Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Bioshock
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
mrynk
Ja 'zorganizowalem' wink.gif wersje PC i pomeczylem sie 2 godziny porownujac co sie da. Bo tak lubie.
Wnioski sa duzo lepsze niz z poczatku mi sie wydawalo.
Przede wszystkim na 99.9% gra jest renderowana w 720p - naliczylem sie zabkow w roznych lokacjach i ich liczba jest taka sama na PS3 i PC w trybie 1280x720 !
Znakomita wiekszosc tekstur ma identyczna rozdzielczosc. W niewielu miejscach w ta rozdzielczosc jest odrobine nizsza niz na PC i naprawde tylko odrobine. Troche wieksza roznica jest np. w teksturze stolu w ksztalcie podkowy na pietrze sali balowej (tam gdzie neon New Year 1959), ale tez bez dramatu. Prawie wszystkie sciany i podlogi - identyczne.
Ogolnie to co daje ten negatywny efekt sugerujacy nizsza rozdzielczosc renderowania i tekstur to ten blur. Owszem kryje lepiej jaggies wyswietlane na krawedziach pod pewnymi katami, ale za to przy innych katach wrecz przeciwnie: uwypukla zabki.
Mogliby dac mozliwosc wylaczenia....
Poza tym tekstura pistoletu uproszczona, buuu - pewnie oszczedzali pamiec. Efekt wody troche gorszy, szybciej sie wylacza gdy odejdziemy dalej od 'basenu'. I refleksy swietlne z powierzchni wody na okoliczne obiekty tez zubozone....ale jakies sa smile.gif.
Czyli jak naprawia tragiczne tekstury Big Daddy to nie bedzie tak zle..........wywalic blur.......

Edit:
A jednak zamowilem na PS3 biggrin.gif, 720p mnie przekonalo. A wersje z torenta odpuszcze...wole grac na padzie...cholera za duzo chyba kasy mam.....
ShtaS
CYTAT(hixx360 @ 15 10 2008, 21:15) *
CYTAT(Welsper @ 10 10 2008, 17:04) *
Dobra, może mnie ktoś zastrzeli za tego posta, ale muszę to z siebie wyrzucić: ja się osobiście na Bioshocku zawiodłem. Pal licho fabułę, klimat i lokalizację. Pal sześć fajne pomysły.

Ta gra jest za prosta. Nawet na ultra-mega-uber-hard. Wszystko by było ok, gdyby nie to, że po zgonie respawnujemy się bez jakiejkolwiek kary, a uszkodzeni/zabici wrogowie pozostają uszkodzeni. W ten sposób mogę każdego przeciwnika rozwalić z najsłabszej broni, o ile pomiędzy zgonami zaliczę przynajmniej jedno trafienie...

...to mnie właśnie zniechęciło do gry i było uninstall po 2 godzinach zabawy.

dobre!!!jak masz taki problem i jestes masochistą to trzeba bylo po kazdym killu wylaczac konsole mial bys super realizm!!!pozdrawiam

Co za problem wyłączyć w opcjach Vital Chambers? Ja w ten sposób przeszedłem grę na hardzie. Nie było co prawda super ciężko (save w dowolnym momencie ułatwia życie), ale gra stanowiła wyzwanie.
Jakim
Recka na IGN

http://ps3.ign.com/articles/920/920389p1.html
Ficuś
http://n4g.com/ps3/News-216485.aspx

Oficjalny pierwszy teaster trailer Bioshock 2 jako dodatek odblokowujący się po przejściu Bioshock w wersji na PS3.....czyżby to oficjalnie znaczyło,że kontynuacja tej gry w tym samym momencie uderzy na obie konsole?
Wiolku
Yeess! Wreszcie w kontynuację tej genialnej pozycji zagram na konsoli smile.gif
Jacobss
Jutro premiera. smile.gif. Chyba kupię dla nowego poziomu trudności i trofeów.
Ficuś
http://www.ps3fanboy.com/2008/10/16/rumor-...-dreams-teaser/

a o to ten trailer-ciężko z niego wywnioskować w jakim kierunku pójdzie B2
Butcher
Recenzja Eurogamer: 10/10
Lukas_AT
Porównanie Bioshocka na PS3 i X360

http://polygamia.pl/porownanie-bioshocka-n...-i-360#comments

IMO tu widać różnice na korzyść X360, szczególnie widać to na początku po wodzie.
Dr.Czekolada
Początkowo sądziłem że to znowu kolejne debilne porównanie, w którym na PS3 nie włączono Full RGB, ale tym razem.... Wszystko wygląda 100 % wiarygodnie (bez widocznych retuszów), woda chyba rzeczywiście na PS3 jest jaśniejsza (albo może wtedy był wyłączony Full RGB kto tam to wie tongue.gif), chyba Big Daddy w 1 scenie na PS3 chodzi ciut wolniej, a tak to nie widze totalnie żądnej różnicy, i nie widze powodu by nie zainwestować w ten tytuł.
albz74
CYTAT(Lukas_AT @ 17 10 2008, 23:20) *
Porównanie Bioshocka na PS3 i X360

http://polygamia.pl/porownanie-bioshocka-n...-i-360#comments

IMO tu widać różnice na korzyść X360, szczególnie widać to na początku po wodzie.

Czy to są różnice zniechęcające do grania ? Mam wersję na X360, grałem w demo PS3 i podtrzymuję swoje zdanie - różnice widać jak postawisz obok siebie dwa obrazy, poza tym wersji PS3 niczego specjalnie nie brakuje (chyba że ktoś piksele liczy). Jeżeli ktoś nie miał styczności z grą to powinien zagrać, jak najbardziej. Oczywiście, jak ktoś ma mocnego PC to najlepiej wyjdzie jak kupi wersję na PC i pogra, najlepiej z padem od MS.
kaczor_kg_PL
Ja tam nie widze powodu zeby plakac nad roznicami, jak dla mnie gra i tak ma bardzo dobra grafike, i chetnie bede sie w nia zagrywac. To ze gry na 360tke wygladaja lepiej to normalka, jak wszyscy wiemy programistom latwiej tworzyc na nim gry, i musimy sie z tym pogodzic. Kwestia czasu a gry beda wygladac lepiej na ps3 ;)Poza tym jak dla mnie patrzac na obrazki zamieszczone w linkach wyslanych przez shakeawake'a pomiedzy ulepszona wersja bioshocka na ps3 a na xbox 360 nie widze zadnej roznicy. Moze to tylko moje niewprawione oko tongue.gif
Welsper
CYTAT(hixx360 @ 15 10 2008, 21:15) *
CYTAT(Welsper @ 10 10 2008, 17:04) *
Dobra, może mnie ktoś zastrzeli za tego posta, ale muszę to z siebie wyrzucić: ja się osobiście na Bioshocku zawiodłem. Pal licho fabułę, klimat i lokalizację. Pal sześć fajne pomysły.

Ta gra jest za prosta. Nawet na ultra-mega-uber-hard. Wszystko by było ok, gdyby nie to, że po zgonie respawnujemy się bez jakiejkolwiek kary, a uszkodzeni/zabici wrogowie pozostają uszkodzeni. W ten sposób mogę każdego przeciwnika rozwalić z najsłabszej broni, o ile pomiędzy zgonami zaliczę przynajmniej jedno trafienie...

...to mnie właśnie zniechęciło do gry i było uninstall po 2 godzinach zabawy.

dobre!!!jak masz taki problem i jestes masochistą to trzeba bylo po kazdym killu wylaczac konsole mial bys super realizm!!!pozdrawiam

Ale tak poza tym z głową w porząsiu? Lubię wyzwania, co jest fajnego w grze jak nie można przegrać - toż to zupełnie, jak grać na god mode... ale ubaw po pachy...
XM16E1
Gierka daje rade wink.gif Nie pograłem jakos długo , doszedłem raptem do 3(?) "poziomu" i naprawde gra klimatem i designem zabija na miejscu! Tak zeschizowanych akcji dawno nie widziałem ! To co się dzieje (lekki spoiler) u "dentysty" kiedy zapada "mgła" i tu nagle ... osz kurva ! Ja ledwo grałem dalej. Motywy z krzyżowaniem ... . Oj jbywa gorąco , pierwsze starcie z BD i moralny wybór pomiędzy uratowaniem ,a z harvestowaniem LS zapamiętam na bardzo długo. Stałem chyba z 10 minut i się zastanawiałem co z nią zrobic ( padło na odstrzał tongue.gif ). Grafa jest super. Prawda , BD jest do dupy zrobiony ,ale mi to nie przeszkadza. Bardziej mnie wkurza sprawa doczytywania tekstur. Nie , nie doczytują się one podczas gry tylko w momenciekiedy robimy wczytanie save'a confused.gif Nie mógł loading trwac 5 sekund dłużej ? Tak to trzeba czekac aż tekstury pokażą się w lepszej roz. Co tu jeszcze jest super? Na pewno to ,ze trzeba myślec przed każdym spotkaniem (gram na Hard bez VC),wkurza troche prekombinowanie z hackowaniem .
No nic , więcej napisze jak przejde ,a ci którzy zastanawiają sie po demie czy kupic fulla to moge tylko powiedziec ,ze pierwsza runda jest chyba najgorsza z całej gry ,a zabawa zaczyna sie w następnym poziomie wink.gif
Jakies pytania?
POZDRO
PS.
Welsper - uwierz mi ,ze zabicie na najwyższym poziomie trudności BD jest kure...o trudne ( oczywiscie bez VC) tak wiec na trudnośc nie ma co narzekac.
XM16E1
Nope , nic sie nie ściągało jak włożyłem płytke do nośnika.
Gooralesko
CYTAT(XM16E1 @ 20 10 2008, 09:55) *
Welsper - uwierz mi ,ze zabicie na najwyższym poziomie trudności BD jest kure...o trudne ( oczywiscie bez VC) tak wiec na trudnośc nie ma co narzekac.

Na początku stary, na początku wink.gif Później jak dostaniesz kuszę i granatnik to się zabawa zacznie.
XM16E1
I tu sie kolejna jazda pojawia tongue.gif Jak narazie cały czas ganiam z kluczem i okładam wszystkich jak sie da.Jest to o wiele lepsze niz pakowanie tylko z proni palnych bo trzeba do gościa podejsc i liczyc ,ze z kazdej strony zaraz padnie atak. Jak narazie tylko na BD użyłem Shotgun'a wink.gif
Jak myślisz ? Można przejsc gre używając tylko Francuza?
Gooralesko
CYTAT(XM16E1 @ 20 10 2008, 10:38) *
I tu sie kolejna jazda pojawia tongue.gif Jak narazie cały czas ganiam z kluczem i okładam wszystkich jak sie da.Jest to o wiele lepsze niz pakowanie tylko z proni palnych bo trzeba do gościa podejsc i liczyc ,ze z kazdej strony zaraz padnie atak. Jak narazie tylko na BD użyłem Shotgun'a wink.gif
Jak myślisz ? Można przejsc gre używając tylko Francuza?

Na pewno nie.
signap
http://www.youtube.com/profile_videos?user...p;search=Search

Wg mnie da sie skonczyc gre tylko kluczem
Gooralesko
CYTAT(signap @ 20 10 2008, 10:52) *
http://www.youtube.com/profile_videos?user...p;search=Search

Wg mnie da sie skonczyc gre tylko kluczem

To powodzenia życzę z końcówką gry.
XM16E1
No to juz mam zajęcie jak zdobęde platynke wink.gif
Gresh
kupiłem odpaliłem i boje się grać smile.gif gram na maksymalnym poziomie dostepnym od zera i po prostu szlak by to trafił.
po 2. dniach grania w Little Big Planet - skok na Rapture jest tak przerażający, że ho ho smile.gif
Tutaj misie i pluszowe zabawki a tutaj mordowanie, krzyki, krew i paranoja.

Wracam do LBP - jak mi przejdzie cukierek i lizaki to wroce do głębin.

PS. Mam mega mega PC ( nie chwaląc się - do pracy w 3d ), nie odpalam na nim gier ( nie mam nawet neta do niego podłączonego, ma być zawsze FIT ) na punkcie grafiki mam bzika ( przez pracę ) no i jakoś pixele na big daddy'im mi nie przeszkadzają.
Liczy się ogólna prezencja i klimat.
kaczor_kg_PL
Zgadzam sie! Grafika w grze i tak nie jest zla, a w Bioshocku wlasnie najbardziej chodzi o klimat!
izon
a wyszedl juz ten patch?? Bo ja kupie dopiero jak on wyjdzie..
XM16E1
Survivor ukonczony wink.gif Nie bylo zbyt trudno , tylko BDs byli zryci.
WESKER-DL
A jak patch, pojawił się już?
Jazdaone
a do czego wam ten patch potrzebny?
neospiderman
No żeby poczuć mentalny spokój, wywołany świadomością że gra jest jeszcze bardziej dopieszczona smile.gif
przegraj_kowal
zaczalem grac na hardzie i doszedlem wlasnie do miejsca gdzie spotykam Big Daddy po raz pierwszy,jednak niespecjalnie mam go czym ustrzelic,a kasy tez nie mam.wie ktos,czy mozna bedzie do tego miejsca wrocic troche pozniej,gdy zdobede jakas amunicje?
Gooralesko
CYTAT(przegraj_kowal @ 26 10 2008, 18:53) *
zaczalem grac na hardzie i doszedlem wlasnie do miejsca gdzie spotykam Big Daddy po raz pierwszy,jednak niespecjalnie mam go czym ustrzelic,a kasy tez nie mam.wie ktos,czy mozna bedzie do tego miejsca wrocic troche pozniej,gdy zdobede jakas amunicje?

Eksploruj poziom na którym się obecnie znajdujesz oraz hakuj wszystko co tylko można i wróć poźniej do BD.
przegraj_kowal
CYTAT(Gooralesko @ 26 10 2008, 18:04) *
CYTAT(przegraj_kowal @ 26 10 2008, 18:53) *

Eksploruj poziom na którym się obecnie znajdujesz oraz hakuj wszystko co tylko można i wróć poźniej do BD.

wlasnie juz caly poziom zrobilem,otworzylem Emergency Access i tam jest winda,ktorej moge uzyc i wlasnie nie wiem,czy jest sens probowac dalej utluc BD z tym co mam,czy lepiej olac go na razie i pozniej do niego wrocic,jesli jest taka mozliwosc
systematyk
jak grałem na PieCu, to potem można było spokojnie wracać do poprzednich lokacji. idź spokojnie dalej.

btw. ten survivor jest warty świeczki? jak grałem na normalu to gra była prosta jak diabli, jeno moment po "would you kindly", gdy moce eve zaczęły świrować był trudny.
XM16E1
CYTAT(kaczor_kg_PL @ 26 10 2008, 12:08) *
zdobyles juz platyne?

Tak wink.gif

CYTAT(systematyk @ 26 10 2008, 21:21) *
btw. ten survivor jest warty świeczki? jak grałem na normalu to gra była prosta jak diabli, jeno moment po "would you kindly", gdy moce eve zaczęły świrować był trudny.

Samo przejście nie należy może do najtrudniejszych ,ale zabicie BDs juz tak. Są oni bardzo wytrzymali , 1/2 cios/y odrazu zabija/ją więc to lekkie przegięcie. Ostatni Boss też jest dosyc ciężki ,ale padł za pierwszym razem.
A motyw , ze zmianami plasmidów jest również niezbyr trudny.
Ogólnie na Survivor nie wolno szarżowac .
Btw. Nie ma tak jak mówili twócy - kul jest pod dostatkiem ( choc i tak cały czas latałem z kluczem happy.gif ).
konstant
Pany jestem w Neptune's Bounty - zalatwilem Big Daddego z giwera ale nie ma nigdzie Little Sister. wtf? uciekla?
I drugie pytanie: ktore plasimdy sa warte swieczki?
Old_Kyo
CYTAT(konstant @ 30 10 2008, 17:21) *
Pany jestem w Neptune's Bounty - zalatwilem Big Daddego z giwera ale nie ma nigdzie Little Sister. wtf? uciekla?

Musisz poczekać aż BD wezwie małą (czasem BD chodzi sam i w trakcie pojawia się mała lub po pewnym czasie - gdy jest śpiąca - zmywa się walnąć w kimono smile.gif ) - wychodzą lub wchodzą przez te małe otwory. BD zawsze sie respawnują nawet jak już załatwiłeś sprawę z wszystkimi Little Sisters na danej planszy.
konstant
Cholera, a tyle sie nameczylem z tym BD.
Jak go najprosciej zalatwic?
KOMODO
QUOTE(izon @ 25 10 2008, 16:23) *

I fanbojska wojna osiagnela swoj cel. Nie kupisz gry bo model Bid Daddyego z poczatku gry (kolejne modele sa juz normalne) jest z bliska rozpixelowany. Szczegol ktorego prawdopodobnie sam bys nie dostrzegl. Jak to dla Ciebie argument na nie kupienie gry to nie mam slow. BTW, widzialem w jednej lokajcji w Dead Space brzydka teksture! Nie kupuj tej gry! smile.gif
izon
QUOTE(KOMODO @ 2 11 2008, 23:13) *
QUOTE(izon @ 25 10 2008, 16:23) *

I fanbojska wojna osiagnela swoj cel. Nie kupisz gry bo model Bid Daddyego z poczatku gry (kolejne modele sa juz normalne) jest z bliska rozpixelowany. Szczegol ktorego prawdopodobnie sam bys nie dostrzegl. Jak to dla Ciebie argument na nie kupienie gry to nie mam slow. BTW, widzialem w jednej lokajcji w Dead Space brzydka teksture! Nie kupuj tej gry! smile.gif

Stary nie o to chodzi.. Ja juz gralem w wersje na xboxa a jako klient ktory nie pozbywa sie lekką ręką 150 zl zawsze wole kupic produkt w 100% dopracowany.. I tak bym teraz Bioshocka nie kupil bo jest duzo innych gier ktore chce obadac w pierwszej kolejnosci a takto kupie gre dopakowaną z challange roomami itd..

BTW ogralem demo na PS3 i imo gra wypada blado przy wersji Xboxowej oczywiscie od strony graficznej bo klimat zabija..
Old_Kyo
CYTAT(konstant @ 31 10 2008, 12:40) *

Spoilerki także uważać - dla tych co nie grali...
Nie wiem na jakim poziomie trudności grasz ale na początku na najtrudniejszym to chyba niemożliwe smile.gif - ja stosuje na poziomi Survivor kilka taktyk:

Zahakować jakąś kamerę i użyć na tatuśku Hipnotize Big Daddy (2) - dziewczynka ucieknie ale się tym nie przejmuj - podprowadzasz tatuśka pod kamerę i używasz na nim Security Bullseye - musisz odczekać - roboty osłabią tatuśka - jak alarm się skończy pójdzie (z małą ilością energii) po małą - jak ją wezwie to go załatw czymś mocnym.

Hipnotyzujemy tatuśka i szukamy drugiego który chodzi z dziewczynką, po czym oddajemy jeden strzał - tatuśki zaczną się trzaskać - w zależności od wyniku dobij jednego bądź harwestuj dziewczynkę i czekaj jak ten co Cie osłaniał wezwie następną.

Jak zdobędziesz kuszę - idealnie działa na Bouncery np. w wersji Elite - zrób ładną ścieżkę po czym strzel aby zaatakował - 10 do 15 drutów powala takiego bez strzału.

Ilość dziewczynek do "załatwienia" sprawdzasz w starcie.
Gooralesko
CYTAT(Old_Kyo @ 3 11 2008, 00:13) *
CYTAT(konstant @ 31 10 2008, 12:40) *

Spoilerki także uważać - dla tych co nie grali...
Nie wiem na jakim poziomie trudności grasz ale na początku na najtrudniejszym to chyba niemożliwe smile.gif - ja stosuje na poziomi Survivor kilka taktyk:

Zahakować jakąś kamerę i użyć na tatuśku Hipnotize Big Daddy (2) - dziewczynka ucieknie ale się tym nie przejmuj - podprowadzasz tatuśka pod kamerę i używasz na nim Security Bullseye - musisz odczekać - roboty osłabią tatuśka - jak alarm się skończy pójdzie (z małą ilością energii) po małą - jak ją wezwie to go załatw czymś mocnym.

Hipnotyzujemy tatuśka i szukamy drugiego który chodzi z dziewczynką, po czym oddajemy jeden strzał - tatuśki zaczną się trzaskać - w zależności od wyniku dobij jednego bądź harwestuj dziewczynkę i czekaj jak ten co Cie osłaniał wezwie następną.

Jak zdobędziesz kuszę - idealnie działa na Bouncery np. w wersji Elite - zrób ładną ścieżkę po czym strzel aby zaatakował - 10 do 15 drutów powala takiego bez strzału.

Ilość dziewczynek do "załatwienia" sprawdzasz w starcie.

Wszystkie metody ze spoilera świetne. Używałem dokładnie takich taktyk grając na hardzie bez vita chamberów.
golab
CYTAT(konstant @ 30 10 2008, 17:21) *

electric bolt
telekinesis
incinerate
hipnotize big daddy

reszta to ciekawostki raczej
Shakeawake
Szczegóły na temat dodatków do BioShock
http://polygamia.pl/szczegoly-na-temat-dodatkow-do-bioshocka
Shakeawake
Challenge Rooms Trailer- http://www.ps3site.pl/challenge-rooms-trai...wszystko-jasne/
konstant
Gene Bank to jedyny sposob aby zobaczyc jakie mamy "zalozone" toniki ?
Old_Kyo
Niestety tak dry.gif

Up: Można jeszcze zobaczyć i ewentualnie zastąpić po kupnie/znalezieniu jakiegoś - ale ogranicza się tylko do jednej z grup a nie wszystkich.
Shakeawake
Recenzja 10/10- http://www.kikoo.pl/recenzje/140-1/Bioshoc...enzja-Bioshock/
stoodio
Nastwaiłem się na ten tytuł, a ja jak się juz nastawie to muszę kupić biggrin.gif myślę, że się nie zawiodę, zwłaszcza, że dziś gadałem z moim bratem ciotecznym, któremu to Bioshock w ogóle się nie podobał. Cieszy mnie to niezmiernie gdyż mamy zupełnie odmienne gusta, zawsze jest tak że jak coś mu sie podoba to mi nie i vice versa, także... Rapture! Niedługo nadchodzę wink.gif
grzes_l
Gra jest straszna i niesamowita. Musze powiedziec ze gdy ja ogladalem u kogos na PC nie wywarla na mnie takiego wrazenia jak teraz gdy w nia gram.
Dla osob, dla ktorych fabula jest niezwykle wazna (jak ja) ta gra to must have. Absolutny must have.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.