Jest dokładnie taka sama.

Rozczarowuje po prostu poziom graficzny, który po takim czasie mógłby być lepszy.
Gooralesko
Ciekawe czemu liczyłes na poziom PC. Druga sprawa to teksty o tym, że to nie jest prawdziwe 1080p. A ktoś mówił, że będzie? Przecież gry na Xboxie i PS3 bardzo często działają w 1024-576 i są dopiero rozciągane do 1280-720. Nie mówiąc juz o rozciąganiu do 1920-1080. Na PC miałes natywnie 1680-1050 więc porównywanie jakości tekstur z tym co jest na PS3 to głupota. A i jeszcze jedno - mówisz, że zrobiłęś porównanie z wer. PC ale chwilę później, że wersja PS3 nie rózni się w ogóle od tej na X360. A masz obecnie Xboxa w domu żeby takie teksty pisać?
Jacobss
Chłopie, o czym ty (pipi) w ogóle?

Nie masz zielonego pojęcia, a próbujesz mi coś tu prawić. No ale jedziemy:

CYTAT
Ciekawe czemu liczyłes na poziom PC.

Dlatego, że konwersja na PS3 trwa już bardzo długo, a ponadto była robiona przez 4 teamy. Następna sprawa to taka, że wersję na PC w maks detalach, śmieszny i stary PC udźwignie z palcem w bucie. A niby PS3 nie potrafi? Świadczy to tylko o ekipach, które Bioshocka konwertowały.

Dowiedz się następnym razem, jak wygląda dzisiaj rynek PC - części kosztują grosze, a taki byle jaki składak ciągnie grę lepiej, niż high-endowe PS3. Powtarzam, świadczy to o ekipach developerskich.

CYTAT
Druga sprawa to teksty o tym, że to nie jest prawdziwe 1080p. A ktoś mówił, że będzie?

Po 1. Na PS Store było info o tym (no ale co ty możesz wiedzieć, jak ty posiadasz jedynie X360 - rozmowa ze ślepym o kolorach).
Po 2. Ja po prostu stwierdzam fakt, że to nie jest prawdziwe 1080p (mimo, że mi monitor wyświetla 1920x1080).
CYTAT
Przecież gry na Xboxie i PS3 bardzo często działają w 1024-576 i są dopiero rozciągane do 1280-720

Dzięki za oświecenie ( laugh.gif) . Dla twojej informacji, gier w 1024-576 wcale tak dużo nie ma. 3/4 gier jest w natywnym 720p. Poza tym, to są tylko cyferki. Dlaczego? Dlatego, że nie wszystko zależy od rozdzielczości. Ponadto, wiele gier w natywnym 1080p, wygląda kupiasto, a taki Wipeout HD wygląda przepięknie. Dziwne prawda?
CYTAT
Nie mówiąc juz o rozciąganiu do 1920-1080. Na PC miałes natywnie 1680-1050 więc porównywanie jakości tekstur z tym co jest na PS3 to głupota

Nie, głupota to jest to, co ty tutaj wypisujesz. Jakbyś miał jakiekolwiek pojęcia, wiedziałbyś, że rozdzielczość tekstur zależy od ich indywidualnego ustawienia, a nie od rozdzielczości. Mogę sobie nawet na PC odpalić rozdzielczość 2056x1500 - tylko co to zmieni, jak tekstury i tak będą na low. Mogę sobie odpalić nawet 800x600, tekstury będą te same, dopóki indywidualnie nie zmienię ich. Przecież tekstury na PS3 mogły być np. na poziomie High z PC, w rozdziałce 720p.

CYTAT
A i jeszcze jedno - mówisz, że zrobiłęś porównanie z wer. PC ale chwilę później, że wersja PS3 nie rózni się w ogóle od tej na X360. A masz obecnie Xboxa w domu żeby takie teksty pisać?

Robaczku, ja nie dość, że mam X360, to w dodatku na nim w Bioshocka grałem miesiącami. Starczy chyba na porównanie prawda?

Różnica między nami jest taka, że ja grałem już we wszystkie wersje Bioshocka i nie mam klapek na oczach jak ty.
Gooralesko
Jacobss bredzisz - tylko tyle ci powiem. Z rynkiem PC mam więcej wspólnego niż się tobie wydaje, a twoje zabujanie się w niby możliwościach PS3 jest wręcz legendarne na tym forum. To, że konwersja była robiona przez 4 teamy miało według ciebie świadczyć o lepszej jakości grafiki wer. PS3? Żenujące. W ogóle nie wiesz o czym mówisz, nadal ślepo wierzysz, że słabośc RSXa nadrobi Cell z tą swoją przepastną mocą. Jeszcze usłyszymy jak Bio na PS3 nie ma natywnie 1280-720. MGS czy GTA IV są najlepszymi przykładami na co stać PS3 w kwestii generowania natywnego 720p.

CYTAT
Robaczku, ja nie dość, że mam X360, to w dodatku na nim w Bioshocka grałem miesiącami. Starczy chyba na porównanie prawda?

Robaczku - kup sobie jeszcze raz Bioshocka na X360 i wtedy porównuj.

Na resztę odpowiem jak wróce do chaty bo teraz muszę wyjść do roboty.
hansatan
CYTAT(Wiolku @ 2 10 2008, 14:23) *
Mimo że grałem już na PC ściągam sprawdzić jak się gra na Ps3 w tą wybitną grę. Zaskoczyło mnie 1080p w obsługiwanych rozdziałkach smile.gif

Skalowanie rzecz stara jak świat ;]
SM1
Jacobss napisz coś jeszcze zabawnego w temacie F1 hehehe bo tu wypisujesz bzdury
Zarówno PC jak i sonego mam podłączonego pod ten sam 47”TV i ku mojemu zaskoczeniu ps3 lepiej sobie radzi na przykład z AA…moment gdy nasz bohater wychodzi z wody, zobacz sobie na schody i porównaj.
Na początku zraziła mnie obsługa światła, myślałem że coś jest nie halo, wyblakłe tektury i ta wszędobylska mgła ze słabym rozproszeniem światła…wystarczyło brightness ustawić tak aby na panelu kontrolnym napisy po lewej stronie było ledwo widoczne i wszystko gra!!! Wersja na PS3 nie ma się czego wstydzić , brać i grć

Jacobss
CYTAT(Gooralesko @ 2 10 2008, 15:40) *
Jacobss bredzisz - tylko tyle ci powiem. Z rynkiem PC mam więcej wspólnego niż się tobie wydaje, a twoje zabujanie się w niby możliwościach PS3 jest wręcz legendarne na tym forum. To, że konwersja była robiona przez 4 teamy miało według ciebie świadczyć o lepszej jakości grafiki wer. PS3? Żenujące. W ogóle nie wiesz o czym mówisz, nadal ślepo wierzysz, że słabośc RSXa nadrobi Cell z tą swoją przepastną mocą. Jeszcze usłyszymy jak Bio na PS3 nie ma natywnie 1280-720. MGS czy GTA IV są najlepszymi przykładami na co stać PS3 w kwestii generowania natywnego 720p.

Potrafisz podać jeszcze jakieś konkrety, oprócz twojego legendarnego zwrotu na tym forum, pod tytułem "bredzisz"? Bo jak już wielokrotnie zdołałem zauważyć, potrafisz być jasnowidzem. Wiesz lepiej od mnie, co ja myślę i co chcę powiedzieć. Wiesz, w co wierzę, a w co nie. Robisz z siebie idiotę po prostu.
CYTAT
Jeszcze usłyszymy jak Bio na PS3 nie ma natywnie 1280-720.

I co zmieni to coś? Siusiak ci od tego urośnie? Zapłaci ci ktoś za to? Daj se koleś na wstrzymanie. Ciebie tak naprawdę nie obchodzi wersja na PS3, bo tobie zależy tylko na udawaniu mędrca. Więc jedyne osoby, które by się tym przejęły, to właśnie ty.

Ty w ogóle masz jakieś problemy ze sobą. Gry muszą mieć wysokie oceny, odpowiednie cyferki itd. Ty się po prostu nie potrafisz cieszyć graniem. Problem po prostu leży w tobie.

Gdybym grał w Bioshocka po raz pierwszy na PS3, to bym się grafiką nie przejmował i po prostu grał. Jako, że jednak grę przeszedłem kilka razy, to interesują mnie wyłącznie aspekty techniczne wersji na PS3. Nic więcej.

CYTAT
GS czy GTA IV są najlepszymi przykładami na co stać PS3 w kwestii generowania natywnego 720p.

Generować 720p, to potrafi nawet PS2. RSX potrafiłby nawet wygenerować 4000x2000. Tu nie chodzi wcale o to. Tu chodzi o framerate i poziom detali. Np. gdyby GTA IV było w natywnym 720p, to framerate by o wiele częściej spadał. Więc aby nie ciąć już poziomu graficznego, woleli obciąć rozdziałkę. Halo 3 też mogłoby być w 720p, gdyby wycięli HDR.

CYTAT
Robaczku - kup sobie jeszcze raz Bioshocka na X360 i wtedy porównuj.

A co tu chcesz porównywać?
CYTAT(Gooralesko @ 2 10 2008, 15:40) *
Na resztę odpowiem jak wróce do chaty bo teraz muszę wyjść do roboty.

Moim zdaniem, nie musisz niczego więcej pisać. I tak jedyne co potrafisz, to wpadać z buciorami do działu PS3, wypowiadać się o grach nie grając w nie wcześniej (ba, nie posiadając nawet PS3) i robiąc po prostu burdel.

Ja wyraziłem swoje zdanie, ty nie mając żadnych podstaw (nie grałeś nawet w demko Bioshocka na PS3) zaatakowałeś mnie i próbujesz mi prawić mądrości. Nie tędy droga.

Edit:

CYTAT
Jacobss napisz coś jeszcze zabawnego w temacie F1 hehehe bo tu wypisujesz bzdury
Zarówno PC jak i sonego mam podłączonego pod ten sam 47”TV i ku mojemu zaskoczeniu ps3 lepiej sobie radzi na przykład z AA…moment gdy nasz bohater wychodzi z wody, zobacz sobie na schody i porównaj.
Na początku zraziła mnie obsługa światła, myślałem że coś jest nie halo, wyblakłe tektury i ta wszędobylska mgła ze słabym rozproszeniem światła…wystarczyło brightness ustawić tak aby na panelu kontrolnym napisy po lewej stronie było ledwo widoczne i wszystko gra!!! Wersja na PS3 nie ma się czego wstydzić , brać i grć

Leczysz kompleksy?

Mówisz tak, jakbym negował sens kupowania wersji BioShocka na PS3. Nie, ja po prostu porównałem obie wersje. Sens BS na PS3 ma sens, bo to wciąż ta sama gra.

Moment, a jaką rozdzielczość ma twój TV?

Jakiego masz pieca i jakie detale ustawione? Bo tak, to można sobie gadać.

Na przyszłość, jeszcze nikomu nie udało się mnie zmusić do trzymania gęby i udawaniu, że wszystko jest ok. Ja będę wyrażał swoje zdanie i MOIM ZDANIEM, wersja na PS3 prezentuje się gorzej od tej na PC. Mówcie sobie, wierzcie w sobie co tam chcecie. Zawsze tak było, jest i będzie, że każdy widzi co innego. Np. W wielu grach na X360 i PS3, nie ma żadnych różnic. Zdarzają się jednak takie talenty, które widzą w jednej przewagę tej wersji, w drugiej tej, mimo że ona nie istnieje. Więc się nie dogadamy. Każdy będzie widział co innego.
Vulc
CYTAT(Jacobss @ 2 10 2008, 14:54) *
A więc tak: (demko ściągnąłem, zainstalowałem i przeszedłem kawałek). Spodziewałem się czegoś lepszego. Spodziewałem się przynajmniej wersji PC. A dostaliśmy niestety coś na poziomie X360 (chyba nie tego oczekiwaliśmy po grze wydanej rok później). Odpaliłem na tym samym monitorze demo na PC, oraz na PS3. Różnica jest kolosalna.

Z reguły nie wtrącam się w dyskusje o grafice, bo mnie nie interesują, ale w tym wypadku jestem zmuszony to zrobić. BioShocka na PS3 nie widziałem, ale jeśli mówisz, że graficznie jest on porównywalny do wersji X360, to chyba ktoś z nas ma poważne problemy ze wzrokiem. Ja również grałem w edycję komputerową na tym samym monitorze, do którego mam podpiętą konsolę i większych różnic nie zauważyłem. Oczywiście detale możliwie najwyższe, bo i wymagania nie są za wysokie. Już o kolosalnych różnicach mowy nie ma, bo jak wyżej napisałem, w grę wchodzą problemy ze wzrokiem, nie jego brak.

Dywagacje dotyczące oprawy wydają mi się całkowicie niepotrzebne. BioShock prezentuje w tym punkcie wysoki poziom, ale jego wielkość opiera się na czymś innym.
Jacobss
Odpal na tym samym monitorze oba dema. Z wersji PC i PS3. Przełącz potem guzikiem na inną wersję. Potem znowu z powrotem.

Chyba dzisiaj wieczorem cyknę jakieś fotki na poparcie mojego stanowiska, bo widzę, że kilku ludzi stara mi się na siłę wmówić coś innego.
SM1
CYTAT(Jacobss @ 2 10 2008, 16:24) *
Odpal na tym samym monitorze oba dema. Z wersji PC i PS3. Przełącz potem guzikiem na inną wersję. Potem znowu z powrotem.

Chyba dzisiaj wieczorem cyknę jakieś fotki na poparcie mojego stanowiska, bo widzę, że kilku ludzi stara mi się na siłę wmówić coś innego.

Jacobss może zamiast zachowywać się arogancko, przeczytałbyś np. post Vulc i zastanowił się o co tak naprawdę w graniu chodzi? Nie musiałbyś pisać tych przydługich postów, które tak naprawdę nic nie wnoszą do meritum sprawy... giera wymiata, tyle w temacie:)
Vulc
CYTAT(Jacobss @ 2 10 2008, 16:24) *

Nic Ci nie wmawiam na siłę, nie takie były moje intencje. Zresztą gdybyś uważniej wczytał się w mój poprzedni post, to zauważyłbyś, że opieram się na Twoich słowach, w których stwierdzasz, że wersja PS3 nie odbiega graficznie od tej X360. Właśnie na tej podstawie wyciągnąłem takie, a nie inne wnioski, bo ja kolosalnej różnicy nie widzę.

Tak, z ciekawości porównywałem edycję X360 z tą komputerową, używając do tego celu przycisku "source" na moim Samsungu, stąd moja opinia.

Jak trafnie zauważył SM1, grafika nie jest elementem, do którego powinno przywiązywać aż taką wagę. Już zwłaszcza w przypadku BioShocka, który przecież w tym punkcie nie kuleje.
wiiboxstation
Ja nie widzę różnicy w żadnej z 3 wersji Bioshocka.
waldusthecyc
CYTAT(wiiboxstation @ 2 10 2008, 17:08) *
Ja nie widzę różnicy w żadnej z 3 wersji Bioshocka.

a to nie dobrze - myślałem, że przez rok powstanie lepiej dopracowana wersja na PS3... szkoda, bo moim zdaniem, powinno być lepiej
YETI
IGN twierdzi, że jest lepiej.
mrynk
Mi tam sie grafika i klimat bardzo podoba.
Ale jako ze lubie techniczne porownania, to moze ktos kto gral w X360 mnie oswieci w kwestii ewentualnych roznic:
- framerate
- rozdzielczosc tekstur (np. pekniecia czerwonych scian kolo pierwszego plasmida dosyc rozmazane... jak bylo na X-ie?)
- bump mapping
- oswietlenie, cienie
???

Mam tez nadzieje ze ver.PS3 nie bedzie miala pocietych leveli na pol (jak R6V).
pearlfan
demko już mam... co prawda nie widziałem wer X360 ani PC (tylko filmiki w HD na necie) i jestem oczarowany (no... może nieco przesadziłem wink.gif )pograłem na razie z 5 min i klimat wbija w ziemię... co może być problemem... bo jak ja w to będę grał sam po nocach (za bardzo się wczuwam )?!?!? ninja.gif ...posram się ze strachu... nawet pierwszego Silenta przechodziłem z bratem bo sam nie dawałem rady ehh... chyba już za stary na to jestem wink.gif ...no nic... czekam na żonę aż wróci ze sklepu... przynajmniej będę miał jakiś backup jakby mi jakiś zawał się przytrafił tongue.gif
Łebi
A mi sie ściągnęło nawet szybciutko, już myślełem że do rana będe czekał hehe

Od razu proponuję w opcjach dać horizontal FOV na off, obraz tak jakby się oddali i zwiększy pole widzenia (grafa też się nieco poprawi bo w pozycji "on" obraz chamsko jest przybliżony i uwidaczniają się ząbki na krawędziach).

Klimat faktycznie przedni, można się przestraszyć (słuchawki na uszach i ciemny pokój wymagane smile.gif) fajna zabawa plazmidami (szkoda że tylko 1 w demie). "Bajoszok" na pewno zagości w w mojej konsoli, pytanie tylko kiedy ?? Na wszystkie pazdziernikowe i listopadowe hity kasy nie starczy hehe
DJ1988
CYTAT(Łebi @ 2 10 2008, 23:42) *
fajna zabawa plazmidami (szkoda że tylko 1 w demie).

W demie są dwa plazmidy (Bolt i Incinerate [drugi znajdziesz w kiblu]).

....
jesli chodzi o bioshocka to mimo praktycznie samych pochwal na jego temat nie jestem jakos napalony
sciagam demko, ale mam nadzieje, ze nie zmieni ono mojej postawy, bo mam z 10 tytulow "do kupienia" a kasy brak i dobrze by bylo bioshocka wykreslic z tej listy
da$io
Sprawdzę demo z ciekawości jak to wygląda! Mam Bioshocka na PC ale zagralem 2h i jakoś nie ciągnie mnie by wrócić! Nie wiem czemu ale startowałem kilka razy do tej gry! Nie każdemu podpasuje to na pewno!
grzes_l
Musze powiedziec ze gierka mnie nawet wciagnela i jest duze prawdopodobienstwo, ze zakupie tytul, choc juz troche jestem zmeczony mutantami. Musze powiedziec ze od czasu Resistance Timeshift i Haze to byl swiezy powiew w tematyce FPSow choc zrealizowany roznie (szczegolnie Haze).
Gooralesko
Jak tam Panowie po demku? Nie wierzę, że tylko kilka osób ściągnęło i grało.
Musiolik
CYTAT(Gooralesko @ 3 10 2008, 11:32) *
Jak tam Panowie po demku? Nie wierzę, że tylko kilka osób ściągnęło i grało.
kolejny must-have na koniec tego roku, a kasy nie mam sad.gif
RYU25
I ja dzis sprawdzilem no i coz graficznie mnie nie zachwycil spodziewalem sie wiecej ale klimat to juz pierwsza klasa juz sie widze jak w nocy w to gram i sie pieknie wkrecam tak jak kiedys w silent hill:) napewno gre kupie.
Łebi
Zastanawiam się po co dali w demie opcję horizontal FOV włączoną defaultowo i do czego ona tak naprawdę służy ? (że to jest Field Of View i zwiększ/zmniejsza kąt widzenia to wiem, pytanie tylko: po co ?) Standardowo jest ona włączona i poprostu zoomuje obraz przez co wygląda on dużo gorzej.

Radzę wszystkim ją wyłączyć a gra zacznie naprawdę lepiej wyglądać.

Mi sie grafa podoba. Ciekawy styl graficzny został tu zastosowany, dużo kolorów, oprawa sprawia wrażenie bardzo plastycznej a przedewszystkim klimatycznej.

@Gooralesko

|
|
V
Tylko że to nie było zwykle kopiowanie menu bo ta opcja działa i znacząco zmienia jakość grafy (zwykły zoom bez skalowania). Ludzie odpalają, nie zaglądają do opcji i myślą że te ząbki na krawędziach to muszą być...
Gooralesko
CYTAT(Łebi @ 3 10 2008, 14:21) *
Zastanawiam się po co dali w demie opcję horizontal FOV włączoną defaultowo i do czego ona tak naprawdę służy ?? Standardowo jest ona włączona i poprostu zoomuje obraz przez co wygląda on dużo gorzej.

Radzę wszystkim ją wyłączyć a gra zacznie naprawdę lepiej wyglądać.

Mi sie grafa podoba. Ciekawy styl graficzny został tu zastosowany, dużo kolorów, oprawa sprawia wrażenie bardzo plastycznej a przedewszystkim klimatycznej.

W oryginale było defaultowo włączone i nie było takiej opcji w menu. Po kolejnej aktualizacji ten horizontal FOV został dodany, a wersja na PS3 pewnie odziedziczyła tą opcję przez kopiowanie menu z wer. X360.
Zeratul
Chcialem tylko napisac, ze zagralem w demko wersji na PS3 i pozniej odpalilem wersje X360 i zauwazylem nastepujace roznice.
Slajdy podczas loadingu w wersji na PS3 mozna samemu przerzucac za pomoca R1, na xboksie nie ma takiej opcji. Pierwszy loading w grze, ten przed pierwszym filmikiem ma tlo w kolorze ladnym zielonym w wersji na Xbox 360. Na PS3 wypada IMO slabiej, bo tlo bodajze jest jasno brazowe.
Ponadto w wersji na PS3 przy loadingu jest koleczko w prawym dolnym rogu i w nim sie cos kreci, a w wersji na Xboksa 360 takiego koleczka nie ma.

W samym gameplayu nie zauwazylem najmniejszej roznicy. Sterowanie nawet jest tak samo rozlokowane.

Gooralesko
CYTAT
Tylko że to nie było zwykle kopiowanie menu bo ta opcja działa i znacząco zmienia jakość grafy (zwykły zoom bez skalowania). Ludzie odpalają, nie zaglądają do opcji i myślą że te ząbki na krawędziach to muszą być...

Mówię ci, że ta opcja była w wer. X360 i tez znacząco zmienia zoom kamery. A jakośc grafiki nawet z oddaloną kamera nie jest wcale taka super. Wiem dokładnie bo kończyłem Bioshocka misiąc temu (po raz kolejny). Cchesz mi pwoiedzieć, że to nie było zwykłe kopiowanie tylko co? Bo nie rozumiem. Chyba nie chodzi ci o to, że w wer. PS3 ta opcja działa jeszcze jako polepszacz grafiki a na X360 nie. Wytłumacz co tam chciałeś przekazać z tym "niezwykłym kopiowaniem".
Łebi
CYTAT(Gooralesko @ 3 10 2008, 15:04) *
Mówię ci, że ta opcja była w wer. X360 i tez znacząco zmienia zoom kamery. A jakośc grafiki nawet z oddaloną kamera nie jest wcale taka super. Wiem dokładnie bo kończyłem Bioshocka misiąc temu (po raz kolejny). Cchesz mi pwoiedzieć, że to nie było zwykłe kopiowanie tylko co? Bo nie rozumiem. Chyba nie chodzi ci o to, że w wer. PS3 ta opcja działa jeszcze jako polepszacz grafiki a na X360 nie. Wytłumacz co tam chciałeś przekazać z tym "niezwykłym kopiowaniem".

Źle się zrozumieliśmy. Napisałeś: "a wersja na PS3 pewnie odziedziczyła tą opcję przez kopiowanie menu z wer. X360." A ja odczytałem to jako skopiowanie tylko ekranu z opcjami w menu. Bo jeśli chodzi o kopiowanie opcji i ich właściwości to się zgadza, Bioshock został "skopiowany" z wersji iXboxowej już po wszelkich patchach (bo ten fov w patchu chyba potem doszedł).

Ale nadal nie wiem do czego ma się to "przybliżenie" przydać, zarówno na ps3 jak i xboxie. Rozumiem że jako dodana opcja, "przybliżała obraz" jednak widocznie pogarszając jakość obrazu (na ixie też pewnie był to bezczelny zoom?).

A co do grafy to owszem, mistrzostwo świata to nie jest, nie jest to też kaszana. Po prostu nie jest to typ grafiki dążącej do jako takiego fotorealizmu ale do przekazania niezwykle malowniczej wizji jej twórców i myślę że jako taka swoją rolę spełnia wyśmienicie.

CYTAT
Chyba nie chodzi ci o to, że w wer. PS3 ta opcja działa jeszcze jako polepszacz grafiki a na X360 nie. Wytłumacz co tam chciałeś przekazać z tym "niezwykłym kopiowaniem".

Nie nie chodzi mi to smile.gif bo przecież ta opcja po jej dodaniu powodowała obniżenie jakości obrazu a nie jego polepszenie. Tylko dlaczego była włączona defaultowo (już mniejsza zresztą o to) i (znów sie powtórzę) czemu ma ta opcja służyć?
Emet
Nie wiem jak to jest na X360 (gralem tylko w demo, a tam tego FOV chyba nie bylo... lub nie widzialem) ale na PS3 nie widze ZADNEJ roznicy miedzy FOV na on i off. Nie ma zadnych zoomow ani nic innego.
Łebi
CYTAT(Emet @ 3 10 2008, 15:34) *
Nie wiem jak to jest na X360 (gralem tylko w demo, a tam tego FOV chyba nie bylo... lub nie widzialem) ale na PS3 nie widze ZADNEJ roznicy miedzy FOV na on i off. Nie ma zadnych zoomow ani nic innego.

Niemożliwe, przypatrz się. Ekran opcji jest pół przeźroczysty i przy zmianie on/off widać jak zmienia się kąt widzenia. Poprostu na off widzimy więcej (tak jakby kamera się oddala) a na on obraz się przybliża.
Emet
@ Lebi: No wlasnie w tym rzecz ze sprawdzalem z 10 razy i NIC sie nie zmienia.
Gram na SD... moze to dziala tylko na HD (powinni w takim razie ukryc taka opcje).
orion50
Dla mnie graficznie Bioshock jest świetny. SKończyłem zaledwie tydzień temu i polecam wszystkim. Grajcie chłopaki:)
sakiu
Na 24 calowym monitorze 1920x1200 PC wygląda tylko troszkę lepiej niż na ps3 z 32 calowym TV, ogólnie ładny port smile.gif szkoda, że grę już przeszedłem kilka razy, na bank bym kupił na ps3 gdyby nie to...
leon107
Pograłem w demo jakoś mnie nie kręci tzn nie znam scenariusza gry nie wiem o co chodzi, ciemno non stop ,dzwięk miażdży, w nocy w tą grę na pewno bym nie zagrał a tak w ogóle wole COD4 smile.gif
theGrimReaper669
a ja wole Motorstorma...

Nie gralem w Bioszoka,dema sprawilo ze jeszcze bardziej na niego czekam,klimat i audio/video na bardzo wysokim poziomie.
Łebi
CYTAT(Emet @ 3 10 2008, 15:47) *
@ Lebi: No wlasnie w tym rzecz ze sprawdzalem z 10 razy i NIC sie nie zmienia.
Gram na SD... moze to dziala tylko na HD (powinni w takim razie ukryc taka opcje).

Myśle że o to chodzi (sd/hd). Pamiętam jak przesiadałem się w trakcie grania w Resistance z sd na hd i na hd obraz ukazywał więcej (przynajmniej w menu).

Mi się "Bajoszok" podoba, lubię tego typu Fpp, klimatyczne z rozbudowanym i ciekawym scenariuszm (a'la HL2, Kroniki Riddicka, STALKER). Nie pogardzę też rasowymi Fps-ami ale to zupełnie inna bajka smile.gif

diolek
wlasnie opykalem demko, i jak narazie gierka podeszla mi bardzo, ale jedno pytanie , czy po okolo 6 godzin chodzenia w tych samych lokacjach , niezawieje nudą ??

jak narazie oceniam gierke po demku na 8+
theGrimReaper669
Wlasnie to samo chcialem zapytac tongue.gif
mrynk
Ja po kilku przejsciach dema, gre przejde....ale na PC. Chociaz myslalem ze dam chlopakom zarobic.
Niestety jak na moje oko, gra nie chodzi w 720p (za duze jaggies i rozmyty obraz, pachnie mi tu tym samym upscale'em co GTA4 sad.gif ).....Chcialbym sie mylic.
Do tego framerate tez jak na moj gust za slaby (zwlaszcza w ujeciach po zakonczeniu demia, pokazujacych dalsze czesci gry).
Klimat gry do mnie bardzo przemawia, wiec wole sobie nie psuc wrazen wyzej wymienionymi mankamentami i zapykam jednak na laptopie.
A mialem dolaczyc ten tytul do kolekcji PS3....
t3xz
CYTAT(diolek @ 3 10 2008, 21:46) *
wlasnie opykalem demko, i jak narazie gierka podeszla mi bardzo, ale jedno pytanie , czy po okolo 6 godzin chodzenia w tych samych lokacjach , niezawieje nudą ??

Jakich "samych" lokacjach? W Pełnej nie spotkasz 2 takich samych miejscówek. Każda plansza to na swój sposób nowy motyw, artyzm i pietyzm w każdym calu. Przechodziłem grę wielokrotnie, wiem co piszę.
diolek
CYTAT(t3xz @ 3 10 2008, 22:25) *

Jakich "samych" lokacjach? W Pełnej nie spotkasz 2 takich samych miejscówek. Każda plansza to na swój sposób nowy motyw, artyzm i pietyzm w każdym calu. Przechodziłem grę wielokrotnie, wiem co piszę.

no chyba ze jest tak jak mowisz, bo jak siegne paiecia wstecz to z fotek i filmikow widzianych na www , zawsze byly mniej lub bardziej podobne dosiebie lokacje...
Gooralesko
CYTAT(diolek @ 3 10 2008, 22:32) *
CYTAT(t3xz @ 3 10 2008, 22:25) *

no chyba ze jest tak jak mowisz, bo jak siegne paiecia wstecz to z fotek i filmikow widzianych na www , zawsze byly mniej lub bardziej podobne dosiebie lokacje...

Zmienisz zdanie jak zagrasz w fulla, ręczę ci za to. Lokacje są różnorodne i ciekawie "ułożone" względem siebie.
Mr. Blue
U ła.

Nie grałem w Bioshocka na PC czy też Xboxie (na... prawie), więc gra jest dla mnie niemałym zaskoczeniem. Spodziewałem się klimatu art - deco połączonego z mrokiem i cieniem, ale nie na takim poziomie...

Już pierwsze chwile gry, scena w samolocie i ukazanie tytułu podziałało mi na skórkę, a pojawienie się latarni z tą symfoniczną muzyką... Miód dla zmysłów. Później jest już tylko lepiej.

Must Have
xylaz
a ja na razie mam mieszane uczucia, ale jeszcze pomęcze to demo...
Mr. Blue
Znalazłem poważną wadę: napisy.

Choć znam angielski całkiem dobrze, to jednak nadal dla pewności włączam w grach i w filmach napisy. Te w Bioshocku, to najgorsze z jakimi w ogóle się zetknąłem. Nie dość, że nawet na HD są dosyć małe, to jeszcze pojawiają się kilka sekund przed samym wydarzeniem o którym mówią, przez co psują nieźle klimat. No i do tego, są zrobione jak dla głuchych: w nawiasach mamy opisane odgłosy różnych postaci (charczenie, śmiech) to jeszcze przed wersem jest napisane, kto wymawia daną kwestię dialogową... Co jest grane?!

O wiele lepiej się gra bez napisów.
Sanryu
CYTAT(xylaz @ 4 10 2008, 10:45) *
a ja na razie mam mieszane uczucia, ale jeszcze pomęcze to demo...

Nie dziwie sie. Fpp z fabula? Kto to widzial tongue.gif
Teraz powaznie. Gdybym nie mial kopii na XO bralbym w ciemno.
Jacobss
Bo kluczem do zrozumienia tego dema, jest raz, znanie dobrze języka (trzeba dokładnie rozumieć co mówi Atlas i Ryan), aby wyłapać wszelkie aluzje, na dodatek te związane z jego propagandą i wypchaniem się na cały świat. Z wyśmianiem sowietów i ich mocarstwa, z wyśmianiem stanów i oraz ze znieważeniem Boga. Do gry trzeba znać ówczesną sytuację polityczną tamtych czasów, aby lepiej zrozumieć sens zakładania tego miasta, motywy działania Ryana i dlaczego ludzie postanowili tam zamieszkać - jaki mieli cel.

Po prostu Rapture jest tym, o czym marzy wielu z nas. Miastem, w którym każdy może robić co chce, dziennikarze nie muszą obawiać się cenzury etc. Jednak widzicie, że takie "dream town" nie może długo przetrwać, bo kończy się właśnie w takim stanie, w jakim jest Rapture. To pokazuje czym się kończy bezgraniczna wolność. Do tego dochodzi cudowne wykonanie artystyczne miasta.

Jak wynieśliście z dema tylko strzelanie, to śmiało możecie kupno gry odwołać.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.