CYTAT(KaszaTusTus @ 27 09 2007, 19:43)

Skoro sam grasz na Avalonie (przyznam, ze pierwszy raz slysze o takim serwerze) i jest wg. Ciebie najlepszy (nie zaprzeczam, nie gralem) to moze powiedz mi jak tam wyglada gra. Na mmorpg4free problemem byly dosc czeste disconnecty, co gorsza jesli byles akurat na raidzie to mogles juz zaczynac wszystko od nowa (po dc zawsze jak ja to nazywalem "i Orgrimmar i Orgrimmar :P ). Poziom trudnosci rajdow i instancji byl tam strasznie zanizony, np. instancje w Hellfire Citadel mogla zrobic jedna osoba (dla mojego warrka nie byl to problem), a np. The Eye, Hyjal, czy BT to nawet 5 dobrze ubranych graczy. Denerwowaly tez rozmaite bugi postaci- np. ze strachu locka nie wyciagaly cie otrzymywane obrazenia co bylo przegieciem (w 1 fearze robil ci nawet 1/3 hp jesli mial duzo +dgm spelli +spell crit), nie mowiac juz o tym, ze przez pewien okres czasu mozna bylo rogalem np. uzywac stealtha na mouncie, czy w ogole atakowac z mounta, czy jesc biegnac. Fest zabugowany jest ten Avalon i najwazniejsze, ile ludzi tam gra?
Nie mówię, że jest najlepszy. Po prostu tam gram od początku i gra mi się bardzo dobrze, więc nie widzę powodu do zmiany.
Disconnecty się zdarzają, freezy też. To zależy od wgranego revisiona (wersji emulatora). Jeden rev powoduje DC co 15 min., podczas gdy na następnym uptime serwera dochodzi do kilkunastu godzin. Przeważnie jeśli wychodzi na jaw, że dany revision jest wadliwy i zdarza się dużo DC lub masa bugów, to administracja cofa grę do poprzedniego reva. Oczywiście po DC żegnasz się z raidem, ale to chyba norma.
Poziom trudności instancji chyba odpowiada temu na globalu, bo nie widziałem żeby ktoś narzekał - no, może pojawił się jeden głos, że może trochę za ciężko jest. Ale za łateo nigdy nie było.
Bugi postaci to niestety norma. Choć każdy kolejny revision stara się naprawić poszczególne czary/talenty. Jednak nadal jest tego dużo. Najlepiej poczytać forum, dział o każdej klasie. Ja gram magiem, więc mogę powiedzieć, że mag nie ma najgorzej, działa jakieś 80% talentów i spelli, choć do ideału jeszcze brakuje. Ale różnie to bywa. Czasem revision wprowadzi poprawę dla jednej klasy po to by zepsuć inną klasę i tak w kółko. Revisiony wypuszcza team odpowiedzialny za emulator, więc żaden admin, żadnego serwera nie ma większego wpływu na bugi (chyba, że jest programistą).
Także nie powiem... bugów mało nie ma, ale GMi są dość surowi jeśli chodzi o dawanie banów jeśli kogoś przyłapią lub jakiś inny gracz doniesie (z dowodami), że inny gracz używał bugów.
No i ilość ludzi to największy plus Avalonu. Max się zmieści 1050 osób i czasem, w weekendy, ten pułap zostaje osiągnięty, co jak na polski serwer jest dużym sukcesem. Andeeria ma chyba zbliżony pułap. W każdym razie na Avalonie średnio w dzień jest 500-700 osób. Niestety duuużo dzieci neo (pożycz kasę, daj kasę, co to jest SW i gdzie to kupić itp.) :/
Także dwie rady... poczytaj fora Avalonu i Andeerii (dowiedz się jakie bugi, jaki regulamin, która klasa najmniej zbugowana), no a potem najlepiej załóż konta na obu, dojedź do jakiegoś 10 lvlu i sam zdecyduj gdzie grać.