Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Rock Band
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Memory
...także na PS2!

http://www.valhalla.pl/news5573-Bedzie-Roc...ystation-2.html
Emet
Będzie jednak jeszcze w co grać biggrin.gif
Tytek
to ta gierka w sklad której wchodzą gitarki,mikrofon i perkusja? ciekawe ile bedzie to kosztowac..
Emet
Heh.. perkusja na pewno sporo, ale przecież to nie jest w zestawie.
Mikes
WOW, chyba zaczne zbierać kasę. A jak nie dozbieram, i nie pod pada, to odpada.
Konar$ky
Normalnie miałem szczęke na podłodze gdy o tym usłyszałem. I napisze to pomimo że ostatnio napisano to setki razy: PS2 4 EVER!!!

A wracając do gry, to zastanawiają mnie dwie kwestie związane z tą grą:
1.Czy te instrumenty będą niezbędne do gry, czy będzie można grać tak jak w GH?
2.Jak na Ps2 rozwiążą fakt, że instrumentów do gry są 4, a wejścia na pady do ps2 są 2?? Multitap??
Sialala
CYTAT(Konar$ky @ 23 08 2007, 09:22) *
2.Jak na Ps2 rozwiążą fakt, że instrumentów do gry są 4, a wejścia na pady do ps2 są 2?? Multitap??

obstawiam perke i mikrofon pod USB.
Tony111
dlamnie bendzie kosztowac dużo ale zobaczymy smile.gif))))
raven_raven
Wspaniale smile.gif. Tylko zebrać kumpli, wszystkie instrumenty i radocha gwarantowana! Wspaniale...

PS2 wiecznie żywa wink.gif.
Tytus
Świetna wiadomość smile.gif Pozostaje tylko czekać wink.gif
Er_WolvEr
NAjwazniejsza jest kwestia tego czy bedzie mozna uzywać z kontrolerów z Guitar Hero (bo o mikrofonach z singstara współpracujących z gą nawet nie chce marzyć...).
bialko
CYTAT(Er_WolvEr @ 25 08 2007, 21:07) *
NAjwazniejsza jest kwestia tego czy bedzie mozna uzywać z kontrolerów z Guitar Hero (bo o mikrofonach z singstara współpracujących z gą nawet nie chce marzyć...).

Na wszelakich pokazach grano na dechach z GH2 więc badzmy dobrej myśli. happy.gif
jaszczoor
ale to była wersja beta. Teraz już jest gitarka z większą iloscią przycisków. No ale bądźmy dobrej myśli smile.gif
Sialala
CYTAT(jaszczoor @ 25 08 2007, 22:20) *
ale to była wersja beta. Teraz już jest gitarka z większą iloscią przycisków. No ale bądźmy dobrej myśli smile.gif

ale te dodatkowe przyciski duplikuja przyciski juz istniejace. sa one po prostu umieszczone w dolnej czesci gryfa, zeby latwiej bylo odgrywac solowki.
jaszczoor
obyś miał racje smile.gif
Tak zupełnie przy okazji, jak ktos posiada shackowane wersje guitar hero to PMke prosze wink.gif
HateRox
Czy ktos juz wie jak bedzie wygladala sprawa ze sterowaniem na ps2 bez dodatkowego sprzetu??
Er_WolvEr
Wychodzi 10 december, prawie miech po wersjach na current-geny, kosztować będzie 10 dolców mniej niż na x360/ps3.

Ciekawi mnie jak będzie wyglądać, czy bardzo okroją gre oraz to samo co muj poprzednik/poprzedniczka.
Er_WolvEr
Oprócz grafiki (których to róznic mało widac, bo słabej jakości filmiki) róznicy nie widze - na trailerach nie ma wokalu (ze względów iż są to ,,neutralne" trailery mi sie wydaje).
Niech tylko będzie możłiowść podłączenia mikrofonów z Singstara. No i kontrolerów z GH.
szarakps
Rock Band dla PlayStation 2 to porażka...
http://giery.eu/PlayStation-2/Newsy/Rock-B...porazka....html
Mathiu
CYTAT(szarakps @ 16 12 2007, 16:30) *
Rock Band dla PlayStation 2 to porażka...
http://giery.eu/PlayStation-2/Newsy/Rock-B...porazka....html

Ech... ale kogo obchodzi jakiś World Tour, czy tworzenie własnego grajka. No brak online może komuś doskwierać, kto nie ma kumpli.
Ale dla mnie Rock Band to przede wszystkim instrumenty - zbieramy się na działeczce u kumpla, wybieramy utwór i cioramy. Nikt jakoś nie będzie się przejmował, że nie może sobie stworzyć wirtualnego siebie - przynajmniej w Guitar Hero nie narzekają ;)
szarakps
Jest recenzja na IGN Rock Band na PS2 dostała 8,4 http://ps2.ign.com/articles/842/842383p1.html i Gamespot 8.0 http://www.gamespot.com/ps2/puzzle/rockband/review.html wychodzi na to że wersja na PS2 jest udana.
Mathiu
Przeczytałem obie recki i jest dobrze, czyli to o czym mówiłem - jeśli ktoś po prostu świetnie się bawi przy tym i ma z kim, to gierka wymiata, a wszystkie onlajny, łorld tury i kustomizacje postaci (czy raczej ich brak) odchodzą na dalszy plan.
Gitary z Guitar Hero śmigają (te oryginalne z Rock Band chociaż lepiej wykonane, to trochę gorzej się sprawdzają w grze), niestety nic nie było wspominane o mikrofonach z Singstara (pewnie nie działają, inaczej wspomnieliby o tym). Nie było też mowy o kosztach pojedynczych instrumentów. Wiadomo jedynie, że full zestaw kosztuje $160, u nas pewnie ze €150, co daje sporą sumkę.
Ja jestem zainteresowany tylko perką i mikrofonem - ciekawe, czy zmieszczę się w 300 zł.
Emet
Słyszałem (czytałem), ze w Rock Band nie da się grać na padzie sad.gif Nie działa też podobno gitara z Guitar Hero 3, tylko oryginalna z RB lub GH1/GH2. Czy ktoś na forum ma już Rock Band na PS2 i mógłby to potwierdzić (lub mam nadzieję obalić te stwierdzenia) ??
Mikes
Pad nie działa na bank, z gitarkami nie wiem, sprawdził bym ale dwuwarstwowy GoW2 mi nie poszedł więc i tego nie sciagam póki nie wyjdzie wersja DVD5, szkoda mi 7 GB jak coś.
Mathiu
Ta, trąbią już o tym od paru dni - nie da się grać ani na padzie, ani na gitarce z GH3.
Ja tylko jestem ciekaw, czy mikrofony z Singstara jednak działają - ponoć działają zwykłe mikrofony pod usb, więc może to też...
No i przede wszystkim DVD5 do cholery :/
Mikes
Ale to strasznie dziwne jest, gitarka z II działa a z III już nie. Nieuczciwa metoda pozyskania klientów IMO(Ktoś kto chciał załózmy kupic GH3 z gitarką i RB bez gitarki jest wychu.jany)

Całe szczescie ze ja na gwiazdke dostane II xD

A DVD5 mam nadzieje ze bedzie, taki GoW2 miał wersje dvd5 która nie rózniła sie niczym poza brakiem filmików widescreen.
Konar$ky
CYTAT
Ale to strasznie dziwne jest, gitarka z II działa a z III już nie. Nieuczciwa metoda pozyskania klientów IMO(Ktoś kto chciał załózmy kupic GH3 z gitarką i RB bez gitarki jest wychu.jany)

A ja jednak myśle winowajcą jest Harmonix. W RB działają tylko gitary ich gier ( GH I i II robili oni, ale III robiło już Neversoft).
To brzmi raczej bardziej prawdopodobne, nie?
Mathiu
Co do gitar, to podobno Harmonix (developer GH I, II i Rock Band) w ten sposób wych.ujało Neversoft (developer GH III). Mi to tito, bo mam gitarkę z GHII :] Edit: zostałem uprzedzony ;)
Jakby tylko była już wersja dvd5, to poważnie myślałbym nad sprowadzeniem perki (i ewentualnie mikrofonu, jeśli będzie śmigał tylko ten konkretny) z Amazonu. $80 perka, $30 mic, $8 przesyłka.

Ciekaw jestem, po pierwsze, co tam tyle zajmuje na płytce, a po drugie, czy będzie się dało obciąć te 3 gb.
Emet
Nieźle sobie pojechało Harmonix confused.gif Na PS2 powycinali część atrakcji a gra nadal zajmuje ponad 7gb (a utworów jest mniej niż w Guitar Hero). Jakby tego było mało jeszcze ten cyrk z kontrolerami sad.gif Ehh.. pewnie w Rock Band zagram dopiero na PS3 confused.gif
Mikes
Moze gra ma jakies filmiki do kariery przy kazdym instrumencie i w chun stuffu bonusowego? Innej opcji nie widze.
Mathiu
Parę newsów:
- gitara z GH3 jednak działa
- mikrofon z Singstara działa, jeśli w port wepniemy również Dual Shocka (nie wiem dlaczego tak, ale tylko tak działa)
- gierka tyle zajmuje, bo w tle lecą jakieś teledyski (nieoryginalne) w świetnej jakości i to na obniżeniu ich jakości muszą się ludzie skupić, co by zmieścić wszystko na DVD5
Mikes
A wiadomo coś juz o "skupieniu się" na nich? xD
Mathiu
No właśnie cisza na ten temat :/ Ktoś tylko wspominał, że filmiki są jakoś zabezpieczone i nie da się ot tak, po prostu, pogorszyć ich jakości. Trzeba czekać...
dx36
Można już gdzieś w polsce dostać Rock Band na PS2 ?? bo ani w Ultimie ani na PE nie widziałem
szarakps
Jeszcze premiery w Europie nie było!
Mikes
A ja grę już skonczyłem na hardzie. wersji ps2 nie polecam. jest dośc nudna, fajnych piosenek jest mało, a brak downloadu i online dośc szybko ją zabije IMO. Na xboxie - jak najbardziej, na ps2 - wole GH
Mathiu
CYTAT(Mikes @ 8 03 2008, 19:12) *
A ja grę już skonczyłem na hardzie. wersji ps2 nie polecam. jest dośc nudna, fajnych piosenek jest mało, a brak downloadu i online dośc szybko ją zabije IMO. Na xboxie - jak najbardziej, na ps2 - wole GH

No nie wiem czy nie zmienisz zdania jak kupisz perkę i zasiądziesz z 4. kumplami do tego :) Sam czekam z wywieszonym jęzorem na ten hardware w Europie.
radzimisz
witam
pytalem juz o to w temacie guitar hero poniewaz nie zauwazylem osobnego topicu dla rock band..czy ktokolwiek z Was podpinal mikrofony z singstara do rock band na ps2? dzialaja? i czy mozna dostac juz w europie perkusje? na jakich zasadach sie podpina instrumenty? zwykle porty jak dla padow czy usb? jezeli porty to rozumiem ze potrzebny jest multitap prawda?
dzieki za odpowiedzi:)
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.