maciek88
23 08 2007, 16:15
Gierka zapowiada się cholernie dobrze, szczególnie umiejscowienie akcji na tropikalnej wyspie to strzał w dziesiątkę. Z jednej strony cieszy fakt, że za tak potencjalnie miodną produkcję biorą się nasi rodacy, z drugiej jednak byłbym nastawiony mniej sceptycznie gdyby taki temat podłapał bardziej pewny developer.
http://onlinecenter.pl/index.php?option=co...&Itemid=190 - info
http://www.gametrailers.com/player/23847.html - trailer
Trzymamy kciuki w niecierpliwym oczekiwaniu.
Ghouligh
23 08 2007, 18:59
call of juarez moim zdaniem to bardzo dobra gra i polski developer jest developerem pewnym. co do krotkiego trailera to widac, ze to naprawde wczesne stadium gry, ale az bije od tego potencjalem. jednak szczerze sie przyznam, ze przy tych wszystkich grach z zombie w roli tych zlych to juz po residencie i kilkunastu innych tytulach, ktore pomysl podlapaly mam dosc wszelkiego rodzaju martwiakow i jestem zdania, ze co nie zyje powinno w trumnie zostac. ;]
tech land widze wzial sie za tworzenie klasykow, a ja bym chcial cos nowego, niepowtarzalnego, trzymajacego napiecie i miotajacego moimi odczuciami. chociaz kto wie, moze cos takiego zrobia? na razie poczekam i bede patrzyl na pomysl z dystansem, tak samo jak teraz sledze inne tytuly (vide fallout3). nie krytykuje, ale tez zbytnio sie nie angazuje.
Jeśli wyżynka będzie tak niemoralnie i zboczenie chora jak w DR to nie mam nic przeciwko

Póki co podoba mi się faktycznie bijący potencjał...
tylko, ze ten sam drzemiacy potencjal pokazywali w zeszlym roku na GC.
chyba za bardzo sie skupili na Call of Juares, bo nic z ta gra przez rok nie zrobili.
Bojan_Zaw
23 08 2007, 22:26
Ty chcesz, żebym ja zawału dostał przez ten trailer? xDDD Stary, wystraszyłem się xD Najpierw taka fajna muzyczka, a potem aaaaaa

Fajnie go tym łomem traktował ;P A to mam nadzieję, że nie jest końcowy efekt. Podoba mi się
maciek88
15 11 2007, 15:47
Trailer za wiele nie mówi, ale wedle doniesień ciwkawie prezntować będzie się możliwość pastwienia się nad chodzącym mięchem. Chociaż IMO tropikalna wyspa jest chybbioną lokacją, nie mój klimat. Graficznie nawet, nawet...
pomysl na gre (poza ustawieniem kamery) zerzniete z Dead Rising, ze az boli
- jako broni bedziemy uzywac wszystkiego co nam wpadnie w rece i nada sie do nawalania.
- zalozenia gry:
1. przezyc
2. odnalezc ukochana
3. rozwiazac zagadke tropikalnej wyspy czyli dowiedziec sie co sie stalo i skad zombiaki
4. uciec z wyspy.
no i dorzucmy jeszcze zwyklych ludzi ktorzy moga byc naszymy sprzymierzencami badz przeciwnikami.
hmm.
zerzniety? moze i tak, ale nie ma glupiego IMO ograniczenia czasowego, ktore zaimplementowano w DR...
CYTAT(Psyko @ 29 11 2007, 17:21)

zerzniety? moze i tak, ale nie ma glupiego IMO ograniczenia czasowego, ktore zaimplementowano w DR...
wcale nie mowie, ze gra bedzie zla (choc rzeczywiscie wole TPP). me like zombie

tylko sluchajac wywiadu doslyszalem sie jakos malo oryginalnosci
hehe. i oczywiscie pisze z pozycji wielkiego fana DR. dla mnie byla to gra roku 2006.
Zapowiada sie ciekawie. Dotychczas traktowałem zapowiedzi tej gry z przymruźeniem oka ale po obadaniu trailera jestem pełen nadziei dla tej produkcji ;D
zadziwiajace, ze po kupie jaka jest Chrme, Techland podnosl sie by stworzyc dobrego Juraeza i zblizajacego sie wlasnie Dead'a...
maciek88
27 03 2008, 14:00
http://www.deadislandgame.com/ - oficjalna strona z galerią, forum i odnośnikami do wywiadów
http://au.pc.ign.com/articles/860/860642p1.html - tu najnowszy z 25 marca
gra ma zadatki na całkiem zjadliwego fillera przed zapowiedzią drugiego dead rising (na co czekam z wywieszonym jęzorem, oby się udało), a do tego wprowadza całkiem inowacyjny system detekcji obrażeń. akcja na tropikalnej wyspie to imo pomysł trafiony, wyżynanie lasek w bikini i lowelasów w hawajskich koszulach na porządku dziennym

. przypomina mi to trochę taką starą gre na pc - tresspasser chyba. tyle, że tam walczyło się z dinozaurami. lokacja za to bliźniaczo podobna a i elementy otoczenia trzeba było wykorzystywac (konkretna fizyka jak na tamte czasy). przy widoku fpp i odpowiedniej filmowej fabule można się spodziewać ciekawej rozgrywki - od pokazania całego wypadku po ucieczki hordom zombie, a może i jakieś rajdy jeapem po skalnych półkach wypełnionych umarlakami? dobra się rozmarzyłem

w każdym razie kibicuje rodakom, zwłaszcza, że tematyka tak mi bliska.
tak jak pisał mówiłem ten typ z techlandu pod koniec wywiadu dla ign - na horyzoncie szykuje się jeszcze left 4 dead więc jak dobrze pójdzie to będe miał zapewnioną konkretna wyrzynke zarówno na multi jak i singlu.
Zeratul
19 08 2008, 18:32
na stronie zerowe info... od kwietnia. Liczylem, ze gra sie ukaze w tym roku, ale chyba mozna o tym zapomniec.
Cos cicho w tym techlandzie... tak samo o warhound nic nie wiadomo...
Welcome to Poland. Pewnie na TGS pokaże się jakaś nowa produkcja Techlandu i o Dead Island będzie można zapomnieć
skyblue
19 08 2008, 21:14
mnie się podoba... na razie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.