Grał ktoś już? Ja właśnie odpalam demko więc na gorąco zaraz zrzuce moje odczucia( no chyba że ktoś już grał i mnie uprzedzi

)
Stay tuned ....
pawel3569
30 08 2007, 16:58
Mogę powiedzieć po skończeniu demka, że gra jest dosyć fajna.Jednak co do gwoździa programu jakim ma być skok ze spadochronem to muszę powiedzieć, że wypada on dosyć sztucznie. Celowanie też jest dosyć dziwne-złapałem kolesia na muszkę(celowałem w głowę) strzeliłem 3 razy i ani razu nie trafiłem-może taki ze mnie nOOb-nie wiem. A z rzeczy które mi się podobają to grafika a szczególnie design lokacji i odwzorowanie bruku i stojącej w szczelinach pomiędzy jego kostkami wody. Aha i jeszcze bardzo spodobało mi się jak w "którymśtam" budynku usłyszałem kobiecy śpiew dobiegający z radia po niemiecku oczywiście. To tyle więcej nie pamiętam.
Wczoraj mialem zalozyc ten temat ale pod pretekstem napotkanego problemu z instalacja dema

Na szczescie problem rozwiazalem.
Odnosnie gry. Nigdy nie przepadalem ze wszelakimi MoHami czy Callami ale postanowilem sprawdzic glownie jaka jest oprawa graficzna. No i jest serdnio. Po tym co widzialem w demie Bioshocka czy w R6:Vegas trudno mi inaczej niz "srednia" nazwac grafe z MoH3. Do tego dochodza potwornie straszne grafiki pokazywane w trakcie loadingow. Na moje oko to pochadza gdzies tak z 2004 roku. Ochyda po prostu.
Gameplay rowniez mnie nie urzekl. Idziemy, chowamy sie za przeszkode, wciskamy lewy przycisk myszy, wychylamy sie, strzelamy i czekamy az zapas niemcow (wlasciwe to wlochow) na stanowiskach sie wyczerpie. Duza zaleta jest to, ze istnieje kila sciezek oskrzydlajacych wroga i nie musimy sie ograniczac tylko do ataku frontalnego.
Dalej. Bronie zdobywaja punkty exp. Im wiecej uzywamy danej broni tym wiekszy exp i lepsze usprawnienia wraz z kolejnym levl. W demie byly po 3lvl na kazda ze sztuk broni oprocz pistoletu.
Co tam jeszcze. W sumie to tyle. Demko dosyc ciekawie oddaje wojenny chaos. Zolnierze biegaja po ulicach w te i we wte a akcja dzieje sie w 3 czesciach miasteczka naraz. Nie ma sytuacji ze idziemy, zdobywamy stanowisko A po czym idziemy i zdobywamy stanowisko B. Nie ma problemu by zaczac od stanowiska C.
Odnosnie skoku na spadochronie. Kiszka. Jedyne na co mamy wplyw to sterowanie lotem i to wsio. Nawet czasza sie sama za nas otwiera (domyslam sie ze to skoki z niskiej wysokosci i to dlatego). Mozna strzelac podczas skoku? Nie wiem, nie zauwazylem nie mialem czasu bo probowalem sie nie wyebac w dach.
Mysle ze etap we wiosce zostal bardzo zle dobrany jako demo ktore ma zachecic kogos do pelniaka. Ciemno i ciasno. Mnie przynajmniej do gry nie przekonalo. Raz ze nie jestem fanem wojennych fpp a dwa ze Bioshock wydaje sie po stokroc ciekawszym tytulem. No i to chyba tyle odnosnie dema.
ps. silnik MOHa to tez taki sam jak Bio czy Vegas
aaaaaaaaaa
a mnie wk.urwia granie w to na pc. strasznie
do rzeczy... sprzeta myslalem, ze do takiej gry mam dobrego a grac sie nie da. gierka zapowiada sie super ale gra na najmniejszych detalach to cos czego tewus nie lubi. grafiki loadingow faktycznie lipne. fajny blur i animacja.
Nu w porównaniu do BioShocka optymalizacja w tej grze raczej nie istnieje :| Loadingi po śmierci to śmiech na sali. Poza tym , fajnie się gra. Choć szczerze mówiąc to się zawiodłem. Myślałem że będzie o wiele lepiej i bardziej intensywnie.
Po przejściu Airborne'a (PC) uważam że gra jest średnia. Najlepsze motywy to skoki na spadochronie i "tuning" broni. Dzięki skokom na spadochronie mamy trochę nieliniowości, troche bo i tak akcja bez nas nie posunie sie do przodu gdy nie rozwalimy dział czy nie wyeleminujemy określonych przeciwników. Ciekawy jest też "tuning" broni, dzięki niemu zwiększa sie celność naszych zabawek czy szybkość przeładowania. Początkowo denerwuje strzelanie np. headshooty, strzelam kolesiowi w głowe z kilku metrów a on nic XD, jednak dzięki polepszaniu broni z celnością jest lepiej. Spartolili jedynie wybuchy granatów, żołdaka zabija chyba tylko celny rzut pod jego nogi. Co do grafiki to nieczaje gdzie jest ten Unreal Engine, wrażenie robią chyba tylko wyrazy twarzy przeciwników oraz błyski i wybuchy. Inteligencja przeciwników to najśmieszniejsza rzecz. Ot przeciwnicy biegają jakby mieli ADHD XD, z bliska potrafią cie nie dostrzec, a z wiekszych odległości potrafią celnie nas ustrzelić. Również gra nie jest długa... ot 6 misji. Bez tych dwóch motywów (skoki i tuning broni) tak zachwalanych przez EA gra nie bylaby wogóle warta uwagi, tyle...
gra powinna byc sprzedawana za 50-60zl jak na 6 misji ktore mozna ukonczyc w kilka godzin

, nadzieja to edytor misji
mario87
18 09 2007, 22:30
Gra ukończona... w kilka godzin. Czas uzyskany i tak dzięki braku zapisywania w dowolnej chwili, podniesionej trudności rozgrywki niż normalnie i AI wrogów, gdyby nie to gra pękła by dwa razy szybciej. AI jest niezłe, jak strzelisz z odległości(np. ze snajperki) i nie trawisz goście się rozbiegają i chowają, a jak oni strzelają do nas to też nie stąją jak w ryci w jedym miejscu, chowają się za przeszkodami, biegają dwójkami, jak nie stawiamy zbyt dużego oporu prą na przód, a jak ich rozwalamy to się wycofują, rzucają granatami(często! i celnie!), jak podbiegniemy zbyt blisko to nas nawalają z mele, celnie strzelają, a co do wad AI to w przypadku gdzie się respawnują to każda fala wybiega tak samo, w takim samym szyku i zajmuję te same miejsca ;p
Grałem na średnich detalach i grafika była dobra, do tego chodziło bardzo płynnie. Mapy są bardzo dobre, widać to szczególnie z góry, podczas lotu albo np. z wieży z ostatniej misji, najbardziej imponująca była chyba mapa w misji gdzie trzeba było odbić most, szczególnie sam początek misji, ruiny miasta były po prostu świetne! Głównie chodzi mi o architekturę i rozplanowanie.
Co do gameplayu to po prostu stary dobry MOH, jedynie co nowe to skoki ze spadochronu, upgrade broni, nowy typ granatu, ulepszone AI i brak zapisywania w dowolnej chwili. Nowości przynajmniej dla mnie bo nie pamiętam w jakiego ostatnio MOH'a grałem ;p
Ot taka gierka na kilka godziń, tak zeby się postrzelać i mieć małe wyzwanie.
skyblue
25 09 2007, 23:59
gra wyglada fajnie, ale detekcja kolizji jest w(pipi)iająca - idzie się wąskim przejsciem i spoko, ale jak sie nim cofasz to zaczyna się utykać na jakis drobnostkach. Co do sztucznej inteligencji - to kolesi z teamu mogłoby w ogóle nie byc bo i tak nie wiele robią, za to przeszkadzają - rzucam granat, gość akurat przebiega mi przed nosem (czesty przypadek), granat odbija mu się od chełmu i trafia we mnie... smierć po 45 min przechodzenia misji.
gra to jeden wielki shit (niedoslownie). 6-7h grania w SP to jakas kpina ze strony EA jeszce kaza sobie placic za gre .... 110zl O_O. Graficznie ok, UE3 to b.dobry silnk ale reszta kuleje - gameplay (coprawda mozemy wyladowac gdzie chcemy ale to tylko na poczatku jara), ilosc misji (tylko 6..., to COD2 posiadal wiecej...). Jesli ktos planuje ja kupic to narazie odradzam jesli stanieje o 50% mozna bo teraz to EA wyciaga kase od ludzi ktorzy sa fanami marki MOH a za to kase mozna kupic sobie lepsza gre lub gry (co prawda starsze ale dluzsze)
niepolecam
Ma ktos linka do dzialajacego dema ? Chce zobaczyc czy pojdzie na moim kompie (Call od Duty 4 chodzi plynnie). Sciagnolem juz jedno z idg.pl , ale niestety nie dzialalo. Rozpakowywalo sie, ale pozniej instalator sie zawieszal i (pipi) z tego wyszlo...
jaki komp? bedzie moze i szybciej
Core 2 duo 1.66ghz, 1gb ram ddr2, GeForce go 7300 128mb
ja miam c2d 1,8, 1gb ram, 8600 gt i niewiem czemu ale musialem grac w rozdzialce 1024x768, textury na low, jedynie efekty na high by bylo tak min 30 z wyz a COD4 na HIGH chodzil nonstop ladnie niemal
Mi tam chodzi na haj bez problemu nawet w 1600x1200 ale grafa w porównaniu do CoDa jest biedna
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.