Memory dobrze ze zrobiles ten temat bo ja juz chialem go zrobic
Ciekawe jak grafa bedzie wygladac na PS3

Licze ze bedzie lepsza. A gierka super, gralem w demo i zarabiscie wyglada na poczatku jak wyplywa sie z tej wody, a potem to juz taka sobie.
Dosyć ciekawa sprawa. Jeśli to nie żaden fake to M$ dostanie niezłego kopa w wora. Myślę jednak że po prostu gra miała docelowo powstać także na PS3 ale kasa Billa zrobiła z niej exlusiva a twórcy Bioshock'a zapomnieli usunąć tej opcji w ustawień i to wszystko.
Deadeye
21 08 2007, 23:12
niestety tez tak sadze, albo po prostu opcja ta jest w kazdym konfigu gier opartych na unreal engine 3. wystarczy popatrzec jaki syf jest w katalogach tego demka (m.in. loga do edytora plansz, ikonka save game'u pomimo ze nie ma takiej mozliwosci w demie, pelno niepotrzebnych informacji w plikach konfiguracyjnych) zeby sie przekonac ze jest to calkiem mozliwe. ale gdyby gra wyszla na ps3 byloby super

to jedna z tych gier w ktore nawet nie chce grac sie na pc, z przyjemnoscia zagralbym na ps3

moze jutro sony oglosci ze bioshock nie jest juz exlusive'em?
Ja uwazam ze Bioshock zobaczymy w przyszlym roku na PS3 i to nie tyle z powodu tego "odkrycia" co z powodu tego ze wydawca/producent nie zajal konkretnego stanowiska w tej sprawie. Nie zeby mi tam zalezalo na tej grze bo fpsow - nawet genialnych, nie trawie ale uwazam ze zabawa w polslowka i niedopowiedzenia to sprawka M$ a raczej pieniedzy jakie M$ wpompowal bo innego wyjasnienia krycia premiery na innej konsoli nie widze. Tworcy Bioshocka bardzo chca sie podzielic informacja (takie odnosze wrazenie czytajac wywiady i artykuly o BS) ze posiadacze PS3 tez beda mieli okazje powbawic sie to swietnie zapowiadajaca sie gra ale M$ wiaze im usta i stad te niedopowidzenia i nagle "odkrycia"

Takie moje zdniae.
Poza tym uwazam ze troche za szybko powstal ten temat
Zgadza się , Bioshock na PS3 w 2008 r , a do tego czasu posiadacze X360 zapomną o tej świetnej grze ,ileż można grać w SP , ile się będzie miało sprzedać tyle się sprzeda ,więc M$ nie dostanie po worach ;P A i 2k więcej sobie zarobi kasy:)
Hehe M$ przeciez knuje po to zeby po tych "worach" nie dostac

Na zapomnienie to tej grze bym nie liczyl (wkoncu ma byc mega-super-duper killer) raczej na ogranie - no ale to specyfika time exlusivow ;P Zreszta jak ta gra zadebiutuje na PS3 to podnieceni fanboye Sony i tak nie beda sobie zawracac glowy ze gre dostali na samym koncu ;P
IMO kwestia czasu kiedy Bioshock zostanie zapowiedziany na PS3. Za duzo plotek, ktore pojawiaja sie nawet w PSM czy na ThreeSpeech.
Temat należy zamknąć, aż do oficjalnej zapowiedzi.
Mastah27
25 08 2007, 09:20
http://www.joystiq.com/2007/08/24/levine-c...a-on-pc-issues/Developer Bioshocka wyjaśnia zamieszanie - inicjały PS3 to pozostałości w kodzie, nie ma planu wydania gry na PS3, ani takowa wersja nie jest ona w produkcji i co najważniejsze łączy ich ekskluzywna umowa z Microsoftem.
Don_Pedro
22 05 2008, 16:57
Magazyn EGM potwierdza, ze Bioshock pojawi sie na konsole PLAYSTATION 3!
http://www.kikoo.pl/news/893-1/Bioshock-na...e-potwierdzony/http://polygamia.pl/bioshock-na-ps3-potwierdzonyKwestia czasu jest wiec, az odezwie sie w sprawie potwierdzenia tej informacji sam wydawca tytułu.
Podobno Bioshock na PS3 zawierac ma wszystkie dodatki jakie dotychczas pojawily sie dla tej gry. Mowi sie takze o ulepszonej grafice.
Premiera: podobno we wrzesniu.
Nic tylko sie cieszyc!!!
Zwyrodnialec
22 05 2008, 16:59
No i zaje.biście. Tylko tej gry tak naprawdę z X360 brakowało mi na Chlebaku.
Heviro (Fanboy BDG)
22 05 2008, 17:17
Po tylu spekulacjach i zabawie kotka i myszkę z graczami ( plotki/obalanie plotek itd ) mamy ten tytuł na chlebaku nic tylko się cieszyć bo przygoda w rapture jest czymś niezwykłym i wypada się cieszyć ,że nie tylko Bracia Xbosowcy ale i my zjadacze chleb(ka)a będziemy mogli zagłębić się w ten fascynujący świat . Czekamy na oficjalne potwierdzenie od take two i numer PS3M. Byle do 5 czerwca .
Po oblukaniu demka na XO byłem szczerze napalony na tę pozycję. Grafika i klimat se bezbłędne w tej pozycji. Sam design podwodnego świata przyprawia o zawrót głowy i powoduje że aż chce się dalej brnąć. Owe demko było na tyle długie że wystarczyło abym zapragnął kiedyś w to zagrać- w pełnej wersji.
Pierwsze plotki na temat rzekomej konwersji puściłem koło uszu- wiele już takich było a większośc okazała się bujdą. No ale skoro mamy teraz oficjalne potwierdzenie, to jest czym się zachwycac.
W dodatku jak czytam że w wersji na ps3 mamy miec ulepszoną grafike (co wydaje mi się raczej chwytem zachęcającym do kupna, aniżei prawdą) to jest na co czekać.
Snake_Plissken
22 05 2008, 18:52
CYTAT
W dodatku jak czytam że w wersji na ps3 mamy miec ulepszoną grafike (co wydaje mi się raczej chwytem zachęcającym do kupna, aniżei prawdą) to jest na co czekać.
O mnie, może być nawet taka sama jak na X0, oby też była stała liczba klatek.
Tego tytułu zazdrościłem posiadaczom iXa.
Dokładnie- gra jest na tyle ładna, że może pozostać beż zadnych najmniejszych zmian w kwestii oprawy.
Równierz tego tytułu zazdrościłem posiadaczom Xa, na równi z Mass Effect.
Gearsy przeszedłem, więc nie zazdroszczę
MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ
Mam nadzieję , że oprawa nie będzie gorsza tak jak w Lost Planet (rok póżniej wyszła konwersja , a wyglądała jak wymioty). Nie otrzymaliśmy w tym roku KillZone 2 , a nadciąga w zamiast tego GE-NIAL-NY BioShock.
Nic tylko czekać do września
Proponuje wypić coś mocnego, gdyż wtedy dopiero będziemy mogli ochłonąć.
Don_Pedro
22 05 2008, 19:04
Kiedys(w zeszlym roku) krazyly plotki, ze Bioshock na PS3 obslugiwal bedzie tryb 1080p! To bylby dopiero bajer! Irrational Games to prawdziwi mistrzowie, licze ze wynagrodza nam tak dlugie oczekiwania
Pewnikiem dostaniemy na plytce z gra wszystkie dodatki, a sama gra ochrzczona zostanie pewnie jakims podtytulem.
Ja tez zazdroscilem i wciaz zazdroszcze tego tytulu wlascicielom X360. To wg mojej opinii najlepsza gra na ten sprzet! Przyjalbym na PS3 takze obie czesci Gears of War, ale to nierealne

Licze natomiast na konwersje Ninja Gaiden 2 w stosownym czasie
QUOTE(Don_Pedro @ 22 05 2008, 20:04)

Kiedys(w zeszlym roku) krazyly plotki, ze Bioshock na PS3 obslugiwal bedzie tryb 1080p! To bylby dopiero bajer! Irrational Games to prawdziwi mistrzowie, licze ze wynagrodza nam tak dlugie oczekiwania
Pewnikiem dostaniemy na plytce z gra wszystkie dodatki, a sama gra ochrzczona zostanie pewnie jakims podtytulem.
Ja tez zazdroscilem i wciaz zazdroszcze tego tytulu wlascicielom X360. To wg mojej opinii najlepsza gra na ten sprzet! Przyjalbym na PS3 takze obie czesci Gears of War, ale to nierealne

Skad wiesz, ze Gearsy nierealne, wszak Unreal (ta sama stajnia) wyszedl na PS3 duzo wczesniej, mimo, ze wydawalo sie ze MS ma na developera monopol. Niech konwertuja MGS4 na Xa a Gearsy na PS3 - wtedy znikna wszelkie fanbojskie wasnie:). Tylko... jaki wowczas bedzie sens wydawania dwoch roznych platform?

Anyway, fajne posuniecie, z braku Xa na wlasnosc (pykam okazyjnie) przegapilem Bioshock.
Don_Pedro
22 05 2008, 19:39
CYTAT(KOMODO @ 22 05 2008, 20:26)

CYTAT(Don_Pedro @ 22 05 2008, 20:04)

Skad wiesz, ze Gearsy nierealne, wszak Unreal (ta sama stajnia) wyszedl na PS3 duzo wczesniej, mimo, ze wydawalo sie ze MS ma na developera monopol. Niech konwertuja MGS4 na Xa a Gearsy na PS3 - wtedy znikna wszelkie fanbojskie wasnie:). Tylko... jaki wowczas bedzie sens wydawania dwoch roznych platform?

Anyway, fajne posuniecie, z braku Xa na wlasnosc (pykam okazyjnie) przegapilem Bioshock.
Nie bedzie konwersji GoW na PS3 z jednej prostej przyczyny - wydawcą tego tytulu jest Microsoft, a Epic wlasnie dla tej firmy stworzylo ta gre. To tak jakby snuc opinie, ze stworzone przez Ninja Theory dla Sony Heavenly Sword wkrotce ukaze sie na X360. Co do Unreala - wydawca tego tytulu jest i bylo Midway, czyli firma, ktora tworzy gry multiplatformowe.
MGS4 z PS3 nie oddam!

Wybaczcie, ale Tekken, Gran Turismo, Final Fantasy i MGS to marki od lat kojarzone z maszynką Sony i chcialbym aby juz tak zostalo

Wszak kazdy sprzet potrzebuje swoich flagowych tytulow.
http://gamer.blorge.com/2008/05/22/xbox-36...ioshock-to-ps3/Info o tym , że to nie jedyny Exclusiv z x360 jaki otrzyma PS 3 na Holiday seasion.
Wcale się nie dziwie , że wypuszczają port na PS3 , na PC zarobili ok 40 mln $ (1 milion kopii) , na X360 ponad 100 mln $ (prawie 2 miliony). Poprostu chcą więcej zarobić , bo wiedzą że po MGS 4 będzie trwała posucha, proste
Zeratul
22 05 2008, 19:46
fajna sprawa...
dodatkow to raczej za duzo nie bylo(jeden)... wiec nie ma czym sie podniecac. Ale warto podniecac sie tym, ze ten mega kozak wychodzi na ps3.
dobra, dobra tylko ciekawe kto jeszcze w to nie zagral?
Ja? I wiele innych ludzi, którzy zdecydowali się kupić PS3 i z wielką radością przyjęli tą wiadomość

.
QUOTE(signap @ 22 05 2008, 23:32)

dobra, dobra tylko ciekawe kto jeszcze w to nie zagral?
Ja np przeszedlem tylko demo..Co to wogole za pytanie?To wszyscy posiadacze PS3 maja tez xboxy czy co:)
zapewnie znaczna czesc ma PC
Don_Pedro
22 05 2008, 23:04
CYTAT(signap @ 22 05 2008, 23:36)

Ja np takze nie gralem w Bioshock'a i z pewnoscia kupie wersje na PS3 od razu po premierze!
Bioshock wymaga dosc dobrego kompa, a wielu z nas posiada PC-ta zapewne tylko do pracy. Nie po to ja i wielu innych kupilismy PS3, zeby grac na komputerach.
CYTAT(signap @ 22 05 2008, 23:36)

Taa, ale nie wszyscy mają Piece, które mogą pociągnąć Bioshocka.
Na przykład ja
konrado0905
22 05 2008, 23:58
dla mnie granie na PC mija sie z celem. w bioshocka nie gralem nawet w demo, wiec napewno kupie jak wyjdzie ;P
Don_Pedro
23 05 2008, 00:02
Tez nie lubie grac na kompie. Wole rozpierniczyc sie wygodnie na sofie, z padem w ręku, przed sporej wielkosci TV niz siedziec zgarbionym przed komputerem i patrzec na monitor z odleglosci 40 cm. Komfort nade wszystko
Snake_Plissken
23 05 2008, 07:03
CYTAT
Ja ukończyłem grę na PC, ale na low detalach i ze skaczącą animacją - tak więc i tak kupię Bioshock na PS3, żeby podziwiać Rapture w wysokich detalach
El Loco Chocko
23 05 2008, 07:12
Bioshock na PS3??Nooo to jest naprawde dobry news...konkret gierka.Obyscie sie doczekali.
Snake_Plissken
23 05 2008, 07:50
Potwierdzenie od 2K Games:
CYTAT
Upon contacting 2K Games, we received the following comment:
"Yes, it is confirmed that BioShock is coming to the PS3. 2K Games will
have an official announcement shortly." -Representative of 2K Games
http://www.psu.com/BioShock-PS3-a-reality-...a0003747-p0.php
Bioshock na PS3 ? Swietnie !
Tylko istnieje wielkie prawdopodobienstwo ze gra bedzie chodzic: w obnizonej rozdzielczosci, bez wygladzania krawedzi, ze skaczacym framerate'em, obcieta iloscia efektow.....
(oczywiscie w recenzjach napisza wersja PS3 jest "the best")
W koncu taki jest nowy trend w grach na PS3 2-giej generacji

A 3 generacja bedzie jak na Wii.
el becetol
23 05 2008, 09:03
I tak nie kupie bo nie trawie fpp... ale informacja dobra:) Taki x-exclusive wychodzi na PS3 to zawsze jest jakaś nadzieja że przekonwertują tez Mass Effect. Bioware to jedyna rzecz jaka zazdroszcze posiadaczom iksa.
FPP ale... jeden z niewielu jaki mi się podoba. Przeszedłem swego czasu demo u kumpla na X360 i żałowałem, że nie ma tego na PS3 (myślałem, że przejdę u niego pełną, ale on sprzedał jakis cas temu X'a). Teraz w końcu bedę mógł się w to zaopatrzyć
Snake_Plissken
23 05 2008, 09:29
Niesamowicie radosna nowina.byłem zawiedziony ,że po wakacjach nie będzie Killzone 2 ,a tu proszę taka niespodzianka.....do mnie najmocniejszy tytuł na PS3 jaki zmierza w tym okresie czasu.Już nie mogę sie doczekać,niech jeszcze dają przystępną cenę i dopracują silnik graficzny tak by gra nie zwalniała(nie musi wyglądać ładniej,już wersja na x360 prezentuje się fenomenalnie) i będę wniobowzięty
Dr.Czekolada
23 05 2008, 10:40
Bajszok na PS3 ?.......... Grałem w demo na PC, wszystko na high (teraz nazwijcie mnie burżujem

), nie wiem ja bym wolał chyba na PC se kupić za mniejszą cene, niż w toto inwestować, jeśli wersja PS3 będzie zawierała jakieś istotne nowości.... .
No, no, to jedyna gra jakiej zazdrościłem konsoli Microsoftu

. Ale teraz skoro info już potwierdzone to nic tylko sie cieszyć i czekać do premiery

.
CYTAT(Snake_Plissken @ 23 05 2008, 10:29)

czesc screenow byla z jakiegos innego statium prac bo paru Tatuskow nie ma jak np.
http://www.goplay3.de/games/Bioshock/screens/2681.jpg pare screenow jest z neta, watpie zeby byly z PS3... nadodatek jest to jakims blogu a nie stronie ktorej mozna zaufac
To nie są screeny z PS3
Okładka najnowszego PSM3
Czyli jednak będzie lepszy niż w wersji na XO. Chcę to zobaczyć
wiiboxstation
23 05 2008, 15:50
Normalnie byłbym wniebowzięty ale grę mam i przeszedłem na x360 podobnie jak z ninja gaiden sigma , więc raczej nie zainwestuję 2gi raz...
Dochodiaga
23 05 2008, 16:18
FUCK YEAH! To była jedna z dwóch gier których było mi szkoda kiedy wybrałem ps3 zamiast xo. Jestem naprawdę zacieszony tą wiadomością
Świetna wiadomość! Jeszcze rok temu chcialem kupić dla tej gry x360 zamiast ps3, ale po jakimś czasie wyszły materiały z mhs4 i nie wytrzymałem i postawiłem na ps3. Oczywiscie jak narazie z gier i z samej konsoli jestem zadowolony, a co ważne dopiero 12 czerwca czeka mnie najlepsze:) A wracając do Bioshock- na sto procent kupię, a obecnie zastanawiam się o co zostanie wzbogacona nasza wersja.
Może o ''osiągnięcia'' , tryb on-line , nowych przeciwnków, jakiś epizod , nowe bronie , więcej Big Daddych (żeby było bardziej trudno

) ,nowe zdolności , Making of... itd , bonusy po kończeniu gry , sterowanie tiltem ,itd.
Bioshock wkoncu na PS3!!!!! Niech nam tylko daja multi i bedzie git gitara

Moim zdaniem obowiazkowy must have dla kazdego posiadacza Ps3 nawet dla tych ktorzy nie lubia Fpsow. Juz sie nie moge doczekac
No nie wiem, mnie tam Bioshock nie zabił jakoś... właśnie daję mu drugą szansę na PC i wciąż nie mogę się jakoś przekonać... no ale zobaczymy

. Miliony Graczy nie mogą się mylić

.
Don_Pedro
23 05 2008, 23:11
Ja najbardziej w grach cenie sobie genialny klimat. Dlatego kocham pierwszego MGS'a, Silent Hill'a, Shadow of the Colossus i inne piękne produkcje. Bioshock ma fenomenalny klimat i doskonala tematyke - podwodne miasto rzadzace sie wlasnymi prawami i zamieszkiwane przez przerozne dziwne istoty ma swoj urok! Juz nie moge sie doczekac, kiedy Bioshock ukaze sie na PS3! W tej chwili po MGS4 to najbardziej oczekiwana przeze mnie gra na Chlebaczek!
Co w EGMie z forum gamespotu:):
"bioshock (PS3): better load times than the 360 versions, will have the dlc that the 360 versions had, 2 new exclusive weapons: pyroplasm and shock gauntlet."
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.