_Blaze_
26 08 2007, 09:38
Tematu o nich troche mi tutaj brakowalo.... Co o nich myslicie? Nie wiem jak reszta ale u mnie zaliczaja sie do scislej czolowki, moj lider - Faceless ;] Najnowsza plyta daje troche ciala ale da sie posluchac....
Albumy:
1998 - Godsmack
2000 - Awake
2003 - Faceless
2004 - The Other Side
2006 - IV
nuuuuuuudy, ostatni album to już ssie po całej linii.
Obsolete
26 08 2007, 09:44
Hard rock na dobrym poziomie. Pierwszy album byl bardzo dobry, potem jak to czasem bywa - rownia pochyla;] Jeszcze utwor "Spiral" z drugiej plyty byl w porzadku.
Zaje.bista kapela. Pierwsza płytka z "VooDoo" i "Moon Baby" na czele, to jest cudo. Na drugim miejscu akustyczna "Other Side". Coś pięknego. Ogólnie każda płytka jak mało która nadaje się do auta. Z utęsknieniem czekam na ich koncert w Polszy.
No lubie czasami posłuchać, mam słabośc do The Other Side oraz kawałków z Awake... Warto również wspomniec, że zespół jest współautorem świetnego IMO soundtracku do Prince of Persia: Warrior Within.
Obsolete
26 08 2007, 13:59
CYTAT(Mathiu @ 26 08 2007, 13:48)

Zaje.bista kapela. Pierwsza płytka z "VooDoo" i "Moon Baby" na czele, to jest cudo.
VooDoo to byl chyba najdluzej utrzymujacy sie utwor na 1 miejscu w Radiostacji (tej starej). Ponad pol roku jakos;]
Spoko klimat fajna kapela, mają wiele fajnych utworów cześć trafiła do PoP: WW tworząc unikalny soundtrack ...
Album Awake z kawałkami Bad Magick, Sick of Life czy mój ulubiony Vampires po prostu wymiata.
Podoba mi się klimat i środowisko tego zespołu do oblukania np. na klipie Speak
http://pl.youtube.com/watch?v=ONmuTS2tCRwPS: o nie zauważyłem, że ghost_spike już wspomniał o soundtracku PoP
CYTAT(Obsolete @ 26 08 2007, 14:59)

CYTAT(Mathiu @ 26 08 2007, 13:48)

Zaje.bista kapela. Pierwsza płytka z "VooDoo" i "Moon Baby" na czele, to jest cudo.
VooDoo to byl chyba najdluzej utrzymujacy sie utwor na 1 miejscu w Radiostacji (tej starej). Ponad pol roku jakos;]
No i nie dziwota :] Na Vivie był kiedyś metalowy program (poprzednik Hell's Kitchen) i tam też baaardzo długo ten wałek był na topie - potem zdetronizował go "My Sweet Serenade" Killswitcha. W każdym razie mało piosenek może się pochwalić takim klimatem, jak VooDoo.
Drugie miejsce w dorobku Godsmacka jest mi bardzo ciężko wskazać - I Stand Alone, Moon Baby, coś z Other Side. Wszystko rozwala... przynajmniej mnie
_Blaze_
27 08 2007, 09:11
CYTAT(Obsolete @ 26 08 2007, 03:44)

Hard rock na dobrym poziomie. Pierwszy album byl bardzo dobry, potem jak to czasem bywa - rownia pochyla;] Jeszcze utwor "Spiral" z drugiej plyty byl w porzadku.
Jak dla mnie nie do konca.... Rzadzi u mnie Faceless, najciezsza i najlepsza plytka jak dla mnie. Wiekszosc kawalkow po prostu miazdzy
CYTAT
potem zdetronizował go "My Sweet Serenade" Killswitcha.
"My
Last Serenade"

CYTAT
Jak dla mnie nie do konca.... Rzadzi u mnie Faceless, najciezsza i najlepsza plytka jak dla mnie. Wiekszosc kawalkow po prostu miazdzy
No wg. mnie to "Awake" był najcięższy. Ale Faceless też mi podoba
2 pierwsze plytki "RZONDZOM", reszta tez bardzo dobra...
ogolnie to band z mojej 1ej dziesiatki...
Mi jedynei 'i stand alone' sie podoba ;p
_Blaze_
14 09 2007, 00:16
Co myslicie o Kontynuacji Voodoo czyli Voodoo Too z plytki IV? Jak dla mnie dobry kawalek ale oryginal jest znacznie lepszy
basbot11
14 09 2007, 17:01
Voodoo jest nie do przebicia, ten kawalek zrywa kask razem z trampkami.
były jakies inne klipy z płytki IV oprócz "speak"????
a voodoo too to żałosna kopia jedynki...
Mike Patton
13 10 2007, 01:41
Mało powiedziane , że żałosne... VooDoo 2 to wręcz profanacja jedynki... No właśnie były jakieś inne clipy z "IV" ???
_Blaze_
15 10 2007, 02:50
Nie wkrecajcie, nie jest tak zle z tym kawalkiem jak piszecie.... To chyba logiczne ze nie ma szans w porownaniu z 1-sza czescia ale zly nie jest. Co do klipow z IV to pojawil sie jak narazie tylko jeden.... A szkoda, mogli wykrecic cos jeszcze
Godsmack to wg. mnie najlepsza kapela do posluchania podczas jazdy samochodem; tylko ze raczej nie do "powolnej"jazdy
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.