Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Którą PS2 wybrać?
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Sovilles
Wiem że podobne tematy już pojawiły się lecz w żadnym nie znalazłem dokładnie tego czego szukam. Więc chce kupić PS2, może i kiedyś przyjdzie czas na PS3 ale narazie myśle nad Ps2. Dostępnych jest wiele wersji i zastanawiam się którą wybrać. Słyszałem że najlepszą jest 75004. Zastanawiam się również nad wyborem pomiędzy swap magic a przerobioną konslolą. Inna opcją jest kupienie pierwszej wersji, wtedy mógłbym podłączyć dysk twardy. Co o tym myślicie?
Yano
ja polecam jak najnowszy model slima
Paweł_PS
Zdecydowanie model slim:) Ja przynajmniej jestem zadowolony:)
Plugawy
slim+swap magic

Ale skoro stać Cie na konsole to powinno Cie stać na oryginalne gry... poza tym gry na allegro nie są wcale drogie.
Katana
Jeśli chcesz grać w gry z dysku, to wersja duża, jeśli z płyty to bierz SLIMa, bo jeśli ci w nim laser padnie, to nowy kosztuje ok. 70ZŁ, a w dużej konsoli ok. 200ZŁ smile.gif

Swap Magic jest nieopłacalny, lepiej wrzucić chip'a, jest wygodniej i wszystko chodzi jak należy (chip'y nie są drogie )
Sovilles
Mam już Ps2(slim 77004 ale bez swap magica i nie przerobioną, pewnie będe musiał wybrać chipa albo swap magic. Co jest lepsze? Podobno rippery niszczą laser, ale mobby już nie aż tak. Zawsze moge kupić nowy. Ale dlaczego odradzasz swap magic, chyba jest lepsze niż przeraboanie?
Paweł_PS
Sovilles, to do Ciebie zależy, czy przerobisz czy nie. ja tam bym Ci odradzał przerabianie ( w końcu gry na PS2 nie są takie drogie, np. gry z serii Extra Klasyka kosztują ok. 50 zł). a czasami z przerobioną konsolą będziesz miał problem, jeśli chodzi o jej naprawę.

A więc ja mówie: "Nie przerabiaj", ale decyzja należy do Ciebie smile.gif
S_600
V7, gram juz piąty rok i nic sie złego nie dzieje (od czasu do czasu czyszcze laser...Panem Tadeuszem wink.gif )... wiec polecam V7
Lesiu_adi
Pierwszy raz słysze aby przeróbka niszczyła laser .... Jeśli o tym mowa to laser niszczą niskiej jakości płyty.

Ja podobnie jak S_600 mam v7 i wszystko mi dobrze działa już 4 rok, a używam płyt tdk palonych 4x smile.gif

Jeśli mowa którą wersje wybrać to ja na Twoim miejscu bym brał tą "dużą" bo

- możesz sobie wstawić twardziela którego wykorzystasz jak Ci padnie laser,
- jak masz po ręką kumpla który ma ps2 z wersją v7 w dół możesz sobie pograć po lanie w gt3 przez złącze S400,
- gdy zaistalujesz nowego rippera nie musisz już używać płyt wciskasz /\ i z hdd botuje Ci się odpowiednia amplikacja, może to być np player mp3 divx itp ...
- jest cieższa i jak przez przypadek pociągniesz za kabel od pada to jest większe prowdopodobieństwo że nie spadnie jak wersja slim [ ale to już nie to samo co x1 i jego "złączki" wink.gif ]
- możesz ją sobie postawić w pionie i .... ładnie się prezentuje, dobrze się zmienia płytki z grami.

Można by tak długo wymieniać co potrafi "duża" ps2 z Ripperem 3xxx + NA + Hdd

Ale jak wolisz "małe" tylko do gier no i programów które musisz uruchamiać wachlując płytkami ..... rolleyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.