Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mushroom Men: The Spore Wars
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > Wii
Figaro
Kolejna artystyczna gra wyłącznie na Wii! Tym razem traktuje ona o grzybkach. Przytoczę cytat z forum Wii Mote:

Mushroom Men: The Spore Wars będzie grą akcji i zalicza się do tych bardziej artystycznych. Dostaniemy ciekawą oprawę wizualną widzianą z perspektywy 7 centymetrowego grzybka. Nasz bohater podobnie jak otaczający go świat został zapylony radioaktywnym pyłem z komety. W wyniku tego świat roślin ożywa, tworzy się w nich świadomość, formują się klany, co doprowadza w końcu do wojny.

W grze będziemy walczyć z przeciwnikami z innych klanów, co najciekawsze za pomocą broni, którą samodzielnie stworzymy z znalezionych po drodze "śmieci". Będziemy rozwiązywać zagadki i eksplorować teren. Ogólnie zapowiada się ciekawie.

Grzybki na konsolach Nintendo pełne agresji i przemocy? W psychodelicznej oprawie audio-wizualnej? Ciekawe co na to
Nintendo i nasi posłowie? Osobiście nie mam nic przeciwko.

Za deweloping odpowiadają ludzie z Red Fly Studios, którzy maczali palce w Deus Ex, Star Wars Galaxies czy BloodRayne, więc możemy spodziewać się czegoś konkretnego!

A tu kilka za(pipi)iście wyglądających screenów smile.gif

http://wii-mote.net/gfx/wii/400x300/mushro...ars_promo_2.jpg
http://wii-mote.net/gfx/wii/400x300/mushro...ars_promo_4.jpg
http://wii-mote.net/gfx/wii/400x300/mushro...ars_promo_1.jpg

I filmiki: http://wii-mote.net/news_149.html

Co sądzicie?
chrno-x
Oglądałem preview na GTtv i po obejrzeniu nie spodziewałem się ze gra mi się spodoba, wcześniej uważałem go za crapa ale teraz będe czekał z niecierpliwośćią na kolejny news o tej grze, przypadł mi bardzo do gustu wygląd dwóch ras grzybków happy.gif jak i również to że nie wrzucają na siłe sterowania Wiilotem. Narazie oceniam gre na 8.5
Burth
arty wygladaja na inspirowane szerokopojetym szamanizmem. dla mnie rewelka a do tego swietny design
duzy potencjal ale tez duze ryzyko
chrno-x
No narazie wynika, że skok na coś nmowego i nietypowego się sprawdza gdy twócy nie wrzucają niczego na siłe i według mnie tutaj też nic nie będzie na siłe robione, ciekawi mnie ogólna fabuła, bo na pewno muszą być dwa zakończenia skoro są dwie rasy grzybków(jakby dali wspólną to byłby ich największy błąd), ciekawi mnie też jaka będzie muzyka, może nie uwierzycie ale do Mushroom Men'a pasowała by muzyka grana na dijeridu(nie wiem jak to się pisze =_='), naprawde byłaby to klimatyczna muza thumbsup.gif
jiloo
bardzo podoba mi sie design broni.
chrno-x
Arty wygladają świetnie(troche mi się przez nie kojarzy Oddworld nie wiadomo czemu) ale ciekawe jak będą bronie wyglądać dokładnie w grze.
Kroolik
Z tego co pamiętam właśnie Oddworld robił dobrze w głowę ze względu na specyficzny klimat.
I dlatego ci się podoba Jiloo ?
Zresztą, kwaśne te grzybki jakieś... taki halucynogenny świat icon_twisted.gif A gra będzie ostro robić, znaczy oby.
chrno-x
Ciekawi mnie czy będzie jakaś większa rzeźnia między grzybkami(kurde ale będzie widok, będą sobie kapelutki odrywać z główek XD), nawet jeśli nie to i tak uważam że będzie ciekawa wojna między rodzajami grzybków biggrin.gif
jiloo
niektorzy wiedza, ze Oddworld to jedna z moich ulubionych serii. wink.gif
ale jakos nie mialem skojarzen. poprostu pomysl, projekty broni, klimat - zapowiada sie to ciekawie.
Bojan_Zaw
Obejrzałem sobie trailer i zryło mi to beret tongue.gif Jakieś psycho to jest xD
Figaro
Filmiki robią ogromne wrażenie, szczególnie ten nowy! Ta muza!
chrno-x
Kolejny + dla gry jest taki że wersja na DS'a jest prequelem wersji na Wii i można bez wachania kupywać oby dwie wersje :->
Kroolik
jak ktoś robi pieniędzmi to luz, ale w innym wypadku to dla mnie wyciąganie kasy i tyle
"Chcesz wiedzieć co było przed Mushroom Men? Kup NDS'a i gre !" i Nintendo zarabia...
jiloo
CYTAT(_Kroolik_ @ 19 09 2007, 09:50) *
jak ktoś robi pieniędzmi to luz, ale w innym wypadku to dla mnie wyciąganie kasy i tyle
"Chcesz wiedzieć co było przed Mushroom Men? Kup NDS'a i gre !" i Nintendo zarabia...

podchodzac w ten sposob mozna stwierdzic, ze kazdy sequel to tez wyciaganie kasy: "chcesz wiedziec co bylo dalej w Metroid Prime, kup Wii i MP3: Corruption". ja sie ciesze, ze robia dwie niezalezne gry, a nie port. jak ktos ma NDS to chetnie obada, ale przymusu przeciez nie ma.
Figaro
CYTAT(jiloo @ 24 09 2007, 14:00) *
CYTAT(_Kroolik_ @ 19 09 2007, 09:50) *

podchodzac w ten sposob mozna stwierdzic, ze kazdy sequel to tez wyciaganie kasy

Dokładnie, zresztą co dwie gry to nie jedna ;] Można by było ponarzekać gdyby był to zwykły port.
Kroolik
Nowy trailer na GT:

http://www.gametrailers.com/player/27897.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.