Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Godsmack
Forum PSX Extreme > Niezależni > UNDERGROUND > Rock
_Blaze_
Tematu o nich troche mi tutaj brakowalo.... Co o nich myslicie? Nie wiem jak reszta ale u mnie zaliczaja sie do scislej czolowki, moj lider - Faceless ;] Najnowsza plyta daje troche ciala ale da sie posluchac....

Albumy:

1998 - Godsmack
2000 - Awake
2003 - Faceless
2004 - The Other Side
2006 - IV
tk
nuuuuuuudy, ostatni album to już ssie po całej linii.
Obsolete
Hard rock na dobrym poziomie. Pierwszy album byl bardzo dobry, potem jak to czasem bywa - rownia pochyla;] Jeszcze utwor "Spiral" z drugiej plyty byl w porzadku.
Mathiu
Zaje.bista kapela. Pierwsza płytka z "VooDoo" i "Moon Baby" na czele, to jest cudo. Na drugim miejscu akustyczna "Other Side". Coś pięknego. Ogólnie każda płytka jak mało która nadaje się do auta. Z utęsknieniem czekam na ich koncert w Polszy.
ghost.
No lubie czasami posłuchać, mam słabośc do The Other Side oraz kawałków z Awake... Warto również wspomniec, że zespół jest współautorem świetnego IMO soundtracku do Prince of Persia: Warrior Within.
Obsolete
CYTAT(Mathiu @ 26 08 2007, 13:48) *
Zaje.bista kapela. Pierwsza płytka z "VooDoo" i "Moon Baby" na czele, to jest cudo.

VooDoo to byl chyba najdluzej utrzymujacy sie utwor na 1 miejscu w Radiostacji (tej starej). Ponad pol roku jakos;]
Iron
Spoko klimat fajna kapela, mają wiele fajnych utworów cześć trafiła do PoP: WW tworząc unikalny soundtrack ...
Album Awake z kawałkami Bad Magick, Sick of Life czy mój ulubiony Vampires po prostu wymiata.
Podoba mi się klimat i środowisko tego zespołu do oblukania np. na klipie Speak http://pl.youtube.com/watch?v=ONmuTS2tCRw

PS: o nie zauważyłem, że ghost_spike już wspomniał o soundtracku PoP
Mathiu
CYTAT(Obsolete @ 26 08 2007, 14:59) *
CYTAT(Mathiu @ 26 08 2007, 13:48) *
Zaje.bista kapela. Pierwsza płytka z "VooDoo" i "Moon Baby" na czele, to jest cudo.

VooDoo to byl chyba najdluzej utrzymujacy sie utwor na 1 miejscu w Radiostacji (tej starej). Ponad pol roku jakos;]
No i nie dziwota :] Na Vivie był kiedyś metalowy program (poprzednik Hell's Kitchen) i tam też baaardzo długo ten wałek był na topie - potem zdetronizował go "My Sweet Serenade" Killswitcha. W każdym razie mało piosenek może się pochwalić takim klimatem, jak VooDoo.

Drugie miejsce w dorobku Godsmacka jest mi bardzo ciężko wskazać - I Stand Alone, Moon Baby, coś z Other Side. Wszystko rozwala... przynajmniej mnie ninja.gif
_Blaze_
CYTAT(Obsolete @ 26 08 2007, 03:44) *
Hard rock na dobrym poziomie. Pierwszy album byl bardzo dobry, potem jak to czasem bywa - rownia pochyla;] Jeszcze utwor "Spiral" z drugiej plyty byl w porzadku.

Jak dla mnie nie do konca.... Rzadzi u mnie Faceless, najciezsza i najlepsza plytka jak dla mnie. Wiekszosc kawalkow po prostu miazdzy
TeBe
CYTAT
potem zdetronizował go "My Sweet Serenade" Killswitcha.

"My Last Serenade" cool.gif

CYTAT
Jak dla mnie nie do konca.... Rzadzi u mnie Faceless, najciezsza i najlepsza plytka jak dla mnie. Wiekszosc kawalkow po prostu miazdzy

No wg. mnie to "Awake" był najcięższy. Ale Faceless też mi podoba smile.gif
Masorz
2 pierwsze plytki "RZONDZOM", reszta tez bardzo dobra...
ogolnie to band z mojej 1ej dziesiatki...
banny
Mi jedynei 'i stand alone' sie podoba ;p
_Blaze_
Co myslicie o Kontynuacji Voodoo czyli Voodoo Too z plytki IV? Jak dla mnie dobry kawalek ale oryginal jest znacznie lepszy
basbot11
Voodoo jest nie do przebicia, ten kawalek zrywa kask razem z trampkami.
Masorz
były jakies inne klipy z płytki IV oprócz "speak"????

a voodoo too to żałosna kopia jedynki...
Mike Patton
Mało powiedziane , że żałosne... VooDoo 2 to wręcz profanacja jedynki... No właśnie były jakieś inne clipy z "IV" ???
_Blaze_
Nie wkrecajcie, nie jest tak zle z tym kawalkiem jak piszecie.... To chyba logiczne ze nie ma szans w porownaniu z 1-sza czescia ale zly nie jest. Co do klipow z IV to pojawil sie jak narazie tylko jeden.... A szkoda, mogli wykrecic cos jeszcze
Alec
Godsmack to wg. mnie najlepsza kapela do posluchania podczas jazdy samochodem; tylko ze raczej nie do "powolnej"jazdy wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.