Postanowilem poszukac nowego dostawcy. Obecny jest calkiem wporzo. 53zl za 1Mb. Predkosci pobierania do 400kb/s ze stron WWW. Ale jest jeden feler. Ogromne lagi jesli idzie o rozgywke on-line. Nie mowie juz o starym Diablo czy Starcrafice ale nie da sie sensownie pograc nawet na Kurniku (sic!).
No wiec szukam. Zakladam ze nie ma roznicy w dzialaniu miedzy Tele2, Netia, czy Neostrada? Skoro to lacza tp to roznica lezy chyba jedynie w firmie. Wiec pytanie do was. Z czyich uslug korzystacie i jakie macie transfery? No i najwazniejsze - czy jestescie zadowoleni z uslugi jesli idzie o granie on-line?
Pytam bo nie chcialbym sie wyebac w umowe nawet na 12me z kiepsko dzialajacym netem.
Ja sie podlacze pod temat z pytaniem czy ktos ma net z Tele2 i czy jest zadowolony ? Mam obecnie neo 512 ale oferta na 1mbit z tele2 jest tansza niz z neostrady i zastanawiam sie czy nie zmienic tego. Sama neostrada sprawuje sie w porzadku, transfer 64KB/s z torrentow czyli max z lacza, z gier przetestowalem warrock i tez dawalo rade na pokojach z dobrym pingiem a jak wiadomo, w warrock nie ma polaczenia z serwerem tylko laczymy sie z kazdym graczem w grze na zasadzie p2p.
Dobra, jako ż epracuję w branży to się wypowiem. Jeśli net idzie po łączach tp to nie ma znaczenia czy macie netie , tele 2 czy tp. Będzie to samoczyli - jeśli nie ma przeciążeń na POLPAKU (takie coś.. nieważne) to net śmiga max prędkością a lagi na np wp.pl sa ok 28ms. Jeśli macie zonka i jest sieć przeciążona w waszej miejscowości to zmiana operatora nic nie pomoże. Tak samo dzwonienie na infolinie itp. bo z przeciążeniami jest tak że trzeba czekać aż zupgradeuja servy( czyli powiększą przepustowść).
Co do kablówek to się nie wypowiadam bo się nie znam. Neta na więcej niż 24mies. się nie opłaca. Popytajcie w okolicy jakie kto ma pingi. Jest duże prawdopodobieństwo że będziecie mieć takie same ( no chyba że kumpel jest podpięty do innej centrali).
Ja mam neo od roku. Przez tydzień miałem z(pipi)ane pingi. Nie wiem czy bym to załatwił(w miarę szybko

) gdybym nie miał dostępu do provisio ( ...nieważne

) i sam nie powalczył trochę z ziomami z "centrali".
Stona, czyli jak mamy problem to mozemy walic do Ciebie xD?
meheh, no jeśli chodzi o neło to możecie próbować
Odradzam łącza radiowe.
Sam miałem 1MB, a nawet w Diablo2 nie dało się grać.
Szukajcie czegoś, gdzie sami możecie sobie porty odblokowywać. Ważne przy graniu online.
Dużo tym nie pomogę, ale jeśli ktoś mieszka na wyspach, to Be* jest rewelacyjne. 24MB/1,3MB. Bardzo stabilne. Super się sprawdza do xLive!
Łącze radiowe jest dobre do wszystkiego poza graniem. Pingi na tym szicie to min 100ms co wyklucza cokolwiek poza szachami, golfem , kurnikiem XD
raczek_nie_boraczek
26 09 2007, 21:44
CYTAT(stona @ 24 09 2007, 23:09)

Łącze radiowe jest dobre do wszystkiego poza graniem. Pingi na tym szicie to min 100ms co wyklucza cokolwiek poza szachami, golfem , kurnikiem XD
Ja wiem mi na radiówce w coda pingi chodzą koło 50 na polskich serwach.
Na zagranicznych to koło 80-100(Niemcy,Włochy) więc da sie grać.
Fuks? Blisko masz nadajnik?
raczek_nie_boraczek
27 09 2007, 11:22
Nadajnik gdzieś znajduje sie 1 km ode mnie.
Informatycy mego isp mówili że sygnał jest silny bo wyciąga 90-100% mocy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.