ten news to jedna wielka bzdura. ludzie z tego serwisu nie potrafia nawet przetlumaczyc prostego newsa... po prostu chodzi o to ze w wowie da sie z konsoli samemu polepszyc grafe tzw. Level of Detail (LOD). W praktyce jedyne co to daje to dwa razy gęstsza trawa. Niestety strasznie to podnosi wymagania i jest to tylko dla ludzi z naprawde najlepszymi maszynami. Sam blizzard raz to chcial wprowadzić na stałe ale strasznie szybko sie z tego wycofał. i wlasnie ktos z betą wotlk sobie powpisywal kilka takich komend i omg mam 20 fps... normalnie zal. standardowo wotlk chodzi praktycznie tak samo jak tbc(3-4klatki roznicy). w linku ponizej wszystko wytlumaczone razem ze screenami i wykresami.
tutaj news zrodlowy
http://www.pcgameshardware.com/aid,654559/...ots/&page=1.
Z tego co wyczytałem to news dotyczył betki konsoli

NB: Na jakim serwie siupacie?
Kumam. Bede gral na lapciaku 512 DDR2 (nie wiem jakie taktowanie), Intel Celeron M 430, 1.73 Ghz, Mobile Intel 945 GM jako grafika. Da rade komfortowo grac, czy nawet sie za to nie brac?
Mam wersje gry 1.0 a potrzebuje spatchowac do 2.4. Skad mam to zassac, bo znalazlem cos co ma prawie 4 gb (sic!), ale to chyba nie tylko patch, mam wersje enUS. Musze wpierw doinstalowac The Burning Crusade?
Mi się zdaje, że TBC od razu do jakiejś tam wersji upgrade' uje.
Ale pewności nie mam.
Linka mam jedynie do patcha 2.xx to 2.4.2 engGB
Zwyklego, jutro TBC doinstaluje i sproboje do 2.4 patchnac..
Gdzie moge sprawdzic czy mam zainstalowana wersje gry enGB, czy enUS?
FARMEROS
14 08 2008, 00:27
Instalujesz burning crusade i masz wersje 2.0.0
Nastepnie yebasz patchem i masz 2.4.0
sciagnalem 2.x do 2.4 i nie chce sie wlaczyc instaler Oo
Może złą wersję masz ?
Bo są dwie - enGB i engUS. Może grę masz w jednej, a pacza w drugiej.
Jak nie to, to nie wiem w czym problem.
CYTAT(Zaton. @ 14 08 2008, 12:50)

Może złą wersję masz ?
Bo są dwie - enGB i engUS. Może grę masz w jednej, a pacza w drugiej.
Jak nie to, to nie wiem w czym problem.
W piracie
patch mam enUs i gre enUS
dobra tamten mial 850 mb, teraz sciagam jakiegos 950, ponoc full...
Musisz zobaczyć jaką masz aktualnie wersję i od tej zaczynać patchować. Jak masz np. 1.5.0, to średnio zadziała patch 2.x -> 2.4.0
TBC to 2.0, czyli patch powinien dzialac.
Patcha mam, realmlist zmieniony, konto zalozone, ale przy probie polaczenia sie jest tylko connecting i nic sie nie dzieje...
boze ludziki grajac na takich serwerach odbieracie sobie cala radosc z gry...to tak jakby jezdzic maluchem i wyobrazac sobie ze to porshe. przeciez nie zobaczycie nawet 10% z tego co gra ma do zaoferowania. zreszta wow jest tera tak tani...zreszta bylo juz o tym setki razy ale ludzie dalej swoje no coz...
Nabij trochę leveli (15 - 20 już styknie) i rozejrzyj się za jakąś gildią.
Nieoceniona pomoc dla nowych.
Ogólnie jednak nie piracimy na forum c'nie?
FARMEROS
14 08 2008, 21:57
Ba, oczywista sprawa.
Zna ktos jakis dobry serw z przyzwoita iloscia graczy, normalnym expem i zaczynaniem od 1 lvl.
CYTAT(Psyko @ 15 08 2008, 00:11)

Zna ktos jakis dobry serw z przyzwoita iloscia graczy, normalnym expem i zaczynaniem od 1 lvl.
No ten oficjalny chyba , c'nie ?
CYTAT(FARMEROS @ 14 08 2008, 22:31)

Z kazdym postem widze tendencje znizkowa. Na poczatku ludzie pisali o 80% tego, co oferuje global, pozniej 50, a teraz widze 10%. Wierz mi chlopak, sa servery gdzie jest malo bugów zasadniczo i da sie grac. Wiadomo ze to nie global i ze kupa nie dziala, bo gralem i na tym, i na tym, ale nie ma co pyerdolic bez sensu.
jasne

. znam mase ludzi ktorzy jak zobaczyli global to juz nigdy nie chcieli byc spowrotem zlodziejami. ale ok rob jak chcesz. nie wiesz co tracisz.
FARMEROS
15 08 2008, 08:09
Jak sie gra na serverach z dupy, to sie tak ma. Ja gralem na globalu, teraz nie chce tracic hajsu i z powodzeniem szpilam na DOBRYCH privach.
CYTAT(Psyko @ 14 08 2008, 23:00)

Ok jestem na Funie Farmer, troll warrior Nagazsh podbij do mnie. Maiden daj linka do Krazusa.
Krazus jest legalny.
MichAelis
15 08 2008, 11:30
stona warnow wiecej
Mówisz? Tak się zastanawiałem , bo niby o piratach gadać nie można

Ale nie chciałem też jakoś wyjść na niewiadomojakiegoszeryfaM! No ale jak mus to mus. Czyścimy :F
Dobra, to teraz już tylko po bożemu proszę
Official > privy
Imo kazdego by bylo stac na grane na oficjalu,sama gra jest teraz tani ajak barszcz + 30 dni gratis.A jak ktos umie kombinowac to i za darmo bedzie gral.
Dokladnie. A nawet jak juz sie znudzi to zawsze mozna sprzedac konto i to za niemale pieniadze. No ale coz niektorym nie wytłumaczysz...
FARMEROS
15 08 2008, 14:29
SKOŃCZCIE ta zalosna dyskusje.
Bede gral gdzie chce i nic wam do tego, o !
CYTAT
Dobra, to teraz już tylko po bożemu proszę
Jaka postać będzie dobra dla newbie w świecie Wow'a ? chodzi mi o to aby w miarę łatwo dało się ją opanować i nauczyć podstaw gry

Jeśli chodzi o Wow'a jestem kompletnie zielony, czytając ten temat postanowiłem zobaczyć "co to i z czym to sie je"

wcześniej to tylko L2 z mmo heh
No ja z nudów chyba zaraz zassam jakiś free trial czy cuś.
...3GB do zassania.. a ssie 55kB o.O WTF? ;/
EDIT
Polecam zassać stąd. Idzie na full
WoW 2.0 UK/US/GER z gamershell
Zassałem triala z oficjalnej strony, stworzyłem sobie postać undead warlock i pierwsze wrażenie to...nudno :| i tak jakoś...dziwnie, no nic, 10 dni jeszcze mam na katowanie

może się coś zmieni jak będę parę lvli wyżej
Pierwsze lvle w WoWie to imo shit,jak gralem pierwszy raz mialem identyczne wrazenie,sterylnie i nudno.Na wyzszych lvlach zaczyna byc fajniej,wiecej kombinowania,dynamiki,a battlegrounds/pvp to miod.Ale ja i tak juz skonczylem z WoWem,3-4 razy wracalem ale tym razem nawet tydzien nie pogralem...mowie nie,czekam i licze na warhammera,dosc monopolisty:(
p.s. Lock to najnudniejsza postac imo
FARMEROS
15 08 2008, 21:40
CYTAT
p.s. Lock to najnudniejsza postac imo
E, fajna jest

Doty, fear i robisz pare mobow na raz. Dobry jest i wcale taki nudny, milo sie gra zwyczajnie
Dobra, zasysam 1GB patchy
Jak zassam to muszę wybrać jakiś server czy jest tylko jeden?
FARMEROS
15 08 2008, 22:07
Jest duzo bardzo duzo serverow. Ja swoja droga polecam Vek'nilasha, ziomy graja i jest ponoc dobra atmosfera.
Ten trial to pelny WoW na okreslony czas, mozna to potem jakos upgradeowac do full'a?
Tak. Zmieniasz tylko klucz.
CYTAT(FARMEROS @ 15 08 2008, 23:07)

Jest duzo bardzo duzo serverow. Ja swoja droga polecam Vek'nilasha, ziomy graja i jest ponoc dobra atmosfera.
Ale który to? Bo tam są jakieś player vs player, rolepalayng , RP nie wiem ocebe. Jak wybiorę coś to znowu pełno jakichś dziwnych ;/
player vs player - server gdzie praktycznie wszedzie mozna sie bic horde vs alliance,jedyne restrykcje dotycza terenow wlasnych,tj na terytorium hordy,pierwszy ruch musi wykonac horda zeby mozna bylo ich uderzyc,taka ochrona low lvli przed gankiem,dalej sa juz tereny ffa,czyli kazdy kazdego moze pojechac.
player vs enviroment - server bardziej nastawiony na raidowanie i progress w kierunku pve,pvp wystepuje tylko na arenach/battlegrounds i podobno mocno ograniczone na terenach
role playing - inaczej odgrywanie roli,cos ala "oh witaj wielki krasnoludzie,chodz uratujemy swiat",raczej mala populacja i malo uczeszczane.
Ja polecam PvP servers
Gram sobie na trialu (caly na dysku) i mam taki problem, niby wszystko jest ok, nie mam zadnych lagow. Ale co jakis czas mam freeza na kilkanascie sekund, potem nic i dalej freez. Nie musze wspominac jak jest to denerwujace, bo czesto przez to gine. WTF?
Ukyo_Tachibana
18 08 2008, 13:20
Serwer zapisuje gre poprostu jak masz tego freeza
CYTAT(Ukyo_Tachibana @ 18 08 2008, 14:20)

Serwer zapisuje gre poprostu jak masz tego freeza
o.O ?! Grałem tylko przez 4 miechy w przerwach między pracą a snem (wczoraj anulowałem konto bo ta gra jest zbyt uzależniająca

) ale ani razu nie miałem żadnego freeze'a. Owszem, 2 x DC, czasem (był taki okres) BG się zawiesiło a dzięki uprzejmości producentów mojej karty graficznej doświadczałem od czasu do czasu "infinite loop error" w strefach zarezerwowanych dla TBC ale nigdy gra mi się nie zatrzymywała na kilkanaście sekund.
Alpha Trion
19 08 2008, 10:44
troche derail ale ciagle mmo
CGI scenka z warhammer online (po FR)
http://www.vimeo.com/1556063
CYTAT(FARMEROS @ 15 08 2008, 09:09)

Jak sie gra na serverach z dupy, to sie tak ma. Ja gralem na globalu, teraz nie chce tracic hajsu i z powodzeniem szpilam na DOBRYCH privach.
Nie ma czegos takiego jak dobry PRV

.
A abonament nie jest tak tragicznie wielki za gre na officialnych serwerach.
Przesiadaja sie panowie na Warhammera? ;] Ja powaznie rozwazam ta opcje.
TBC w 100% ukonczone (KJ down - na oficialnym serwerze ofc)..., ale nie bardzo jakos mnie nie ciagnie do Warhammera - zwlaszcza, ze ci znajomi co grali w bete powiedzieli "Its shit". Predzej przestane grac w ogole i ew. poczekam na Darkfall. Beta WotlK srednia jest (zwlaszcza po ostatnich zmianach w ich tzw. balancingu postaci).
Antares
13 09 2008, 00:45
Weź nic mi (pipi) nie mów

Jak wczytuję się w kolejne patch note'y z bety to nie wiem czy śmiać się czy płakać. Druid który teraz jest praktycznie niezabijalny w WotlK będzie NIEŚMIERTELNY
No to od 14.10.08 zupelnie inna gra. Masa zmian, nowe drzewka (u niektorych klas kompletnie przewrocone do gory nogami), talenty. Instance nerf oraz tuning (-30% HP na wszystkie NPC oraz nizszy dmg etc.). Jednym slowem - burdel

. A ja dodatkowo sobie wtedy reroll strzelam na horde

.
A mi się nie chce przedłużać subskrypcji

Obczaiłbym nowe talenty dla mojego Shamana ale szkoda mi 40zl na to

Poczekam do dodatku i zastanowię się czy w ogóle chcę dalej grać w WoW. Blizzard za dużo w PvP zepsuł jak dla mnie.
PvE > PvP. Zreszta teraz przenosic bede horde sobie na BL (wczesniejszy bg grp: Cyclone). Jak patrze na roznice poziomow w tych BG (zwlaszcza arena) to zrywam boki... szkoda, ze robie to dopiero po patchu... tak bym mial darmowego gladiatora

.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.