Będzie jednak jeszcze w co grać
to ta gierka w sklad której wchodzą gitarki,mikrofon i perkusja? ciekawe ile bedzie to kosztowac..
Heh.. perkusja na pewno sporo, ale przecież to nie jest w zestawie.
WOW, chyba zaczne zbierać kasę. A jak nie dozbieram, i nie pod pada, to odpada.
Konar$ky
23 08 2007, 09:22
Normalnie miałem szczęke na podłodze gdy o tym usłyszałem. I napisze to pomimo że ostatnio napisano to setki razy: PS2 4 EVER!!!
A wracając do gry, to zastanawiają mnie dwie kwestie związane z tą grą:
1.Czy te instrumenty będą niezbędne do gry, czy będzie można grać tak jak w GH?
2.Jak na Ps2 rozwiążą fakt, że instrumentów do gry są 4, a wejścia na pady do ps2 są 2?? Multitap??
Sialala
23 08 2007, 13:45
CYTAT(Konar$ky @ 23 08 2007, 09:22)

2.Jak na Ps2 rozwiążą fakt, że instrumentów do gry są 4, a wejścia na pady do ps2 są 2?? Multitap??
obstawiam perke i mikrofon pod USB.
Tony111
24 08 2007, 01:04
dlamnie bendzie kosztowac dużo ale zobaczymy

))))
raven_raven
24 08 2007, 14:43
Wspaniale

. Tylko zebrać kumpli, wszystkie instrumenty i radocha gwarantowana! Wspaniale...
PS2 wiecznie żywa

.
Świetna wiadomość

Pozostaje tylko czekać
Er_WolvEr
25 08 2007, 20:07
NAjwazniejsza jest kwestia tego czy bedzie mozna uzywać z kontrolerów z Guitar Hero (bo o mikrofonach z singstara współpracujących z gą nawet nie chce marzyć...).
CYTAT(Er_WolvEr @ 25 08 2007, 21:07)

NAjwazniejsza jest kwestia tego czy bedzie mozna uzywać z kontrolerów z Guitar Hero (bo o mikrofonach z singstara współpracujących z gą nawet nie chce marzyć...).
Na wszelakich pokazach grano na dechach z GH2 więc badzmy dobrej myśli.
jaszczoor
25 08 2007, 22:20
ale to była wersja beta. Teraz już jest gitarka z większą iloscią przycisków. No ale bądźmy dobrej myśli
Sialala
27 08 2007, 08:44
CYTAT(jaszczoor @ 25 08 2007, 22:20)

ale to była wersja beta. Teraz już jest gitarka z większą iloscią przycisków. No ale bądźmy dobrej myśli

ale te dodatkowe przyciski duplikuja przyciski juz istniejace. sa one po prostu umieszczone w dolnej czesci gryfa, zeby latwiej bylo odgrywac solowki.
jaszczoor
28 08 2007, 20:44
obyś miał racje

Tak zupełnie przy okazji, jak ktos posiada shackowane wersje guitar hero to PMke prosze
HateRox
26 09 2007, 15:31
Czy ktos juz wie jak bedzie wygladala sprawa ze sterowaniem na ps2 bez dodatkowego sprzetu??
Er_WolvEr
30 09 2007, 22:10
Wychodzi 10 december, prawie miech po wersjach na current-geny, kosztować będzie 10 dolców mniej niż na x360/ps3.
Ciekawi mnie jak będzie wyglądać, czy bardzo okroją gre oraz to samo co muj poprzednik/poprzedniczka.
Er_WolvEr
15 12 2007, 23:39
Oprócz grafiki (których to róznic mało widac, bo słabej jakości filmiki) róznicy nie widze - na trailerach nie ma wokalu (ze względów iż są to ,,neutralne" trailery mi sie wydaje).
Niech tylko będzie możłiowść podłączenia mikrofonów z Singstara. No i kontrolerów z GH.
szarakps
16 12 2007, 16:30
CYTAT(szarakps @ 16 12 2007, 16:30)

Ech... ale kogo obchodzi jakiś World Tour, czy tworzenie własnego grajka. No brak online może komuś doskwierać, kto nie ma kumpli.
Ale dla mnie Rock Band to przede wszystkim instrumenty - zbieramy się na działeczce u kumpla, wybieramy utwór i cioramy. Nikt jakoś nie będzie się przejmował, że nie może sobie stworzyć wirtualnego siebie - przynajmniej w Guitar Hero nie narzekają ;)
szarakps
19 12 2007, 18:40
Jest recenzja na IGN Rock Band na PS2 dostała 8,4
http://ps2.ign.com/articles/842/842383p1.html i Gamespot 8.0
http://www.gamespot.com/ps2/puzzle/rockband/review.html wychodzi na to że wersja na PS2 jest udana.
Przeczytałem obie recki i jest dobrze, czyli to o czym mówiłem - jeśli ktoś po prostu świetnie się bawi przy tym i ma z kim, to gierka wymiata, a wszystkie onlajny, łorld tury i kustomizacje postaci (czy raczej ich brak) odchodzą na dalszy plan.
Gitary z Guitar Hero śmigają (te oryginalne z Rock Band chociaż lepiej wykonane, to trochę gorzej się sprawdzają w grze), niestety nic nie było wspominane o mikrofonach z Singstara (pewnie nie działają, inaczej wspomnieliby o tym). Nie było też mowy o kosztach pojedynczych instrumentów. Wiadomo jedynie, że full zestaw kosztuje $160, u nas pewnie ze €150, co daje sporą sumkę.
Ja jestem zainteresowany tylko perką i mikrofonem - ciekawe, czy zmieszczę się w 300 zł.
Słyszałem (czytałem), ze w Rock Band nie da się grać na padzie

Nie działa też podobno gitara z Guitar Hero 3, tylko oryginalna z RB lub GH1/GH2. Czy ktoś na forum ma już Rock Band na PS2 i mógłby to potwierdzić (lub mam nadzieję obalić te stwierdzenia) ??
Pad nie działa na bank, z gitarkami nie wiem, sprawdził bym ale dwuwarstwowy GoW2 mi nie poszedł więc i tego nie sciagam póki nie wyjdzie wersja DVD5, szkoda mi 7 GB jak coś.
Ta, trąbią już o tym od paru dni - nie da się grać ani na padzie, ani na gitarce z GH3.
Ja tylko jestem ciekaw, czy mikrofony z Singstara jednak działają - ponoć działają zwykłe mikrofony pod usb, więc może to też...
No i przede wszystkim DVD5 do cholery :/
Ale to strasznie dziwne jest, gitarka z II działa a z III już nie. Nieuczciwa metoda pozyskania klientów IMO(Ktoś kto chciał załózmy kupic GH3 z gitarką i RB bez gitarki jest wychu.jany)
Całe szczescie ze ja na gwiazdke dostane II xD
A DVD5 mam nadzieje ze bedzie, taki GoW2 miał wersje dvd5 która nie rózniła sie niczym poza brakiem filmików widescreen.
Konar$ky
23 12 2007, 00:56
CYTAT
Ale to strasznie dziwne jest, gitarka z II działa a z III już nie. Nieuczciwa metoda pozyskania klientów IMO(Ktoś kto chciał załózmy kupic GH3 z gitarką i RB bez gitarki jest wychu.jany)
A ja jednak myśle winowajcą jest Harmonix. W RB działają tylko gitary ich gier ( GH I i II robili oni, ale III robiło już Neversoft).
To brzmi raczej bardziej prawdopodobne, nie?
Co do gitar, to podobno Harmonix (developer GH I, II i Rock Band) w ten sposób wych.ujało Neversoft (developer GH III). Mi to tito, bo mam gitarkę z GHII :] Edit: zostałem uprzedzony ;)
Jakby tylko była już wersja dvd5, to poważnie myślałbym nad sprowadzeniem perki (i ewentualnie mikrofonu, jeśli będzie śmigał tylko ten konkretny) z Amazonu. $80 perka, $30 mic, $8 przesyłka.
Ciekaw jestem, po pierwsze, co tam tyle zajmuje na płytce, a po drugie, czy będzie się dało obciąć te 3 gb.
Nieźle sobie pojechało Harmonix

Na PS2 powycinali część atrakcji a gra nadal zajmuje ponad 7gb (a utworów jest mniej niż w Guitar Hero). Jakby tego było mało jeszcze ten cyrk z kontrolerami

Ehh.. pewnie w Rock Band zagram dopiero na PS3
Moze gra ma jakies filmiki do kariery przy kazdym instrumencie i w chun stuffu bonusowego? Innej opcji nie widze.
Parę newsów:
- gitara z GH3 jednak działa
- mikrofon z Singstara działa, jeśli w port wepniemy również Dual Shocka (nie wiem dlaczego tak, ale tylko tak działa)
- gierka tyle zajmuje, bo w tle lecą jakieś teledyski (nieoryginalne) w świetnej jakości i to na obniżeniu ich jakości muszą się ludzie skupić, co by zmieścić wszystko na DVD5
A wiadomo coś juz o "skupieniu się" na nich? xD
No właśnie cisza na ten temat :/ Ktoś tylko wspominał, że filmiki są jakoś zabezpieczone i nie da się ot tak, po prostu, pogorszyć ich jakości. Trzeba czekać...
Można już gdzieś w polsce dostać Rock Band na PS2 ?? bo ani w Ultimie ani na PE nie widziałem
szarakps
8 03 2008, 18:26
Jeszcze premiery w Europie nie było!
A ja grę już skonczyłem na hardzie. wersji ps2 nie polecam. jest dośc nudna, fajnych piosenek jest mało, a brak downloadu i online dośc szybko ją zabije IMO. Na xboxie - jak najbardziej, na ps2 - wole GH
CYTAT(Mikes @ 8 03 2008, 19:12)

A ja grę już skonczyłem na hardzie. wersji ps2 nie polecam. jest dośc nudna, fajnych piosenek jest mało, a brak downloadu i online dośc szybko ją zabije IMO. Na xboxie - jak najbardziej, na ps2 - wole GH
No nie wiem czy nie zmienisz zdania jak kupisz perkę i zasiądziesz z 4. kumplami do tego :) Sam czekam z wywieszonym jęzorem na ten hardware w Europie.
radzimisz
7 08 2008, 14:16
witam
pytalem juz o to w temacie guitar hero poniewaz nie zauwazylem osobnego topicu dla rock band..czy ktokolwiek z Was podpinal mikrofony z singstara do rock band na ps2? dzialaja? i czy mozna dostac juz w europie perkusje? na jakich zasadach sie podpina instrumenty? zwykle porty jak dla padow czy usb? jezeli porty to rozumiem ze potrzebny jest multitap prawda?
dzieki za odpowiedzi:)
pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.